Παρασκευή, 6 Ιουλίου 2018
|

Πάνε Αλβανία οι τοπικές επιχειρήσεις

Τον δρόμο για εμπορικές συμφωνίες με επιχειρήσεις της Αλβανίας επιχειρεί να ανοίξει το Επιμελητήριο Ιωαννίνων, συμμετέχοντας στην 25η Διεθνή Έκθεση Τιράνων, η οποία θα πραγματοποιηθεί από 21 έως 24 Νοεμβρίου.

Η παρουσία του Επιμελητηρίου Ιωαννίνων στην έκθεση έρχεται σε συνέχεια επαφών με το Επιμελητήριο Τιράνων το προηγούμενο διάστημα, στο πλαίσιο των οποίων έχει αποφασιστεί και η υπογραφή μνημονίου συνεργασίας, με απώτερο στόχο το άνοιγμα σε νέες αγορές και την ενίσχυση της εξωστρέφειας των επιχειρήσεων του νομού Ιωαννίνων.

«Η συμμετοχή, η οποία αποφασίστηκε και ψηφίστηκε ομόφωνα από τις τρεις παρατάξεις του Επιμελητηρίου Ιωαννίνων, σκοπό έχει την ανάπτυξη ισχυρών δεσμών επικοινωνίας και συνεργασίας, αλλά και ανάπτυξης των επιχειρήσεων της περιοχής μας, σε μια περιοχή έντονα αναπτυσσόμενη, όπως τα Τίρανα Αλβανίας, με την οποία μπορούν να μας συνδέσουν πολλά», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Β’ αντιπρόεδρος του Επιμελητηρίου Ιωαννίνων Χριστόδουλος Παπαρούσης, παρουσιάζοντας και μια σειρά από οικονομικά στοιχεία, που καταδεικνύουν τη δυναμική της γείτονος χώρας και ιδίως της πρωτεύουσάς της. Όπως ανέφερε το Ακαθάριστο Εγχώριο Προϊόν των Τιράνων ανήλθε σε 4 δισεκατομμύρια ευρώ το 2015, αντιπροσωπεύοντας το 40 % του ΑΕΠ σε εθνικό επίπεδο, και εδράζεται κυρίως στο εμπόριο και τον κατασκευαστικό τομέα.

Η 25η Διεθνής Έκθεση Τιράνων θα πραγματοποιηθεί στο Μέγαρο Συνεδρίων της αλβανικής πρωτεύουσας και διοργανώνεται από τον Όμιλο Klik Ekspo Group. Έχει επιβεβαιωθεί ως έκθεση τόσο πανευρωπαϊκής όσο και παγκόσμιας εμβέλειας, φέρνοντας στα Τίρανα επιχειρηματίες, επαγγελματίες και εμπορικούς επισκέπτες από περισσότερες από 25 χώρες ανά τον κόσμο: Αλβανία, Ιταλία, Ελλάδα, Βουλγαρία, Σλοβενία, Σκωτία, Βοσνία και Ερζεγοβίνη, Κροατία, Αυστρία, ΗΠΑ, Ουγγαρία, Λαϊκή Δημοκρατία της Κίνας, Κοσσυφοπέδιο, Σερβία, Πολωνία, Κύπρος, Τουρκία, Μάλτα, κλπ., με περισσότερους από 22.000 επισκέπτες το 2017.

Μεταξύ των τομέων, που θα παρουσιαστούν ευρύτερα, αυτή την φορά θα δοθεί έμφαση στις προηγμένες τεχνολογίες των δομικών υλικών, εναλλακτικές πηγές ενέργειας, διαχείριση και σχεδίαση έργων υποδομής, μεταφορές και τηλεπικοινωνίες, προστασία του περιβάλλοντος και ανακύκλωση, βιομηχανίες χημικών και γεωργικών προϊόντων διατροφής, βιομηχανία αμύνης και ασφάλειας και συμβουλευτικές υπηρεσίες.  

Στη φετινή Έκθεση, το Επιμελητήριο, πέραν της παρουσίας του, θα διαθέσει χώρο περιπτέρου δωρεάν στις επιχειρήσεις-μέλη του, που θα συμμετάσχουν, και μάλιστα ειδικά διαμορφωμένο για κάθε επιχείρηση. Το κόστος του περιπτέρου θα καλύψει το Επιμελητήριο Ιωαννίνων, για τα μέλη του που θα δηλώσουν τη συμμετοχή τους μέχρι τις 31 Ιουλίου.

«Πιστεύοντας ότι η Έκθεση μπορεί να αποτελέσει τόσο μια σημαντική προσπάθεια τόνωσης της τοπικής επιχειρηματικότητας, όσο και της ενδυνάμωσης των επιχειρηματικών σχέσεων των δύο χωρών μας, προσκαλούμε τις επιχειρήσεις που θέλουν να συμμετάσχουν στην 25η Διεθνή Έκθεση Τιράνων στο Περίπτερο του Επιμελητηρίου, να δηλώσουν εγκαίρως το ενδιαφέρον της συμμετοχής τους», τόνισε ο υπεύθυνος Συμβουλευτικής Υποστήριξης Επιχειρήσεων Δημήτρης Δημητρίου.

Για δηλώσεις συμμετοχής και πληροφορίες, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στην Άννα Ζέρβα, στο Επιμελητήριο Ιωαννίνων (Πουτέτση 14), στο τηλέφωνο 2651076589 και στο e-mail enterprise-europe@cci-ioannina.gr
Το όνομά σας:
Το email σας:
Θέμα:
Σχόλιο: (μέχρι 1000 χαρακτήρες)


Προσφατα

14.07.18 | Υποχωρεί, αλλά με αργούς ρυθμούς

Αντιστάσεις στην καθοδική της πορεία φαίνεται πως αντιμετωπίζει η ανεργία στη χώρα μας, καθώς,...

13.07.18 | Έλλειψη εργαζόμενων με προσόντα

Σε μια χώρα που η ανεργία βρίσκεται σταθερά πάνω από το 20%, έξι στους δέκα εργοδότες δηλώνουν πως...

12.07.18 | Δίνει λύσεις χωρίς κόστος

Το 82% και πλέον των υποθέσεων, που φτάνουν στον Συνήγορο του Καταναλωτή, βρίσκουν λύση ανάμεσα σε...

11.07.18 | Πρόδρομος ανάπτυξης το χαμηλό μερίδιο

Τη δική της ξεχωριστή παρουσία στο συνέδριο της Ένωσης Συνεταιριστικών Τραπεζών Ελλάδος (ΕΣΤΕ), με...

07.07.18 | Από τη σωτηρία στη δυναμική ανάπτυξη

Τη συνέχιση της ενίσχυσης της κεφαλαιακής της βάσης, με στόχο τα 12 εκ. ευρώ, που είχε οριοθετηθεί...

05.07.18 | Πεδίο ανάπτυξης για την Τράπεζα Ηπείρου

Να επωφεληθεί από το κενό, που δημιουργεί η αποχώρηση συστημικών τραπεζών από περιοχές της Ηπείρου,...

04.07.18 | Παραμένει άγνωστη η κυκλική οικονομία

Στα Γιάννενα θα πραγματοποιηθεί η εναρκτήρια συνάντηση του έργου CIRCLE-IN – Προώθηση των...

03.07.18 | Ικανοποίηση και νέοι στόχοι

Σε μια ιδιαίτερη θετική συγκυρία, με τη μελέτη του master plan ανάπτυξης του ιαματικού τουρισμού...