Σάββατο, 2 Δεκεμβρίου 2017
|
Ηπειρωτικός Αγών

Τρεις το λάδι, τρεις το ξύδι

Μπορεί και να ήταν λάθος, μπορεί και να έγινε εσκεμμένα αυτό που συνέβη σε δικό μας άνθρωπο. Δεν είναι ό, τι καλύτερο η έκδοση απόδειξης που δεν ανταποκρίνεται στο ποσό που πληρώνει ο πελάτης. Δεν είναι σωστό για το κράτος, δεν είναι τίμιο για τον έμπορο, δεν είναι δίκαιο για τον καταναλωτή.

Σκεφθείτε την έκπληξη του πελάτη, όταν έχει πληρώσει 33 ευρώ για τα ψώνια του, ενώ η απόδειξη που παίρνει στα χέρια του να είναι  3 ευρώ και να το διαπιστώνει αργά.  Αυτό κι αν είναι κοροϊδία. Όμως,  όταν έχει απομακρυνθεί πολύ ο ίδιος από το κατάστημα, όταν βρέχει ασταμάτητα και είναι ανήμπορος να  γυρίσει πίσω να ζητήσει εξηγήσεις, αποφασίζει –κακώς- να… το πάρει το ποτάμι.

Λ.Τ.


Άριστα στην οργάνωση

Όσοι δημοσιογράφοι βρέθηκαν στο συνέδριο της ΚΕΔΕ για να καλύψουν τις εργασίες του, θα έχουν να λένε για την οργάνωση και τις διευκολύνσεις που παρέχονταν στους δημοσιογράφους. Για τους ανθρώπους των ΜΜΕ, υπήρχε ειδικά διαμορφωμένη αίθουσα, δίπλα ακριβώς από την κεντρική αίθουσα του συνεδρίου, όπου είχαν τοποθετηθεί υπολογιστές με σύνδεση στο internet, φωτοτυπικό μηχάνημα για την αναπαραγωγή των ομιλιών, καθώς και οθόνες που μετέδιδαν τις ομιλίες όσων ανέβαιναν στο βήμα. Αλλά και για όσους δεν μπορούσαν να είναι εκεί καθ’ όλη τη διάρκεια των εργασιών, υπήρχε η δυνατότητα να παρακολουθούν τα τεκταινόμενα μέσα από live streaming στην ιστοσελίδα της ΚΕΔΕ. Αναπόφευκτα, όλοι έκαναν συγκρίσεις με το πρόσφατο περιφερειακό αναπτυξιακό συνέδριο της κυβέρνησης, στο οποίο η αίθουσα τύπου ήταν ένας χώρος μόνο με γραφεία και καρέκλες, και μάλιστα μακριά από τις αίθουσες συνεδριάσεων, χωρίς δυνατότητα να μπορούν οι δημοσιογράφοι να στέλνουν τα κείμενά τους και παράλληλα να παρακολουθούν τις εργασίες. Συν τω ότι κάθε φορά που ήθελαν να πάνε από τον έναν χώρο στον άλλο, έπρεπε να περνάνε από τη διαδικασία ελέγχου στη μαγνητική πύλη.

Α.Τ.

 

Αναβολή της βράβευσης

Από καιρό είχε γίνει γνωστό ότι, στο πλαίσιο του τακτικού συνεδρίου της ΚΕΔΕ στα Γιάννενα, θα βραβευτεί η Ντόρα Μπακογιάννη σε μια ειδική τιμητική εκδήλωση με τίτλο «Οι γυναίκες συμμετέχουν, η πολιτική αλλάζει». Η βράβευσή της ήταν προγραμματισμένη για χθες το μεσημέρι, αλλά τελικά αναβλήθηκε και θα γίνει σε κάποια από τις επόμενες εκδηλώσεις της ΚΕΔΕ. Αιτία ήταν ο θάνατος της πεθεράς της Ντόρας Μπακογιάννη, Ισμήνης Κούβελου.

Α.Τ.


Ε, όχι και τον γύρο

Όλα μπορεί να τα δεχθεί ο Έλληνας: να του κόψουν τον μισθό, να του πετσοκόψουν τη σύνταξη, να του επιβάλουν πρόσθετους φόρους και εισφορές, να του βάλουν τα δυο πόδια σε ένα παπούτσι. Αλλά όχι να μας απαγορεύσουν και τον γύρο, θέμα που φέρεται να εξετάζει η Ευρωπαϊκή Ένωση μετά από διαπίστωση που έκαναν οι Πράσινοι, πως πολλές φορές στα κρέατα που προορίζονται για γύρο και ντονέρ υπάρχει φωσφορικό άλας, το οποίο συστατικό είναι επικίνδυνο για την υγεία όταν ψηθεί και ξαναζεσταθεί. Όπως αντισταθήκαμε για το... κοκορέτσι, επειδή (άκουσον - άκουσον) χρησιμοποιείται για την παρασκευή του σπλάχνα αρνιών, ή το... σπλινάντερο, ακόμα και τα κεφαλάκια των αρνιών και των κατσικιών, το ίδιο θα κάνουμε και τώρα. Και στο κάτω-κάτω, και να το απαγορεύσουν, ποιος θα συμμορφωθεί; Εδώ δε συμμορφωνόμαστε σε άλλες και άλλες απαγορεύσεις, στην απαγόρευση του γύρου θα συμμορφωθούμε;
Α.Τ.

