Σάββατο, 1 Σεπτεμβρίου 2018
|
Ηπειρωτικός Αγών

Ένα μετάλλιο με δύναμη και κίνηση

Ένα μετάλλιο με δύναμη και κίνηση, που ξεχωρίζει από τα συνηθισμένα, όπως ξεχωρίζει και ο Γύρος Λίμνης Ιωαννίνων, θα λάβουν οι δρομείς όλων των αγώνων της διοργάνωσης, στις 22 και 23 Σεπτεμβρίου.

Ο 12ος Γύρος Λίμνης, πιστός στη σύνδεσή του με τον πολιτισμό και το περιβάλλον, για μια ακόμη χρονιά προσφέρει στους δρομείς ένα εντυπωσιακό αντικείμενο τέχνης, που αποτυπώνει τη δύναμη του δρομικού κινήματος.

Αυτή τη χρονιά, το μετάλλιο σηματοδοτεί και κάτι ακόμα. Τη νέα γενιά, που παίρνει τη σκυτάλη και γίνεται οδηγός για το μέλλον. Έτσι, το μετάλλιο φέρει την υπογραφή του δευτεροετή, σε λίγες ημέρες, φοιτητή της Σχολής Καλών Τεχνών του πανεπιστημίου Ιωαννίνων Βαγγέλη Χαλκιά και προέκυψε μέσα από μια υποδειγματική διαδικασία επιλογής, ανάμεσα σε ιδέες και προτάσεις των φοιτητών του Εργαστηρίου Γλυπτικής της Σχολής, με την επιμέλεια του διδάσκοντα γλύπτη Χρήστου Σκαλκώτου.

Στον «διαγωνισμό», που εντάχθηκε στο πλαίσιο της εκπαιδευτικής διαδικασίας, συμμετείχαν 13 προτάσεις -μακέτες των φοιτητών. Η εμπιστοσύνη της οργανωτικής επιτροπής του Γύρου της Λίμνης προς τους φοιτητές της Σχολής Καλών Τεχνών ανταμείφθηκε εκ του αποτελέσματος, καθώς το φετινό μετάλλιο παρουσιάζει πρωτοτυπία φόρμας και αισθητικής, με την προετοιμασία σύλληψης και εκτέλεσης της μακέτας να αντιμετωπίζεται ως πολυήμερη άσκηση στο Εργαστήριο Γλυπτικής στο πλαίσιο της διδακτικής διαδικασίας ανάγλυφης σύνθεσης. Όλες οι προτάσεις -μακέτες που συμμετείχαν στο διαγωνισμό, σχεδιάζεται να εκτεθούν στο κοινό κατά την περίοδο διεξαγωγής του 12ου Γύρου Λίμνης.

Η μακέτα με το σχέδιο του Βαγγέλη Χαλκιά μετουσιώθηκε σε ένα εντυπωσιακό μετάλλιο, όπως ο δημιουργός του το είχε φανταστεί. «Αυτό που ήθελα, ήταν να καταφέρω να σπάσω τον κύκλο, να δημιουργήσω ένα διαφορετικό σχήμα. Μετά από πολλές μακέτες, τη μία μετά την άλλη, το κατάφερα», σημειώνει. Πράγματι, η ασύμμετρη παρουσίαση του μεταλλίου, ξεφεύγει από τα συνηθισμένα, με τις εσοχές και εξοχές, να αποδίδουν επιπλέον δυναμική στη σύνθεση, στο επίκεντρο της οποίας βρίσκονται οι δρομείς σε κίνηση.

Η Οργανωτική Επιτροπή του Γύρου Λίμνης δηλώνει υπερήφανη για την επιλογή της να δώσει «χώρο» στους νέους καλλιτέχνες και, όπως καθ’ όλη την δωδεκάχρονη πορεία της διοργάνωσης, να προάγει τον αθλητισμό και τον πολιτισμό, στηρίζοντας τους ανθρώπους, που ζουν και δημιουργούν στον τόπο μας.

