Σάββατο, 30 Ιουνίου 2018
|
Ηπειρωτικός Αγών

Μοίρασε χρήμα το δημοτικό συμβούλιο

Στην ενίσχυση αθλητικών σωματείων και πολιτιστικών συλλόγων, που δραστηριοποιούνται στον δήμο Ιωαννιτών, προχωρά, για πρώτη φορά, η δημοτική αρχή, μετά και την απόφαση του δημοτικού συμβούλιο το βράδυ της Πέμπτης.

Στον προϋπολογισμό για το 2018 υπάρχει εγγεγραμμένη πίστωση ποσού 38.000 ευρώ για την επιχορήγηση 24 πολιτιστικών συλλόγων, που κατέθεσαν τη σχετική αίτηση, και 55.000 ευρώ αντίστοιχα για 56 αθλητικούς συλλόγους.

Η τελική κατανομή των διαθέσιμων χρημάτων για τους πολιτιστικούς συλλόγους έχει ως εξής:

- 1500 ευρώ σε όσους συλλόγους κατέθεσαν προϋπολογισμό εκδηλώσεων με επιλέξιμες δαπάνες μεγαλύτερες αυτού του ποσού (Πολιτιστικός Σύλλογος Κατσικά, «Καλλιθέα Ιωαννίνων», Εξωραιστικός και Πολιτιστικός Σύλλογος η «Κιάφα», Μορφωτικός Πολιτιστικός Αιμοδοτικός Σύλλογος Κουτσελιού, Εκπολιτιστικός Σύλλογος Κρύας, Εκπολιτιστικός Σύλλογος Μανωλιάδας, Πολιτιστικός Σύλλογος Λακκωμάτων, Φιλοπρόοδη Κίνηση Κοσμηράς, Πολιτιστικός Λαογραφικός και Χορευτικός Όμιλος Ιωαννίνων, Πολιτιστικός Φιλαθλητικός Σύλλογος Κόντσικας «Λεμεσός», Εκπολιτιστικός Σύλλογος Αγίας Μαρίνας Λυκοτριχίου, Σύλλογος Παλιών Γιαννιωτών, Πλάτανος, Πολιτιστικός Σύλλογος Καρδαμιτσίων Άμμου, Πολιτιστικός Σύλλογος Περάματος, Αδελφότητα Ποντίων και Μικρασιατών, Πολιτιστικός Σύλλογος Δροσοχωρίου, Εκπολιτιστικός Σύλλογος Καλούτσιανης και Πολιτιστικός Μορφωτικός Σύλλογος Πλατανιάς).

- 600–1350 ευρώ σε όσους συλλόγους κατέθεσαν προϋπολογισμό εκδηλώσεων με επιλέξιμες δαπάνες μικρότερες των 1500 ευρώ, ανάλογα με το κόστος των εκδηλώσεων που έχουν προγραμματίσει. Με το ποσό των 1350 ευρώ επιδοτείται ο Μορφωτικός Πολιτιστικός και Εξωραϊστικός Σύλλογος Περιβλέπτου, με 1200 ευρώ ο Πολιτιστικός Εξωραστικός Σύλλογος Δροσιάς Πεντέλης, με 1000 ευρώ ο Μορφωτικός Πολιτιστικός Σύλλογος Ανατολικής και ο Εκπολιτιστικός Σύλλογος Μάζιας και με 600 ευρώ ο Εξωραϊστικός Εκπολιτιστικός Σύλλογος Κατοίκων Αγίου Σπυρίδωνα (Ζευγάρια).

Σε ό,τι αφορά τους αθλητικούς συλλόγους, στοιχεία έδωσε ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Παντελής Κολόκας. Υποβλήθηκαν αιτήσεις από 56 αθλητικούς συλλόγους όλων των αθλημάτων, που έχουν έδρα τον δήμο Ιωαννιτών και διαθέτουν βεβαίωση αθλητικής ενημερότητας. Και η τελική κατανομή των διαθέσιμων χρημάτων έγινε ως ακολούθως:

