Τρίτη, 12 Δεκεμβρίου 2017
|

Συντονισμός δράσης, αλλά ξεχωριστές συγκεντρώσεις

«Χριστουγεννιάτικη» γενική απεργία ενάντια στην πολιτική των μνημονίων πραγματοποιούν τα συνδικάτα εργαζομένων του δημόσιου και ιδιωτικού τομέα την Πέμπτη 14 Δεκεμβρίου.

Η απεργία που προκήρυξαν ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ, αποτελεί το πρώτο μέρος μιας προσπάθειας συντονισμού και θα ακολουθήσει η πραγματοποίηση πανεθνικής δράσης μαζί με επαγγελματικούς και επιστημονικούς φορείς της χώρας το αμέσως προσεχές διάστημα, σύμφωνα με την ΓΣΕΕ και την ευρεία σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε με τη συμμετοχή ομοσπονδιών, εργατικών κέντρων, καθώς και εκπροσώπων επαγγελματοβιοτεχνών, εμπόρων και επιστημονικών φορέων.
«Η κυβέρνηση, συνεχίζοντας την ίδια αδιέξοδη και ανάλγητη πολιτική, “στραγγαλίζει” ολόκληρη την ελληνική κοινωνία. Όσο αυτή η πολιτική συνεχίζεται, η απάντηση των εργαζομένων θα δίνεται στους δρόμους και στον αγώνα», αναφέρει η απόφαση της ΓΣΕΕ, ενώ η ΑΔΕΔΥ επισημαίνει ότι «η απεργία της 14ης του Δεκέμβρη είναι πανελλαδική – πανεργατική» και καλεί σε συμμετοχή όλους τους εργαζόμενους στον δημόσιο και τον ιδιωτικό τομέα.
Το Εργατικό Κέντρο Ιωαννίνων και το Νομαρχιακό τμήμα της ΑΔΕΔΥ συμμετέχουν στην απεργία και καλούν τα πρωτοβάθμια σωματεία να λάβουν σχετικές αποφάσεις. Ωστόσο η διοίκηση του Εργατικού Κέντρου επέλεξε να γίνει η απεργιακή συγκέντρωση στις 10 το πρωί, στον χώρο μπροστά από το Market In, προκειμένου να «στείλουμε μήνυμα στην κυβέρνηση, στην εργοδοσία των Market In αλλά και συνολικά στη μεγαλοεργοδοσία της περιοχής ότι οι εργάτες δεν κάνουνε πίσω όσες μηνύσεις-συλλήψεις και αν κάνουν, γιατί παλεύουμε για το αυτονόητο, για τη δουλειά και τη ζωή μας», όπως χαρακτηριστικά αναφέρει.
Το Εργατικό Κέντρο καλεί τους εργαζόμενους σε μαζική συμμετοχή. «Βρισκόμαστε σε μια περίοδο που κλιμακώνεται η επίθεση κυβέρνησης –κεφαλαίου απέναντι στην εργατική τάξη και το σύνολο του λαού της χώρας μας. Επίθεση που γίνεται ταυτόχρονα με την προσπάθεια της κυβέρνησης να καλλιεργήσει ένα πανηγυρικό κλίμα με το παραμύθι της «δίκαιης ανάπτυξης» της εξόδου από τα μνημόνια τον Αύγουστο. Ταυτόχρονα, με την προσπάθεια να ξεγελάσει τους ανέργους, τους συνταξιούχους, τους εργαζόμενους με το «κοινωνικό μέρισμα».
Στην κινητοποίηση του Εργατικού Κέντρου συμμετέχουν και απευθύνουν κάλεσμα το Σωματείο Επισιτισμού και λοιπών τουριστικών υπαλλήλων, το Σωματείου Μετάλλου και το Σωματείο οικοδόμων του νομού Ιωαννίνων.


ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ ΑΔΕΔΥ
Συγκέντρωση στις 10.30 το πρωί στην συμβολή των οδών Αβέρωφ και Γ. Ελισάφ, έξω από το Εργατικό Κέντρο, πραγματοποιεί την ημέρα της απεργίας το νομαρχιακό τμήμα της ΑΔΕΔΥ, καλώντας τους εργαζόμενους να απεργήσουν, για να διεκδικήσουν τα δικαιώματά τους και να σταματήσουν τη λαίλαπα των μνημονιακών μέτρων.
«Ο αγώνας για να διεκδικήσουμε μισθούς και συντάξεις αξιοπρέπειας, για την αντιμετώπιση της ανεργίας, για την προαγωγή της δημόσιας υγείας και παιδείας, της περίθαλψης και της κοινωνικής ασφάλισης, είναι τώρα περισσότερο αναγκαίος από ποτέ. Κι αυτό γιατί η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, συνεχίζοντας την πολιτική των προκατόχων της (ΝΔ–ΠΑΣΟΚ), φέρνει για ψήφιση στη Βουλή έναν προϋπολογισμό λιτότητας, δυσβάσταχτης φορολόγησης, όπου για μια ακόμη φορά οι μισθωτοί, οι συνταξιούχοι, οι ελεύθεροι επαγγελματίες και οι μικρές επιχειρήσεις καλούνται να σηκώσουν τα βάρη των δημοσίων εσόδων», τονίζεται σε ανακοίνωση.
Οι εργαζόμενοι στον δημόσιο τομέα διεκδικούν την κατάργηση του νόμου Κατρούγκαλου για το συνταξιοδοτικό, την κατάργηση της τροπολογίας Γεροβασίλη για την αξιολόγηση, μισθούς και συντάξεις αξιοπρέπειας, γενναία αύξηση των μισθών των νέων εργαζομένων, ξεπάγωμα του μισθολογίου, προσλήψεις μόνιμου προσωπικού, να μη γίνουν πλειστηριασμοί για την πρώτη κατοικία και για τους εργαζόμενους που αδυνατούν να πληρώσουν, να σταματήσει η φορολογική επιδρομή, αφορολόγητο στα 12.000 ευρώ και καμία αλλαγή στον συνδικαλιστικό νόμο.

Το όνομά σας:
Το email σας:
Θέμα:
Σχόλιο: (μέχρι 1000 χαρακτήρες)


Προσφατα

17.10.18 | Στην έκθεση Philoxenia και φέτος

Για 9η συνεχή χρονιά η περιφέρεια Ηπείρου θα συμμετάσχει στην έκθεση Philoxenia, τη μεγαλύτερη...

16.10.18 | Μαύρα ο δήμος, άσπρα η περιφέρεια

Σε εντελώς διαφορετικό… μήκος κύματος εκπέμπουν περιφέρεια Ηπείρου και δήμος Ιωαννιτών για το θέμα...

13.10.18 | Αποτελέσματα με πολλές αναγνώσεις

Την υψηλότερη επίδοση εννεαμήνου έτους από το 2001 έως σήμερα κατέγραψε το ισοζύγιο των ροών...

12.10.18 | Υποχωρεί, αλλά παραμένει σε υψηλά επίπεδα

Περαιτέρω αποκλιμάκωση της ανεργίας στη χώρα, στο 19%, καταγράφηκε τον Ιούλιο εφέτος. Το ποσοστό...

11.10.18 | Διψήφια ανάπτυξη το 2018

Σημαντική ενίσχυση πωλήσεων κατέγραψαν η ΧΗΤΟΣ ΑΒΕΕ και το φυσικό μεταλλικό νερό «Ζαγόρι» και το...

10.10.18 | «Μαύρο κι άραχνο» το μέλλον

Το 70% των νέων εργαζόμενων από 25 έως 44 ετών και επτά στους δέκα ευέλικτα απασχολούμενους...

09.10.18 | Μοντέλο προς μίμηση

Πολύτιμες εμπειρίες, που καλούνται πλέον να αξιοποιήσουν, αποκόμισαν τα μέλη της Ένωσης...

06.10.18 | Ζητούμενο η συνεργασία με την περιφέρεια...

Με την απουσία δύο εκ των τριών μελών του Επιμελητηρίου Ιωαννίνων πραγματοποιήθηκε η τρίτη...