 

Στην Αβέρωφ 3 το Κέντρο Εγγραφών και φέτος

 

Στον γνωστό χώρο, στην οδό Αβέρωφ 3 στο κέντρο των Ιωαννίνων, λειτουργεί το Κέντρο Εγγραφών του 12ου Γύρου Λίμνης Ιωαννίνων, όπου μπορούν ναδηλώσουν συμμετοχή και αυτοπροσώπως όσοι επιθυμούν να τρέξουν στον μεγάλο αγώνα των 30 χλμ. την Κυριακή 23 Σεπτεμβρίου, καθώς και στους αγώνες που πλαισιώνουν το πρόγραμμα το Σαββατοκύριακο 22 και 23 Σεπτεμβρίου.

Το Κέντρο Εγγραφών, που έχει «ντυθεί» στα χρώματα του Γύρου Λίμνης Ιωαννίνων,θα λειτουργεί καθημερινά, από τις 11 το πρωί έως τις 2 το μεσημέρι και από τις 6 το απόγευμα έως τις 9 το βράδυ, καθώς και το Σάββατο στο πρωινό ωράριο, μέχρι την Παρασκευή πριν τους αγώνες.

Εκτός από τη δυνατότητα εγγραφής στον Γύρο Λίμνης των 30 χλμ., στο δυναμικό βάδισμα των 30 χλμ., στους αγώνες των 10 χλμ. και των 5 χλμ., στο Κέντρο Εγγραφών μπορούν να συμπληρώνουν τη σχετική αίτηση και όσοι θέλουν να πάρουν μέρος στον Παραλίμνιο δρόμο «Μαμά-Καρότσι» και στον Παραλίμνιο δρόμο ΑμεΑ, που θα πραγματοποιηθούν το Σάββατο 22 Σεπτεμβρίου, με δωρεάν συμμετοχή. Επίσης, ξεκινούν και οι εγγραφές για τους αγώνες «Στους δρόμους του Περάματος» για παιδιά και γονείς, που θα πραγματοποιηθούν την Κυριακή 16 Σεπτεμβρίου, επίσης με δωρεάν συμμετοχή.

Οι δηλώσεις συμμετοχής συνεχίζονται και ηλεκτρονικά στο www.ioanninalakerun.gr μέχρι τις 10 Σεπτεμβρίου και θα συνεχιστούν ενδεχομένως για λίγες ημέρες ακόμη, εφόσον υπάρχουν διαθέσιμες θέσεις, αποκλειστικά στο Κέντρο Εγγραφών.

 

5 / 5 (1 Ψήφοι)
Το όνομά σας:
Το email σας:
Θέμα:
Σχόλιο: (μέχρι 1000 χαρακτήρες)


Προσφατα

14.11.18 | Εκδήλωση για τρεις ευεργέτες

Εκδήλωση τιμής και μνήμης σε τρεις από τους ευεργέτες της πόλης των Ιωαννίνων, την Ελευθερία...

13.11.18 | Τίμησαν τους πεσόντες Κρήτες 106 χρόνια μετά

Ελάχιστη οφειλόμενη τιμή προς τους πεσόντες Κρήτες, εθελοντές στη μάχη της 23ης Δεκεμβρίου 1912...

10.11.18 | Σεμινάριο ιστορίας με τη Μ. Ευθυμίου

Ένα τρίωρο σεμινάριο για την ιστορία, με τίτλο «Μεγάλες τομές στην ιστορία της ανθρωπότητας» και...

09.11.18 | Εκδήλωση για τρεις ευεργέτες

Εκδήλωση τιμής και μνήμης σε τρεις από τους ευεργέτες της πόλης των Ιωαννίνων, την Ελευθερία...

08.11.18 | «Το Χωριό του Αι Βασίλη»

Με «Το Χωριό του Αι Βασίλη» ξεκινά η λειτουργία του Ψυχαγωγικού Πάρκου Φρόντζου, στο οποίο θα...

07.11.18 | Μια δράση για τα οφέλη του μητρικού θηλασμού

Συνεχίζοντας την προσπάθεια ανάδειξης της σημασίας του μητρικού θηλασμού ως ένα κρίσιμο πρώτο βήμα...

06.11.18 | Τιμήθηκε η ιστορική μάχη της Γκραμπάλας

Τη μάχη της Γκραμπάλας και το Έπος του 1940 τίμησε ο δήμος Ζαγορίου την Κυριακή, στον ομώνυμο Τύμβο...

03.11.18 | «Bioprospect» για τη βιοποικιλότητα των δασών

Ο ορεινός όγκος της Πίνδου βρίσκεται στο επίκεντρο του έργου «BIOPROSPECT: Conservation and...