Παρασκευή, 15 Ιουνίου 2018
|

Επενδύσεις 20 εκ. ευρώ για την «Πίνδο»

Επενδύσεις ύψους 20 εκατ. ευρώ προγραμματίζει να υλοποιήσει την προσεχή πενταετία 2018-2022 ο Αγροτικός Πτηνοτροφικός Συνεταιρισμός Ιωαννίνων «Πίνδος», όπως ανακοίνωσε ο πρόεδρός του Ανδρέας Δημητρίου, στην εκδήλωση εορτασμού των 60 χρόνων του συνεταιρισμού.

Οι επενδύσεις αφορούν νέα γραμμή έτοιμων ψημένων προϊόντων, νέα γραμμή πτηνοσφαγείου, εκσυγχρονισμό των κέντρων διανομής, εκσυγχρονισμό του στόλου διανομής και πρόγραμμα μηχανογράφησης παραγωγής.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ήδη η «Πίνδος» από πέρυσι έχει προχωρήσει στην παραγωγή νέων καινοτόμων προϊόντων, καθώς έχει λανσάρει το «χωριάτικο λουκάνικο κοτόπουλου», την «παραδοσιακή γιαννιώτικη κοτόπιτα», το «ρολό κοτόπουλο» και το «κοτόπουλο ελευθέρας βοσκής».

Επίσης, εδώ και δύο μήνες ο Συνεταιρισμός προσφέρει στο καταναλωτικό κοινό και αλλαντικά από 100% φρέσκο ορεινό κοτόπουλο, χωρίς γλουτένη σε πολλές γεύσεις (Φιλέτο καπνιστό, Παριζάκι, Λουκάνικα Φρανκφούρτης, Λουκάνικα κοκτέιλ, Ηot dog, Σαλάμι πικάντικο κοτόπουλου, καθώς και το χωριάτικο λουκάνικο «Πίνδος» – βραβευμένο σε διεθνή διαγωνισμό στις Βρυξέλλες).

Η «Πίνδος», ελέγχοντας περίπου το 35% της αγοράς, καταγράφει συνεχή άνοδο πωλήσεων τα τελευταία χρόνια. Το 2015 ο τζίρος της είχε κλείσει στα 193 εκατ. ευρώ, το 2016 στα 209 εκατ. ευρώ, ενώ το 2017 οι πωλήσεις εκτιμάται ότι διαμορφώθηκαν στα 220 εκατ. ευρώ.

 

«ΓΕΝΕΘΛΙΑ» ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ

Έχοντας μια μακρά πορεία, ο Αγροτικός Πτηνοτροφικός Συνεταιρισμός Ιωαννίνων «Πίνδος» γιόρτασε τα 60 του χρόνια σε μια λαμπρή εκδήλωση στην Κηφισιά την Πέμπτη, παρουσία του υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης Βαγγέλη Αποστόλου.

«Η Πίνδος δεν είναι μόνο οι αριθμοί, αλλά περισσότερο οι άνθρωποί της, οι εργαζόμενοί της, οι συνεταίροι κ.λπ.», τόνισε στην ομιλία του ο κ. Δημητρίου, αναφέροντας ότι, στα εννιά χρόνια της κρίσης, οι εργαζόμενοί της αυξήθηκαν κατά 300, με αποτέλεσμα αυτή τη στιγμή να ξεπερνούν τους 1.200. Ο πρόεδρος της «Πίνδος» έκανε ιδιαίτερη μνεία στα στελέχη της εταιρείας και πρόσθεσε πως «το σημαντικό για μας επίτευγμα είναι πως κάθε χρόνο οι συνεργαζόμενοι παραγωγοί μας αυξάνονται» και πως «σήμερα υπάρχουν τρεις γενιές παραγωγών στον συνεταιρισμό».

Φωτεινό παράδειγμα ανάπτυξης συνεταιρισμού στη χώρα μας χαρακτήρισε την «Πίνδο» ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και τόνισε πως ως τέτοιο πρέπει να μείνει και να γιορτάσει και στα 100 χρόνια λειτουργίας του.

«Με ετήσιο κύκλο εργασιών 200 εκ. ευρώ, ο συνεταιρισμός ΠΙΝΔΟΣ είναι ηγέτης στον κλάδο της πτηνοτροφίας, μέσα στην πρώτη δεκάδα των βιομηχανιών τροφίμων της χώρας μας και ασφαλώς στην πρώτη θέση με διαφορά, μεταξύ των συνεταιρισμών όλης της χώρας. Τα μεγέθη των συνεταιρισμών σε όλη την Ευρωπαϊκή Ένωση ασφαλώς και δεν είναι συγκρίσιμα με αυτά της Πίνδου, είμαι όμως πεπεισμένος ότι στα επιχειρησιακά σας πλάνα έχετε σχεδιάσει την επόμενη ημέρα, που θα ανεβάσει ακόμα υψηλότερα τα μεγέθη του συνεταιρισμού σας», τόνισε ο κ. Αποστόλου και εξέφρασε την ευχή σύντομα όλοι οι ενεργοί συνεταιρισμοί, που δεν ξεπερνούν τους 600, να διαδραματίσουν πρωταγωνιστικό ρόλο στον αγροτικό τομέα, προς όφελος των ελλήνων αγροτών, προαναγγέλλοντας θετικές εξελίξεις στο θέμα των παλαιών απαιτητών ανακτήσεων από τους συνεταιρισμούς.

