Σάββατο, 16 Ιουνίου 2018
|
Ηπειρωτικός Αγών

Στα 782 ευρώ ο μέσος φόρος

Συνωστισμός επικρατεί στο… Taxisnet, όπου χιλιάδες φορολογούμενοι έχουν στηθεί μπροστά στις οθόνες του κομπιούτερ, προκειμένου να υποβάλλουν τις φορολογικές τους δηλώσεις.

Μέχρι στιγμής το 40% των φορολογικών δηλώσεων έχει ήδη υποβληθεί στο Τaxisnet, με τον ρυθμό κατάθεσης των εντύπων Ε1 να ανέρχεται πλέον στις 130.000 ημερησίως.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων, στα 782 ευρώ ανέρχεται ο μέσος συμπληρωματικός φόρος με βάση τις 923.151 φορολογικές δηλώσεις, που έχουν ήδη κατατεθεί. Αυτό είναι το αποτέλεσμα της προχθεσινής εκκαθάρισης 2.615.625 φορολογικών δηλώσεων, επί συνόλου περίπου 6,3 εκατ. δηλώσεων που αναμένει φέτος να υποβληθούν η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων. Επίσης, έχουν υποβληθεί και 1.203.669 δηλώσεις Ε2 και 394.295 δηλώσεις Ε3.

Η προθεσμία για την κατάθεση των φορολογικών δηλώσεων λήγει στο τέλος Ιουνίου, ωστόσο οι λογιστές έχουν ζητήσει παράταση μέχρι τέλη Ιουλίου, καθώς αντιμετωπίζουν σοβαρά προβληματα κατά τη διαδικασία υποβολής.

Εκτός από τις δυσλειτουργίες που έχει του Taxisnet, οι φορολογούμενοι βρίσκονται αντιμέτωποι με «παγίδες» και εμπόδια. Μεγάλο «αγκάθι» είναι ο νέος κωδικός 007 για την φιλοξενία. Στον πίνακα 6 του βασικού εντύπου Ε1, όσοι φιλοξενούνται από συγγενείς ή φίλους πρέπει να το δηλώσουν υποχρεωτικά μαζί με τον ΑΦΜ του φορολογούμενου, ο οποίος τους φιλοξενεί.

Οι φορολογούμενοι, οι οποίοι φιλοξενούν πρόσωπα, τα οποία δεν είναι εξαρτώμενα μέλη της οικογένειας, αλλά έχουν υποχρέωση υποβολής φορολογικής δήλωσης, θα πρέπει, από την πλευρά τους, να συμπληρώσουν τους κωδικούς 007-008 του πίνακα 2. Μαζί θα δηλώσουν τον ΑΦΜ των φιλοξενούμενων και τους μήνες φιλοξενίας.

Και μέσα σε όλα αυτά περίπου 80.000 συνταξιούχοι καλούνται να υποβάλλουν τροποποιητικές δηλώσεις φορολογίας εισοδήματος, προκειμένου να «περαστούν» στα εκκαθαριστικά τους τα σωστά ποσά φορολογητέων εισοδημάτων για το έτος 2017 και να βεβαιωθούν νέα ποσά φόρων στα ονόματά τους.

Επιπλέον, οι φοροτεχνικοί επισημαίνουν ότι ο ΕΦΚΑ καθυστέρησε πάρα πολύ να αναρτήσει τις βεβαιώσεις ασφαλιστικών εισφορών, ενώ δεν έχει ξεκαθαριστεί τι θα γίνει με την εκκαθάριση των ασφαλιστικών εισφορών όταν υπάρχει πιστωτικό υπόλοιπο, καθώς και το ότι η υποβολή των φορολογικών δηλώσεων έπρεπε να αρχίσει 1η Φεβρουαρίου και όχι αρχές Μαΐου.

Το όνομά σας:
Το email σας:
Θέμα:
Σχόλιο: (μέχρι 1000 χαρακτήρες)


Προσφατα

15.11.18 | Ισοζύγιο στο γάλα για την αποφυγή...

Σε δημόσια διαβούλευση τέθηκε από χθες στην ιστοσελίδα του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και...

14.11.18 | Σχέδιο μείωσης των κόκκινων δανείων

Σχέδιο για την μείωση των κόκκινων δανείων κατά 40 δισ. ευρώ επεξεργάζεται, σύμφωνα με πληροφορίες,...

13.11.18 | «Καμπανάκι» για νέα λουκέτα

Τον κίνδυνο να βάλουν λουκέτο επιχειρήσεις, που κατάφεραν να σταθούν «όρθιες» τα προηγούμενα...

10.11.18 | Πρωταθλητισμό… στην υπερφορολόγηση

Το ελληνικό Δημόσιο εξοντώνει τις επιχειρήσεις εξαιτίας των υψηλών φόρων και των ασφαλιστικών...

09.11.18 | Αίτημα στήριξης για μονάδα γάλακτος

Τη στήριξη του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης στην προσπάθεια κατασκευής μονάδας επεξεργασίας και...

08.11.18 | Στόχος η κατοχύρωση για το Κασκαβάλι

Τον δρόμο για την συμπλήρωση του φακέλου, ώστε να κατοχυρωθεί ως Προϊόν Ονομασίας Προέλευσης και...

07.11.18 | Κόμβος για ισόρροπη ανάπτυξη

Και η Ένωση Ξενοδόχων Νομού Ιωαννίνων συντάσσεται στο αίτημα κατασκευής κόμβου εισόδου στη θέση...

06.11.18 | Πιστώσεις 4,5 εκ. ευρώ για σταβλικές...

Σημαντικά προβλήματα της μετακινούμενης κτηνοτροφίας αναμένεται να αντιμετωπιστούν με μια ευρείας...