-          1150 ευρώ για κάθε ένα από τα 26 συνολικά σωματεία λοιπών αθλημάτων, που δραστηριοποιούνται σε ένα μόνο άθλημα (Ακαδημία Κινέζικων Παραδοσιακών Τεχνών Ιωαννίνων, Αγωνιστικό Μπριτζ Ιωαννίνων, ΑΟ Άρης Ιωαννίνων, ΑΟ Ιωαννίνων, ΑΟ Μπούντο, ΑΣ Τάεκβοντο WTF Ιωαννίνων, ΑΣ Αντισφαίρισης Παμβώτις Ιωαννίνων, ΑΣ Κολοσσός, ΑΣ Πρωτέας Ιωαννίνων, Αθλητικός Όμιλος Μίλωνας Ιωαννίνων, Αθλητικός Σύλλογος Ιωαννίνων «Μολών Λαβέ», ΓΑΣ Ιωαννίνων, Σύλλογος Δρομέων Ιωαννίνων 2012, ΕΚΑ Δωδώνη Ιωαννίνων, Ελπίδα Ιωαννίνων (Γυναικών), Ιππικός Όμιλος Ιωαννίνων, Ιστιοπλοϊκός Όμιλος Ιωαννίνων, Ολυμπιάδα, Όμιλος Θαλασσίου Σκι Ιωαννίνων «Παμβώτις», Πανηπειρωτικός Αθλητικός Σύλλογος Ανατολής Τζούντο, Πύρρος, Ιωάννινα Σύλλογος Καλαθοσφαίρισης, Φιλαθλητική Ένωση Ιωαννίνων, Φίλοι Επιτραπέζιας Αντισφαίρισης Ιωαννίνων, Αθλητική Ακαδημία Ιωαννίνων «Η Ευροία», Αθλητικός Σύλλογος Μαχητές Ιωαννίνων).

-          1400 ευρώ για κάθε ένα από τα τρία συνολικά σωματεία, που δραστηριοποιούνται σε δύο αθλήματα (Α.Ο. Ποσειδών, ΑΣ Άλμπατρος, Κολυμβητικός Όμιλος Ιωαννίνων)

-          1600 ευρώ σε ένα σωματείο, που δραστηριοποιείται σε τρία αθλήματα (Πυγμαχικός Γυμναστικός Σύλλογος Ιωαννίνων «Ο Τίγρης»).

-          1800 ευρώ σε ένα σωματείο, που δραστηριοποιείται σε τέσσερα αθλήματα (Ερασιτέχνης ΠΑΣ Γιάννινα).

-          2200 ευρώ σε ένα σωματείο, που δραστηριοποιείται σε πέντε αθλήματα (Σπάρτακος Ιωαννίνων).

-          2500 ευρώ στο σωματείο Α.Ο. «Πύρρος» ΑΜΕΑ Ιωαννίνων και 1800 ευρώ στο σωματείο Α.Ο. «Άκμων» ΑΜΕΑ Ιωαννίνων, που δραστηριοποιούνται σε διάφορα αθλήματα, ως αναγνώριση του σπουδαίου έργου που επιτελούν με τη συμμετοχή αθλητών μιας ευαίσθητης κοινωνικής ομάδας συμπολιτών μας.

-          600 ευρώ για κάθε μια από τις πέντε συνολικά ομάδες ποδοσφαίρου, που κατέθεσαν αίτηση επιχορήγησης και συμμετέχουν στο πρωτάθλημα της Α’ Ερασιτεχνικής κατηγορίας της ΕΠΣΗΠ (Ανατολή, Προοδευτική Περάματος, Θύελλα Κατσικά, ΑΟ Αμπελοκήπων, Αετός Νήσου).

-          500 ευρώ για κάθε μια από τις δώδεκα συνολικά ομάδες ποδοσφαίρου, που κατέθεσαν αίτηση επιχορήγησης και συμμετέχουν στο πρωτάθλημα της Β’ Ερασιτεχνικής κατηγορίας της ΕΠΣΗΠ (ΠΑΣ Κάστρο, ΑΠΟΕΛ Εφύρας Λύγκου, ΠΑΣ Περίβλεπτος, ΑΕ Πλατανιάς, ΑΕ Δαφνούλας, Αγροτικός Καστρίτσας, ΠΑΟ Κουτσελιού, Παντελεήμων Δροσοχωρίου, ΑΟ Κοσμηράς, ΠΑΟ Ηλιόκαλης, ΠΑΟ Ασβεστοχωρίου, Τιτάν Λογγάδων).

-          400 ευρώ για κάθε μια από τις πέντε συνολικά ομάδες ποδοσφαίρου, που κατέθεσαν αίτηση επιχορήγησης και συμμετέχουν στο πρωτάθλημα της Γ’ Ερασιτεχνικής κατηγορίας της ΕΠΣΗΠ (ΑΕ Κραψιτών–Καππαδόκων, ΑΟ Νεοχωροπούλου, ΕΑΣ Μαχητής Ιωαννίνων, ΠΑΟ Πεντέλης, ΠΑΣ Ατρόμητος 95).

