Παρασκευή, 5 Οκτωβρίου 2018
|

Νέα σενάρια, νέες διαψεύσεις

Κατηγορηματικά διαψεύδει η γαλακτοβιομηχανία «Δωδώνη» νέα σενάρια πώλησής της, που είδαν το φως της δημοσιότητας τα τελευταία 24ωρα και εμφάνιζαν πως είναι πολύ κοντά σε συμφωνία για την εξαγορά της από τον ολλανδικό κολοσσό Campina Friesland.

Σύμφωνα με όσα αναφέρει σε δημοσίευμα της η ιστοσελίδα mononews.gr, οι δυο εταιρείες έχουν καταλήξει σε πολλά σημεία, ωστόσο μια διαφορά στο τίμημα της τάξεως των 5 εκατ. ευρώ στέκεται εμπόδιο στην ολοκλήρωση της συναλλαγής. Αξίζει να σημειωθεί πως τα σενάρια πώλησης της «Δωδώνη» κυκλοφορούν πολύ καιρό στην αγορά, ωστόσο οι διαψεύσεις είναι συνεχείς, με τους ανθρώπους της εταιρείας να διαβεβαιώνουν σε όλους τους τόνους πως δεν έχουν λόγο να εγκαταλείψουν την επένδυσή τους.

Αυτή τη φορά, η αντίδραση της «Δωδώνη» ήταν άμεση και δεν άφησε τα σενάρια να γιγαντωθούν, προχωρώντας σε επίσημη ανακοίνωση διάψευσης τόσο του συγκεκριμένου δημοσιεύματος όσο και άλλων δημοσιευμάτων, που έχουν έρθει κατά καιρούς στο φως της δημοσιότητας και φέρουν την εταιρεία να βρίσκεται σε συζητήσεις και διαπραγματεύσεις για την εξαγορά της.

«Ο συνεχής εντυπωσιασμός από ορισμένα μη επαρκώς ενημερωμένα μέσα ενημέρωσης οδηγεί σε αβάσιμες και εσφαλμένες δηλώσεις και συμπεράσματα. Συγκεκριμένα, οι μέτοχοι της “Δωδώνη”, η Strategic Initiative Food, δεν είναι fund, αλλά ιδιώτες μέτοχοι και ως εκ τούτου δεν υπάρχει συγκεκριμένη “ωρίμανση” στην επένδυσή τους. Το μόνο συμπέρασμα, στο οποίο μπορούμε να καταλήξουμε, είναι πως ο απώτερος σκοπός των άρθρων αυτών, είναι αποκλειστικά η δημιουργία σύγχυσης. Αντιθέτως, η διοίκηση της ηπειρωτικής γαλακτοβιομηχανίας, έχοντας καταρτίσει πολυετές, μεγαλόπνοο πλάνο ανάπτυξης και επενδύσεων τόσο σε παραγωγικές δομές, όσο και σε νέα προϊόντα καθώς και αγορές - εντός και εκτός συνόρων- δηλώνει, για μια ακόμη φορά ρητά και απερίφραστα, τη δέσμευση της στην υλοποίηση του συγκεκριμένου επιχειρησιακού πλάνου», τονίζεται μεταξύ άλλων στην ανακοίνωση, που συνοδεύεται και από κοινή δήλωση του διευθύνοντος συμβούλου της εταιρείας Tom Seepers και του αναπληρωτή διευθύνοντος συμβούλου Μιχάλη Παναγιωτάκη.

«Η διοίκηση της ΔΩΔΩΝΗ Α.Ε., προσηλωμένη στους στόχους που έθεσε εξαρχής, κατάφερε στα πέντε και πλέον χρόνια θητείας της υπό το νέο ιδιοκτησιακό καθεστώς να εξυγιάνει και να αναπτύξει την εταιρία, επενδύοντας μεγάλα κεφάλαια τόσο στην Ελλάδα, όσο και στην Κύπρο αλλά και στην υπόλοιπη Ευρώπη. Και αυτό επιτεύχθηκε σε συνδυασμό με διπλασιασμό των θέσεων εργασίας, τη δημιουργία και λειτουργία νέων παραγωγικών δομών και την προσήλωσή μας στον έλληνα κτηνοτρόφο. Απερίσπαστοι συνεχίζουμε να αναπτύσσουμε τη ΔΩΔΩΝΗ, καθιστώντας την κορυφαία στον κλάδο της, χαράσσοντας προσεκτικά και μεθοδικά τα βήματα της επόμενης δεκαετίας μέσω του σχεδιασμού νέων επενδύσεων και ανάληψης πρωτοβουλιών, που θα καταδείξουν τη ΔΩΔΩΝΗ ως τον σημαντικότερο ελληνικό παίκτη της εγχώριας και διεθνούς αγοράς», τονίζουν.

Το όνομά σας:
Το email σας:
Θέμα:
Σχόλιο: (μέχρι 1000 χαρακτήρες)


Προσφατα

16.10.18 | Μαύρα ο δήμος, άσπρα η περιφέρεια

Σε εντελώς διαφορετικό… μήκος κύματος εκπέμπουν περιφέρεια Ηπείρου και δήμος Ιωαννιτών για το θέμα...

13.10.18 | Αποτελέσματα με πολλές αναγνώσεις

Την υψηλότερη επίδοση εννεαμήνου έτους από το 2001 έως σήμερα κατέγραψε το ισοζύγιο των ροών...

12.10.18 | Υποχωρεί, αλλά παραμένει σε υψηλά επίπεδα

Περαιτέρω αποκλιμάκωση της ανεργίας στη χώρα, στο 19%, καταγράφηκε τον Ιούλιο εφέτος. Το ποσοστό...

11.10.18 | Διψήφια ανάπτυξη το 2018

Σημαντική ενίσχυση πωλήσεων κατέγραψαν η ΧΗΤΟΣ ΑΒΕΕ και το φυσικό μεταλλικό νερό «Ζαγόρι» και το...

10.10.18 | «Μαύρο κι άραχνο» το μέλλον

Το 70% των νέων εργαζόμενων από 25 έως 44 ετών και επτά στους δέκα ευέλικτα απασχολούμενους...

09.10.18 | Μοντέλο προς μίμηση

Πολύτιμες εμπειρίες, που καλούνται πλέον να αξιοποιήσουν, αποκόμισαν τα μέλη της Ένωσης...

06.10.18 | Ζητούμενο η συνεργασία με την περιφέρεια...

Με την απουσία δύο εκ των τριών μελών του Επιμελητηρίου Ιωαννίνων πραγματοποιήθηκε η τρίτη...

04.10.18 | Η συμμετοχή κριτήριο για το Open Mall

Από τη διάθεση συμμετοχής των επιχειρήσεων, που δραστηριοποιούνται στην περιοχή παρέμβασης, αλλά...