Πέμπτη, 23 Αυγούστου 2018
|
Ηπειρωτικός Αγών

Συμπόσιο γλυπτικής με πλούσιες εκδηλώσεις

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται το Συμπόσιο Γλυπτικής, που συνδιοργανώνουν έως τις 7 Σεπτεμβρίου στο Ελληνικό το Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης «Θεόδωρος Παπαγιάννης» και ο δήμος Βορείων Τζουμέρκων.

Οι συμμετέχοντες γλύπτες αυτό το καλοκαίρι είναι ο Έκτωρ Παπαδάκης, ο Γιώργος Σταματόπουλος, ο Σπύρος Λισγάρας, ο Fato Sulli και ο Θεόδωρος Παπαγιάννης, οι οποίοι δημιουργούν γλυπτά μπροστά στα μάτια των επισκεπτών του μουσείου.

Το Συμπόσιο διανθίζεται με παράλληλες πολιτιστικές εκδηλώσεις, που τελούν υπό την αιγίδα της Πανηπειρωτικής Συνομοσπονδίας Ελλάδος και συνδιοργανώνονται από τον Όμιλο Φίλων του Μουσείου «Θεόδωρος Παπαγιάννης», τον Πολιτιστικό Σύλλογο Ελληνικού-Αδελφότητα Ελληνικού «Η Τσούκα» και την ποδοσφαιρική ομάδα «Αναγέννηση Ελληνικού».

Το Σάββατο 25 Αυγούστου, στις 8 το βράδυ, οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν μια σύμπραξη κλασικής μουσικής και χορού, με τον Κώστα Λεοντάρη στο βιολί, τον Αλέξη Μπάγια στην κιθάρα και την Ελεονώρα Ηλία στο χορό.

Την επόμενη ημέρα, την ίδια ώρα, θα γίνει η παρουσίαση του βιβλίου του Κώστα Βασιλείου με τίτλο «Το Ελληνικό (Λοζέτσι)», από τον ομότιμο καθηγητή πανεπιστημίου Ιωαννίνων Χαράλαμπο Νούτσο και τον γλύπτη Θεόδωρο Παπαγιάννη.

Μια ποιητική βραδιά, με την επιμέλεια του Τάσου Κανάτση, διοργανώνεται την Τετάρτη 29 Αυγούστου, στις 8 το βράδυ. Ποιητές της πόλης θα διαβάσουν ποιήματα και θα ακολουθήσει ρεμπέτικη βραδιά με τον τραγουδοποιό από το Κουτσελιό Βαγγέλη Αγγέλη.

Την Κυριακή 2 Σεπτεμβρίου, στις 8 το βράδυ, ακολουθεί η ομιλία του καθηγητή λαογραφίας στο πανεπιστήμιο Θεσσαλίας Ευάγγελου Αυδίκου με θέμα «Ο ποιητής Κώστας Κρυστάλλης», ενώ την Τετάρτη 5 Σεπτεμβρίου, στις 6 το απόγευμα, διοργανώνεται ένας λαϊκός δρόμος για παιδιά και μεγάλους, από το μοναστήρι της Τσούκας μέχρι το μουσείο, με την επιμέλεια του προπονητή Γιάννη Δημ. Οικονόμου, καταγόμενου από το Ελληνικό. Την ίδια ημέρα, στις 8 το βράδυ, θα παρουσιαστεί από το ΔΗΠΕΘΕ Ιωαννίνων η θεατρική παράσταση «Το τάβλι» του Δημ. Κεχαΐδη.

Οι εκδηλώσεις και το Συμπόσιο ολοκληρώνονται την Παρασκευή 7 Σεπτεμβρίου, στις 8 το βράδυ, με τον τραγουδιστή Χρήστο Θηβαίο και το συγκρότημά του, που θα εμφανιστούν εθελοντικά υπέρ του Μουσείου Σύγχρονης Τέχνης «Θεόδωρος Παπαγιάννης».

 

5 / 5 (1 Ψήφοι)
Το όνομά σας:
Το email σας:
Θέμα:
Σχόλιο: (μέχρι 1000 χαρακτήρες)


Προσφατα

25.09.18 | Έστειλε «πράσινο» μήνυμα το Followgreen

Ένα «πράσινο» μήνυμα έδωσε το Followgreen, η πλατφόρμα επιβράβευσης και ευαισθητοποίησης για την...

22.09.18 | Ποδηλατώντας τον Γύρο της Λίμνης

Με τη συμμετοχή περισσότερων από 100 ποδηλατών πραγματοποιήθηκε η ποδηλατοβόλτα 30 χλμ. στη...

21.09.18 | Σήμερα έχει ποδηλατοβόλτα

Με… ορθοπεταλιές ολοκληρώνεται η Εβδομάδα Λίμνης, που αποτελεί κάθε χρόνο την εισαγωγή στο διήμερο...

20.09.18 | Από τους μύθους και τους θρύλους… στον Γύρο...

Έναν εικονικό γύρο της Παμβώτιδας, λίγα 24ωρα πριν δοθεί την Κυριακή 23 Σεπτεμβρίου η εκκίνηση του...

19.09.18 | Βάλτε την άσκηση στην καθημερινότητά σας

Βάλτε το περπάτημα και το ποδήλατο στη ζωή σας, καθώς ακόμη και μια ολιγόλεπτη άσκηση μπορεί να...

18.09.18 | H επιστημονική κληρονομιά του Πάνου Δημ....

Μια εκδήλωση προς τιμήν του λογοτέχνη, συγγραφέα και ερευνητή Πάνου Τζιόβα πραγματοποιείται την...

15.09.18 | «Στην πόλη βαδίζω, ζωή κερδίζω»

Mια ενημερωτική ιατρική ημερίδα με τίτλο «Στην πόλη βαδίζω, ζωή κερδίζω» συνδιοργανώνουν ο 12ος...

14.09.18 | Όλα τα νέα δεδομένα επί τάπητος

«Νεότερα Δεδομένα στην Υπογονιμότητα και Υποβοηθούμενη Αναπαραγωγή» είναι το θέμα της επιστημονικής...