Στην εκδήλωση εορτασμού των 60 ετών της «Πίνδος» έδωσαν, μεταξύ άλλων, το παρών η βουλευτής Α’ Αθηνών της ΝΔ Ντόρα Μπακογιάννη, ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων Βασίλης Λεβέντης, ο τομεάρχης αγροτικού και βουλευτής Σερρών του Κινήματος Αλλαγής Μιχάλης Τζελέπης, οι βουλευτές Ιωαννίνων του ΣΥΡΙΖΑ Γιάννης Στέφος και Άρτας της ΝΔ Γιώργος Στύλιος, ο πρώην υφυπουργός Περιβάλλοντος και βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας ΠΑΣΟΚ Θάνος Μωραΐτης, ο πρώην υπουργός των κυβερνήσεων ΠΑΣΟΚ Κώστας Σκανδαλίδης, πλήθος συνεταιριστικών στελεχών από όλη την Ελλάδα, ο πρόεδρος της Διεπαγγελματικής Κρέατος Λευτέρης Γίτσας, ο διευθυντής του ΣΕΒΙΤΕΛ Γιώργος Οικονόμου και πολλά στελέχη της αγοράς και της πολιτικής του τόπου.

 

Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΩΝ 60 ΧΡΟΝΩΝ

Η πορεία του Αγροτικού Πτηνοτροφικού Συνεταιρισμού Ιωαννίνων «Πίνδος» ξεκίνησε το 1958 με παραγωγή, που έφθανε μόλις τα 500 κοτόπουλα την εβδομάδα. Σήμερα παράγει πάνω από 600.000 κοτόπουλα σε εβδομαδιαία βάση, με περισσότερα από 500 μέλη – συνεταίρους παραγωγούς πτηνοτρόφους και σχεδόν 1.000 εργαζόμενους.

Καταγράφει εξαγωγική δραστηριότητα σε Βουλγαρία, πΓΔΜ, Αλβανία, Κύπρο, Τουρκία, Ιταλία και Κίνα. Παράλληλα, διαθέτει μονάδα παραγωγής ζωοτροφών, μονάδα παραγωγής οργανικών και βιολογικών λιπασμάτων, καθώς και μονάδα αδρανοποίησης υποπροϊόντων των σφαγείων.

Επίσης, ο Συνεταιρισμός ελέγχει (από το 2001) την πτηνοτροφική βιομηχανία Αγροζωή, που είναι εγκατεστημένη στην Αρτάκη Εύβοιας, την εταιρεία εμπορικής προώθησης και μάρκετινγκ Agromark και την εταιρεία Green Πίνδος, που έχει αντικείμενο την αντιμετώπιση περιβαλλοντικών θεμάτων και την αξιοποίηση ευκαιριών στον ενεργειακό τομέα.

Το όνομά σας:
Το email σας:
Θέμα:
Σχόλιο: (μέχρι 1000 χαρακτήρες)


Προσφατα

18.07.18 | Μεγάλο κομμάτι και στην Ήπειρο

Ο κοινωνικός στόχος του προγράμματος «Εξοικονόμηση κατ’ Οίκον» έχει επιτευχθεί, δήλωσε στον...

17.07.18 | Ανοίγει ξανά η πλατφόρμα

Ενεργή από τις 27 μέχρι και τις 31 Ιουλίου θα παραμείνει η ηλεκτρονική πλατφόρμα υποβολής αίτησης...

14.07.18 | Υποχωρεί, αλλά με αργούς ρυθμούς

Αντιστάσεις στην καθοδική της πορεία φαίνεται πως αντιμετωπίζει η ανεργία στη χώρα μας, καθώς,...

13.07.18 | Έλλειψη εργαζόμενων με προσόντα

Σε μια χώρα που η ανεργία βρίσκεται σταθερά πάνω από το 20%, έξι στους δέκα εργοδότες δηλώνουν πως...

12.07.18 | Δίνει λύσεις χωρίς κόστος

Το 82% και πλέον των υποθέσεων, που φτάνουν στον Συνήγορο του Καταναλωτή, βρίσκουν λύση ανάμεσα σε...

11.07.18 | Πρόδρομος ανάπτυξης το χαμηλό μερίδιο

Τη δική της ξεχωριστή παρουσία στο συνέδριο της Ένωσης Συνεταιριστικών Τραπεζών Ελλάδος (ΕΣΤΕ), με...

07.07.18 | Από τη σωτηρία στη δυναμική ανάπτυξη

Τη συνέχιση της ενίσχυσης της κεφαλαιακής της βάσης, με στόχο τα 12 εκ. ευρώ, που είχε οριοθετηθεί...

06.07.18 | Πάνε Αλβανία οι τοπικές επιχειρήσεις

Τον δρόμο για εμπορικές συμφωνίες με επιχειρήσεις της Αλβανίας επιχειρεί να ανοίξει το Επιμελητήριο...