Τετάρτη, 5 Σεπτεμβρίου 2018
|
Ηπειρωτικός Αγών

Μαθήματα γνωριμίας με τα μουσικά όργανα

Νέα χρονιά, σε ένα ανακαινισμένο, ιστορικό κτίριο, ξεκινά για το Δημοτικό Ωδείο Ιωαννίνων, στην οδό Μπιζανίου, δίνοντας τη δυνατότητα στους καινούριους μαθητές να «ανακαλύψουν» την κλίση τους.

Οι εγγραφές στο Δημοτικό Ωδείο ξεκίνησαν από τη Δευτέρα, ενώ για τους νέους μαθητές, που αυτή τη χρονιά θα αρχίσουν τις μουσικές σπουδές τους, οι καθηγητές του Ωδείου προσφέρουν δωρεάν μαθήματα γνωριμίας για τα όργανα που τους ενδιαφέρουν, από τις 11 ως τις 30 Σεπτεμβρίου, ώστε να επιλέξουν αυτό που τους ταιριάζει. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στην γραμματεία του Ωδείου (τηλ. 2651025429).

Το Δημοτικό Ωδείο διαθέτει, επίσης, χώρους διδασκαλίας στο Αρχοντικό Πυρσινέλλα, στο κτίριο του Πνευματικού Κέντρου και παράρτημα στην Ανατολή.

Είναι το μεγαλύτερο μουσικό ίδρυμα της βορειοδυτικής Ελλάδας και ένα από τα μεγαλύτερα της χώρας. Στις δεκαετίες λειτουργίας του, χιλιάδες σπουδαστές του έχουν αποκτήσει το πολύτιμο εφόδιο της μουσικής παιδείας. Έχουν αναδειχθεί πολλοί ταλαντούχοι νέοι μουσικοί, που ακολουθούν καλλιτεχνική σταδιοδρομία στους σημαντικότερους μουσικούς οργανισμούς και μουσικά σύνολα της Ελλάδας και του εξωτερικού, και στελεχώνουν, ως δάσκαλοι και καθηγητές, ωδεία και μουσικές σχολές.

Έχει σχολές Ενόργανης , Φωνητικής και Θεωρητικής κατεύθυνσης, που δίνουν κρατικά αναγνωρισμένους τίτλους σπουδών, ενώ λειτουργεί Συμφωνική Ορχήστρα, Νεανική Ορχήστρα, Παιδική χορωδία, σύνολα Μουσικής δωματίου, σύνολα σύγχρονης και παραδοσιακής μουσικής.

Το Δημοτικό Ωδείο είναι ένας από τους σημαντικότερους πολιτιστικούς φορείς της πόλης, στενά συνδεδεμένο με την καλλιτεχνική ζωή, και διοργανώνει καθ’ όλη τη διάρκεια του χρόνου εκδηλώσεις στις αίθουσες συναυλιών «Β. Πυρσινέλλας» και «Δ. Χατζής» του Πνευματικού Κέντρου του δήμου Ιωαννιτών, ενώ στηρίζει μουσικά τις δραστηριότητες όλων των φορέων.

Δίνει, επίσης, τη δυνατότητα να εμφανιστούν όλοι οι σπουδαστές του σε συναυλίες, αποκτώντας έτσι πολύτιμη εμπειρία ατομικής και συλλογικής παρουσίας και γνώση των έργων των σημαντικότερων συνθετών όλων των εποχών, ενώ ενθαρρύνει την καλλιτεχνική πρωτοβουλία και σύμπραξη των μαθητών του, διατηρώντας ζωντανή και δημιουργική την εκπαιδευτική διαδικασία.

Τέλος, συνεργάζεται με τα Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης του Πνευματικού Κέντρου, που απευθύνονται σε παιδιά σχολικής ηλικίας, βοηθώντας τα να ανακαλύψουν τις μουσικές τους προτιμήσεις και το μουσικό όργανο που θα επιλέξουν.

Το όνομά σας:
Το email σας:
Θέμα:
Σχόλιο: (μέχρι 1000 χαρακτήρες)


Προσφατα

22.09.18 | Ποδηλατώντας τον Γύρο της Λίμνης

Με τη συμμετοχή περισσότερων από 100 ποδηλατών πραγματοποιήθηκε η ποδηλατοβόλτα 30 χλμ. στη...

21.09.18 | Σήμερα έχει ποδηλατοβόλτα

Με… ορθοπεταλιές ολοκληρώνεται η Εβδομάδα Λίμνης, που αποτελεί κάθε χρόνο την εισαγωγή στο διήμερο...

20.09.18 | Από τους μύθους και τους θρύλους… στον Γύρο...

Έναν εικονικό γύρο της Παμβώτιδας, λίγα 24ωρα πριν δοθεί την Κυριακή 23 Σεπτεμβρίου η εκκίνηση του...

19.09.18 | Βάλτε την άσκηση στην καθημερινότητά σας

Βάλτε το περπάτημα και το ποδήλατο στη ζωή σας, καθώς ακόμη και μια ολιγόλεπτη άσκηση μπορεί να...

18.09.18 | H επιστημονική κληρονομιά του Πάνου Δημ....

Μια εκδήλωση προς τιμήν του λογοτέχνη, συγγραφέα και ερευνητή Πάνου Τζιόβα πραγματοποιείται την...

15.09.18 | «Στην πόλη βαδίζω, ζωή κερδίζω»

Mια ενημερωτική ιατρική ημερίδα με τίτλο «Στην πόλη βαδίζω, ζωή κερδίζω» συνδιοργανώνουν ο 12ος...

14.09.18 | Όλα τα νέα δεδομένα επί τάπητος

«Νεότερα Δεδομένα στην Υπογονιμότητα και Υποβοηθούμενη Αναπαραγωγή» είναι το θέμα της επιστημονικής...

13.09.18 | 45 «κυρίες» από σήμερα στην Ήπειρο

Η ΦΙΛΠΑ, η μεγαλύτερη και παλαιότερη λέσχη κλασικού αυτοκινήτου στην Ελλάδα, διοργανώνει φέτος το...