Σάββατο, 17 Ιουνίου 2017
|
Ηπειρωτικός Αγών

Τα παιδιά του δρόμου

Γέμισαν οι δρόμοι της πόλης χαρούμενες φωνές προχθές. Οι μαθητές αποχαιρέτησαν τις τάξεις τους και ξεχύθηκαν για να απολαύσουν τις χαρές που τους ετοιμάζει το καλοκαίρι. Γεμάτη ήταν η οδός Χαριλάου Τρικούπη από τα παιδιά με τα ίδια να κουνούν τους βαθμούς της επίδοσής τους στον αέρα.

Έσφυζε κι η πλατεία Πάργης από τα παιχνίδια τους. Μα ένα μικρό-μικρό παιδί στην άκρη του  πλακόστρωτου, δεν παίζει, δε γελά. Μόνο κάθεται κουλουριασμένο στην ποδιά μιας γυναίκας. Δεν πήγε ποτέ σχολείο, δε γεύτηκε τις χαρές ενός διαλείμματος, δεν άνοιξε το μυαλό του από τη γνώση. Κάθεται κοντά στη μάνα του ή σε κάποια που υποδύεται τη μάνα του και ζητιανεύει τη χαρά από τους περαστικούς. Αλλά δεν του τη δίνει κανείς. Με πιάνει παράκρουση στη θέα αυτή και πάντα έχω θέμα με τα παιδιά του δρόμου, για τα οποία δεν κάνουμε τίποτα.

Λ.Τ.

Τα φρεάτια της πόλης

Η χθεσινή ραγδαία βροχή, η πρωτοφανής νεροποντή, που στο διάβα της παρέσυρε τα πάντα, είχε κι ένα καλό. Με την ορμητικότητά του το νερό καθάρισε πολλά από τα φρεάτια τα οποία ήταν γεμάτα από σκουπίδια. Το μόνο φρεάτιο που δεν κατάφερε να ξεβουλώσει ήταν αυτό που βρίσκεται στο πεζοδρόμιο στη γωνία της οδού Μετσόβου, εκεί που αυτή διασταυρώνεται με την οδό Μητροπόλεως. Στο σημείο αυτό υπάρχει ένα τρίγωνο με χώμα (χθες έγινε λάσπη) από το οποίο λείπουν οι πλάκες μετά από εργασίες που έμειναν μισοτελειωμένες. Και δεν κατάφερε να το καθαρίσει, γιατί ήδη αυτό έχει φρακάρει από τα σκουπίδια, όπως μας λένε οι καταστηματάρχες της οδού Μετσόβου. Ας σπεύσουν οι αρμόδιοι να αποκαταστήσουν τη ζημιά, να μην τα περιμένουμε όλα από μια νεροποντή! 

Λ.Τ. 

Οι τρεις εβδοµάδες του πρωθυπουργού

Δεν είναι οι τρεις εβδοµάδες που ζήτησε ο πρωθυπουργός να καθυστερήσει για επικοινωνιακούς λόγους την ανακοίνωση της συµφωνίας, όπως µας πληροφορεί ο µεθοδευµένα λαοµίσητος Σόιµπλε. Ούτε και που οι Ευρωπαίοι πια -κυρίως απ’ όταν «τσίµπησαν» εκείνα τα 99 χρόνια διαχείρισης της ελληνικής δηµόσιας περιουσίας- συναινούν να «παίξουν» το παιχνίδι, αδιαφορώντας αν δοκιµάζουν τις αντοχές και την υποµονή µας. Πόσο µπορούν να βλάψουν και τι σηµασία έχουν τρεις εβδοµάδες µπροστά στην αιωνιότητα τους χάους; Εκείνο που απελπίζει είναι ο ένας, οι δυο, οι τρεις, οι δέκα χρόνοι που χάθηκαν ανεπιστρεπτί -ή µήπως να πάµε ακόµη πιο πίσω, τότε που ο Τάσος Γιαννίτσης προειδοποιούσε ή ο Στέφανος Μάνος πρότεινε σύνταξη ίδια για όλους, για να εξυγιανθεί και να επανεκκινηθεί το ασφαλιστικό µας σύστηµα; Είναι που χάθηκαν τόσος χρόνος και τόσες ευκαιρίες να φτιάξουµε πράγµατα και την ίδια ώρα εθιζόµασταν στη ρητορική µίσους και ασκούµασταν σε µικροπολιτικές διχασµού. Και έτσι ψηφίσαµε. Όχι ελπίζοντας να γίνουµε καλύτεροι, αλλά ευχόµενοι να µην αλλάξει ποτέ τίποτε. Και τώρα που αλλάζουν όλα προς το χειρότερο, θριαµβολογούµε ότι τελειώνει το ελληνικό δράµα. Αµετανόητοι και αδιόρθωτοι, όπως πάντα. Με τις υγείες µας.

Τ.Τ.

Ύβρις, άτη, νέµεσις, τίσις

Ο Σταύρος Θεοδωράκης αποφάσισε να δηµοσιοποιήσει το πρόβληµα υγείας του, να ανακοινώσει ότι χειρουργείται και να κοινοποιήσει το σχετικό ιατρικό ανακοινωθέν µετά την πετυχηµένη εγχείρηση για αφαίρεση όγκου στην οποία υποβλήθηκε. Από την εποχή που ψιθυρίζαµε τη νόσο µε την καλυµµένη ονοµασία της «παλιαρρώστια» µέχρι σήµερα, έχουν µεσολαβήσει χρόνια εξέλιξης της ιατρικής επιστήµης, αλλά και πλείστοι δυστυχώς θάνατοι από τον καρκίνο, για να έχουµε την πολυτέλεια να τον κρύβουµε ή να µη µιλάµε γι’ αυτόν (πριν ή αφού µας συµβεί). Το δυστύχηµα είναι ότι υπάρχουν ακόµη «άνθρωποι» -και µάλιστα γιατροί ακτιβιστές- που χρησιµοποιούν δηµόσια φράσεις όπως «πιάσαν οι κατάρες µου, ο Σταύρος Θεοδωράκης καρκίνιασε» και θεωρούν ότι είναι εντάξει να τις αναρτήσουν σε σελίδα τους στα social media.

