Τετάρτη, 4 Ιουλίου 2018
|
Ηπειρωτικός Αγών

Παραμένει άγνωστη η κυκλική οικονομία

Στα Γιάννενα θα πραγματοποιηθεί η εναρκτήρια συνάντηση του έργου CIRCLE-IN – Προώθηση των επενδύσεων και των πολιτικών κυκλικής οικονομίας στη διασυνοριακή περιοχή Ελλάδας-Ιταλίας, συγχρηματοδοτούμενο από το Interreg Ελλάδα-Ιταλία 2014-2020, με επικεφαλής εταίρο το Επιμελητήριο Ιωαννίνων.

Στο σχήμα συμμετέχουν ακόμη το Επιμελητήριο Λευκάδας, το Εμπορικό Επιμελητήριο της Φότζια και το πανεπιστήμιο του Σαλέντο. Η συνάντηση θα γίνει στις 10 Ιουλίου στο Συνεδριακό Κέντρο «Φρόντζου Πολιτεία.

Το έργο CIRCLE-IN, χρηματοδοτούμενο με 780.000 ευρώ από τον Άξονα 1: Καινοτομία και Ανταγωνιστικότητα, είναι ένα έργο βασισμένο στην έννοια της Κυκλικής Οικονομίας, δηλαδή, μία βιομηχανική οικονομία, που παράγει μηδέν απόβλητα και μόλυνση.

Η κυκλική οικονομία προσφέρει την ευκαιρία να ανακαλύψουμε εκ νέου την οικονομία, καθιστώντας την πιο αειφόρο και ανταγωνιστική και επωφελής για τις επιχειρήσεις, τις βιομηχανίες και τις τοπικές κοινότητες. Αποτελεί μία από τις κορυφαίες προτεραιότητες της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και μπορεί να ενισχύσει την ανταγωνιστικότητα, να προωθήσει τη βιώσιμη οικονομική ανάπτυξη και να δημιουργήσει νέες θέσεις εργασίας. Αν και προτεραιότητα της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, η Κυκλική Οικονομία εξακολουθεί να είναι μια νέα και άγνωστη ιδέα στη διασυνοριακή περιοχή του έργου, ενώ η μετάβαση σε μια Κυκλική Οικονομία απαιτεί όχι μόνο την καινοτομία αλλά και επενδυτές.

Σε αυτό το πλαίσιο, η κοινή πρόκληση του CIRCLE-IN είναι να προωθήσει την Κυκλική Οικονομία, τις αντίστοιχες καινοτόμες διαδικασίες και τα οφέλη από την εφαρμογή της Κυκλικής Οικονομίας στη διασυνοριακή περιοχή και να βοηθήσει τους επιχειρηματίες και τις επιχειρήσεις της περιοχής να αξιοποιήσουν τις δεξιότητές τους και τις ευκαιρίες, που συνδέονται με την εφαρμογή της Κυκλικής Οικονομίας.

Χάρη στο έργο CIRCLE-IN, οι τοπικοί επιχειρηματίες και οι επιχειρήσεις της Ελλάδας-Ιταλίας θα ενημερωθούν και θα εκπαιδευτούν πάνω στις ευκαιρίες της Κυκλικής Οικονομίας, τις εφαρμογές και τα οφέλη της. Μια κοινή πολυγλωσσική ηλεκτρονική πλατφόρμα θα προσφέρει ένα ευρύ φ

άσμα συναφών υπηρεσιών στους ενδιαφερόμενους, όπως πληροφορίες και δικτύωση, υπηρεσίες καθοδήγησης και κατάρτισης, προκειμένου να δημιουργηθεί ένα δίκτυο μεταξύ των ενδιαφερομένων (φορείς υποστήριξης επιχειρήσεων, μμε, επιχειρηματίες, ενώσεις, δημόσιοι οργανισμοί) στην περιοχή εμβέλειας του έργου.

Το όνομά σας:
Το email σας:
Θέμα:
Σχόλιο: (μέχρι 1000 χαρακτήρες)


Προσφατα

14.07.18 | Υποχωρεί, αλλά με αργούς ρυθμούς

Αντιστάσεις στην καθοδική της πορεία φαίνεται πως αντιμετωπίζει η ανεργία στη χώρα μας, καθώς,...

13.07.18 | Έλλειψη εργαζόμενων με προσόντα

Σε μια χώρα που η ανεργία βρίσκεται σταθερά πάνω από το 20%, έξι στους δέκα εργοδότες δηλώνουν πως...

12.07.18 | Δίνει λύσεις χωρίς κόστος

Το 82% και πλέον των υποθέσεων, που φτάνουν στον Συνήγορο του Καταναλωτή, βρίσκουν λύση ανάμεσα σε...

11.07.18 | Πρόδρομος ανάπτυξης το χαμηλό μερίδιο

Τη δική της ξεχωριστή παρουσία στο συνέδριο της Ένωσης Συνεταιριστικών Τραπεζών Ελλάδος (ΕΣΤΕ), με...

07.07.18 | Από τη σωτηρία στη δυναμική ανάπτυξη

Τη συνέχιση της ενίσχυσης της κεφαλαιακής της βάσης, με στόχο τα 12 εκ. ευρώ, που είχε οριοθετηθεί...

06.07.18 | Πάνε Αλβανία οι τοπικές επιχειρήσεις

Τον δρόμο για εμπορικές συμφωνίες με επιχειρήσεις της Αλβανίας επιχειρεί να ανοίξει το Επιμελητήριο...

05.07.18 | Πεδίο ανάπτυξης για την Τράπεζα Ηπείρου

Να επωφεληθεί από το κενό, που δημιουργεί η αποχώρηση συστημικών τραπεζών από περιοχές της Ηπείρου,...

03.07.18 | Ικανοποίηση και νέοι στόχοι

Σε μια ιδιαίτερη θετική συγκυρία, με τη μελέτη του master plan ανάπτυξης του ιαματικού τουρισμού...