Σάββατο, 18 Μαρτίου 2017
|
Ηπειρωτικός Αγών

Τα βόδια

Η Ένωση Παραγωγών Κόκκινου Κρέατος της Τουρκίας αποφάσισε να στείλει πίσω στην Ολλανδία τουλάχιστον 40 αγελάδες, στο πλαίσιο της σύγκρουσης των δύο χωρών.

Ο Μπουλέντ Τουντς, επικεφαλής της Ένωσης, δήλωσε σε τουρκικά μέσα ενημέρωσης ότι «οι ολλανδικές αγελάδες Holstein έχουν γίνει πολύ κοινές στην Τουρκία. Ωστόσο, αυτό το είδος έχει αρχίσει και δημιουργεί σοβαρά προβλήματα». Θύμωσε ο Αγάς και έστειλε τις αγελάδες πίσω… αντί να κόψει τα…. γένια του, όπως στη γνωστή παροιμία.

Για τα βόδια δεν έγινε καμία δήλωση. Συνεπώς μένουν πια μόνιμα στην Τουρκία.

Σ.Κ.

Στερείται χιούμορ

Ο διάλογος από γελοιογραφία του Αρκά:

-Και τι κάνεις στις ελεύθερες ώρες σου;

-Είμαι δημόσιος υπάλληλος.

Θύμωσε και αντέδρασε ο βουλευτής Ιωαννίνων Ιωάννης Στέφος! Γιατί δάσκαλε; Γελοιογραφία είναι με την υπερβολή της. Στερείται χιούμορ η Αριστερά, λοιπόν. Άντε, σύντροφε, να διορθώσουμε τη γελοιογραφία. Να πούμε για τις μισές ελεύθερες ώρες;

Σ.Κ.

Νοοτροπία

Γιατί άραγε το υπουργείο  Άμυνας ζητά… αντισταθμιστικά για την παραχώρηση του οικοπέδου των πρώην στρατιωτικών φούρνων στον δήμο Ιωαννιτών; Στον λαό το παραχωρεί και όχι… στην ξένη ολιγαρχία. Παραμένει, δηλαδή, εκεί όπου ανήκε. Τι νοοτροπία είναι αυτή;

Σ.Κ.

Η μεγάλη φυγή

Ενημέρωση των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ επιχείρησαν ανεπιτυχώς Τσακαλώτος- Αχτσίογλου. Τα ερωτήματα και οι προτάσεις μερίδας των κυβερνώντων βουλευτών έπεσαν βροχή, οι υπουργικές απαντήσεις δεν έριξαν φως και ο προβληματισμός για την έκβαση της διαπραγμάτευσης εντάθηκε. Αυτό είναι το συμπέρασμα από την απόπειρα ενημέρωσης. Το κυβερνητικό επιτελείο δρομολόγησε μίνι συσκέψεις με τους βουλευτές, προκειμένου να τονώσει το ηθικό τους και να φρενάρει (μειοψηφικές) απόψεις που άρχισαν να διακινούνται σε κόμμα και κοινοβουλευτική ομάδα, σύμφωνα με τις οποίες «η διαπραγμάτευση δε βγαίνει, πρέπει να δούμε το ενδεχόμενο της ρήξης». Όλα αυτά όμως θεωρητικά, γιατί στην πράξη πάνε... κοπαδιαστά. Η αρχή έγινε και, όπως αναμενόταν, οι βουλευτές δεν περιορίσθηκαν σε ερωτήσεις τεχνικού χαρακτήρα, αλλά ανέπτυξαν τον προβληματισμό τους για την «επόμενη ημέρα», εάν τα πράγματα δεν πάνε καλά.
Μεταξύ άλλων, ο κ. Τσακαλώτος ρωτήθηκε εάν υπάρχει plan B. Τι να πει; Πού να βρεθούν πλάνα; Στο γιουσουρούμ;  Σύμφωνα με πληροφορίες, πάντως, το κλίμα ήταν ιδιαίτερα βαρύ μεταξύ των βουλευτών αλλά και των υπουργών, ενώ οι πιο αισιόδοξοι διαβεβαίωναν ότι «δε θα φύγει κανείς»! Βέβαια, αυτοί έτσι κι αλλιώς δε φεύγουν. Πού να το βρουν καλύτερα; Αν φύγουν, δε θα τους γνωρίζει ούτε ο θυρωρός της πολυκατοικίας. Αδέρφια, άντε να φύγουμε εμείς. Η ΝΑΣΑ ανακοίνωσε, ως γνωστόν,  ότι ανακαλύφθηκε νέος πλανήτης σαν τη γη μας! 

