Παρασκευή, 21 Απριλίου 2017
|
Ηπειρωτικός Αγών

Ημιτελείς, ατελείς και εγκαινιασμένες

Τη θυμάστε εκείνη τη φίλη μας την Ελένη που είπε να κατέβει τη Μεγάλη Πέμπτη μέχρι τη Ναύπακτο να κάνει Πάσχα και ήταν από τις ελάχιστες περιπτώσεις ταξιδιωτών που ταλαιπωρήθηκαν στην άρτι παραδοθείσα Ιόνια Οδό; Θυμάστε και που όλοι οι άλλοι πολύ χαιρόμασταν και καθόλου δεν καθυστερήσαμε ή δεν εκνευριστήκαμε, όταν πηγαίναμε προς Αθήνα ή άλλους προορισμούς; Τελικά οι… Ελένες γίνανε πολλές και στην επιστροφή των εκδρομέων του τριημέρου δεινοπάθησαν.

Τώρα -όπως αγαπάμε να κάνουμε, κάθε φορά που με μεγάλη πρεμούρα εγκαινιάζουμε ημιτελή έργα, για να κρύψουμε κάτω από τις ατέλειες και τις ανεπάρκειές τους άλλες μεγαλύτερες- θα τις κλείσουμε -λέει- τις νέες οδούς, που πολύ χαρήκαμε που παραδώσαμε, για να τις ολοκληρώσουμε. Καθώς ξεμείναμε από έργα να εγκαινιάσουμε, τα μέτρα πέφτουν βροχή και τα αντίμετρα θα τα δούμε όσο είδαμε και το παράλληλο πρόγραμμα, με κάτι πρέπει να απασχολήσουμε τους ιθαγενείς. Καθόλου δε θα εκπλαγούμε αν αρχίσουμε να εγκαινιάζουμε το Γεφύρι της Άρτας, το φράγμα του Λούρου και την τεχνητή λίμνη Πλαστήρα, αν και επί των ημερών του τελευταίου εκτελέστηκε ο σύντροφος Μπελογιάννης και μας πέφτει λίγο βαρύ -ιδεολογικά- να εγκαινιάσουμε τη λίμνη του. Αφήστε. Θα ξαναεγκαινιάσουμε το μουσείο Μπελογιάννη που πάει με όλα και συμφέρει.

Τ.Τ.

Κρέας και σημαίες την Εβδομάδα των Παθών

Τη Μεγάλη Παρασκευή έγινε κακό μεγάλο. Μια χούφτα άθεων αποφάσισε να επιδοθεί σε άκρατη κρεατοφαγία, προκαλώντας πιστούς και ποίμνιο που τηρούν τουλάχιστον  τη νηστεία της Μεγάλης Εβδομάδας ευλαβικά. Η νέα τάση στη μόδα είναι όσοι δεν πιστεύουν, να προκαλούν εκείνους που πιστεύουν κυρίως τις μέρες που πιστεύουν μια σταλιά περισσότερο (Δεκαπενταύγουστους, Μεγάλες Εβδομάδες, Ευαγγελισμούς κ.λπ.). Αχρείαστες εντάσεις σε ένα τόπο που αγαπά να τσακώνεται για όσα βλέπει η πεθερά, ενώ τα άλλα (τα σοβαρά) τα κρύβει κάτω από το χαλί στο μεγάλο σαλόνι της απάθειας και της αδιαφορίας.

Την ίδια ώρα λοιπόν που εμείς τσακωνόμασταν για τις αμαρτίες μας και απειλούσαμε με κολάσεις και τιμωρίες εκ των ουρανών επιβεβλημένων, κάτι κόκκινες σημαίες με ένα μαύρο -αρχαιοελληνικό, λέει- σύμβολο αναρτήθηκαν και έπνεαν καμαρωτές στα διόδια της Ελευσίνας. Αλλά καθόλου δεν τσακωθήκαμε γι’ αυτό. Κουβέντα δεν είπαμε για να καταδικάσουμε την πομπώδη παρουσία της Χρυσής Αυγής εκεί που άλλοτε άλλα λάβαρα υψώναμε, για να μην πληρώσουμε -δεν ξέρω αν τα θυμάστε εκείνα. Και τώρα πληρώνουμε ακριβά –μαζί με τα διόδια- όλες τις αμαρτίες του παρελθόντος (και με προσαυξήσεις μπορώ να σας πω) και άχνα δεν μπορούμε να βγάλουμε. Αλλά δε βαριέστε. Το παν είναι να μη βάλουμε κρέας στο στόμα μας Μεγάλη Παρασκευή, όλα τα άλλα έπονται (και έρπουν).

Τ.Τ.

Να μη φαίνεται

Ένα περίεργο πράγμα όμως, βρε παιδί μου. Άχνα δε βγάλαμε και για την εκρηκτική κατάσταση στη Βενεζουέλα, όπου σκοτώνεται κόσμος στις διαδηλώσεις εναντίον του καθεστώτος του Μαδούρο. Και μη φανταστείτε ότι σκοτώνονται σε συμπλοκές ή από καδρόνια κ.λπ. Με μια σφαίρα στο κεφάλι, εν ψυχρώ εκτελούνται πολίτες που διαδηλώνουν. Αλλά ούτε γι’ αυτό μιλάμε εδώ στην Ελλάδα. Θα κάνουμε το αστειάκι μας μην και πέσει καμιά κανάτα στο κεφάλι του κακού του Σόιμπλε, θα πούμε και κατ’ ιδίαν πολλές βαριές κουβέντες για την ανελεύθερη, φοβική, κακιά Ευρώπη, που πρόδωσε τις ιδρυτικές της αρχές και τις αξίες της, μα ούτε δυο λόγια δε βρήκαμε να ψελλίσουμε για το ανείπωτο, το βίαιο και το απάνθρωπο που συμβαίνει, έστω και στην άλλη άκρη της γης. Τι να πούμε, βέβαια, που δεν το έχουν πει με τον πιο ωμό τρόπο τα γεγονότα και η νομοτέλεια; Αφήστε καλύτερα. Κάτω από το χαλί κι αυτό. Μαζί με τ’ άλλα. Να μη φαίνονται.

