Τετάρτη, 6 Ιουνίου 2018
|

Ψηφιακές ευκαιρίες και για την Ήπειρο

Από την Ήπειρο ξεκινά επίσημα η συμμετοχή της Εθνικής Συμμαχίας για τις Ψηφιακές Δεξιότητες και την Απασχόληση στην αντίστοιχη Ευρωπαϊκή Συμμαχία (Digital Skills and Jobs Coalition), όπου ήδη υπάρχουν άλλες 19 Εθνικές Συμμαχίες κρατών – μελών.

Η επίσημη εκκίνηση της Εθνικής Συμμαχίας θα δοθεί τη Δευτέρα 11 Ιουνίου, στις 10.30 το πρωί, στα Γιάννενα (ξενοδοχείο Dulac), από την υπουργό Διοικητικής Ανασυγκρότησης Όλγα Γεροβασίλη. Στην εκδήλωση θα συμμετάσχουν ακόμη στελέχη του υπουργείου, καθώς και ο επικεφαλής της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα Γιώργος Μαρκοπουλιώτης. Η εκδήλωση τελεί υπό την αιγίδα του υπουργείου Διοικητικής Ανασυγκρότησης και διοργανώνεται από την περιφέρεια Ηπείρου.

Πρόκειται για μια συμμαχία κρατών, εταιριών, κοινωνικών εταίρων, μη κερδοσκοπικών οργανισμών και εκπαιδευτικών φορέων, με στόχο να αντιστρέψουν το έλλειμμα ψηφιακών δεξιοτήτων στην Ευρώπη, που ξεκίνησε από το 2014. Όλοι καλούνται να λάβουν πρωτοβουλίες είτε για την εκπαίδευση και κατάρτιση ανέργων, είτε για εκπαίδευση σε θέματα αιχμής, που αφορούν τους ειδικούς της τεχνολογίας πληροφοριών και επικοινωνίας.

Πριν λίγες ημέρες, μάλιστα, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ενέκρινε το σχέδιο δράσης της Εθνικής Συμμαχίας για τις Ψηφιακές Δεξιότητες και την Απασχόληση για το 2018, που υπέβαλε το υπουργείο Διοικητικής Ανασυγκρότησης, με τον συντονισμό από την αρμόδια Γενική Διεύθυνση Δημοσίων Οργανώσεων και σε συνεργασία με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς. Η έγκριση του σχεδίου δράσης οδηγεί στην υπογραφή συμβολαίου συνεργασίας για τη χρηματοδότηση των προβλεπόμενων δράσεων.

Στην εναρκτήρια εκδήλωση της Δευτέρας θα παρουσιαστούν τόσο οι επιμέρους δράσεις, όσο και το χρηματοδοτικό πρόγραμμα της Ευρωπαϊκής Επιτροπής «Ψηφιακή Ευκαιρία» (Digital Opportunities). Η παρουσίαση του πιλοτικού προγράμματος θα γίνει από τον προϊστάμενο του τμήματος Καινοτομίας & Βέλτιστων Πρακτικών του υπουργείου Διοικητικής Ανασυγκρότησης Χρήστο Κοκκάλα.

Στο πλαίσιο της εκδήλωσης θα ανακοινωθεί επίσημα η συνεργασία της περιφέρειας Ηπείρου με την Google Hellas για την ανάληψη δράσεων, που στόχο έχουν την ανάπτυξη των ψηφιακών δεξιοτήτων των μικρομεσαίων επιχειρήσεων της περιοχής μας, που δραστηριοποιούνται στον τουριστικό τομέα.

Ως πρώτη δράση της συνεργασίας αυτής, προβλέπεται η διάθεση από την Google Hellas δώδεκα ειδικών συμβούλων, οι οποίοι για το αμέσως επόμενο διάστημα 3-6 μηνών, θα επισκέπτονται τις επιχειρήσεις, οι οποίες θα συμμετάσχουν, στην έδρα τους και χωρίς οποιοδήποτε κόστος, θα παρέχουν συμβουλευτικές και εκπαιδευτικές υπηρεσίες για την ψηφιακή προβολή τους στο χώρο του διαδικτύου. Οι δηλώσεις συμμετοχής στη δράση από τις ενδιαφερόμενες επιχειρήσεις θα ξεκινήσουν στον χώρο της εκδήλωσης, μετά το πέρας αυτής. Το πρόγραμμα θα παρουσιάσει η γενική διευθύντρια Marketing της Google για Ελλάδα, Βουλγαρία, Μάλτα, Κύπρο Μαρία Φουντά

Ομιλία με τίτλο «Προλεγόμενα μανιφέστου ψηφιακής δημόσιας διοίκησης», θα κάνει ο προϊστάμενος της Γενικής Διεύθυνσης Δημόσιων Οργανώσεων του υπουργείου Διοικητικής Ανασυγκρότησης Νίκος Μιχαλόπουλος.

Την εκδήλωση θα συντονίσει ο δημοσιογράφος Αποστόλης Τζελέτας.

Το όνομά σας:
Το email σας:
Θέμα:
Σχόλιο: (μέχρι 1000 χαρακτήρες)


Προσφατα

19.06.18 | Επόμενο βήμα οι συμφωνίες

Την προσπάθεια προσέγγισης της αγοράς της Ρωσίας συνεχίζει η περιφέρεια Ηπείρου, που συμμετείχε στη...

16.06.18 | Στα 782 ευρώ ο μέσος φόρος

Συνωστισμός επικρατεί στο… Taxisnet, όπου χιλιάδες φορολογούμενοι έχουν στηθεί μπροστά στις οθόνες...

15.06.18 | Επενδύσεις 20 εκ. ευρώ για την «Πίνδο»

Επενδύσεις ύψους 20 εκατ. ευρώ προγραμματίζει να υλοποιήσει την προσεχή πενταετία 2018-2022 ο...

14.06.18 | Διαγωνισμός καινοτομίας για το κρασί

Τη διοργάνωση του πρώτου διαγωνισμού καινοτομίας στον αμπελοοινικό τομέα στην Ελλάδα, με τίτλο...

13.06.18 | Γείτονες, αλλά όχι συνεργάτες

Προς την υπογραφή Μνημονίου Συνεργασίας κινούνται τα Επιμελητήρια Ιωαννίνων και Τιράνων, με στόχο...

09.06.18 | «Δίψα» για εξωστρέφεια στις επιχειρήσεις

Την ανταπόκριση εκατοντάδων επιχειρηματιών βρήκαν οι ενημερωτικές εκδηλώσεις που διοργάνωσε η...

08.06.18 | Από το κοτόπουλο στο μοσχάρι

Στο ποσό των 50 εκατ. ευρώ ανέρχεται το επενδυτικό πλάνο της πτηνοτροφικής εταιρείας Νιτσιάκος που...

07.06.18 | Εγκαίνια στο Κέντρο Ενημέρωσης Οφειλετών

Ο Ειδικός Τομεακός Γραμματέας Διαχείρισης Ιδιωτικού Χρέους Κυβερνητικού Συμβουλίου Υπουργών...