Πέμπτη, 14 Δεκεμβρίου 2017
|
Ηπειρωτικός Αγών

Δέντρο δε θα μπει

Δεν έχει ολοκληρωθεί ο στολισμός στην κεντρική πλατεία, τόνισε για μια ακόμη φορά ο αντιδήμαρχος τουρισμού Νίκος Γκόλας, σημειώνοντας, πάντως, πως χριστουγεννιάτικο δέντρο, σαν αυτό που φαντάζονται οι περισσότεροι, δεν πρόκειται να μπει. Και αυτό δεν είναι θέμα επιλογής, αλλά απόρροια της κατασκευής της «ταράτσας» του υπόγειου πάρκινγκ, όπου για λόγους στατικότητας δεν επιτρέπονται υψηλές κατασκευές. Γι’ αυτόν τον λόγο, προσθέτουμε εμείς, μειώθηκε και το ύψος του σχεδίου που είχαν προετοιμάσει οι φοιτητές της Σχολής Καλών Τεχνών στην ερμηνεία τους για τον Πύργο του Τάτλιν, με ό,τι σημαίνει αυτό για το τελικό αποτέλεσμα. Σε κάθε περίπτωση, η επιλογή της δημοτικής αρχής ήταν να δώσει βήμα στους νέους που ζουν και σπουδάζουν στην πόλη μας, σημείωσε ο κ. Γκόλας, ενώ τόνισε πως η κριτική είναι αποδεκτή, όχι όμως τα χυδαία σχόλια. Γ.Χ.

Η προπαγάνδα… στα καλύτερά της
Αριστερό και, μάλιστα, υπέρμαχο του σοβιετικού τύπου κομμουνισμού, «νοσταλγό του κομμουνιστικού ολοκληρωτισμού, που δεν αποδέχεται την κατάρρευση της Σοβιετικής Ένωσης» και άλλα πολλά, χαρακτηρίζουν τον δήμαρχο, όσοι επιχειρούν άστοχα και εντελώς αβάσιμα, να εκμεταλλευτούν πολιτικά τον εορταστικό διάκοσμο της κεντρικής πλατείας. Προφανώς οι «ταμπέλες» βολεύουν, αλλά προφανώς πολλοί, που δεν έχουν σχέση με την πόλη, δεν έχουν παράλληλα σχέση και με την πραγματικότητα.
Επίσης, καλό θα είναι όσοι -πιστοί στα πατροπαράδοτα γενικώς- καταθέτουν ερωτήσεις στη Βουλή για το θέμα, να ξέρουν ότι το χριστουγεννιάτικο δέντρο δεν είναι «παραδοσιακό», αλλά ξενόφερτο. Όπως επίσης και μερίδα του τύπου (αθηναϊκού) που βαδίζει στο ίδιο σκεπτικό…
Τέλος, μακάρι η κατασκευή στην πλατεία των Ιωαννίνων να ήταν μια πιστή, όπως ισχυρίζονται, αντιγραφή του «Πύργου του Τάτλιν», γιατί αφενός θα είχαμε καταφέρει το ακατόρθωτο, αφετέρου θα ήταν πράγματι ένα καλύτερο, αισθητικά, αποτέλεσμα.
Γ.Χ.

Υπό...1
Ο γενικός εισηγητής του ΣΥΡΙΖΑ για τον προϋπολογισμό του 2018 κ. Δημήτρης Βέτας, αρνήθηκε πως υπάρχει υπερφορολόγηση των πολιτών, παραδέχτηκε τις φορολογικές αδικίες, αλλά σαν γενική εικόνα μίλησε γι αυτήν της υπο-φορολόγησης. Η πρόθεση της κυβέρνησης να παρουσιάζει το μαύρο ως άσπρο είναι ξεκάθαρη εδώ και καιρό. Δε θα επιχειρηματολογήσω για τον αν υπάρχει υπερφορολόγηση ή όχι, γι αυτό αρκούν τα στοιχεία για τα χρέη των Ελλήνων προς την εφορία, τα ταμεία και τις τράπεζες, αφήνοντας έξω το ιδιωτικό χρέος. Θα πω, όμως, πως αυτό που είπε ο κ. Βέτας κρύβει απλά τις προθέσεις της κυβέρνησης για το τι μέλλει γενέσθαι.
Π.Ζ.

