Τετάρτη, 6 Απριλίου 2011
|
Ηπειρωτικός Αγών

Παρκάρισμα σε όλες τις εποχές και για όλες τις ηλικίες

Πρωταπριλιά είχαμε πριν από λίγες μέρες, αλλά φαίνεται ότι στο δήμο τη γιόρτασαν και ένα μήνα πριν, την 1η Μαρτίου.

Τα αυτοκίνητα συνεχίζουν να παρκάρουν στα Λιθαρίτσια παρά τη δέσμευση της Δημοτικής Αρχής ότι το παρκάρισμα θα απαγορευόταν από την 1η Μαρτίου

Αυτή θα ήταν η μέρα που θα σταματούσε οριστικά το παρκάρισμα στα Λιθαρίτσια. Δυστυχώς το πάρκο εξακολουθεί να είναι πάρκινγκ. Το γράψαμε σε ανύποπτο χρόνο για να λάβουμε την απάντηση ότι η είσοδος των αυτοκινήτων ήταν μεμονωμένη από ηλικιωμένους οδηγούς που ήθελαν να παρακολουθήσουν τα εγκαίνια έκθεσης στο αρχαιολογικό μουσείο. Το πάρκο όμως είναι καθημερινά ανοιχτό για όλες τις ηλικίες, όπως αποδεικνύουν οι φωτογραφίες. Τις προάλλες ένα αυτοκίνητο εισέπραξε κλήση. Πάλι καλά. Μόνο που με αυτούς τους ρυθμούς θα πρέπει να περιμένουμε το 2012 για να γίνουν τα Λιθαρίτσια και πάλι πάρκο.

Θ.Τ.

Έργα με τα κιάλια

Ο αντιδήμαρχος έργων Βασίλης Μασσαλάς εμμέσως πλην σαφώς είπε χτες ότι δεν πρόκειται να δούμε νέα έργα στην πόλη αυτόν τον χρόνο. Αναμενόμενο το νέο. Όσα δούμε θα είναι αυτά που θα γίνουν μέσω ΕΣΠΑ. Και το πρόγραμμα «Ελλάδα» να ξεκινήσει σύντομα, και πάλι δεν υπάρχει χρόνος για να εκτελεστούν έργα. Οπότε μάλλον το τεχνικό πρόγραμμα της νέας δημοτικής αρχής θα έχει τον τίτλο: «Ποιες λακκούβες θα κλείσουμε φέτος». Δύσκολα τα πράγματα.

Β.Α.

Άλλη τιμή για το νηπιαγωγείο

Πόσο ακριβώς κοστίζει το εισιτήριο για την παιδική παράσταση που ανεβαίνει στο Πνευματικό Κέντρο από το Νέο Θέατρο Θεσσαλονίκης; Οι μαθητές από δημοτικό σχολείο Ανατολής θα πληρώσουν 5 ευρώ. Τα παιδιά όπως από νηπιαγωγείο των Ιωαννίνων θα δώσουν από 8 ευρώ. Γιατί αυτή η διαφορά στην τιμή εισιτηρίου;

Θ.Τ.

«Ανάσταση» στη ΝΔ

Η Νέα Δημοκρατία μοιάζει να έχει βγει από λήθαργο τελευταία. Η ΝΟΔΕ Ιωαννίνων, οι τοπικές και συνδικαλιστικές οργανώσεις του κόμματος, εκεί που ήταν εξαφανισμένες, τώρα έχουν δραστηριοποιηθεί και κάνουν γραπτές δηλώσεις διαρκώς, προσπαθώντας να εκμεταλλευτούν το «μομέντουμ» που λένε και οι αθλητικοί σχολιαστές του μπάσκετ και να κλείσουν τη διαφορά από το ΠΑΣΟΚ. Το τι γράφουν οι ανακοινώσεις τώρα, είναι άλλο θέμα. Ως λαός έχουμε αποδείξει ότι διαθέτουμε μνήμη χρυσόψαρου συχνά και αυτό, είναι ακόμα ένα «μομέντουμ» που προσπαθεί να πιάσει η ΝΔ και οι οργανώσεις της, όταν μιλάει για χρέη, μνημόνια κ.λπ.

Γ.ΤΣΑΝΤ.

Από το Παλαιοχώρι με ελπίδα

Διάβασα το άρθρο του Βαγγέλη Ρώιμπα στη «Φωνή των Παλαιοχωριτών». Αναφέρετσι στα όρια, τα σύνορα και τις κόκκινες γραμμές για τις οποίες πολύς λόγος γίνεται τελευταία. Μιλά για τη δολοφονία των ονείρων των νέων και σαν δάσκαλος που είναι, διανθίζει το κείμενό του με παρομοιώσεις και παραλληλισμούς.

