Τρίτη, 21 Αυγούστου 2018
|
Ηπειρωτικός Αγών

Η Λυρική Παμβώτις τιμά τον Αν. Παπασταύρο

Το Σάββατο 25 Αυγούστου, στις 7.30 το απόγευμα, θα πραγματοποιηθεί η 12η Λυρική Παμβώτις, μία από τις κορυφαίες διοργανώσεις της Εταιρίας Λογοτεχνών και Συγγραφέων Ηπείρου.

Η εκδήλωση οργανώνεται στη θέση Σαράι στο Νησί των Ιωαννίνων, όπου βρίσκεται το Δέντρο της Ποίησης, φυτεμένο από ποιητές και λογοτέχνες, και η Στήλη της Ποίησης, έργο του καταξιωμένου ηπειρώτη γλύπτη Θόδωρου Παπαγιάννη. Η Λυρική Παμβώτις τελεί υπό την αιγίδα της περιφέρειας Ηπείρου και υλοποιείται με τη συνέργεια του δήμου Ιωαννιτών, του Πνευματικού Κέντρου του δήμου και της δημοτικής ενότητας Νήσου Ιωαννίνων.

Παραδοσιακά, πλέον, το πρόγραμμα της Λυρικής Παμβώτιδας περιλαμβάνει απόδοση τιμής σε άτομα εν ζωή, με πλούσιο λογοτεχνικό έργο και αξιόλογη συμβολή τόσο στον ηπειρώτικο πολιτισμό όσο και στον εθνικό. Το πρόσωπο, στο οποίο θα απονεμηθεί τιμητική διάκριση φέτος είναι ο Αναστάσιος Ι. Παπασταύρος, αρχιτέκτονας, συλλέκτης, συγγραφέας και δήμαρχος Ιωαννίνων, για τη συμβολή του στα γράμματα και τις τέχνες. Η παρουσίασή του θα γίνει από τον γενικό γραμματέα της Εταιρίας Λογοτεχνών και Συγγραφέων Ηπείρου Χάρη Λεοντάρη και θα ακολουθήσει αντιφώνηση από τον Αν. Παπασταύρο, ενώ καθόλη τη διάρκεια της εκδήλωσης θα λειτουργεί έκθεση των βιβλίων του Τάσου Παπασταύρου.

Στη συνέχεια, θα γίνει η απονομή βραβείων και επαίνων του πανελλήνιου διαγωνισμού ποίησης 2018 με θέμα «Ελευθερία», σύμφωνα με την επιλογή της Επιτροπής Διαγωνισμού, που αποτελούνταν από τον καθηγητή του πανεπιστημίου Ιωαννίνων Παναγιώτη Τσαμάτο, την ποιήτρια, σχολική σύμβουλο με master στη δημιουργική γραφή Λαμπρινή Λιάτσου και τον δημοσιογράφο, ποιητή Μίλτο Γήτα. Το 1ο βραβείο θα απονεμηθεί στη Σταματίνα Δασκολιά, το 2ο βραβείο στην Αθανασία Καραγιάννη, το 3ο βραβείο στον Ιωάννη Λιώρη, ο 1ος έπαινος στη Λυδία Ζιώγα, ο 2ος έπαινος στη Βαρβάρα Χριστιά και ο 3ος έπαινος στον Ηλία Στόφυλα. Δωροθέτες των φετινών βραβείων είναι το Μουσείο Αλή πασά και επαναστατικών χρόνων Νήσου Ιωαννίνων, ο ομότιμος καθηγητής γλυπτικής Θεόδωρος Παπαγιάννης και ο Σύνδεσμος Αποφοίτων Ζωσιμαίας Σχολής. Οι βραβευθέντες θα αποδώσουν τα ποιήματά τους.

Η εκδήλωση, την οποία θα παρουσιάσει ο αντιπρόεδρος της Ε.Λ.Σ.Η. Μιχάλης Αράπογλου, θα κλείσει με την παρουσίαση από τον ηθοποιό και σκηνοθέτη Γιώργο Νάκο του διηγήματος «Βασιλική» από «Το νερό της βροχής» του Μ. Καραγάτση.

5 / 5 (1 Ψήφοι)
Το όνομά σας:
Το email σας:
Θέμα:
Σχόλιο: (μέχρι 1000 χαρακτήρες)


Προσφατα

25.09.18 | Έστειλε «πράσινο» μήνυμα το Followgreen

Ένα «πράσινο» μήνυμα έδωσε το Followgreen, η πλατφόρμα επιβράβευσης και ευαισθητοποίησης για την...

22.09.18 | Ποδηλατώντας τον Γύρο της Λίμνης

Με τη συμμετοχή περισσότερων από 100 ποδηλατών πραγματοποιήθηκε η ποδηλατοβόλτα 30 χλμ. στη...

21.09.18 | Σήμερα έχει ποδηλατοβόλτα

Με… ορθοπεταλιές ολοκληρώνεται η Εβδομάδα Λίμνης, που αποτελεί κάθε χρόνο την εισαγωγή στο διήμερο...

20.09.18 | Από τους μύθους και τους θρύλους… στον Γύρο...

Έναν εικονικό γύρο της Παμβώτιδας, λίγα 24ωρα πριν δοθεί την Κυριακή 23 Σεπτεμβρίου η εκκίνηση του...

19.09.18 | Βάλτε την άσκηση στην καθημερινότητά σας

Βάλτε το περπάτημα και το ποδήλατο στη ζωή σας, καθώς ακόμη και μια ολιγόλεπτη άσκηση μπορεί να...

18.09.18 | H επιστημονική κληρονομιά του Πάνου Δημ....

Μια εκδήλωση προς τιμήν του λογοτέχνη, συγγραφέα και ερευνητή Πάνου Τζιόβα πραγματοποιείται την...

15.09.18 | «Στην πόλη βαδίζω, ζωή κερδίζω»

Mια ενημερωτική ιατρική ημερίδα με τίτλο «Στην πόλη βαδίζω, ζωή κερδίζω» συνδιοργανώνουν ο 12ος...

14.09.18 | Όλα τα νέα δεδομένα επί τάπητος

«Νεότερα Δεδομένα στην Υπογονιμότητα και Υποβοηθούμενη Αναπαραγωγή» είναι το θέμα της επιστημονικής...