 

Το εμπεδώσαμε

Σε έναν πρωτοφανή «βομβαρδισμό» του ηλεκτρονικού μας ταχυδρομείου –όπως και του συνόλου των ΜΜΕ- επιδόθηκε τα τελευταία 24ωρα το Εργατικό Κέντρο. Σαν να μην έφταναν όλες οι ανακοινώσεις καταδίκης των συλλήψεων για την υπόθεση του «Market In» και συμπαράστασης στους πρώην εργαζόμενους της προηγούμενης εργοδοσίας, το ΕΚΙ βάλθηκε να μας κάνει κοινωνούς και όλων των άλλων ανακοινώσεων που έφτασαν στα γραφεία του από τα άλλα μέρη της Ελλάδας. Το εμπεδώσαμε, δε θέλουμε άλλο!

Α.Τ.


Πλειστηριασμοί Ι

Και να λοιπόν που έφτασε η «ώρα της κρίσης». Ήρθαν οι πλειστηριασμοί. Οι ηλεκτρονικοί. Παρόλα αυτά, όμως, τίποτα δεν εμπόδισε τους πολέμιους αυτών να υπερασπιστούν ακόμα και μπαχταζτήδες μεγαλοφειλέτες εντός δικαστικού κτιρίου -και όχι διαδικτυακά- με συμπλοκές με τα ΜΑΤ, δακρυγόνα και τραυματισμούς. Οι ακόλουθοι των Λαφαζάνη και Κωνσταντοπούλου πλειοδοτούν σε ευαισθησία και προσβλέπουν σε ενδυνάμωση των ποσοστών τους στις εκλογές. Για τον σκοπό αυτό είναι ικανοί να υπερασπιστούν και βίλες με πισίνα ή χωρίς πισίνα, ώστε να μην τις απολέσουν οι ιδιοκτήτες τους. Κι ας χρωστάνε. Είναι, άλλωστε, ο ίδιος δρόμος που είχε ακολουθήσει ο πρώην σύντροφός τους και νυν πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, μέχρι να καταλάβει την εξουσία και μετά να τους κάνει πέρα.

Π.Ζ. 


Πλειστηριασμοί ΙΙ

Το αν θα πλειστηριαστούν όλες πρώτες κατοικίες οφειλετών δε μένει παρά να αποδειχτεί στην πράξη και στο κοντινό μέλλον. Ίσως πάλι την «καυτή πατάτα» κληθεί να τη διαχειριστεί η επόμενη κυβέρνηση με τους τωρινούς κυβερνώντες σε ρόλο αντιπολίτευσης να σκίζουν τα ιμάτιά τους για τα «σπίτια του κόσμου». Δε μένει παρά να κάνουμε λίγη υπομονή για να το διαπιστώσουμε. Το βέβαιο είναι πως πολλές πρώτες κατοικίες κινδυνεύουν και, αν πρόκειται για όμορφα και ακριβά «φιλέτα», κινδυνεύουν περισσότερο. Στον καπιταλισμό οι πλειστηριασμοί είναι μέρος τους συστήματος, πόσο μάλλον όταν πρόκειται για χρεοκοπία κράτους. Γιατί οι τράπεζες πρέπει να αποκτήσουν κεφάλαια και με αυτόν τον τρόπο, γιατί το χρεοκοπημένο κράτος (εδώ με την έννοια του κρατικού μηχανισμού) πρέπει να αντλήσει κεφάλαια ώστε να συνεχίσει να υπάρχει. Γιατί το κράτος δεν έχει δικά του χρήματα, αλλά διαχειρίζεται αυτά των πολιτών και στην περίπτωση της χώρας μας αυτή η διαχείριση ήταν για κλάματα.

Π.Ζ.Το όνομά σας:
Το email σας:
Θέμα:
Σχόλιο: (μέχρι 1000 χαρακτήρες)


Προσφατα

21.07.18 | Σε έναν παράδεισο

«Έλα μαζί μου κάπου να πάμε χέρι με χέρι μ’ ένα άσπρο σύννεφο σε έναν παράδεισο σε κάποιο αστέρι…»....

20.07.18 | Όταν συναντάμε ένα μέτριο έργο

Ένας φίλος σινεφίλ, που έβλεπε τουλάχιστον δυο ταινίες την εβδομάδα, έλεγε ότι αυτός που αγαπά τον...

19.07.18 | Η οροφή στο τσακίρ κέφι

Εμείς θα συμφωνήσουμε ότι υπάρχει κι αυτός ο τρόπος διασκέδασης και αυτός ο τύπος καλλιτέχνη, που...

18.07.18 | Η ύψιστη μορφή τέχνης

Να πούμε κι ένα το τελευταίο, με αφορμή τις Θεσμοφοριάζουσες, που δεν αφορά την παράσταση αυτή καθ’...

17.07.18 | Λες και ήταν χθες

Την περασμένη Παρασκευή το βράδυ πρεμιέρα για τις Θεσμοφοριάζουσες του Αριστοφάνη. Στη Δωδώνη σαν...

14.07.18 | Σινεμά με παπαδίτσες

Είναι να επιλέξεις ποια ταινία επιθυμείς να δεις και αυτή την Τετάρτη, αν θέλεις να πας σινεμά....

13.07.18 | Οι υπερχειλισμένοι υπόγειοι κάδοι

Θα μπορούσαμε να αφιερώσουμε πολλές από τις επόμενες φωτογραφίες ημέρας στην κατάσταση των υπόγειων...

12.07.18 | Στα σκουπίδια της Κέρκυρας η Ελλάδα...

Κλασική περίπτωση χυδαίου λαϊκισμού και των συνεπειών του αποτελεί η Κέρκυρα και το πρόβλημά της με...