Σάββατο, 2 Δεκεμβρίου 2017
|

Δύο φαβορί και ένα αουτσάιντερ

Μια μάχη χωρίς ξεκάθαρο φαβορί είναι αυτή για το Επιμελητήριο Ιωαννίνων, με τον επιχειρηματικό κόσμο της περιοχής να καλείται να επιλέξει τους ανθρώπους που θα κρατήσουν το τιμόνι του για τα επόμενα χρόνια.

Οι εκλογές για την ανάδειξη του διοικητικού συμβουλίου του Επιμελητηρίου Ιωαννίνων πραγματοποιούνται αυτό το Σαββατοκύριακο, στο συνεδριακό κέντρο του ξενοδοχείου Du Lac, με τις κάλπες να είναι ανοίγουν στις 9 το πρωί και να κλείνουν στις 7 το απόγευμα.

Θεωρητικά, προβάδισμα για τη νίκη έχουν οι παρατάξεις «Κίνηση Επιχειρηματιών για την Ανάπτυξη» με επικεφαλής τον Δημήτρη Δημητρίου και «Ισχυρό Επιμελητήριο» με επικεφαλής τον Γρηγόρη Γκίκα, ενώ ως αουτσάιντερ εμφανίζεται η παράταξη «Ανεξάρτητο Επιμελητήριο» του απερχόμενου προέδρου Γιάννη Μήτση, ο οποίος, όμως, ενδέχεται να έχει τον ρόλο του ρυθμιστή.

Η «Κίνηση Επιχειρηματιών για την Ανάπτυξη» έχει βάλει ψηλά τον πήχη από την αρχή της προεκλογικής περιόδου, θέλοντας να εξασφαλίσει όχι απλώς το υψηλότερο ποσοστό, αλλά την αυτοδυναμία, που θα της επιτρέψει να διοικήσει το Επιμελητήριο χωρίς να μπει σε διαδικασίες μοιράσματος θητείας και αξιωμάτων, όπως συνέβη στις προηγούμενες εκλογές, όταν συνδιοίκησε με τον Γιάννη Μήτση.

Έχοντας ξεκινήσει τον προεκλογικό αγώνα νωρίτερα από τις άλλες παρατάξεις, με παρακαταθήκη τη διοίκηση του Επιμελητηρίου τα προηγούμενα χρόνια, έχοντας ένα ισχυρό και ανανεωμένο σε μεγάλο βαθμό ψηφοδέλτιο, αλλά και ένα συγκροτημένο πρόγραμμα, η παράταξη του Δ. Δημητρίου κορύφωσε την προεκλογική της δραστηριότητα τις τελευταίες ημέρες, με σειρά επαφών με τις αυτοδοικητικές αρχές, θέλοντας να δείξει τη βαρύτητα που δίνει στις συνέργειες, αλλά και με αγώνα πόρτα-πόρτα.

Την πρωτιά στις εκλογές διεκδικεί και ο συνδυασμός «Ισχυρό Επιμελητήριο», με αναφορά στον χώρο της Νέας Δημοκρατίας, αν και επισήμως δεν υπάρχει στήριξη. Η παράταξη αποτελεί μετεξέλιξη αυτής του Δημήτρη Μπαράτσα, που κέρδισε τις προηγούμενες εκλογές, αλλά δε διοίκησε. Στα ατού της καταγράφονται ο νέος επικεφαλής της Γρ. Γκίκας, η ανανέωση σε έναν βαθμό του ψηφοδελτίου, η πολυπληθής δεξαμενή ψήφων των μετόχων των ΚΤΕΛ, αλλά και η δυναμική του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Σε όσο το δυνατόν ψηλότερο ποσοστό στοχεύει ο Γιάννης Μήτσης, έχοντας καταφέρει να κρατήσει μεγάλο μέρος του κορμού του ψηφοδελτίου στις εκλογές του 2011. Όσο περισσότερες ψήφους συγκεντρώσει, τόσο καλύτερη θα είναι η διαπραγματευτική του θέση στη συνέχεια, καθώς οι περισσότεροι εκτιμούν πως δύσκολα θα επιτευχθεί αυτοδυναμία. Ο κ. Μήτσης ποντάρει κατά κύριο λόγο στη θητεία του στην προεδρία του Επιμελητηρίου, η οποία, λόγω και των συνεχών αναβολών στις επιμελητηριακές εκλογές, ήταν αρκετά μεγάλη.

Στα αξιοσημείωτα της αναμέτρησης, το ότι δε συμμετέχει η παράταξη «Αγωνιστική Αντιμονοπωλιακή Συσπείρωση», που είχε αναφορά στο ΚΚΕ, καθώς δεν υπήρξε το ανάλογο ενδιαφέρον για τη συγκρότηση ψηφοδελτίου.

Το όνομά σας:
Το email σας:
Θέμα:
Σχόλιο: (μέχρι 1000 χαρακτήρες)


Προσφατα

22.03.18 | Προς το παρόν επιδόματα παιδιού και...

Δύο από τις έξι αρμοδιότητές του μπορεί να διεκπεραιώνει προς το παρόν η Περιφερειακή Διεύθυνση...

21.03.18 | «Ψαλίδι» 60% στις συντάξεις όσων συνεχίζουν...

Μειωμένες κατά 60% είναι οι συντάξεις όσων επέλεξαν να απασχολούνται είτε ως μισθωτοί είτε ως...

20.03.18 | Εκπνέει η προθεσμία, έρχονται τα πρόστιμα

Στις 23 Μαρτίου εκπνέει η προθεσμία μέσα στην οποία οι κάτοχοι των ανασφάλιστων οχημάτων έχουν τη...

17.03.18 | Δηλώνει αισιόδοξος και συνιστά προσοχή

Την αισιοδοξία ότι θα υπάρξει μεγάλη ανταπόκριση στη συμπληρωματική προκήρυξη του προγράμματος των...

16.03.18 | 8 εκ. ευρώ για την Ήπειρο

Εκδόθηκε χθες η πολυαναμενόμενη 2η πρόσκληση του προγράμματος νέων γεωργών (Μέτρο 6.1 «Εγκατάσταση...

15.03.18 | Οι αριθμοί ευημερούν

Πρωτογενές πλεόνασμα ύψους 2,752 δισ. ευρώ, υπερδιπλάσιο του στόχου, εμφάνισε ο κρατικός...

14.03.18 | Προσωρινό στοπ λόγω τεχνικών προβλημάτων

«Παγώνει» η υποβολή αιτήσεων υπαγωγής στο πρόγραμμα «Εξοικονόμηση κατ' οίκον ΙΙ», λόγω των τεχνικών...

13.03.18 | Με το σταγονόμετρο οι οικοδομικές άδειες

Πτωτικά κινήθηκε η οικοδομική δραστηριότητα τον Δεκέμβριο του 2017, με τον αριθμό των οικοδομικών...