Τ.Τ.

Βενεζουέλα

Το αγαπημένο στη χώρα μας καθεστώς του Μαδούρο στη Βενεζουέλα σκοτώνει πολίτες που βγαίνουν στους δρόμους για να διαδηλώσουν εναντίον του, μιας και ζουν κάτω από άθλιες συνθήκες. Το ότι πεινάνε είναι το λιγότερο. Το καθεστώς ξεψυχά και ακολουθεί την πορεία όλων των αντίστοιχων κομμουνιστογενών ή όπως αλλιώς θέλετε πείτε τα. Καθεστώτα που εδραιώθηκαν καταληστεύοντας, παραπλανώντας και βασανίζοντας τους λαούς. Όπως άλλωστε κάθε δικτατορικό καθεστώς. Θιασώτες στη χώρα μας του καθεστώτος αυτού οι πολιτικοί του ΣΥΡΙΖΑ. Θα φέρναμε και λάχανα από τη Βενεζουέλα, αλλά φταίει ο καιρός εκεί και μαράθηκαν όλα.

Π.Ζ.

Είδες η ΔΕΗ;

Ποιος προβλέπεται να πληρώσει τους 2500 περίπου εποχιακούς απασχολούμενους του υπουργείου Πολιτισμού; Μα ο καταναλωτής της ΔΕΗ. Η επιχείρηση είναι εδώ και φροντίζει για όλα. Και για την αναδιανομή της φτώχειας. Κάποια στιγμή θα πληρώσουμε και ό, τι άλλο σκαρφιστούν οι κυβερνώντες. Εδώ θα τους δώσω ιδέα. Όλοι οι φόροι και οι εισφορές στα ταμεία να πληρώνονται μέσω των λογαριασμών της ΔΕΗ. Αν δεν πληρώσεις, δεν θα έχεις ρεύμα. Τους έχω ικανούς να το κάνουν, λίγο πριν καταρρεύσουν.

Π.Ζ.

Καλώς δόθηκαν

Πολύ μελάνι για το τίποτα χύθηκε και εξακολουθεί να χύνεται σχετικά με το αν καλώς δόθηκαν τμήματα της Ιόνιας Οδού στην κυκλοφορία, χωρίς να είναι έτοιμος ολόκληρος ο δρόμος. Αν ρωτήσετε όσους έχουν βιώσει χρόνια την κατάσταση στην κατ’ ευφημισμόν Εθνική Οδό Ιωαννίνων-Αντιρρίου, και μια στροφή λιγότερη να συναντούσαν στο δρόμο τους, ευτύχημα θα ήταν, οπότε καλώς και δόθηκε η σήραγγα της Κλόκοβας. Οι πολιτικές κόντρες, οι εξυπναδικισμοί και η αντιπαράθεση με επιχειρήματα που χρησιμοποιούν παιδιά νηπιαγωγείου, δυστυχώς δε θα λείψουν ποτέ.

Α.Τ.

Το όνομά σας:
Το email σας:
Θέμα:
Σχόλιο: (μέχρι 1000 χαρακτήρες)


Προσφατα

22.03.18 | Άρωμα Ρομά

Η σκηνή στο Νοσοκομείο Χατζηκώστα την περασμένη Παρασκευή. Το ασθενοφόρο κατέβασε ασθενή, που...

21.03.18 | Θύμα διαδικτυακής «παρενόχλησης»

Τη… δόξα του τομεάρχη Άμυνας της Νέας Δημοκρατίας Βασίλη Κικίλια, ο οποίος -σε συνέντευξή του στον...

20.03.18 | Ένα παραμύθι για όλους

Σήμερα 20η Μαρτίου είναι η παγκόσμια ημέρα αφήγησης. Θα μπορούσε να πει κανείς ότι είναι η ημέρα...

17.03.18 | Φρενοκομείο

Χθες διάβασα πως στην Προανακριτική Επιτροπή της Βουλής για την «υπόθεση» Novartis, ο κ. Βενιζέλος...

16.03.18 | Τα κατάφεραν

Δεν πρέπει να έχει προηγούμενο το «κατόρθωμα» του Κινήματος Αλλαγής, που κατάφερε να ανακοινώσει το...

15.03.18 | Δικαίωμα στην αιωνιότητα

Φούστα µοντέρνα ως τον αστράγαλο, γιλέκο κοµψό, µποτάκι ως εκεί που έφθανε η φούστα, µαλλιά...

14.03.18 | Συνηθίσαμε στα σκοτάδια

Πού και πού στην –κατά τ’ άλλα μάλλον νοσηρή- καθημερινότητά μας, ανοίγει μια μικρή χαραμάδα, από...

13.03.18 | Συγκίνησε το κοινό

Καθώς μπήκε από τα πλαϊνά καθίσματα της λιλιπούτειας αίθουσας για να ανέβει στη σκηνή η Μαρία...