Τρίτη, 3 Ιουλίου 2018
|

Ικανοποίηση και νέοι στόχοι

Σε μια ιδιαίτερη θετική συγκυρία, με τη μελέτη του master plan ανάπτυξης του ιαματικού τουρισμού περιφέρειας Ηπείρου να βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη, ήρθε η αναγνώριση των φυσικών ιαματικών πηγών Καβασίλων και Αμαράντου στην Κόνιτσα.

Η έκδοση του σχετικού Φ.Ε.Κ. με την απόφαση του υπουργείου Τουρισμού, πριν λίγες ημέρες, γέμισε ικανοποίηση τη δημοτική αρχή, καθώς η προσπάθεια, που ξεκίνησε παλαιότερα, απαίτησε τέσσερα περίπου χρόνια, συνεπικουρούμενη και από τον εκσυγχρονισμό του θεσμικού πλαισίου.

Η εξέλιξη αυτή «αποτελεί αφετηρία για την περαιτέρω αξιοποίηση και ανάπτυξη των ιαματικών πηγών», αναφέρουν ο δήμαρχος Κόνιτσας Ανδρέας Παπασπύρου, που μαζί με τον αντιδήμαρχο Γιώργο Καλλιντέρη και τον ειδικό συνεργάτη Μάρκο Κιούρη, ολοκλήρωσαν με επιτυχία τις διαδικασίες αναγνώρισης των πηγών.

Την ίδια ώρα, ο δήμος Κόνιτσας, όπως και όλοι οι δήμοι της Ηπείρου που έχουν στην αρμοδιότητά τους τέτοιους φυσικούς πόρους, συνεργάζονται με την περιφέρεια Ηπείρου, την αντιπεριφερειάρχη Τατιάνα Καλογιάννη και τους συνεργάτες της, καθώς βρίσκεται στην τελική φάση η σύνταξη της μελέτης «Εκπόνηση μελέτης προγραμματικού σχεδίου (master plan) ανάπτυξης ιαματικού τουρισμού περιφέρειας Ηπείρου», ώστε να παρέχονται υπηρεσίες υψηλού επιπέδου, που θα απευθύνονται σε κοινό και εκτός Ελλάδας. Ειδικότερα, στόχο της μελέτης αποτελεί η συγκρότηση ενός σχεδιαστικού πλαισίου, ικανού να εγγυηθεί τη βιώσιμη ανάπτυξη του ιαματικού τουρισμού στην περιφέρεια, το οποίο θα συμβάλει στην προετοιμασία έργων και δράσεων με τη χρήση υφιστάμενων χρηματοδοτικών πηγών ή εργαλείων.

Από την πλευρά του, ο βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Ιωαννίνων Γιάννης Καραγιάννης, ο οποίος είχε αναδείξει το σχετικό αίτημα μέσω κοινοβουλευτικού ελέγχου, χαρακτηρίζει «ιδιαίτερα σημαντική για τον τουρισμό της Κόνιτσας» την πιστοποίηση των ιαματικών πηγών Αμάραντου και Καβασίλων και κάνει λόγο για μια εξέλιξη που θα ενισχύσει την τοπική οικονομία της ακριτικής περιοχής.

«Η επίσημη αναγνώριση του ιαματικού πλούτου του δήμου Κόνιτσας θα βοηθήσει την ακριτική περιοχή της Ηπείρου να αναδειχθεί ως προορισμός τουρισμού υγείας και ευεξίας και, σε συνδυασμό με την αξιοποίηση των υπολοίπων μορφών θεματικού τουρισμού και τη λειτουργική διασύνδεση τους με τα συγκριτικά πλεονεκτήματα της ευρύτερης περιοχής, να καθιερωθεί ως τουριστικός προορισμός και να ενισχυθεί σημαντικά η τοπική της οικονομία», ανέφερε χαρακτηριστικά ο γιαννιώτης βουλευτής.

Ο δήμος Κόνιτσας ευχαρίστησε για την αρωγή τους στην προσπάθεια αυτή την περιφέρεια Ηπείρου και ιδιαίτερα την κ. Καλογιάννη, τον Σύνδεσμο Δήμων Ιαματικών Πηγών Ελλάδας και ιδιαίτερα τον γενικό γραμματέα του Συνδέσμου Μάρκο Δανά, καθώς και τους μελετητές, που εργάστηκαν για τη σύνταξη του σχετικού φακέλου.

«Η συνεργασία συνεχίζεται και με τους δύο φορείς και ευελπιστούμε στην αρτιότερη οργάνωση, την άμεση και εύρυθμη λειτουργία των Ιαματικών Λουτρών Καβασίλων και Αμαράντου, που αποτελούν θησαυρό για την περιοχής μας», σημειώνεται σε ανακοίνωση του δήμου.

ΓΕΩΡΓΙΑ ΧΑΛΑΤΣΗ

Το όνομά σας:
Το email σας:
Θέμα:
Σχόλιο: (μέχρι 1000 χαρακτήρες)


Προσφατα

14.07.18 | Υποχωρεί, αλλά με αργούς ρυθμούς

Αντιστάσεις στην καθοδική της πορεία φαίνεται πως αντιμετωπίζει η ανεργία στη χώρα μας, καθώς,...

13.07.18 | Έλλειψη εργαζόμενων με προσόντα

Σε μια χώρα που η ανεργία βρίσκεται σταθερά πάνω από το 20%, έξι στους δέκα εργοδότες δηλώνουν πως...

12.07.18 | Δίνει λύσεις χωρίς κόστος

Το 82% και πλέον των υποθέσεων, που φτάνουν στον Συνήγορο του Καταναλωτή, βρίσκουν λύση ανάμεσα σε...

11.07.18 | Πρόδρομος ανάπτυξης το χαμηλό μερίδιο

Τη δική της ξεχωριστή παρουσία στο συνέδριο της Ένωσης Συνεταιριστικών Τραπεζών Ελλάδος (ΕΣΤΕ), με...

07.07.18 | Από τη σωτηρία στη δυναμική ανάπτυξη

Τη συνέχιση της ενίσχυσης της κεφαλαιακής της βάσης, με στόχο τα 12 εκ. ευρώ, που είχε οριοθετηθεί...

06.07.18 | Πάνε Αλβανία οι τοπικές επιχειρήσεις

Τον δρόμο για εμπορικές συμφωνίες με επιχειρήσεις της Αλβανίας επιχειρεί να ανοίξει το Επιμελητήριο...

05.07.18 | Πεδίο ανάπτυξης για την Τράπεζα Ηπείρου

Να επωφεληθεί από το κενό, που δημιουργεί η αποχώρηση συστημικών τραπεζών από περιοχές της Ηπείρου,...

04.07.18 | Παραμένει άγνωστη η κυκλική οικονομία

Στα Γιάννενα θα πραγματοποιηθεί η εναρκτήρια συνάντηση του έργου CIRCLE-IN – Προώθηση των...