Τρίτη, 12 Δεκεμβρίου 2017
|

Συντονισμός δράσης, αλλά ξεχωριστές συγκεντρώσεις

«Χριστουγεννιάτικη» γενική απεργία ενάντια στην πολιτική των μνημονίων πραγματοποιούν τα συνδικάτα εργαζομένων του δημόσιου και ιδιωτικού τομέα την Πέμπτη 14 Δεκεμβρίου.

Η απεργία που προκήρυξαν ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ, αποτελεί το πρώτο μέρος μιας προσπάθειας συντονισμού και θα ακολουθήσει η πραγματοποίηση πανεθνικής δράσης μαζί με επαγγελματικούς και επιστημονικούς φορείς της χώρας το αμέσως προσεχές διάστημα, σύμφωνα με την ΓΣΕΕ και την ευρεία σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε με τη συμμετοχή ομοσπονδιών, εργατικών κέντρων, καθώς και εκπροσώπων επαγγελματοβιοτεχνών, εμπόρων και επιστημονικών φορέων.
«Η κυβέρνηση, συνεχίζοντας την ίδια αδιέξοδη και ανάλγητη πολιτική, “στραγγαλίζει” ολόκληρη την ελληνική κοινωνία. Όσο αυτή η πολιτική συνεχίζεται, η απάντηση των εργαζομένων θα δίνεται στους δρόμους και στον αγώνα», αναφέρει η απόφαση της ΓΣΕΕ, ενώ η ΑΔΕΔΥ επισημαίνει ότι «η απεργία της 14ης του Δεκέμβρη είναι πανελλαδική – πανεργατική» και καλεί σε συμμετοχή όλους τους εργαζόμενους στον δημόσιο και τον ιδιωτικό τομέα.
Το Εργατικό Κέντρο Ιωαννίνων και το Νομαρχιακό τμήμα της ΑΔΕΔΥ συμμετέχουν στην απεργία και καλούν τα πρωτοβάθμια σωματεία να λάβουν σχετικές αποφάσεις. Ωστόσο η διοίκηση του Εργατικού Κέντρου επέλεξε να γίνει η απεργιακή συγκέντρωση στις 10 το πρωί, στον χώρο μπροστά από το Market In, προκειμένου να «στείλουμε μήνυμα στην κυβέρνηση, στην εργοδοσία των Market In αλλά και συνολικά στη μεγαλοεργοδοσία της περιοχής ότι οι εργάτες δεν κάνουνε πίσω όσες μηνύσεις-συλλήψεις και αν κάνουν, γιατί παλεύουμε για το αυτονόητο, για τη δουλειά και τη ζωή μας», όπως χαρακτηριστικά αναφέρει.
Το Εργατικό Κέντρο καλεί τους εργαζόμενους σε μαζική συμμετοχή. «Βρισκόμαστε σε μια περίοδο που κλιμακώνεται η επίθεση κυβέρνησης –κεφαλαίου απέναντι στην εργατική τάξη και το σύνολο του λαού της χώρας μας. Επίθεση που γίνεται ταυτόχρονα με την προσπάθεια της κυβέρνησης να καλλιεργήσει ένα πανηγυρικό κλίμα με το παραμύθι της «δίκαιης ανάπτυξης» της εξόδου από τα μνημόνια τον Αύγουστο. Ταυτόχρονα, με την προσπάθεια να ξεγελάσει τους ανέργους, τους συνταξιούχους, τους εργαζόμενους με το «κοινωνικό μέρισμα».
Στην κινητοποίηση του Εργατικού Κέντρου συμμετέχουν και απευθύνουν κάλεσμα το Σωματείο Επισιτισμού και λοιπών τουριστικών υπαλλήλων, το Σωματείου Μετάλλου και το Σωματείο οικοδόμων του νομού Ιωαννίνων.


ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ ΑΔΕΔΥ
Συγκέντρωση στις 10.30 το πρωί στην συμβολή των οδών Αβέρωφ και Γ. Ελισάφ, έξω από το Εργατικό Κέντρο, πραγματοποιεί την ημέρα της απεργίας το νομαρχιακό τμήμα της ΑΔΕΔΥ, καλώντας τους εργαζόμενους να απεργήσουν, για να διεκδικήσουν τα δικαιώματά τους και να σταματήσουν τη λαίλαπα των μνημονιακών μέτρων.
«Ο αγώνας για να διεκδικήσουμε μισθούς και συντάξεις αξιοπρέπειας, για την αντιμετώπιση της ανεργίας, για την προαγωγή της δημόσιας υγείας και παιδείας, της περίθαλψης και της κοινωνικής ασφάλισης, είναι τώρα περισσότερο αναγκαίος από ποτέ. Κι αυτό γιατί η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, συνεχίζοντας την πολιτική των προκατόχων της (ΝΔ–ΠΑΣΟΚ), φέρνει για ψήφιση στη Βουλή έναν προϋπολογισμό λιτότητας, δυσβάσταχτης φορολόγησης, όπου για μια ακόμη φορά οι μισθωτοί, οι συνταξιούχοι, οι ελεύθεροι επαγγελματίες και οι μικρές επιχειρήσεις καλούνται να σηκώσουν τα βάρη των δημοσίων εσόδων», τονίζεται σε ανακοίνωση.
Οι εργαζόμενοι στον δημόσιο τομέα διεκδικούν την κατάργηση του νόμου Κατρούγκαλου για το συνταξιοδοτικό, την κατάργηση της τροπολογίας Γεροβασίλη για την αξιολόγηση, μισθούς και συντάξεις αξιοπρέπειας, γενναία αύξηση των μισθών των νέων εργαζομένων, ξεπάγωμα του μισθολογίου, προσλήψεις μόνιμου προσωπικού, να μη γίνουν πλειστηριασμοί για την πρώτη κατοικία και για τους εργαζόμενους που αδυνατούν να πληρώσουν, να σταματήσει η φορολογική επιδρομή, αφορολόγητο στα 12.000 ευρώ και καμία αλλαγή στον συνδικαλιστικό νόμο.

Το όνομά σας:
Το email σας:
Θέμα:
Σχόλιο: (μέχρι 1000 χαρακτήρες)


Προσφατα

19.07.18 | Προτίμηση στα επώνυμα προϊόντα

Επώνυμα προϊόντα προτιμούν να αγοράζουν οι έλληνες καταναλωτές, λόγω και της σημαντικής...

18.07.18 | Μεγάλο κομμάτι και στην Ήπειρο

Ο κοινωνικός στόχος του προγράμματος «Εξοικονόμηση κατ’ Οίκον» έχει επιτευχθεί, δήλωσε στον...

17.07.18 | Ανοίγει ξανά η πλατφόρμα

Ενεργή από τις 27 μέχρι και τις 31 Ιουλίου θα παραμείνει η ηλεκτρονική πλατφόρμα υποβολής αίτησης...

14.07.18 | Υποχωρεί, αλλά με αργούς ρυθμούς

Αντιστάσεις στην καθοδική της πορεία φαίνεται πως αντιμετωπίζει η ανεργία στη χώρα μας, καθώς,...

13.07.18 | Έλλειψη εργαζόμενων με προσόντα

Σε μια χώρα που η ανεργία βρίσκεται σταθερά πάνω από το 20%, έξι στους δέκα εργοδότες δηλώνουν πως...

12.07.18 | Δίνει λύσεις χωρίς κόστος

Το 82% και πλέον των υποθέσεων, που φτάνουν στον Συνήγορο του Καταναλωτή, βρίσκουν λύση ανάμεσα σε...

11.07.18 | Πρόδρομος ανάπτυξης το χαμηλό μερίδιο

Τη δική της ξεχωριστή παρουσία στο συνέδριο της Ένωσης Συνεταιριστικών Τραπεζών Ελλάδος (ΕΣΤΕ), με...

07.07.18 | Από τη σωτηρία στη δυναμική ανάπτυξη

Τη συνέχιση της ενίσχυσης της κεφαλαιακής της βάσης, με στόχο τα 12 εκ. ευρώ, που είχε οριοθετηθεί...