Σ.Κ.

Το σήμα της ρύπανσης

Το κόκκινο φανάρι σου επιτρέπει να παρατηρείς και αν υπάρχει και μποτιλιάρισμα τότε σε προλαβαίνουν δυο ή και τρία κόκκινα και ο χρόνος σου για παρατήρηση πολλαπλασιάζεται. Σε μια τέτοια περίπτωση βρέθηκα ακινητοποιημένος πίσω ένα μικρό αυτοκίνητο πολύ παλιό, ίσως και πάνω από εικοσιπέντε ετών που η εξάτμισή του έβγαζε μπλε, δηλητηριώδη καπνό. Αναγκάστηκα να κλείσω το παράθυρο, αλλά και πάλι ο καπνός έβρισκε τρόπο να εισχωρήσει στο εσωτερικό. Εκτός από μένα και άλλοι οδηγοί είχαν το ίδιο πρόβλημα. Πολύ σύντομα η αιθαλομίχλη που είχε την πηγή της στην εξάτμιση του αυτοκινήτου σχημάτισε ένα σύννεφο που καταλάμβανε αρκετά τετραγωνικά μέτρα και στο οποίο αρκετοί οδηγοί ήμασταν εγκλωβισμένοι. Παρόλα αυτά όμως το αυτοκόλλητο σηματάκι του ΚΤΕΟ ήταν ορατό στο μέσον της πινακίδας του ρυπογόνου αυτοκινήτου. Και ήταν του 2016. Ελπίζω να αρνηθούν οι τεχνικοί υπεύθυνοι των ελέγχων να κολλήσουν το φετινό σήμα στο συγκεκριμένο αυτοκίνητο.

Π.Ζ.

Ταξιδεύω με ασφάλεια

Εδώ και λίγο καιρό γνωστός έχασε τη ζωή του στην Πρέβεζα, γιατί, όπως μάθαμε σήμερα, τον παρέσυρε αυτοκίνητο το οποίο οδηγούσε μια γυναίκα που μιλούσε στο κινητό της και δεν πρόσεξε τον άτυχο πεζό. Πόσα τέτοια δυστυχήματα  γίνονται καθημερινά, που, όταν συμβαίνουν σε κοντινούς ανθρώπους, αντιλαμβανόμαστε καλύτερα τη σημασία της ασφαλούς οδήγησης.  Αυτό προσπαθεί η Ελληνική Αστυνομία να περάσει μέσα από πολλές δραστηριότητες. Αυτή τη φορά το πράττει μέσω διαδικτύου, όπου καλεί τους μαθητές από 6-12 χρονών να διδάξουν τους γονείς τους μέσα από τις  ζωγραφιές  τους με λεζάντες σαν αυτές:  «Μαμά μη μιλάς στο τηλέφωνο, όταν οδηγείς, μπαμπά μην πίνεις, όταν πρόκειται να πάρεις το τιμόνι». Τα παιδιά θα τις παρουσιάσουν σε έκθεση στην Αθήνα και οι καλύτερες θα κοσμήσουν το θεματικό ημερολόγιο της ΕΛ.ΑΣ. Μακάρι να συνετισθούν κάποιοι.

Λ.Τ.

