Παρασκευή, 3 Αυγούστου 2018
|
Ηπειρωτικός Αγών

«Πολιτιστικό Καλοκαίρι» στη Σκλίβανη

Πλούσιο είναι και φέτος το πρόγραμμα εκδηλώσεων, που διοργανώνει η Αδελφότητα Σκλιβανιτών Ιωαννίνων, σε συνεργασία με το Πνευματικό Κέντρο του δήμου Δωδώνης, την Αδελφότητα Σκλιβανιτών Αθηνών και τον Ορειβατικό Σύλλογο Σκλίβανης, από 4 έως τις 16 Αυγούστου, με τίτλο «Πολιτιστικό Καλοκαίρι – Σκλίβανη 2018».

Η αρχή γίνεται αυτό το Σάββατο με Θεία λειτουργία και αρτοκλασία στον Ιερό Ναό Αγίου Χριστοφόρου στις 7.30 το πρωί, ενώ στις 9.30 το βράδυ, στην πλατεία Αγ. Γεωργίου θα προβληθεί η ταινία «Ο Θεός αγαπάει το Χαβιάρι». Την Κυριακή 5 Αυγούστου, στις 10.30 το πρωί, θα πραγματοποιηθεί στην πλατεία Αγ. Γεωργίου το Σκλιβανίτικο Αντάμωμα, ένα ημερήσιο παραδοσιακό πανηγύρι με το συγκρότημα του Χρήστου Ντούλια και Κώστα Ζούμπα.

Την Τετάρτη 8 Αυγούστου, στις 7 το πρωί, οργανώνεται ημερήσια εκδρομή σε Γλυκή – Αχέροντα και στις 7 το βράδυ, στην κεντρική πλατεία του χωριού εκδήλωση με θέμα «Ανακαλύπτοντας τη Τρούφα».

Οι εκδηλώσεις συνεχίζονται την Παρασκευή 10 Αυγούστου, στις 9 το βράδυ, με μουσικοχορευτική εκδήλωση στην κεντρική πλατεία. Συμμετέχουν ο Χορευτικός Όμιλος Αδελφότητας Σκλιβανιτών Ιωαννίνων, ο Φιλοπρόοδος Σύλλογος Γραικοχωρίου «Ο Άγιος Δημήτριος», ο Πολιτιστικός Σύλλογος Λουτρακίου «Το Πόζαρ» και ο Πολιτιστικός Σύλλογος Χαριλάου «Οι Τρεις Ιεράρχες». Θα ακολουθήσει γλέντι με το συγκρότημα των Μιχάλη Μπραχόπουλου και Γ. Πατσούρα.

Το Σάββατο 11 Αυγούστου, στις 7.30 το πρωί θα τελεστεί Αρχιερατική Θεία λειτουργία στον Ιερό Ναό Θεοτόκου, στις 10 το πρωί οργανώνονται αιμοδοσία και ιατρική ημερίδα στην κεντρική πλατεία, ενώ στις 7 το απόγευμα ξεκινούν εκδηλώσεις για τα παιδιά, με χειροτεχνίες, μουσικοκινητική αγωγή και παραδοσιακούς χορούς στην πλατεία Αγ. Γεωργίου.

Την Κυριακή 12 Αυγούστου, στις 9.30 το πρωί θα τελεστεί μνημόσυνο υπέρ ευεργετών, πεσόντων και εκτελεσθέντων αμάχων στον Ι.Ν. Κοιμήσεως Θεοτόκου και θα ακολουθήσει κατάθεση στεφάνων, ενώ στις 11 το βράδυ θα ξεκινήσει στην πλατεία Αγίου Γεωργίου ένα πάρτι νεολαίας.

Διπλή εκδήλωση και τη Δευτέρα 13 Αυγούστου. Στις 6.30 το πρωί θα πραγματοποιηθεί πορεία στο Ξηροβούνι και στις 7 το απόγευμα σεμινάριο υφαντικής στο Μουσείο Νεότερης Ιστορίας. Οι εκδηλώσεις συνεχίζονται την Τρίτη 14 Αυγούστου με Θεία λειτουργία στο Μοναστήρι Αγ. Νικολάου στις 7.30 το πρωί, ποδηλατικό γύρο στις 8 το πρωί και λαϊκή βραδιά στις 10.30 το βράδυ στο καφενείο του Ι. Μπούγια.

Την ημέρα του 15Αύγουστου, στις 8 το πρωί θα τελεστεί Θεία Λειτουργία με αρτοκλασία και θα ακολουθήσει λιτάνευση της Ιεράς Εικόνας της Κοιμήσεως της Θεοτόκου. Στις 9 το βράδυ ξεκινά πανηγύρι με τους Μ. Μποροδήμο, Ν. Νούση και Γ. Καψάλη, στο καφενείο Κωνσταντινίδη (κεντρική πλατεία). Στον ίδιο χώρο θα πραγματοποιηθεί πανηγύρι και το βράδυ της επόμενης μέρας με τους Πετρολούκα – Κυρίτση.

Το όνομά σας:
Το email σας:
Θέμα:
Σχόλιο: (μέχρι 1000 χαρακτήρες)


Προσφατα

21.08.18 | Η Λυρική Παμβώτις τιμά τον Αν. Παπασταύρο

Το Σάββατο 25 Αυγούστου, στις 7.30 το απόγευμα, θα πραγματοποιηθεί η 12η Λυρική Παμβώτις, μία από...

11.08.18 | Με θέατρο, ομιλίες, προβολές και Θηβαίο

Ο Χρήστος Θηβαίος πρόκειται να «κλείσει» το 9ο Συμπόσιο Γλυπτικής, που πραγματοποιείται στο...

10.08.18 | Ένα «βραχιολάκι» με εκπτώσεις

Υπόθεση όλης της πόλης επιχειρεί να κάνει τον 12ο Γύρο Λίμνης Ιωαννίνων η Οργανωτική Επιτροπή του...

09.08.18 | Ένα βιβλίο για την Αμπελιά

Το βιβλίο του Γιώργου Τσόλη με τίτλο «Βοδίβιστα - Από την κέραμο έως τις όρνιθες» παρουσιάζεται το...

08.08.18 | Αποκαλύφθηκε βοτσαλωτό δάπεδο

Βοτσαλωτό δάπεδο, που κοσμεί τον κυκλικό χώρο ενός λουτρού, εντοπίστηκε κατά τις ανασκαφικές...

07.08.18 | Έργα του Θεόφιλου και του Σ. Σόρογκα στη...

Ο αμερικανός πρέσβης Τζέφρυ Πάιατ θα παραστεί στα εγκαίνια ενός μικρού, αλλά ιδιότυπου μουσείου...

04.08.18 | Αναζητώντας τις κοινές τους ρίζες

Άνω και Κάτω Πεδινά, Άνω και Κάτω Λουσοί, Λουσικά και Άνω Σουδεναίικα: Έξι χωριά στην Ήπειρο και...

02.08.18 | Πίστεψαν, διεκδίκησαν, πέτυχαν

Την αποδοχή της πρότασής τους για τη δημιουργία της πρώτης ανοιχτής βιβλιοθήκης στα Γιάννινα μέσα...