Σάββατο, 3 Μαρτίου 2018
|
Ηπειρωτικός Αγών

Μηχανισμός στήριξης για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις

Συνοπτική παρουσίαση του ευρωπαϊκού προγράμματος υποστήριξης επιχειρήσεων «Early Warning Europe», στο οποίο συμμετέχει το Ινστιτούτο Μικρών επιχειρήσεων της ΓΣΕΒΕΕ, θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα, στις 6.30 το απόγευμα, στην αίθουσα εκδηλώσεων «Φρόντζου Πολιτεία».

Παράλληλα θα γίνει και η εκδήλωση για την κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας του παραρτήματος Ηπείρου του ΚΕΚ ΙΜΕ ΓΣΕΒΕΕ, την οποία θα τιμήσει με την παρουσία του ο πρόεδρος της ΓΣΕΒΕΕ Γιώργος Καββαθάς.

Στο πρόγραμμα συμμετέχουν 15 δημόσιοι και ιδιωτικοί οργανισμοί από επτά ευρωπαϊκές χώρες (Δανία, Γερμανία, Ιταλία, Ισπανία, Βέλγιο, Πολωνία και Ελλάδα) και αποσκοπεί αρχικά στην επισήμανση και εν συνεχεία στην υποστήριξη, επιχειρήσεων που αντιμετωπίζουν προβλήματα βιωσιμότητας, με σκοπό τη διάσωση ή/και την αναδιάρθρωσή τους.

Βασικός στόχος της δράσης είναι η προώθηση και η ανάπτυξη της μικρομεσαίας επιχειρηματικότητας στην Ευρώπη. Κύρια επιδίωξη αποτελεί η δημιουργία ενός ισχυρού πλαισίου, το οποίο θα βοηθήσει τον επιχειρηματία να αντιμετωπίσει προκλήσεις, όπως η κρίση, η χρεωκοπία, αλλά και η δεύτερη ευκαιρία για μια νέα αρχή. Οι στόχοι της δράσης είναι εναρμονισμένοι με τις επιδιώξεις του ευρωπαϊκού προγράμματος COSME, οι οποίες σχετίζονται με την προώθηση της επιχειρηματικότητας και της επιχειρηματικής κουλτούρας στην Ευρώπη.

Η δράση θα προωθήσει αναπτυξιακές πολιτικές και θα υιοθετήσει καινοτόμα μέτρα σχετικά με την έγκαιρη προειδοποίηση, τη χρεωκοπία και τη δεύτερη ευκαιρία, μέσω της εγκαθίδρυσης του «Ευρωπαϊκού Δικτύου Έγκαιρης Προειδοποίησης, Υποστήριξης Επιχειρήσεων και Δεύτερης Ευκαιρίας». Το Δίκτυο αυτό θα περιλαμβάνει θεσμικά πρόσωπα, οργανισμούς, εταίρους, καθώς και εμπειρογνώμονες από τα 28 κράτη-μέλη της Ε.Ε. Επιπρόσθετα, το Δίκτυο θα συνεχίσει να υφίσταται ακόμα και μετά το 2019, όταν η δράση θα έχει ολοκληρωθεί.

Επίσης, θα εφαρμόσει μια δυναμική πολιτική βοήθειας των επιχειρηματιών, μέσω του εντοπισμού και της προσέλκυσης επιχειρήσεων σε δυσκολία. Η δράση θα αξιοποιήσει κάθε διαθέσιμο πληροφοριακό σύστημα και βάση δεδομένων για να εντοπίσει τις επιχειρήσεις εκείνες που βρίσκονται σε δυσκολία, ενώ θα θέσει τις βάσεις για τη δημιουργία ενός πιο πλήρους, διαδεδομένου και ισχυρού συστήματος, το οποίο θα λειτουργήσει μελλοντικά (Σύστημα Έγκαιρης Προειδοποίησης νέας γενιάς) και, τέλος, θα ενισχύσει επιχειρήσεις σε δυσκολία, μέσω μηχανισμών έγκαιρης προειδοποίησης και παροχής υπηρεσιών μέντορινγκ, κατάλληλα προσαρμοσμένων στην κάθε μία από τις τέσσερις χώρες – στόχους (Ελλάδα, Ισπανία, Ιταλία, Πολωνία).

Τα αποτελέσματα και η εμπειρία από τις τέσσερις χώρες θα αποτελέσουν την έμπνευση για την περαιτέρω υλοποίηση της δράσης και σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες. Σχεδιάζεται ο μηχανισμός να επεκταθεί και να εφαρμοστεί σε πέντε ακόμα χώρες (δεύτερο κύμα χωρών), καθώς, με την αξιοποίηση της τεχνογνωσίας, θα δημιουργηθεί σχετική εργαλειοθήκη για οποιαδήποτε άλλη χώρα επιθυμήσει να εισέλθει στο μηχανισμό στήριξης (τρίτο κύμα χωρών).

Το όνομά σας:
Το email σας:
Θέμα:
Σχόλιο: (μέχρι 1000 χαρακτήρες)


Προσφατα

22.06.18 | Ανάσα σε χιλιάδες επαγγελματίες

Ανάσα σε χιλιάδες ελεύθερους επαγγελματίες και επιχειρήσεις δίνει η επέκταση της ρύθμισης των 120...

21.06.18 | Γαλλικό το γάλα, ελληνική η φέτα

Τις διαδρομές του «μαύρου» γάλακτος, εκείνου δηλαδή που έρχεται από το εξωτερικό και που οδηγεί...

20.06.18 | Ενιαία Διεπαγγελματική με αμοιβαίες...

«Λευκός καπνός» βγήκε στη χθεσινή σύσκεψη για τη δημιουργία διεπαγγελματικής για τη φέτα, που...

19.06.18 | Επόμενο βήμα οι συμφωνίες

Την προσπάθεια προσέγγισης της αγοράς της Ρωσίας συνεχίζει η περιφέρεια Ηπείρου, που συμμετείχε στη...

16.06.18 | Στα 782 ευρώ ο μέσος φόρος

Συνωστισμός επικρατεί στο… Taxisnet, όπου χιλιάδες φορολογούμενοι έχουν στηθεί μπροστά στις οθόνες...

15.06.18 | Επενδύσεις 20 εκ. ευρώ για την «Πίνδο»

Επενδύσεις ύψους 20 εκατ. ευρώ προγραμματίζει να υλοποιήσει την προσεχή πενταετία 2018-2022 ο...

14.06.18 | Διαγωνισμός καινοτομίας για το κρασί

Τη διοργάνωση του πρώτου διαγωνισμού καινοτομίας στον αμπελοοινικό τομέα στην Ελλάδα, με τίτλο...

13.06.18 | Γείτονες, αλλά όχι συνεργάτες

Προς την υπογραφή Μνημονίου Συνεργασίας κινούνται τα Επιμελητήρια Ιωαννίνων και Τιράνων, με στόχο...