Σάββατο, 2 Δεκεμβρίου 2017
|

Δύο φαβορί και ένα αουτσάιντερ

Μια μάχη χωρίς ξεκάθαρο φαβορί είναι αυτή για το Επιμελητήριο Ιωαννίνων, με τον επιχειρηματικό κόσμο της περιοχής να καλείται να επιλέξει τους ανθρώπους που θα κρατήσουν το τιμόνι του για τα επόμενα χρόνια.

Οι εκλογές για την ανάδειξη του διοικητικού συμβουλίου του Επιμελητηρίου Ιωαννίνων πραγματοποιούνται αυτό το Σαββατοκύριακο, στο συνεδριακό κέντρο του ξενοδοχείου Du Lac, με τις κάλπες να είναι ανοίγουν στις 9 το πρωί και να κλείνουν στις 7 το απόγευμα.

Θεωρητικά, προβάδισμα για τη νίκη έχουν οι παρατάξεις «Κίνηση Επιχειρηματιών για την Ανάπτυξη» με επικεφαλής τον Δημήτρη Δημητρίου και «Ισχυρό Επιμελητήριο» με επικεφαλής τον Γρηγόρη Γκίκα, ενώ ως αουτσάιντερ εμφανίζεται η παράταξη «Ανεξάρτητο Επιμελητήριο» του απερχόμενου προέδρου Γιάννη Μήτση, ο οποίος, όμως, ενδέχεται να έχει τον ρόλο του ρυθμιστή.

Η «Κίνηση Επιχειρηματιών για την Ανάπτυξη» έχει βάλει ψηλά τον πήχη από την αρχή της προεκλογικής περιόδου, θέλοντας να εξασφαλίσει όχι απλώς το υψηλότερο ποσοστό, αλλά την αυτοδυναμία, που θα της επιτρέψει να διοικήσει το Επιμελητήριο χωρίς να μπει σε διαδικασίες μοιράσματος θητείας και αξιωμάτων, όπως συνέβη στις προηγούμενες εκλογές, όταν συνδιοίκησε με τον Γιάννη Μήτση.

Έχοντας ξεκινήσει τον προεκλογικό αγώνα νωρίτερα από τις άλλες παρατάξεις, με παρακαταθήκη τη διοίκηση του Επιμελητηρίου τα προηγούμενα χρόνια, έχοντας ένα ισχυρό και ανανεωμένο σε μεγάλο βαθμό ψηφοδέλτιο, αλλά και ένα συγκροτημένο πρόγραμμα, η παράταξη του Δ. Δημητρίου κορύφωσε την προεκλογική της δραστηριότητα τις τελευταίες ημέρες, με σειρά επαφών με τις αυτοδοικητικές αρχές, θέλοντας να δείξει τη βαρύτητα που δίνει στις συνέργειες, αλλά και με αγώνα πόρτα-πόρτα.

Την πρωτιά στις εκλογές διεκδικεί και ο συνδυασμός «Ισχυρό Επιμελητήριο», με αναφορά στον χώρο της Νέας Δημοκρατίας, αν και επισήμως δεν υπάρχει στήριξη. Η παράταξη αποτελεί μετεξέλιξη αυτής του Δημήτρη Μπαράτσα, που κέρδισε τις προηγούμενες εκλογές, αλλά δε διοίκησε. Στα ατού της καταγράφονται ο νέος επικεφαλής της Γρ. Γκίκας, η ανανέωση σε έναν βαθμό του ψηφοδελτίου, η πολυπληθής δεξαμενή ψήφων των μετόχων των ΚΤΕΛ, αλλά και η δυναμική του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Σε όσο το δυνατόν ψηλότερο ποσοστό στοχεύει ο Γιάννης Μήτσης, έχοντας καταφέρει να κρατήσει μεγάλο μέρος του κορμού του ψηφοδελτίου στις εκλογές του 2011. Όσο περισσότερες ψήφους συγκεντρώσει, τόσο καλύτερη θα είναι η διαπραγματευτική του θέση στη συνέχεια, καθώς οι περισσότεροι εκτιμούν πως δύσκολα θα επιτευχθεί αυτοδυναμία. Ο κ. Μήτσης ποντάρει κατά κύριο λόγο στη θητεία του στην προεδρία του Επιμελητηρίου, η οποία, λόγω και των συνεχών αναβολών στις επιμελητηριακές εκλογές, ήταν αρκετά μεγάλη.

Στα αξιοσημείωτα της αναμέτρησης, το ότι δε συμμετέχει η παράταξη «Αγωνιστική Αντιμονοπωλιακή Συσπείρωση», που είχε αναφορά στο ΚΚΕ, καθώς δεν υπήρξε το ανάλογο ενδιαφέρον για τη συγκρότηση ψηφοδελτίου.

Το όνομά σας:
Το email σας:
Θέμα:
Σχόλιο: (μέχρι 1000 χαρακτήρες)


Προσφατα

21.07.18 | Η τροποποίηση μειώνει τους δικαιούχους

Τροποποιήθηκε η προκήρυξη των προγραμμάτων «Ψηφιακό Βήμα» και «Ψηφιακό Άλμα» του υπουργείο...

20.07.18 | Κατεβάζει ρολά τα Σάββατα

Απόφαση για να παραμένουν κλειστά τα καταστήματα τα εναπομείναντα Σάββατα του Ιουλίου και τα...

19.07.18 | Προτίμηση στα επώνυμα προϊόντα

Επώνυμα προϊόντα προτιμούν να αγοράζουν οι έλληνες καταναλωτές, λόγω και της σημαντικής...

18.07.18 | Μεγάλο κομμάτι και στην Ήπειρο

Ο κοινωνικός στόχος του προγράμματος «Εξοικονόμηση κατ’ Οίκον» έχει επιτευχθεί, δήλωσε στον...

17.07.18 | Ανοίγει ξανά η πλατφόρμα

Ενεργή από τις 27 μέχρι και τις 31 Ιουλίου θα παραμείνει η ηλεκτρονική πλατφόρμα υποβολής αίτησης...

14.07.18 | Υποχωρεί, αλλά με αργούς ρυθμούς

Αντιστάσεις στην καθοδική της πορεία φαίνεται πως αντιμετωπίζει η ανεργία στη χώρα μας, καθώς,...

13.07.18 | Έλλειψη εργαζόμενων με προσόντα

Σε μια χώρα που η ανεργία βρίσκεται σταθερά πάνω από το 20%, έξι στους δέκα εργοδότες δηλώνουν πως...

12.07.18 | Δίνει λύσεις χωρίς κόστος

Το 82% και πλέον των υποθέσεων, που φτάνουν στον Συνήγορο του Καταναλωτή, βρίσκουν λύση ανάμεσα σε...