Παρασκευή, 10 Νοεμβρίου 2017
|

«Ανοικτή πόρτα» για την επιχειρηματικότητα

Στη «μετάλλαξη» του Επιμελητηρίου Ιωαννίνων ώστε να καταστεί ένα αποτελεσματικό και ισχυρό εργαλείο για την ανάπτυξη της επιχειρηματικότητας, στο πρότυπο των επιτυχημένων επιμελητηρίων των ευρωπαϊκών χωρών, επικεντρώνεται το όραμα της παράταξης «Κίνηση Επιχειρηματιών για την ανάπτυξη», με επικεφαλής τον Δημήτρη Δημητρίου, που παρουσίασε επίσημα τους υποψηφίους της το βράδυ της Τετάρτης.

«Αξιοποιούμε το Επιμελητήριο. Ενισχύουμε τις επιχειρήσεις. Οργανώνουμε το μέλλον και την ανάπτυξη της περιοχής μας», ήταν το σύνθημα του Δ. Δημήτριου στο τέλος της ομιλίας του, ενώ λίγο νωρίτερα σημείωνε ότι η παράταξη διαθέτει ένα οργανωμένο πρόγραμμα για να επιτύχει τον στόχο της, το οποίο θα παρουσιαστεί αναλυτικά, το επόμενο διάστημα, μέχρι τις εκλογές στις 2 και 3 Δεκεμβρίου.
«Δε θα συμμετάσχουμε σε φθηνό, ανέντιμο συνδικαλισμό, στον οποίο κάποιοι επιδίδονται, δε θα απαντάμε σε λασπολογίες. Αντίθετα, θέλουμε μία πολιτικά πολιτισμένη προεκλογική περίοδο, με θέσεις, προτάσεις και όραμα για τους επαγγελματίες του νομού Ιωαννίνων», ανέφερε και σημείωσε πως η παράταξη, ως διοίκηση, θα στηρίξει κάθε δράση που τονώνει τον τζίρο των εμπόρων, θα παρέχει υποστήριξη και πληροφόρηση για την ορθή λειτουργία και χωρίς προβλήματα των καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος, θα συμβάλει στην προσαρμογή των προγραμμάτων του ΕΣΠΑ στις ανάγκες των μεταποιητικών επιχειρήσεων, θα προχωρήσει σε ειδικό πρόγραμμα συνεχούς ενδυνάμωσης των προσπαθειών της προσέλκυσης επισκεπτών και θα επανιδρύσει το Γραφείο Εξαγωγών.
«Θέλουμε το Επιμελητήριο να γίνει η ανοικτή πόρτα για την επιχειρηματικότητα στην περιοχή μας, με νέα ευρωπαϊκή μορφή και με ισχυρή παρεμβατικότητα, ώστε να φτιάξουμε το ισχυρό εργαλείο ανάπτυξης για τα μέλη του. Είμαστε μακριά από κομματικές αγκυλώσεις και εξυπηρετήσεις. Θα είμαστε απέναντι σε κάθε γραφειοκρατία ή νομοθέτημα που εμποδίζει την υγιή επιχειρηματικότητα και ανάπτυξη. Απαιτούμε από την πολιτεία να βλέπει τα προβλήματα και να παρεμβαίνει. Θα ανταποκριθούμε στον σημαντικό ρόλο και με κύρος συνομιλητή και με τον θεσμικό μας ρόλο ως σοβαρό συμβουλευτικό όργανο της πολιτείας», τόνισε κατά την διάρκεια της ομιλίας του.
Ο κ. Δημητρίου αναφέρθηκε και στην περίοδο της προηγούμενης θητείας του ως προέδρου στο Επιμελητήριο, την οποία χαρακτήρισε «εχέγγυο» για το μέλλον, αλλά και στην τότε οικονομική διαχείριση. «Παραλάβαμε το τέλος 2011 ταμείο 25.000 ευρώ και 611.316 ευρώ σε ομόλογα του Ελληνικού Δημοσίου, μετά το κούρεμα των ομολόγων που έγινε στη χώρα μας. Σήμερα, το ταμείο ανέρχεται στα 669.000 ευρώ, η δε αξία του ομολόγου στο 1.015.000 ευρώ. Αυτό σημαίνει ότι δε χρησιμοποιήθηκαν οι εισφορές των συναδέλφων για πάγια λειτουργικά έξοδα του Επιμελητηρίου. Για εμάς σκοπός δεν είναι ένα ανεξάρτητο, ισχυρό, μεγάλο ή μικρό, όμορφο ή άσχημο Επιμελητήριο, αλλά η βελτίωση των υπηρεσιών που αυτό προσφέρει στους επιχειρηματίες. Γιατί, για εμάς, το Επιμελητήριο έγινε για να εξυπηρετεί τους επιχειρηματίες κι όχι οι επιχειρηματίες το Επιμελητήριο…», ανέφερε χαρακτηριστικά.
Τέλος, ο κ. Δημητρίου αναφέρθηκε με θερμά λόγια για τους υποψηφίους του συνδυασμού, τους οποίους, όπως σημείωσε, χαρακτηρίζει η αξιοπρέπεια, η ευρύτητα σκέψης και η διάθεση να προσφέρουν στο θεσμό.
Το όνομά σας:
Το email σας:
Θέμα:
Σχόλιο: (μέχρι 1000 χαρακτήρες)


Προσφατα

19.01.18 | Αλλαγές στον «χάρτη» των Επιμελητηρίων

Οι επικεφαλής των τριών παρατάξεων Γ. Μήτσης, Δ. Δημητρίου και Γρ. Γκίκας, σε πρώτη φάση, θα...

18.01.18 | Αγώνας δρόμου για την αναπροσαρμογή

Το κουβάρι των νέων αντικειμενικών αξιών των ακινήτων καλούνται να ξετυλίξουν περίπου 200 εκτιμητές...

17.01.18 | Στον εξωδικαστικό από 1ης Φεβρουαρίου

Στο τελικό στάδιο έχει εισέλθει πλέον η διαδικασία ένταξης στον μηχανισμό εξωδικαστικού συμβιβασμού...

16.01.18 | Θα αναπληρωθούν οι περικοπές

Τη διαβεβαίωση ότι εντός του 2018 η κυβέρνηση θα αντιμετωπίσει τις μειώσεις στα πολυτεκνικά...

13.01.18 | Επιχορηγούνται νέοι εργοδότες και νέοι...

Δημοσιεύθηκε στο ΦΕΚ η απόφαση για την υλοποίηση του προγράμματος επιχορήγησης της πρώτης πρόσληψης...

12.01.18 | Πληρωμή φόρων και με κάρτα μέσω taxis

Μπορεί η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων να μη μπορεί να παρέμβει στις τράπεζες για να μειώσουν την...

11.01.18 | «Δεν πληρώνω» ταμεία και εφορία λένε οι...

Πέντε στις 100 επιχειρήσεις που κλείνουν, επαναδραστηριοποιούνται είτε σε άλλη περιοχή είτε με άλλο...

10.01.18 | 33 συναλλαγές ανά δευτερόλεπτο

Μαζική στροφή στη χρήση του πλαστικού χρήματος παρατηρείται στη χώρα μας, μια τάση που ξεκίνησε...