 «Επιλέξαμε να στηρίξουμε πολιτιστικούς συλλόγους και ερασιτεχνικά αθλητικά σωματεία, καλύπτοντας ένα μέρος των αναγκών τους, οι οποίες δεν καλύπτονται πια από το κράτος ή ιδιώτες υποστηρικτές τους. Γνωρίζουμε ότι δε λύνονται όλα τα προβλήματα, αλλά ξεκινάμε φέτος με το ποσό των 93.000 ευρώ και είμαστε εδώ να συζητήσουμε οποιαδήποτε περαιτέρω οικονομική ενίσχυση. Κάνουμε μια αρχή πάνω σε συγκεκριμένους όρους και προϋποθέσεις. Είναι σημαντικό να τονίσουμε ότι όλοι οι σύλλογοι, που κατέθεσαν αίτηση και τα απαιτούμενα δικαιολογητικά, θα λάβουν επιχορήγηση. Είναι η πρώτη φορά, που γίνεται μια τόσο οργανωμένη προσπάθεια, η οποία θα συνεχιστεί και του χρόνου. Θεωρώ ότι η όλη διαδικασία κύλησε ομαλά και πως δεν αδικήσαμε κάποιον σύλλογο, αν έγινε κάτι τέτοιο θα εργαστούμε ακόμα πιο σκληρά ώστε του χρόνου να μην υπάρχουν τέτοια φαινόμενα», σημείωσε ο κ. Γιωτίτσας.

Από την πλευρά του ο κ. Κολόκας τόνισε: «Είναι η πρώτη φορά στην ιστορία του δήμου, που η επιχορήγηση όλων των ερασιτεχνικών σωματείων εντάσσεται στον προϋπολογισμό και στόχος μας είναι αυτό να καθιερωθεί, ώστε να ενισχυθεί η αθλητική δράση που αφορά χιλιάδες νέα παιδιά, τα οποία βρίσκουν διέξοδο στα αθλητικά σωματεία, που δραστηριοποιούνται στα Γιάννενα, γιατί πιστεύουμε ότι, ενισχύοντας τον αθλητισμό, τα χρήματα που δαπανώνται, αποκτούν μεγαλύτερη αξία για ολόκληρη την κοινωνία. Προτείνω μάλιστα να προχωρήσει και η δεύτερη φάση ένταξης Σωματείων, που, για τυπικούς λόγους, δεν εντάχτηκαν στην επιχορήγηση του δήμου και να παγιωθεί κάθε χρόνο αυτή να ξεκινά από τα 100.000 ευρώ».

Το όνομά σας:
Το email σας:
Θέμα:
Σχόλιο: (μέχρι 1000 χαρακτήρες)


Προσφατα

25.09.18 | Στήριξη του πρωτογενούς τομέα με νέες...

Στο σχέδιο αξιοποίησης της ακίνητης περιουσίας του δήμου Ιωαννιτών για την ενίσχυση του πρωτογενούς...

22.09.18 | Επιπλέον 250 εκατ. ευρώ για έργα ύδρευσης...

Κατά 250 εκατ. ευρώ αυξάνεται ο προϋπολογισμός στις προσκλήσεις έργων ύδρευσης και αποχέτευσης του...

20.09.18 | Ποντάρει πολλά στη γερμανική αγορά

Δεκατρείς τουριστικοί πράκτορες από τη Γερμανία πραγματοποίησαν ταξίδι εξοικείωσης στην Ήπειρο,...

19.09.18 | Ηλεκτρονικά οι δηλώσεις συγκομιδής

Σε ηλεκτρονική υποβολή δηλώσεων συγκομιδής για το σύνολο της εκμετάλλευσής τους, αμέσως μετά τον...

18.09.18 | Αδειάζει η κλεψύδρα για τη φέτα

Η αποτελεσματική προστασία των προϊόντων με προστατευόμενη ονομασία προέλευσης και γεωγραφικής...

14.09.18 | Στο 21,2% η ανεργία στην Ήπειρο

Στο 19% περιορίστηκε το ποσοστό της ανεργίας στη χώρα το β' τρίμηνο του 2018, με τον αριθμό των...

13.09.18 | Οι υποσχέσεις να γίνουν πράξη

Εν μέρει ικανοποιημένος από τις εξαγγελίες του πρωθυπουργού από το βήμα των εγκαινίων της Διεθνούς...

12.09.18 | «Ηγέτες Επιχειρήσεων» γένους θηλυκού

Δύο γυναίκες με ξεχωριστή πορεία στον επιχειρηματικό κόσμο βραβεύονται ως «Οι γυναίκες ηγέτες της...