Πέμπτη, 8 Μαρτίου 2018
|
Ηπειρωτικός Αγών

Για μια θέση στο τραπέζι

Το «στοίχημα» της σύνδεσης των τοπικών προϊόντων με τον τουρισμό, μια τάση που έχει αρχίσει να ενισχύεται σε ολόκληρη τη χώρα, επιδιώκει να κερδίσει η περιφέρεια Ηπείρου, φέρνοντας σε επαφή τους παραγωγούς με τις επιχειρήσεις παροχής υπηρεσιών.

Η προσπάθεια αποσκοπεί αφενός στην προώθηση των τοπικών προϊόντων στην ελληνική αλλά και τις ξένες αγορές μέσω του τουρισμού, αλλά και στην ανάπτυξη των οικονομικών μεγεθών εντός της περιφέρειας, μέσα από τις οικονομικές συμφωνίες και συνέργειες.
Στο πλαίσιο αυτό πραγματοποιείται το 1ο Πανηπειρωτικό Φόρουμ προώθησης τοπικών προϊόντων στα ξενοδοχεία, τουριστικά καταλύματα, χώρους εστίασης και δίκτυα διανομής, με την περιφέρεια Ηπείρου να απευθύνει ανοικτή πρόσκληση σε αγρότες, κτηνοτρόφους, μεταποιητές αγροτικών προϊόντων, διανομείς, ξενοδόχους, ιδιοκτήτες τουριστικών καταλυμάτων και ιδιοκτήτες χώρων εστίασης σε όλη την Ήπειρο.
Στόχος της εκδήλωσης, σύμφωνα με την πρόσκληση, είναι να βοηθήσει τη συνεργασία των επιχειρηματιών του τουριστικού κλάδου και των αγροτών, ώστε να καλυφθούν οι ανάγκες των επιχειρήσεων του τουριστικού κλάδου της Ηπείρου από την ντόπια αγροτική παραγωγή. Παράλληλα, η πρωτοβουλία στοχεύει στην ανάπτυξη μιας οικονομικής συνεργασίας με πολλαπλά οφέλη για τις δύο πλευρές, αλλά και στη δυνατότητα γνωριμίας των επισκεπτών της Ηπείρου με τα γνήσια προϊόντα της ηπειρωτικής διατροφής.
Το Πανηπειρωτικό Φόρουμ θα περιλαμβάνει συναντήσεις εκπροσώπων των επιχειρήσεων του τουριστικού κλάδου με αγρότες, κτηνοτρόφους και μεταποιητές αγροτικών προϊόντων σε Β2Β ραντεβού και παρουσίαση των προϊόντων τους.
Το 1ο Πανηπειρωτικό Φόρουμ θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 29 Μαρτίου, στις 2 το μεσημέρι, στο ξενοδοχείο Du lac. Η συμμετοχή είναι δωρεάν, αλλά απαιτείται η δήλωση συμμετοχής μέχρι την Τετάρτη 14 Μαρτίου. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να εκδηλώσουν το ενδιαφέρον τους στις Σοφία Φούκη (τηλ. 2651087111, e-mail: s.fouki@php.gov.gr) και Έφη Βρεττού (τηλ.2682360250, e-mail: e.vrettou@php.gov.gr).Το όνομά σας:
Το email σας:
Θέμα:
Σχόλιο: (μέχρι 1000 χαρακτήρες)


Προσφατα

22.06.18 | Ανάσα σε χιλιάδες επαγγελματίες

Ανάσα σε χιλιάδες ελεύθερους επαγγελματίες και επιχειρήσεις δίνει η επέκταση της ρύθμισης των 120...

21.06.18 | Γαλλικό το γάλα, ελληνική η φέτα

Τις διαδρομές του «μαύρου» γάλακτος, εκείνου δηλαδή που έρχεται από το εξωτερικό και που οδηγεί...

20.06.18 | Ενιαία Διεπαγγελματική με αμοιβαίες...

«Λευκός καπνός» βγήκε στη χθεσινή σύσκεψη για τη δημιουργία διεπαγγελματικής για τη φέτα, που...

19.06.18 | Επόμενο βήμα οι συμφωνίες

Την προσπάθεια προσέγγισης της αγοράς της Ρωσίας συνεχίζει η περιφέρεια Ηπείρου, που συμμετείχε στη...

16.06.18 | Στα 782 ευρώ ο μέσος φόρος

Συνωστισμός επικρατεί στο… Taxisnet, όπου χιλιάδες φορολογούμενοι έχουν στηθεί μπροστά στις οθόνες...

15.06.18 | Επενδύσεις 20 εκ. ευρώ για την «Πίνδο»

Επενδύσεις ύψους 20 εκατ. ευρώ προγραμματίζει να υλοποιήσει την προσεχή πενταετία 2018-2022 ο...

14.06.18 | Διαγωνισμός καινοτομίας για το κρασί

Τη διοργάνωση του πρώτου διαγωνισμού καινοτομίας στον αμπελοοινικό τομέα στην Ελλάδα, με τίτλο...

13.06.18 | Γείτονες, αλλά όχι συνεργάτες

Προς την υπογραφή Μνημονίου Συνεργασίας κινούνται τα Επιμελητήρια Ιωαννίνων και Τιράνων, με στόχο...