Παρασκευή, 15 Ιουνίου 2018
|

Επενδύσεις 20 εκ. ευρώ για την «Πίνδο»

Επενδύσεις ύψους 20 εκατ. ευρώ προγραμματίζει να υλοποιήσει την προσεχή πενταετία 2018-2022 ο Αγροτικός Πτηνοτροφικός Συνεταιρισμός Ιωαννίνων «Πίνδος», όπως ανακοίνωσε ο πρόεδρός του Ανδρέας Δημητρίου, στην εκδήλωση εορτασμού των 60 χρόνων του συνεταιρισμού.

Οι επενδύσεις αφορούν νέα γραμμή έτοιμων ψημένων προϊόντων, νέα γραμμή πτηνοσφαγείου, εκσυγχρονισμό των κέντρων διανομής, εκσυγχρονισμό του στόλου διανομής και πρόγραμμα μηχανογράφησης παραγωγής.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ήδη η «Πίνδος» από πέρυσι έχει προχωρήσει στην παραγωγή νέων καινοτόμων προϊόντων, καθώς έχει λανσάρει το «χωριάτικο λουκάνικο κοτόπουλου», την «παραδοσιακή γιαννιώτικη κοτόπιτα», το «ρολό κοτόπουλο» και το «κοτόπουλο ελευθέρας βοσκής».

Επίσης, εδώ και δύο μήνες ο Συνεταιρισμός προσφέρει στο καταναλωτικό κοινό και αλλαντικά από 100% φρέσκο ορεινό κοτόπουλο, χωρίς γλουτένη σε πολλές γεύσεις (Φιλέτο καπνιστό, Παριζάκι, Λουκάνικα Φρανκφούρτης, Λουκάνικα κοκτέιλ, Ηot dog, Σαλάμι πικάντικο κοτόπουλου, καθώς και το χωριάτικο λουκάνικο «Πίνδος» – βραβευμένο σε διεθνή διαγωνισμό στις Βρυξέλλες).

Η «Πίνδος», ελέγχοντας περίπου το 35% της αγοράς, καταγράφει συνεχή άνοδο πωλήσεων τα τελευταία χρόνια. Το 2015 ο τζίρος της είχε κλείσει στα 193 εκατ. ευρώ, το 2016 στα 209 εκατ. ευρώ, ενώ το 2017 οι πωλήσεις εκτιμάται ότι διαμορφώθηκαν στα 220 εκατ. ευρώ.

 

«ΓΕΝΕΘΛΙΑ» ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ

Έχοντας μια μακρά πορεία, ο Αγροτικός Πτηνοτροφικός Συνεταιρισμός Ιωαννίνων «Πίνδος» γιόρτασε τα 60 του χρόνια σε μια λαμπρή εκδήλωση στην Κηφισιά την Πέμπτη, παρουσία του υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης Βαγγέλη Αποστόλου.

«Η Πίνδος δεν είναι μόνο οι αριθμοί, αλλά περισσότερο οι άνθρωποί της, οι εργαζόμενοί της, οι συνεταίροι κ.λπ.», τόνισε στην ομιλία του ο κ. Δημητρίου, αναφέροντας ότι, στα εννιά χρόνια της κρίσης, οι εργαζόμενοί της αυξήθηκαν κατά 300, με αποτέλεσμα αυτή τη στιγμή να ξεπερνούν τους 1.200. Ο πρόεδρος της «Πίνδος» έκανε ιδιαίτερη μνεία στα στελέχη της εταιρείας και πρόσθεσε πως «το σημαντικό για μας επίτευγμα είναι πως κάθε χρόνο οι συνεργαζόμενοι παραγωγοί μας αυξάνονται» και πως «σήμερα υπάρχουν τρεις γενιές παραγωγών στον συνεταιρισμό».

Φωτεινό παράδειγμα ανάπτυξης συνεταιρισμού στη χώρα μας χαρακτήρισε την «Πίνδο» ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και τόνισε πως ως τέτοιο πρέπει να μείνει και να γιορτάσει και στα 100 χρόνια λειτουργίας του.

«Με ετήσιο κύκλο εργασιών 200 εκ. ευρώ, ο συνεταιρισμός ΠΙΝΔΟΣ είναι ηγέτης στον κλάδο της πτηνοτροφίας, μέσα στην πρώτη δεκάδα των βιομηχανιών τροφίμων της χώρας μας και ασφαλώς στην πρώτη θέση με διαφορά, μεταξύ των συνεταιρισμών όλης της χώρας. Τα μεγέθη των συνεταιρισμών σε όλη την Ευρωπαϊκή Ένωση ασφαλώς και δεν είναι συγκρίσιμα με αυτά της Πίνδου, είμαι όμως πεπεισμένος ότι στα επιχειρησιακά σας πλάνα έχετε σχεδιάσει την επόμενη ημέρα, που θα ανεβάσει ακόμα υψηλότερα τα μεγέθη του συνεταιρισμού σας», τόνισε ο κ. Αποστόλου και εξέφρασε την ευχή σύντομα όλοι οι ενεργοί συνεταιρισμοί, που δεν ξεπερνούν τους 600, να διαδραματίσουν πρωταγωνιστικό ρόλο στον αγροτικό τομέα, προς όφελος των ελλήνων αγροτών, προαναγγέλλοντας θετικές εξελίξεις στο θέμα των παλαιών απαιτητών ανακτήσεων από τους συνεταιρισμούς.

