Παρασκευή, 10 Νοεμβρίου 2017
|

«Ανοικτή πόρτα» για την επιχειρηματικότητα

Στη «μετάλλαξη» του Επιμελητηρίου Ιωαννίνων ώστε να καταστεί ένα αποτελεσματικό και ισχυρό εργαλείο για την ανάπτυξη της επιχειρηματικότητας, στο πρότυπο των επιτυχημένων επιμελητηρίων των ευρωπαϊκών χωρών, επικεντρώνεται το όραμα της παράταξης «Κίνηση Επιχειρηματιών για την ανάπτυξη», με επικεφαλής τον Δημήτρη Δημητρίου, που παρουσίασε επίσημα τους υποψηφίους της το βράδυ της Τετάρτης.

«Αξιοποιούμε το Επιμελητήριο. Ενισχύουμε τις επιχειρήσεις. Οργανώνουμε το μέλλον και την ανάπτυξη της περιοχής μας», ήταν το σύνθημα του Δ. Δημήτριου στο τέλος της ομιλίας του, ενώ λίγο νωρίτερα σημείωνε ότι η παράταξη διαθέτει ένα οργανωμένο πρόγραμμα για να επιτύχει τον στόχο της, το οποίο θα παρουσιαστεί αναλυτικά, το επόμενο διάστημα, μέχρι τις εκλογές στις 2 και 3 Δεκεμβρίου.
«Δε θα συμμετάσχουμε σε φθηνό, ανέντιμο συνδικαλισμό, στον οποίο κάποιοι επιδίδονται, δε θα απαντάμε σε λασπολογίες. Αντίθετα, θέλουμε μία πολιτικά πολιτισμένη προεκλογική περίοδο, με θέσεις, προτάσεις και όραμα για τους επαγγελματίες του νομού Ιωαννίνων», ανέφερε και σημείωσε πως η παράταξη, ως διοίκηση, θα στηρίξει κάθε δράση που τονώνει τον τζίρο των εμπόρων, θα παρέχει υποστήριξη και πληροφόρηση για την ορθή λειτουργία και χωρίς προβλήματα των καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος, θα συμβάλει στην προσαρμογή των προγραμμάτων του ΕΣΠΑ στις ανάγκες των μεταποιητικών επιχειρήσεων, θα προχωρήσει σε ειδικό πρόγραμμα συνεχούς ενδυνάμωσης των προσπαθειών της προσέλκυσης επισκεπτών και θα επανιδρύσει το Γραφείο Εξαγωγών.
«Θέλουμε το Επιμελητήριο να γίνει η ανοικτή πόρτα για την επιχειρηματικότητα στην περιοχή μας, με νέα ευρωπαϊκή μορφή και με ισχυρή παρεμβατικότητα, ώστε να φτιάξουμε το ισχυρό εργαλείο ανάπτυξης για τα μέλη του. Είμαστε μακριά από κομματικές αγκυλώσεις και εξυπηρετήσεις. Θα είμαστε απέναντι σε κάθε γραφειοκρατία ή νομοθέτημα που εμποδίζει την υγιή επιχειρηματικότητα και ανάπτυξη. Απαιτούμε από την πολιτεία να βλέπει τα προβλήματα και να παρεμβαίνει. Θα ανταποκριθούμε στον σημαντικό ρόλο και με κύρος συνομιλητή και με τον θεσμικό μας ρόλο ως σοβαρό συμβουλευτικό όργανο της πολιτείας», τόνισε κατά την διάρκεια της ομιλίας του.
Ο κ. Δημητρίου αναφέρθηκε και στην περίοδο της προηγούμενης θητείας του ως προέδρου στο Επιμελητήριο, την οποία χαρακτήρισε «εχέγγυο» για το μέλλον, αλλά και στην τότε οικονομική διαχείριση. «Παραλάβαμε το τέλος 2011 ταμείο 25.000 ευρώ και 611.316 ευρώ σε ομόλογα του Ελληνικού Δημοσίου, μετά το κούρεμα των ομολόγων που έγινε στη χώρα μας. Σήμερα, το ταμείο ανέρχεται στα 669.000 ευρώ, η δε αξία του ομολόγου στο 1.015.000 ευρώ. Αυτό σημαίνει ότι δε χρησιμοποιήθηκαν οι εισφορές των συναδέλφων για πάγια λειτουργικά έξοδα του Επιμελητηρίου. Για εμάς σκοπός δεν είναι ένα ανεξάρτητο, ισχυρό, μεγάλο ή μικρό, όμορφο ή άσχημο Επιμελητήριο, αλλά η βελτίωση των υπηρεσιών που αυτό προσφέρει στους επιχειρηματίες. Γιατί, για εμάς, το Επιμελητήριο έγινε για να εξυπηρετεί τους επιχειρηματίες κι όχι οι επιχειρηματίες το Επιμελητήριο…», ανέφερε χαρακτηριστικά.
Τέλος, ο κ. Δημητρίου αναφέρθηκε με θερμά λόγια για τους υποψηφίους του συνδυασμού, τους οποίους, όπως σημείωσε, χαρακτηρίζει η αξιοπρέπεια, η ευρύτητα σκέψης και η διάθεση να προσφέρουν στο θεσμό.
Το όνομά σας:
Το email σας:
Θέμα:
Σχόλιο: (μέχρι 1000 χαρακτήρες)


Προσφατα

18.11.17 | Τέλος στο ΕΚΑΣ για 140.000 συνταξιούχους

Από τον Ιανουάριο του 2018 θα χάσουν το ΕΚΑΣ 140.000 συνταξιούχοι, οι οποίοι θα το λάβουν για...

17.11.17 | Μειωμένοι τζίροι και στην αγορά της Ηπείρου

Το 47% των επιχειρήσεων είχε λιγότερες πωλήσεις κατά τις φετινές ενδιάμεσες εκπτώσεις, από το 2016,...

16.11.17 | Με φειδώ οι αγορές των Χριστουγέννων

Απαισιόδοξοι παραμένουν οι έλληνες καταναλωτές σε σχέση με την πορεία της ελληνικής οικονομίας, τη...

15.11.17 | Ανάκαμψη με αργά, αλλά σταθερά βήματα

Μεγαλύτερη σταθεροποίηση των κλαδικών επιδόσεων που είχε καταγραφεί το 2016 καταγράφεται το 2017,...

14.11.17 | Ούτε φέτος αλλαγές

Χωρίς αλλαγές θα εκδοθούν και φέτος τα τέλη κυκλοφορίας 2018 των αυτοκινήτων, καθώς οι συζητήσεις...

11.11.17 | Ο επανυπολογισμός φέρνει μειώσεις

Νέος πονοκέφαλος έρχεται για χιλιάδες συνταξιούχους του πρώην ταμείου του ΤΕΒΕ (πλέον ΟΑΕΕ), του...

10.11.17 | Ανέδειξε τα υπερκομματικά χαρακτηριστικά

Τις άμεσες προτεραιότητες για την επόμενη διοίκηση του Επιμελητηρίου Ιωαννίνων, υπερασπιζόμενος το...

09.11.17 | Η φτώχεια θέλει αυτοκίνητο

Αύξηση 34,4% σημείωσαν οι πωλήσεις των αυτοκινήτων στη χώρα τον Οκτώβριο, καθώς κυκλοφόρησαν για...