Υπό...2
Και επειδή δεν υπάρχει υπέρ-, αλλά υπο- φορολόγηση, αυτό σημαίνει πως το έδαφος για την επιβολή νέων φόρων υπάρχει για να έρθουμε «ίσα βάρκα- ίσα νερά», να φορολογηθούμε, δηλαδή, τόσο ακόμα, ώστε να αποκατασταθεί μια «αδικία» δεκαετιών. Πιο αναλυτικά, στην κυβέρνηση θα τα βάλουν κάτω και θα πουν: ποια είναι η ανάγκη μας σε ψήφους; Αυτή. Πόσους πρέπει να διορίσουμε στο δημόσιο; Τόσους. «Εξαιρετικά», θα βροντοφωνάξουν. «Ας μιλήσουμε για υποφορολόγηση, για να αρχίσουν οι ιθαγενείς να το πιστεύουν. Εξάλλου τόσα και τόσα έχουν πιστέψει στο παρελθόν». Σας λέει κάτι το «σύνδρομο Στοκχόλμης»;
Π.Ζ.

Ας αποφασίσουν
Όσο και να προσπαθούμε να μην ασχοληθούμε (άλλο) με τον Πύργο του Τάτλιν, δε μας αφήνουν να αγιάσουμε. Ας αποφασίσουν στον δήμο με ποιον τρόπο θα υπερασπιστούν την επιλογή τους, να τελειώνουμε με την ιστορία, Γιατί μία μας λένε πως θέλουμε να πρωτοπορήσουμε και να προκαλέσουμε το ενδιαφέρον της Ελλάδας, την άλλη πως θέλουμε να δώσουμε βήμα έκφρασης στους φοιτητές και την τρίτη πως δεν μπορεί να τοποθετηθεί δέντρο, λόγω του ότι η πλατεία μας είναι «ταράτσα» ενός πάρκινγκ. Ας αποφασίσουν τι θα λένε, γιατί έτσι μάλλον περισσότερο τα μπερδεύουν και δίνουν αφορμές για κριτική.
Α.Τ.

Οι γνωστοί άγνωστοι και οι ποντικοί
Έξω από το πρώην άσυλο ανιάτων, σύμφωνα με καταγγελίες πολιτών, εμφανίστηκαν αρουραίοι και μάλιστα τεράστιοι. Συνήθως, στο σημείο αυτό παραμένουν επί μέρες σκουπίδια και άχρηστα έπιπλα, που αφήνουν έκθετα οι περίοικοι. Επόμενο είναι να εμφανιστούν και τρωκτικά, λένε έξαλλοι κάποιοι γείτονες, αφού όποια γάτα κάνει την εμφάνισή της στην περιοχή, μετά από λίγες μέρες δεν υπάρχει πια. Μάλιστα, είναι γνωστοί εκείνοι που προκαλούν τον θάνατό τους.
Λ.Τ.


Το όνομά σας:
Το email σας:
Θέμα:
Σχόλιο: (μέχρι 1000 χαρακτήρες)


Προσφατα

25.04.18 | Πιο μίνιμαλ δε γίνεται

Ένα λιτό γραφείο χωρίς συρτάρια, πέντε καρέκλες, ένα laptop, ένα πολυμηχάνημα, ένα κλιματιστικό,...

24.04.18 | Ο εργολάβος, το αμυγδαλωτό

Αν ξυπνήσεις νωρίς το πρωί Κυριακής, είναι ό, τι πιο ωραίο να διασχίσεις τους δρόμους της πόλης,...

21.04.18 | Γραφή µε στυλό

Η ενασχόλησή του µε τον Ηπειρωτικό Αγώνα κρατά γερά από τη δεκαετία του 1960. Την αγάπη του για την...

20.04.18 | Άλλη μια φούσκα

Tι φασαρία κάναμε εντός και εκτός Βουλής για την υπόθεση Novartis δε λέγεται. Την αναδείξαμε σε...

19.04.18 | Μία θέση στο πάνθεον

Έχει πλάκα που από καιρό εις καιρόν, κάποιες από τις παλιές δόξες του ελληνικού «καλλιτεχνικού»...

18.04.18 | Ένας µικρός µαχητής

Πάνε τρεις µήνες κοντά από τη µέρα, που γεννήθηκε, µα µόλις προχθές βρέθηκε για πρώτη φορά στο...

17.04.18 | Η ιστορική μνήμη

Ο αέρας φυσά δαιμονισμένα και το κύμα φοβερίζει. Δεν αισθανόμαστε αρκετά ασφαλείς μέσα σε ένα...

14.04.18 | Είμαστε πίσω

Πρώτη είδηση έγινε τις ημέρες του Πάσχα η αναφορά του υπουργού Επικρατείας Χριστόφορου Βερναρδάκη...