Παρασκευή, 31 Αυγούστου 2018
|
Ηπειρωτικός Αγών

Η ανάδειξη ξεκινά με εκπαίδευση

Να σερβίρουν σωστά και να προωθούν το κατάλληλο κρασί για κάθε περίσταση θα μάθουν οι επιχειρηματίες και εργαζόμενοι σε χώρους εστίασης και διασκέδασης των Ιωαννίνων, μέσα από τη διήμερη εκπαίδευση, που πρόκειται να διοργανωθεί στα μέσα Οκτωβρίου.

Πρόκειται για μια από τις πρώτες δράσεις της πρωτοβουλίας, που έχουν αναλάβει οι δήμοι Ιωαννιτών και Ζίτσας, τα οινοποιεία και φορείς της περιοχής, με στόχο την προώθηση των τοπικών οίνων και αποσταγμάτων.

Τη διοργάνωση διήμερης εκπαίδευσης στις βασικές αρχές σερβιρίσματος και γευσιγνωσίας, με τη συμμετοχή εξειδικευμένων στο αντικείμενο, καθηγητών και εκπαιδευτών, αποφάσισαν εκπρόσωποι των δύο δήμων, σε συνεργασία με όλους του εμπλεκόμενους φορείς (οινοποιεία, Ένωση Ξενοδόχων, Σωματείο καφέ-μπαρ και εστιατορίων), στη σύσκεψη, που πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι της Πέμπτης στο δημαρχείο στην Ελεούσα.

Στη διάρκεια της συνάντησης, οι εκπρόσωποι όλων των φορέων κατέληξαν στα «βήματα» που θα ακολουθηθούν, ώστε, τον ερχόμενο Οκτώβριο, να τεθούν οι βάσεις, προκειμένου η προώθηση και παρουσία των τοπικών ως προϊόντων γαστρονομίας σε επίπεδο περιφερειακής ενότητας Ιωαννίνων, να αποτελεί πρώτη προτεραιότητα για όλους τους εμπλεκόμενους φορείς και κλάδους.

Η σύσκεψη πραγματοποιήθηκε στο γραφείο του δημάρχου Ζίτσας Μιχάλη Πλιάκου με τη συμμετοχή της αντιδημάρχου Ανάπτυξης Υπαίθρου και Πρωτογενούς Τομέα δήμου Ιωαννιτών Βάσως Μέγα, της αντιδημάρχου Πολιτισμού δήμου Ζίτσας Γιαννούλας Γεωργούλη, του πρόεδρου της Ένωσης Ξενοδόχων Κώστα Βλάχου, του διευθύνοντος σύμβουλου της Zoinos Winery Θανάση Κατσανάκη, του εκπρόσωπου του οινοποιείου «Κτήμα Γκλίναβος» Αλ. Μπαλτογιάννη, της εκπροσώπου του οινοποιείου «Κατώγι Αβέρωφ» Μ. Δήμου, των οινοποιών Αναστάσιου Πράσσου και Βασίλειου Κήττα, του προέδρου Σωματείου καφέ –μπαρ Χρήστου Τάτση, του ιδιοκτήτη αλυσίδας Κάβα Σπύρου Παππά, του προϊστάμενου της Διεύθυνσης Αγροτικής Παραγωγής & Αλιείας του δήμου Ιωαννιτών Θωμά Λεοντίου και του στελέχους του Γραφείου Υποστήριξης- Ενίσχυσης Αγροτικής Παραγωγής του δήμου Ζίτσας Μαρίας Κολιού.

Το όνομά σας:
Το email σας:
Θέμα:
Σχόλιο: (μέχρι 1000 χαρακτήρες)


Προσφατα

13.11.18 | «Καμπανάκι» για νέα λουκέτα

Τον κίνδυνο να βάλουν λουκέτο επιχειρήσεις, που κατάφεραν να σταθούν «όρθιες» τα προηγούμενα...

10.11.18 | Πρωταθλητισμό… στην υπερφορολόγηση

Το ελληνικό Δημόσιο εξοντώνει τις επιχειρήσεις εξαιτίας των υψηλών φόρων και των ασφαλιστικών...

09.11.18 | Αίτημα στήριξης για μονάδα γάλακτος

Τη στήριξη του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης στην προσπάθεια κατασκευής μονάδας επεξεργασίας και...

08.11.18 | Στόχος η κατοχύρωση για το Κασκαβάλι

Τον δρόμο για την συμπλήρωση του φακέλου, ώστε να κατοχυρωθεί ως Προϊόν Ονομασίας Προέλευσης και...

07.11.18 | Κόμβος για ισόρροπη ανάπτυξη

Και η Ένωση Ξενοδόχων Νομού Ιωαννίνων συντάσσεται στο αίτημα κατασκευής κόμβου εισόδου στη θέση...

06.11.18 | Πιστώσεις 4,5 εκ. ευρώ για σταβλικές...

Σημαντικά προβλήματα της μετακινούμενης κτηνοτροφίας αναμένεται να αντιμετωπιστούν με μια ευρείας...

02.11.18 | Έρχονται αυξήσεις στα ασφάλιστρα

Εκτός από τα τέλη κυκλοφορίας, οι ιδιοκτήτες ΙΧ θα κληθούν να βάλουν βαθιά το «χέρι» στην τσέπη,...

01.11.18 | Επιστροφή φόρων έως 10.000 ευρώ με fast...

Όσοι φορολογούμενοι δικαιούνται επιστροφές φόρων έως 10.000 ευρώ, ανά φορολογία, για εκκρεμείς...