Σάββατο, 6 Οκτωβρίου 2018
|

Τρέχοντας στα πεδία των μαχών

Στους ήρωες που έχασαν τη ζωή τους για την ελευθερία και τα ιδανικά της πατρίδας, θα είναι αφιερωμένος ο «1ος Δρόμος της Νίκης», ο οποίος θα διεξαχθεί στο πλαίσιο των ιστορικών εκδηλώσεων «Καλπάκια 2018».

Πρόκειται για έναν αγώνα δρόμου 6 και 13 χλμ., ο οποίος θα διεξαχθεί στο Καλπάκι και θα διανύσει τη νικηφόρα γραμμή άμυνας, που αναχαίτισε την επέλαση των ιταλικών στρατευμάτων.

 «Ο 1ος Δρόμος της Νίκης θα διεξαχθεί σε έναν ιστορικό τόπο και θα αποτελέσει την έναρξη των ιστορικών εκδηλώσεων. Στόχος μας είναι να καθιερωθεί και να γίνει θεσμός, συνδεόμενος με τους νικηφόρους αγώνες του έθνους μας», δήλωσε ο δήμαρχος Πωγωνίου Κώστας Καψάλης, σημειώνοντας ότι πριν την έναρξη του αγώνα, στρατιώτες της 8ης Μεραρχίας και το τάγμα Εθνοφυλακής θα πραγματοποιήσουν, με πλήρη εξάρτηση, πορεία 8 χλμ. με τερματισμό το Μνημείο του Μαχητή.

Στις λεπτομέρειες του αγώνα, που θα διεξαχθεί την Κυριακή 21 Οκτωβρίου, στις 9.30 το πρωί, αναφέρθηκε το μέλος της οργανωτικής επιτροπής Βαγγέλης Τσίμαρης. Οι δρομείς θα διέλθουν από ιστορικούς χώρους και δρομους του Καλπακίου (Πολεμικό Μουσείο 1940, Ύψωμα του Μαχητή, Σπηλιά –Στρατηγείο του Στρατηγού Χαράλαμπου Κατσιμήτρου, δημαρχείο, εκκλησία κ.ά). Η εκκίνηση και ο τερματισμός θα γίνουν στο μνημείο του Μαχητή, ενώ οι διαδρομές θα είναι σε ασφάλτινο δρόμο με χαμηλές υψομετρικές διαφορές. «Καλούμε όλους τους ενδιαφερόμενους να δηλώσουν συμμετοχή και να γίνουν κομμάτι αυτών των ιστορικών εκδηλώσεων, που αποτίουν φόρο τιμής σε όσους χάθηκαν για την ελευθερία», τόνισε.

Η εκκίνηση για τον αγώνα των 13 χλµ. θα δοθεί στις 9.30 το πρωί και στις 9.45 θα ακολουθήσει ο αγώνας των 6 χλµ. Οι εγγραφές γίνονται έως τις 17 Οκτωβρίου και υπάρχει όριο συµµετοχών 300 δροµείς και για τους δύο αγώνες.

Η γραµµατεία του αγώνα θα βρίσκεται στον χώρο της εκκίνησης και οι συµµετέχοντες θα µπορούν να παραλάβουν τον αριθµό συµµετοχής τους την Κυριακή 21 Οκτωβρίου, από τις 8 έως τις 9 το πρωί. Απαραίτητη προϋπόθεση για τη συµµετοχή στον αγώνα είναι οι δροµείς να έχουν συµπληρώσει το 18ο έτος της ηλικίας τους. Δροµείς κάτω των 18 ετών, θα µπορούν να συµµετάσχουν µόνο µε υπεύθυνη δήλωση του κηδεµόνα τους.

Η συμμετοχή είναι δωρεάν και οι εγγραφές υποβάλλονται ηλεκτρονικά στον ακόλουθο σύνδεσμο https://myadventure.gr/registration/.

Το όνομά σας:
Το email σας:
Θέμα:
Σχόλιο: (μέχρι 1000 χαρακτήρες)


Προσφατα

16.10.18 | Με αναφορές στο Μακεδονικό

Τη μνήμη του ηπειρώτη Μακεδονομάχου Παύλου Μελά τίμησε ο δήμος Πωγωνίου το Σάββατο στον Παρακάλαμο,...

13.10.18 | Μαθήματα κυκλοφοριακής αγωγής

Μεγάλη είναι η συμμετοχή των σχολείων στις επισκέψεις στο Πάρκο Κυκλοφοριακής Αγωγής του δήμου...

12.10.18 | Ένα «ταξίδι» γνώσης για τους μαθητές

Ξεκίνησαν οι δηλώσεις συμμετοχής για τον Πανελλήνιο Διαγωνισμό Εκπαιδευτικής Ρομποτικής 2019 για...

11.10.18 | Μια γιορτή για τα πουλιά

Στην «Ευρωπαϊκή Γιορτή Πουλιών 2018» συμμετέχει και φέτος ο Φορέας Διαχείρισης Λίμνης Παμβώτιδας,...

10.10.18 | Εκδηλώσεις για τον Κ. Κρυστάλλη στην Αθήνα

Τον ποιητή Κώστα Κρυστάλλη τιμά ο δήμος Βορείων Τζουμέρκων σε εκδηλώσεις που θα γίνουν στην Αθήνα...

09.10.18 | Στοίχημα η πολιτιστική αποκέντρωση

Ο συντονισμός κοινών δράσεων και η ανταλλαγή βέλτιστων πρακτικών, μεταξύ των δήμων και του...

05.10.18 | Υφαίνοντας την Ευρώπη, υφαίνοντας τα Βαλκάνια

Με την έκθεση «Υφαίνοντας την Ευρώπη, Υφαίνοντας τα Βαλκάνια» στο Μέκειο Οικοτροφείο κάνει πρεμιέρα...

04.10.18 | 75 χρόνια από το Ολοκαύτωμα των Λιγκιάδων

Εβδομηνταπέντε χρόνια συμπληρώνονται φέτος από το Ολοκαύτωμα των Λιγκιάδων τον Οκτώβρη του 1943, με...