Τώρα το ανακάλυψαν;

Και ξαφνικά όλοι «ανακάλυψαν» ότι το ταξίδι Αθήνα-Γιάννενα με Ι.Χ. θα κοστίζει 37 ευρώ με την ολοκλήρωση της Ιόνιας Οδού και της Ολυμπίας Οδού (12 ευρώ το Γιάννενα-Αντίρριο, 13,30 η γέφυρα και 11,5 το Ρίο-Αθήνα). Και το γεγονός αναπαράγεται από κάθε δημοσιογράφο στα ΜΜΕ των Αθηνών. Μεγάλη ανακάλυψη, λες και δεν ήταν γνωστό από την ημέρα που υπογράφτηκαν οι συμβάσεις παραχώρησης. Βέβαια, κανείς δε λέει πως μέχρι σήμερα πληρώναμε σχεδόν 20 ευρώ και κάναμε 15 φορές τον σταυρό μας για να φτάσουμε στον προορισμό μας… Αμελητέο δεν είναι το κόστος, αλλά το να γίνεται πρώτο θέμα στην πολιτική επικαιρότητα, μάλλον υποκριτικό είναι.

Α.Τ.

Κυρία Διευθύντρια,

Την εποχή της παγκοσμιοποίησης φαίνεται ότι και η πολιτική τείνει να μην έχει σύνορα. Στην Ισπανία, έγκυροι πολιτικοί αναλυτές έχουν γράψει ότι η ανάσχεση της ανόδου των αριστερών Ποδέμος και στη συνέχεια η σαφής υποχώρησή τους οφείλονται στο ότι προηγήθηκε η διακυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ στην Ελλάδα και δη εκείνο το «ιστορικό» πλέον εξάμηνο Βαρουφάκη του 2015.

Προχθές στην Ολλανδία, τα κούφια νταηλίκια και οι αντιευρωπαϊκές κορώνες του Ερντογάν έβαλαν σαφές φρένο στον ακροδεξιό Βίλντερς και ανέδειξαν νικητές τις φιλοευρωπαϊκές δυνάμεις. Ελπίζουμε στο μέλλον να μην επηρεάζουν τις πολιτικές μας εξελίξεις και οι εκλογές Παπούα – Νέα Γουϊνέα!

ΓΙΩΡΓΟΣ ΑΠΗΛΙΩΤΗΣ

Το όνομά σας:
Το email σας:
Θέμα:
Σχόλιο: (μέχρι 1000 χαρακτήρες)


Προσφατα

26.05.18 | Με fake φωτογραφία

Φτάνει στα χέρια σου ένα δελτίο τύπου για το πολλά υποσχόμενο ArtWave Festival. Πέρα από τα όσα...

25.05.18 | Περίσσεψαν τα καλά λόγια

Ιδιαίτερη ήταν η τελευταία συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου. Οι παρατάξεις της αντιπολίτευσης,...

24.05.18 | Νέοι αγρότες και… αγρότισσες

Τις 750 (παρά μία) άγγιξαν οι αιτήσεις για το πρόγραμμα «Νέων γεωργών» στην περιφέρεια της Ηπείρου,...

23.05.18 | Απλά επικίνδυνος

Δυστυχώς, υπάρχουν κάποιοι αστυνομικοί, που δεν είναι απλώς ανίκανοι να κάνουν τη δουλειά τους,...

22.05.18 | Περίμενέ με...

Ούτε δημοσιοποίηση της εκδήλωσης, όσο έπρεπε, έγινε, κι επομένως ούτε πολύς κόσμος την...

19.05.18 | Και πάλι χώρια

Ούτε φέτος κατάφεραν να βρουν πεδίο συνεννόησης Δημοτικό Περιφερειακό Θέατρο Ιωαννίνων και δήμος...

18.05.18 | Επιτέλους, τέλος;

Και να που οι βάρβαροι χτύπησαν και πάλι, αυτή τη φορά όχι χωρίς συνέπειες, αφού παρενέβη ο...

17.05.18 | Για διαφημιστικό σποτ

Αν ο Αλέκος Καχριμάνης έχει μπει στη διαδικασία να φτιάξει διαφημιστικό σποτ για τι περιφερειακές...