Τετάρτη, 4 Ιουλίου 2018
|
Ηπειρωτικός Αγών

Παραμένει άγνωστη η κυκλική οικονομία

Στα Γιάννενα θα πραγματοποιηθεί η εναρκτήρια συνάντηση του έργου CIRCLE-IN – Προώθηση των επενδύσεων και των πολιτικών κυκλικής οικονομίας στη διασυνοριακή περιοχή Ελλάδας-Ιταλίας, συγχρηματοδοτούμενο από το Interreg Ελλάδα-Ιταλία 2014-2020, με επικεφαλής εταίρο το Επιμελητήριο Ιωαννίνων.

Στο σχήμα συμμετέχουν ακόμη το Επιμελητήριο Λευκάδας, το Εμπορικό Επιμελητήριο της Φότζια και το πανεπιστήμιο του Σαλέντο. Η συνάντηση θα γίνει στις 10 Ιουλίου στο Συνεδριακό Κέντρο «Φρόντζου Πολιτεία.

Το έργο CIRCLE-IN, χρηματοδοτούμενο με 780.000 ευρώ από τον Άξονα 1: Καινοτομία και Ανταγωνιστικότητα, είναι ένα έργο βασισμένο στην έννοια της Κυκλικής Οικονομίας, δηλαδή, μία βιομηχανική οικονομία, που παράγει μηδέν απόβλητα και μόλυνση.

Η κυκλική οικονομία προσφέρει την ευκαιρία να ανακαλύψουμε εκ νέου την οικονομία, καθιστώντας την πιο αειφόρο και ανταγωνιστική και επωφελής για τις επιχειρήσεις, τις βιομηχανίες και τις τοπικές κοινότητες. Αποτελεί μία από τις κορυφαίες προτεραιότητες της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και μπορεί να ενισχύσει την ανταγωνιστικότητα, να προωθήσει τη βιώσιμη οικονομική ανάπτυξη και να δημιουργήσει νέες θέσεις εργασίας. Αν και προτεραιότητα της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, η Κυκλική Οικονομία εξακολουθεί να είναι μια νέα και άγνωστη ιδέα στη διασυνοριακή περιοχή του έργου, ενώ η μετάβαση σε μια Κυκλική Οικονομία απαιτεί όχι μόνο την καινοτομία αλλά και επενδυτές.

Σε αυτό το πλαίσιο, η κοινή πρόκληση του CIRCLE-IN είναι να προωθήσει την Κυκλική Οικονομία, τις αντίστοιχες καινοτόμες διαδικασίες και τα οφέλη από την εφαρμογή της Κυκλικής Οικονομίας στη διασυνοριακή περιοχή και να βοηθήσει τους επιχειρηματίες και τις επιχειρήσεις της περιοχής να αξιοποιήσουν τις δεξιότητές τους και τις ευκαιρίες, που συνδέονται με την εφαρμογή της Κυκλικής Οικονομίας.

Χάρη στο έργο CIRCLE-IN, οι τοπικοί επιχειρηματίες και οι επιχειρήσεις της Ελλάδας-Ιταλίας θα ενημερωθούν και θα εκπαιδευτούν πάνω στις ευκαιρίες της Κυκλικής Οικονομίας, τις εφαρμογές και τα οφέλη της. Μια κοινή πολυγλωσσική ηλεκτρονική πλατφόρμα θα προσφέρει ένα ευρύ φ

άσμα συναφών υπηρεσιών στους ενδιαφερόμενους, όπως πληροφορίες και δικτύωση, υπηρεσίες καθοδήγησης και κατάρτισης, προκειμένου να δημιουργηθεί ένα δίκτυο μεταξύ των ενδιαφερομένων (φορείς υποστήριξης επιχειρήσεων, μμε, επιχειρηματίες, ενώσεις, δημόσιοι οργανισμοί) στην περιοχή εμβέλειας του έργου.

Το όνομά σας:
Το email σας:
Θέμα:
Σχόλιο: (μέχρι 1000 χαρακτήρες)


Προσφατα

25.09.18 | Στήριξη του πρωτογενούς τομέα με νέες...

Στο σχέδιο αξιοποίησης της ακίνητης περιουσίας του δήμου Ιωαννιτών για την ενίσχυση του πρωτογενούς...

22.09.18 | Επιπλέον 250 εκατ. ευρώ για έργα ύδρευσης...

Κατά 250 εκατ. ευρώ αυξάνεται ο προϋπολογισμός στις προσκλήσεις έργων ύδρευσης και αποχέτευσης του...

20.09.18 | Ποντάρει πολλά στη γερμανική αγορά

Δεκατρείς τουριστικοί πράκτορες από τη Γερμανία πραγματοποίησαν ταξίδι εξοικείωσης στην Ήπειρο,...

19.09.18 | Ηλεκτρονικά οι δηλώσεις συγκομιδής

Σε ηλεκτρονική υποβολή δηλώσεων συγκομιδής για το σύνολο της εκμετάλλευσής τους, αμέσως μετά τον...

18.09.18 | Αδειάζει η κλεψύδρα για τη φέτα

Η αποτελεσματική προστασία των προϊόντων με προστατευόμενη ονομασία προέλευσης και γεωγραφικής...

14.09.18 | Στο 21,2% η ανεργία στην Ήπειρο

Στο 19% περιορίστηκε το ποσοστό της ανεργίας στη χώρα το β' τρίμηνο του 2018, με τον αριθμό των...

13.09.18 | Οι υποσχέσεις να γίνουν πράξη

Εν μέρει ικανοποιημένος από τις εξαγγελίες του πρωθυπουργού από το βήμα των εγκαινίων της Διεθνούς...

12.09.18 | «Ηγέτες Επιχειρήσεων» γένους θηλυκού

Δύο γυναίκες με ξεχωριστή πορεία στον επιχειρηματικό κόσμο βραβεύονται ως «Οι γυναίκες ηγέτες της...