Στην εκδήλωση εορτασμού των 60 ετών της «Πίνδος» έδωσαν, μεταξύ άλλων, το παρών η βουλευτής Α’ Αθηνών της ΝΔ Ντόρα Μπακογιάννη, ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων Βασίλης Λεβέντης, ο τομεάρχης αγροτικού και βουλευτής Σερρών του Κινήματος Αλλαγής Μιχάλης Τζελέπης, οι βουλευτές Ιωαννίνων του ΣΥΡΙΖΑ Γιάννης Στέφος και Άρτας της ΝΔ Γιώργος Στύλιος, ο πρώην υφυπουργός Περιβάλλοντος και βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας ΠΑΣΟΚ Θάνος Μωραΐτης, ο πρώην υπουργός των κυβερνήσεων ΠΑΣΟΚ Κώστας Σκανδαλίδης, πλήθος συνεταιριστικών στελεχών από όλη την Ελλάδα, ο πρόεδρος της Διεπαγγελματικής Κρέατος Λευτέρης Γίτσας, ο διευθυντής του ΣΕΒΙΤΕΛ Γιώργος Οικονόμου και πολλά στελέχη της αγοράς και της πολιτικής του τόπου.

 

Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΩΝ 60 ΧΡΟΝΩΝ

Η πορεία του Αγροτικού Πτηνοτροφικού Συνεταιρισμού Ιωαννίνων «Πίνδος» ξεκίνησε το 1958 με παραγωγή, που έφθανε μόλις τα 500 κοτόπουλα την εβδομάδα. Σήμερα παράγει πάνω από 600.000 κοτόπουλα σε εβδομαδιαία βάση, με περισσότερα από 500 μέλη – συνεταίρους παραγωγούς πτηνοτρόφους και σχεδόν 1.000 εργαζόμενους.

Καταγράφει εξαγωγική δραστηριότητα σε Βουλγαρία, πΓΔΜ, Αλβανία, Κύπρο, Τουρκία, Ιταλία και Κίνα. Παράλληλα, διαθέτει μονάδα παραγωγής ζωοτροφών, μονάδα παραγωγής οργανικών και βιολογικών λιπασμάτων, καθώς και μονάδα αδρανοποίησης υποπροϊόντων των σφαγείων.

Επίσης, ο Συνεταιρισμός ελέγχει (από το 2001) την πτηνοτροφική βιομηχανία Αγροζωή, που είναι εγκατεστημένη στην Αρτάκη Εύβοιας, την εταιρεία εμπορικής προώθησης και μάρκετινγκ Agromark και την εταιρεία Green Πίνδος, που έχει αντικείμενο την αντιμετώπιση περιβαλλοντικών θεμάτων και την αξιοποίηση ευκαιριών στον ενεργειακό τομέα.

Το όνομά σας:
Το email σας:
Θέμα:
Σχόλιο: (μέχρι 1000 χαρακτήρες)


Προσφατα

15.11.18 | Ισοζύγιο στο γάλα για την αποφυγή...

Σε δημόσια διαβούλευση τέθηκε από χθες στην ιστοσελίδα του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και...

14.11.18 | Σχέδιο μείωσης των κόκκινων δανείων

Σχέδιο για την μείωση των κόκκινων δανείων κατά 40 δισ. ευρώ επεξεργάζεται, σύμφωνα με πληροφορίες,...

13.11.18 | «Καμπανάκι» για νέα λουκέτα

Τον κίνδυνο να βάλουν λουκέτο επιχειρήσεις, που κατάφεραν να σταθούν «όρθιες» τα προηγούμενα...

10.11.18 | Πρωταθλητισμό… στην υπερφορολόγηση

Το ελληνικό Δημόσιο εξοντώνει τις επιχειρήσεις εξαιτίας των υψηλών φόρων και των ασφαλιστικών...

09.11.18 | Αίτημα στήριξης για μονάδα γάλακτος

Τη στήριξη του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης στην προσπάθεια κατασκευής μονάδας επεξεργασίας και...

08.11.18 | Στόχος η κατοχύρωση για το Κασκαβάλι

Τον δρόμο για την συμπλήρωση του φακέλου, ώστε να κατοχυρωθεί ως Προϊόν Ονομασίας Προέλευσης και...

07.11.18 | Κόμβος για ισόρροπη ανάπτυξη

Και η Ένωση Ξενοδόχων Νομού Ιωαννίνων συντάσσεται στο αίτημα κατασκευής κόμβου εισόδου στη θέση...

06.11.18 | Πιστώσεις 4,5 εκ. ευρώ για σταβλικές...

Σημαντικά προβλήματα της μετακινούμενης κτηνοτροφίας αναμένεται να αντιμετωπιστούν με μια ευρείας...