Πέμπτη, 23 Αυγούστου 2018
|
Ηπειρωτικός Αγών

Συμπόσιο γλυπτικής με πλούσιες εκδηλώσεις

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται το Συμπόσιο Γλυπτικής, που συνδιοργανώνουν έως τις 7 Σεπτεμβρίου στο Ελληνικό το Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης «Θεόδωρος Παπαγιάννης» και ο δήμος Βορείων Τζουμέρκων.

Οι συμμετέχοντες γλύπτες αυτό το καλοκαίρι είναι ο Έκτωρ Παπαδάκης, ο Γιώργος Σταματόπουλος, ο Σπύρος Λισγάρας, ο Fato Sulli και ο Θεόδωρος Παπαγιάννης, οι οποίοι δημιουργούν γλυπτά μπροστά στα μάτια των επισκεπτών του μουσείου.

Το Συμπόσιο διανθίζεται με παράλληλες πολιτιστικές εκδηλώσεις, που τελούν υπό την αιγίδα της Πανηπειρωτικής Συνομοσπονδίας Ελλάδος και συνδιοργανώνονται από τον Όμιλο Φίλων του Μουσείου «Θεόδωρος Παπαγιάννης», τον Πολιτιστικό Σύλλογο Ελληνικού-Αδελφότητα Ελληνικού «Η Τσούκα» και την ποδοσφαιρική ομάδα «Αναγέννηση Ελληνικού».

Το Σάββατο 25 Αυγούστου, στις 8 το βράδυ, οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν μια σύμπραξη κλασικής μουσικής και χορού, με τον Κώστα Λεοντάρη στο βιολί, τον Αλέξη Μπάγια στην κιθάρα και την Ελεονώρα Ηλία στο χορό.

Την επόμενη ημέρα, την ίδια ώρα, θα γίνει η παρουσίαση του βιβλίου του Κώστα Βασιλείου με τίτλο «Το Ελληνικό (Λοζέτσι)», από τον ομότιμο καθηγητή πανεπιστημίου Ιωαννίνων Χαράλαμπο Νούτσο και τον γλύπτη Θεόδωρο Παπαγιάννη.

Μια ποιητική βραδιά, με την επιμέλεια του Τάσου Κανάτση, διοργανώνεται την Τετάρτη 29 Αυγούστου, στις 8 το βράδυ. Ποιητές της πόλης θα διαβάσουν ποιήματα και θα ακολουθήσει ρεμπέτικη βραδιά με τον τραγουδοποιό από το Κουτσελιό Βαγγέλη Αγγέλη.

Την Κυριακή 2 Σεπτεμβρίου, στις 8 το βράδυ, ακολουθεί η ομιλία του καθηγητή λαογραφίας στο πανεπιστήμιο Θεσσαλίας Ευάγγελου Αυδίκου με θέμα «Ο ποιητής Κώστας Κρυστάλλης», ενώ την Τετάρτη 5 Σεπτεμβρίου, στις 6 το απόγευμα, διοργανώνεται ένας λαϊκός δρόμος για παιδιά και μεγάλους, από το μοναστήρι της Τσούκας μέχρι το μουσείο, με την επιμέλεια του προπονητή Γιάννη Δημ. Οικονόμου, καταγόμενου από το Ελληνικό. Την ίδια ημέρα, στις 8 το βράδυ, θα παρουσιαστεί από το ΔΗΠΕΘΕ Ιωαννίνων η θεατρική παράσταση «Το τάβλι» του Δημ. Κεχαΐδη.

Οι εκδηλώσεις και το Συμπόσιο ολοκληρώνονται την Παρασκευή 7 Σεπτεμβρίου, στις 8 το βράδυ, με τον τραγουδιστή Χρήστο Θηβαίο και το συγκρότημά του, που θα εμφανιστούν εθελοντικά υπέρ του Μουσείου Σύγχρονης Τέχνης «Θεόδωρος Παπαγιάννης».

 

5 / 5 (1 Ψήφοι)
Το όνομά σας:
Το email σας:
Θέμα:
Σχόλιο: (μέχρι 1000 χαρακτήρες)


Προσφατα

13.11.18 | Τίμησαν τους πεσόντες Κρήτες 106 χρόνια μετά

Ελάχιστη οφειλόμενη τιμή προς τους πεσόντες Κρήτες, εθελοντές στη μάχη της 23ης Δεκεμβρίου 1912...

10.11.18 | Σεμινάριο ιστορίας με τη Μ. Ευθυμίου

Ένα τρίωρο σεμινάριο για την ιστορία, με τίτλο «Μεγάλες τομές στην ιστορία της ανθρωπότητας» και...

09.11.18 | Εκδήλωση για τρεις ευεργέτες

Εκδήλωση τιμής και μνήμης σε τρεις από τους ευεργέτες της πόλης των Ιωαννίνων, την Ελευθερία...

08.11.18 | «Το Χωριό του Αι Βασίλη»

Με «Το Χωριό του Αι Βασίλη» ξεκινά η λειτουργία του Ψυχαγωγικού Πάρκου Φρόντζου, στο οποίο θα...

07.11.18 | Μια δράση για τα οφέλη του μητρικού θηλασμού

Συνεχίζοντας την προσπάθεια ανάδειξης της σημασίας του μητρικού θηλασμού ως ένα κρίσιμο πρώτο βήμα...

06.11.18 | Τιμήθηκε η ιστορική μάχη της Γκραμπάλας

Τη μάχη της Γκραμπάλας και το Έπος του 1940 τίμησε ο δήμος Ζαγορίου την Κυριακή, στον ομώνυμο Τύμβο...

03.11.18 | «Bioprospect» για τη βιοποικιλότητα των δασών

Ο ορεινός όγκος της Πίνδου βρίσκεται στο επίκεντρο του έργου «BIOPROSPECT: Conservation and...

02.11.18 | Διανομή κρέατος και παιδικών παπουτσιών

Στο πλευρό ευπαθών κοινωνικά οικογενειών συνεχίζει να βρίσκεται ο δήμος Ζίτσας, με δράσεις που...