Αυτό το αβασάνιστο «εντάξει», ποιος µας το έµαθε; Ποιος το νοµιµοποίησε και πόσα χρόνια ακόµη θα βασανιζόµαστε µέχρι να απαλλαγούµε από υπανθρώπους που παριστάνουν τους ευαισθητοποιηµένους και ενεργούς πολίτες, την ώρα που κάτω από την προβιά του ανθρωπισµού τους, κρύβεται ο αληθινός φασίστας που εξέθρεψαν η πολιτική ορθότητα και η ανοχή µας; Όταν µοιράζουµε ψόφους και καρκίνους (και άλλες πιο συγκαλυµµένες κατάρες) σε συνανθρώπους µας (ακόµα και σ’ αυτούς που η «ιδεολογία» µας λογαριάζει για κακούς και επικίνδυνους), όλη η κοινωνία καταλήγει να νοσεί απ’ όσα καταραστήκαµε να νοσήσουν οι λίγοι. Είναι η νοµοτέλεια του σχήµατος: ύβρις – άτη – νέµεσις – τίσις, από το οποίο δεν εξαιρείται κανένας (ανεξαρτήτως προθέσεων).

Τ.Τ.

Για γλέντια

Πληροφορίες από του Μαξίμου αναφέρουν πως σχεδιάζεται φιέστα εορτασμού της νέας συμφωνίας με τους δανειστές που προβλέπει πρωτογενή πλεονάσματα μέχρι τον 22ο αιώνα που θα ονομαστεί «Χρυσούς Αιώνας των Μνημονίων της Αριστεράς». Τα υπερήφανα κυβερνητικά στελέχη θα παρελαύνουν μπροστά από τη γερμανική Πρεσβεία κανονικά και όχι στα τέσσερα, όπως αρχικά είχε σχεδιαστεί για να μη γίνει καμιά σύγκριση με τις προηγούμενες κυβερνήσεις και δημιουργηθεί λανθασμένη εντύπωση στον λαό. Αυτός ο λαός θα ραίνει με λουλούδια τα στελέχη και θα τα χειροκροτεί. Το χειροκρότημα είναι υποχρεωτικό. Ο λαός -πάλι- θα λάβει μέρος σε πανηγυρικές εκδηλώσεις, δηλαδή γλέντια και χορούς, τα οποία θα οργανώσουν πολλοί καλλιτέχνες με πλούσιο αγωνιστικό παρελθόν στους κόλπους της Αριστεράς.

Π.Ζ.

Με βαθειά εκτίμηση

Στην ίδια εκδήλωση θα μοιραστούν στον λαό τα 8,5 δις του μποναμά των Ευρωπαίων για την καλή διαγωγή που έχει δείξει ως τώρα ο Αλέξης Τσίπρας, που, παρά τους κατά καιρούς λεονταρισμούς του, οι εταίροι τον έχουν συγχωρέσει. Την πρότερη επιπόλαια συμπεριφορά του την απέδωσαν σε καθυστερημένη εφηβεία, η κίνησή του όμως να τους χαρίσει τα πάντα για 99 χρόνια, εκτιμήθηκε. Θεωρούν πως ο Αλέξης βρίσκεται σε καλό δρόμο και εκείνοι θα βρίσκονται στο πλευρό του για ό,τι χρειαστεί.

 Π.Ζ.

Το όνομά σας:
Το email σας:
Θέμα:
Σχόλιο: (μέχρι 1000 χαρακτήρες)


Προσφατα

26.05.18 | Με fake φωτογραφία

Φτάνει στα χέρια σου ένα δελτίο τύπου για το πολλά υποσχόμενο ArtWave Festival. Πέρα από τα όσα...

25.05.18 | Περίσσεψαν τα καλά λόγια

Ιδιαίτερη ήταν η τελευταία συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου. Οι παρατάξεις της αντιπολίτευσης,...

24.05.18 | Νέοι αγρότες και… αγρότισσες

Τις 750 (παρά μία) άγγιξαν οι αιτήσεις για το πρόγραμμα «Νέων γεωργών» στην περιφέρεια της Ηπείρου,...

23.05.18 | Απλά επικίνδυνος

Δυστυχώς, υπάρχουν κάποιοι αστυνομικοί, που δεν είναι απλώς ανίκανοι να κάνουν τη δουλειά τους,...

22.05.18 | Περίμενέ με...

Ούτε δημοσιοποίηση της εκδήλωσης, όσο έπρεπε, έγινε, κι επομένως ούτε πολύς κόσμος την...

19.05.18 | Και πάλι χώρια

Ούτε φέτος κατάφεραν να βρουν πεδίο συνεννόησης Δημοτικό Περιφερειακό Θέατρο Ιωαννίνων και δήμος...

18.05.18 | Επιτέλους, τέλος;

Και να που οι βάρβαροι χτύπησαν και πάλι, αυτή τη φορά όχι χωρίς συνέπειες, αφού παρενέβη ο...

17.05.18 | Για διαφημιστικό σποτ

Αν ο Αλέκος Καχριμάνης έχει μπει στη διαδικασία να φτιάξει διαφημιστικό σποτ για τι περιφερειακές...