Σάββατο, 2 Δεκεμβρίου 2017
|

Δύο φαβορί και ένα αουτσάιντερ

Μια μάχη χωρίς ξεκάθαρο φαβορί είναι αυτή για το Επιμελητήριο Ιωαννίνων, με τον επιχειρηματικό κόσμο της περιοχής να καλείται να επιλέξει τους ανθρώπους που θα κρατήσουν το τιμόνι του για τα επόμενα χρόνια.

Οι εκλογές για την ανάδειξη του διοικητικού συμβουλίου του Επιμελητηρίου Ιωαννίνων πραγματοποιούνται αυτό το Σαββατοκύριακο, στο συνεδριακό κέντρο του ξενοδοχείου Du Lac, με τις κάλπες να είναι ανοίγουν στις 9 το πρωί και να κλείνουν στις 7 το απόγευμα.

Θεωρητικά, προβάδισμα για τη νίκη έχουν οι παρατάξεις «Κίνηση Επιχειρηματιών για την Ανάπτυξη» με επικεφαλής τον Δημήτρη Δημητρίου και «Ισχυρό Επιμελητήριο» με επικεφαλής τον Γρηγόρη Γκίκα, ενώ ως αουτσάιντερ εμφανίζεται η παράταξη «Ανεξάρτητο Επιμελητήριο» του απερχόμενου προέδρου Γιάννη Μήτση, ο οποίος, όμως, ενδέχεται να έχει τον ρόλο του ρυθμιστή.

Η «Κίνηση Επιχειρηματιών για την Ανάπτυξη» έχει βάλει ψηλά τον πήχη από την αρχή της προεκλογικής περιόδου, θέλοντας να εξασφαλίσει όχι απλώς το υψηλότερο ποσοστό, αλλά την αυτοδυναμία, που θα της επιτρέψει να διοικήσει το Επιμελητήριο χωρίς να μπει σε διαδικασίες μοιράσματος θητείας και αξιωμάτων, όπως συνέβη στις προηγούμενες εκλογές, όταν συνδιοίκησε με τον Γιάννη Μήτση.

Έχοντας ξεκινήσει τον προεκλογικό αγώνα νωρίτερα από τις άλλες παρατάξεις, με παρακαταθήκη τη διοίκηση του Επιμελητηρίου τα προηγούμενα χρόνια, έχοντας ένα ισχυρό και ανανεωμένο σε μεγάλο βαθμό ψηφοδέλτιο, αλλά και ένα συγκροτημένο πρόγραμμα, η παράταξη του Δ. Δημητρίου κορύφωσε την προεκλογική της δραστηριότητα τις τελευταίες ημέρες, με σειρά επαφών με τις αυτοδοικητικές αρχές, θέλοντας να δείξει τη βαρύτητα που δίνει στις συνέργειες, αλλά και με αγώνα πόρτα-πόρτα.

Την πρωτιά στις εκλογές διεκδικεί και ο συνδυασμός «Ισχυρό Επιμελητήριο», με αναφορά στον χώρο της Νέας Δημοκρατίας, αν και επισήμως δεν υπάρχει στήριξη. Η παράταξη αποτελεί μετεξέλιξη αυτής του Δημήτρη Μπαράτσα, που κέρδισε τις προηγούμενες εκλογές, αλλά δε διοίκησε. Στα ατού της καταγράφονται ο νέος επικεφαλής της Γρ. Γκίκας, η ανανέωση σε έναν βαθμό του ψηφοδελτίου, η πολυπληθής δεξαμενή ψήφων των μετόχων των ΚΤΕΛ, αλλά και η δυναμική του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Σε όσο το δυνατόν ψηλότερο ποσοστό στοχεύει ο Γιάννης Μήτσης, έχοντας καταφέρει να κρατήσει μεγάλο μέρος του κορμού του ψηφοδελτίου στις εκλογές του 2011. Όσο περισσότερες ψήφους συγκεντρώσει, τόσο καλύτερη θα είναι η διαπραγματευτική του θέση στη συνέχεια, καθώς οι περισσότεροι εκτιμούν πως δύσκολα θα επιτευχθεί αυτοδυναμία. Ο κ. Μήτσης ποντάρει κατά κύριο λόγο στη θητεία του στην προεδρία του Επιμελητηρίου, η οποία, λόγω και των συνεχών αναβολών στις επιμελητηριακές εκλογές, ήταν αρκετά μεγάλη.

Στα αξιοσημείωτα της αναμέτρησης, το ότι δε συμμετέχει η παράταξη «Αγωνιστική Αντιμονοπωλιακή Συσπείρωση», που είχε αναφορά στο ΚΚΕ, καθώς δεν υπήρξε το ανάλογο ενδιαφέρον για τη συγκρότηση ψηφοδελτίου.

Το όνομά σας:
Το email σας:
Θέμα:
Σχόλιο: (μέχρι 1000 χαρακτήρες)


Προσφατα

18.10.18 | Απαντά με επενδύσεις στα σενάρια

Εκσυγχρονισμός και επέκταση των μονάδων παραγωγής, λανσάρισμα νέων προϊόντων και άνοιγμα νέων...

17.10.18 | Στην έκθεση Philoxenia και φέτος

Για 9η συνεχή χρονιά η περιφέρεια Ηπείρου θα συμμετάσχει στην έκθεση Philoxenia, τη μεγαλύτερη...

16.10.18 | Μαύρα ο δήμος, άσπρα η περιφέρεια

Σε εντελώς διαφορετικό… μήκος κύματος εκπέμπουν περιφέρεια Ηπείρου και δήμος Ιωαννιτών για το θέμα...

13.10.18 | Αποτελέσματα με πολλές αναγνώσεις

Την υψηλότερη επίδοση εννεαμήνου έτους από το 2001 έως σήμερα κατέγραψε το ισοζύγιο των ροών...

12.10.18 | Υποχωρεί, αλλά παραμένει σε υψηλά επίπεδα

Περαιτέρω αποκλιμάκωση της ανεργίας στη χώρα, στο 19%, καταγράφηκε τον Ιούλιο εφέτος. Το ποσοστό...

11.10.18 | Διψήφια ανάπτυξη το 2018

Σημαντική ενίσχυση πωλήσεων κατέγραψαν η ΧΗΤΟΣ ΑΒΕΕ και το φυσικό μεταλλικό νερό «Ζαγόρι» και το...

10.10.18 | «Μαύρο κι άραχνο» το μέλλον

Το 70% των νέων εργαζόμενων από 25 έως 44 ετών και επτά στους δέκα ευέλικτα απασχολούμενους...

09.10.18 | Μοντέλο προς μίμηση

Πολύτιμες εμπειρίες, που καλούνται πλέον να αξιοποιήσουν, αποκόμισαν τα μέλη της Ένωσης...