Τετάρτη, 5 Σεπτεμβρίου 2018
|
Ηπειρωτικός Αγών

Μαθήματα γνωριμίας με τα μουσικά όργανα

Νέα χρονιά, σε ένα ανακαινισμένο, ιστορικό κτίριο, ξεκινά για το Δημοτικό Ωδείο Ιωαννίνων, στην οδό Μπιζανίου, δίνοντας τη δυνατότητα στους καινούριους μαθητές να «ανακαλύψουν» την κλίση τους.

Οι εγγραφές στο Δημοτικό Ωδείο ξεκίνησαν από τη Δευτέρα, ενώ για τους νέους μαθητές, που αυτή τη χρονιά θα αρχίσουν τις μουσικές σπουδές τους, οι καθηγητές του Ωδείου προσφέρουν δωρεάν μαθήματα γνωριμίας για τα όργανα που τους ενδιαφέρουν, από τις 11 ως τις 30 Σεπτεμβρίου, ώστε να επιλέξουν αυτό που τους ταιριάζει. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στην γραμματεία του Ωδείου (τηλ. 2651025429).

Το Δημοτικό Ωδείο διαθέτει, επίσης, χώρους διδασκαλίας στο Αρχοντικό Πυρσινέλλα, στο κτίριο του Πνευματικού Κέντρου και παράρτημα στην Ανατολή.

Είναι το μεγαλύτερο μουσικό ίδρυμα της βορειοδυτικής Ελλάδας και ένα από τα μεγαλύτερα της χώρας. Στις δεκαετίες λειτουργίας του, χιλιάδες σπουδαστές του έχουν αποκτήσει το πολύτιμο εφόδιο της μουσικής παιδείας. Έχουν αναδειχθεί πολλοί ταλαντούχοι νέοι μουσικοί, που ακολουθούν καλλιτεχνική σταδιοδρομία στους σημαντικότερους μουσικούς οργανισμούς και μουσικά σύνολα της Ελλάδας και του εξωτερικού, και στελεχώνουν, ως δάσκαλοι και καθηγητές, ωδεία και μουσικές σχολές.

Έχει σχολές Ενόργανης , Φωνητικής και Θεωρητικής κατεύθυνσης, που δίνουν κρατικά αναγνωρισμένους τίτλους σπουδών, ενώ λειτουργεί Συμφωνική Ορχήστρα, Νεανική Ορχήστρα, Παιδική χορωδία, σύνολα Μουσικής δωματίου, σύνολα σύγχρονης και παραδοσιακής μουσικής.

Το Δημοτικό Ωδείο είναι ένας από τους σημαντικότερους πολιτιστικούς φορείς της πόλης, στενά συνδεδεμένο με την καλλιτεχνική ζωή, και διοργανώνει καθ’ όλη τη διάρκεια του χρόνου εκδηλώσεις στις αίθουσες συναυλιών «Β. Πυρσινέλλας» και «Δ. Χατζής» του Πνευματικού Κέντρου του δήμου Ιωαννιτών, ενώ στηρίζει μουσικά τις δραστηριότητες όλων των φορέων.

Δίνει, επίσης, τη δυνατότητα να εμφανιστούν όλοι οι σπουδαστές του σε συναυλίες, αποκτώντας έτσι πολύτιμη εμπειρία ατομικής και συλλογικής παρουσίας και γνώση των έργων των σημαντικότερων συνθετών όλων των εποχών, ενώ ενθαρρύνει την καλλιτεχνική πρωτοβουλία και σύμπραξη των μαθητών του, διατηρώντας ζωντανή και δημιουργική την εκπαιδευτική διαδικασία.

Τέλος, συνεργάζεται με τα Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης του Πνευματικού Κέντρου, που απευθύνονται σε παιδιά σχολικής ηλικίας, βοηθώντας τα να ανακαλύψουν τις μουσικές τους προτιμήσεις και το μουσικό όργανο που θα επιλέξουν.

Το όνομά σας:
Το email σας:
Θέμα:
Σχόλιο: (μέχρι 1000 χαρακτήρες)


Προσφατα

16.11.18 | Ένα διαφορετικό πρωτάθλημα στα Γιάννενα

Να γνωρίσουν ένα από τα χαρακτηρισμένα ως πνευματικά αθλήματα, το αγωνιστικό μπριτζ, που αποτελεί...

15.11.18 | Τιμούν τον «σταυραετό της λογοτεχνίας»

Τις εκδηλώσεις για να τιμήσει τον Συρρακιώτη ποιητή Κώστα Κρυστάλλη, με αφορμή τη συμπλήρωση 150...

14.11.18 | Εκδήλωση για τρεις ευεργέτες

Εκδήλωση τιμής και μνήμης σε τρεις από τους ευεργέτες της πόλης των Ιωαννίνων, την Ελευθερία...

13.11.18 | Τίμησαν τους πεσόντες Κρήτες 106 χρόνια μετά

Ελάχιστη οφειλόμενη τιμή προς τους πεσόντες Κρήτες, εθελοντές στη μάχη της 23ης Δεκεμβρίου 1912...

10.11.18 | Σεμινάριο ιστορίας με τη Μ. Ευθυμίου

Ένα τρίωρο σεμινάριο για την ιστορία, με τίτλο «Μεγάλες τομές στην ιστορία της ανθρωπότητας» και...

09.11.18 | Εκδήλωση για τρεις ευεργέτες

Εκδήλωση τιμής και μνήμης σε τρεις από τους ευεργέτες της πόλης των Ιωαννίνων, την Ελευθερία...

08.11.18 | «Το Χωριό του Αι Βασίλη»

Με «Το Χωριό του Αι Βασίλη» ξεκινά η λειτουργία του Ψυχαγωγικού Πάρκου Φρόντζου, στο οποίο θα...

07.11.18 | Μια δράση για τα οφέλη του μητρικού θηλασμού

Συνεχίζοντας την προσπάθεια ανάδειξης της σημασίας του μητρικού θηλασμού ως ένα κρίσιμο πρώτο βήμα...