Απαισιόδοξοι μεν οι συλλογισμοί του, όμως που αφήνουν μέσα τουςνα πλανιέται μια ελπίδα. Σαν εκείνη την ελπίδα που μόνο η φτιαξιά του Έλληνα γνωρίζει να εφευρίσκει.

Και κλείνει με τη μαντινάδα του Ψαραντώνη: «Στη γκρεμισμένη τους φωλιά απάνω κελαηδούνε γι’ αυτό ζηλεύω τα πουλιά, όχι γιατί πετούνε».

Λ.Τ.

Και πριν το 2007;

Στο προχθεσινό δημοτικό συμβούλιο ειπώθηκε το εξής: ότι ο Δήμος έχει ελεγχθεί για τις οικονομικές πράξεις πριν το 2007, έχουν διαπιστωθεί μη σύννομες ενέργειες και ο φάκελος έχει πάει στην εισαγγελία Ιωαννίνων από το 2008. «Δεν ξέρω ποια είναι η τύχη της υπόθεσης» είπε ο κ. Φίλιος. Αλήθεια, ποια είναι η τύχη της υπόθεσης;

Γ.ΤΣΑΝΤ.

Χωρίς ουρές, αλλά…

Μπορεί οι ουρές στο ΙΚΑ κάπως να μειώθηκαν μετά το μέτρο για την εξυπηρέτηση ασφαλισμένων από ιδιώτες γιατρούς, αλλά όχι η δουλειά. Χαμός γίνεται με το τσεκάρισμα και το διπλοτσεκάρισμα των καταστάσεων που υποβάλλονται από τους ιδιώτες γιατρούς για την καταβολή της αποζημίωσής τους. Κι όλα αυτά με το προσωπικό να έχει μειωθεί λόγω… φυγής του προσωπικού Stage. Έτσι είναι, όταν ένα σύστημα δεν είναι προετοιμασμένο να δεχτεί αλλαγές, πάντα επικρατεί μπάχαλο.

Β.Α.

Έτσι θα τον αποχαιρετούμε

Σκεπασμένος με τον Ηπειρωτικό Αγώνα μας αποχαιρέτησε το Σάββατο το απόγευμα ο Κώστας Κράβαρης. Κάποιος δικός μας είχε αυτή την ιδέα να εναποθέσει στο άψυχο σώμα του το φύλλο του Σαββάτου και δεν ήταν άλλος από το Βαγγέλη Γυφτόπουλο, το φίλο του.

Είπαν πολλά για τον αγαπημένο μας Κώστα αυτή τη μέρα. Είπαν κι έγραψαν. Εμείς θα θυμούμαστε πάντα την παροιμιώδη, την περίσσια αγάπη του για την εφημερίδα και μ΄ αυτές τις σκέψεις θα τον αποχαιρετούμε, όταν τον συναντούμε στις σελίδες του Η.Α.

Λ.Τ.

Το όνομά σας:
Το email σας:
Θέμα:
Σχόλιο: (μέχρι 1000 χαρακτήρες)


Προσφατα

18.01.18 | Η μικρή μας χώρα

Κάποτε -όχι πολύ πίσω στον χρόνο- για να προγραμματίσει κανείς ταξίδι από τα Γιάννενα στην...

17.01.18 | Ένα Σαββατοκύριακο ακόμη

Είμαστε κι εμείς, που δεν προλάβαμε να πάμε να δούμε την κατά γενική ομολογία (όπου βρεθούμε και...

16.01.18 | Ένα πολύβουο πλήθος

Έναν άλλον κόσμο συναντήσαμε στο παραλίμνιο ψυχαγωγικό πάρκο το Σάββατο το βράδυ. Έναν παιδόκοσμο...

13.01.18 | «Παν ποθητόν»

Μπορεί πολλές γιαννιώτικες εκφράσεις να μην ακούσθηκαν, αλλά κατά κόρον ακούσαμε την έκφραση «παν...

12.01.18 | Χωρίς τσιγάρο

Η πρωτοβουλία της Λέσχης Γαστρονομίας Ηπείρου να δημοσιεύει τα καταστήματα όπου επιτρέπεται… ο...

11.01.18 | Το πανόραμα των σκιών του ρολογιού

Κάθε φορά που η εφημερίδα φιλοξενεί μια σημαντική έρευνα, που επιστρέφει σε μια ολόκληρη εποχή και...

10.01.18 | Έργα πολλά και διάφορα

Εδώ και μέρες πολλές -μπορεί και λίγους μήνες- διαβάζουμε ξανά και ξανά ευχάριστες ειδήσεις σχετικά...

09.01.18 | Εύ αγωνίζεσθαι

Δεν ήταν η καταλληλότερη μέρα η Κυριακή -ανήμερα της γιορτής του- για να παρουσιαστεί ένα ιδιαίτερο...