Παρασκευή, 3 Αυγούστου 2018
|
Ηπειρωτικός Αγών

«Πολιτιστικό Καλοκαίρι» στη Σκλίβανη

Πλούσιο είναι και φέτος το πρόγραμμα εκδηλώσεων, που διοργανώνει η Αδελφότητα Σκλιβανιτών Ιωαννίνων, σε συνεργασία με το Πνευματικό Κέντρο του δήμου Δωδώνης, την Αδελφότητα Σκλιβανιτών Αθηνών και τον Ορειβατικό Σύλλογο Σκλίβανης, από 4 έως τις 16 Αυγούστου, με τίτλο «Πολιτιστικό Καλοκαίρι – Σκλίβανη 2018».

Η αρχή γίνεται αυτό το Σάββατο με Θεία λειτουργία και αρτοκλασία στον Ιερό Ναό Αγίου Χριστοφόρου στις 7.30 το πρωί, ενώ στις 9.30 το βράδυ, στην πλατεία Αγ. Γεωργίου θα προβληθεί η ταινία «Ο Θεός αγαπάει το Χαβιάρι». Την Κυριακή 5 Αυγούστου, στις 10.30 το πρωί, θα πραγματοποιηθεί στην πλατεία Αγ. Γεωργίου το Σκλιβανίτικο Αντάμωμα, ένα ημερήσιο παραδοσιακό πανηγύρι με το συγκρότημα του Χρήστου Ντούλια και Κώστα Ζούμπα.

Την Τετάρτη 8 Αυγούστου, στις 7 το πρωί, οργανώνεται ημερήσια εκδρομή σε Γλυκή – Αχέροντα και στις 7 το βράδυ, στην κεντρική πλατεία του χωριού εκδήλωση με θέμα «Ανακαλύπτοντας τη Τρούφα».

Οι εκδηλώσεις συνεχίζονται την Παρασκευή 10 Αυγούστου, στις 9 το βράδυ, με μουσικοχορευτική εκδήλωση στην κεντρική πλατεία. Συμμετέχουν ο Χορευτικός Όμιλος Αδελφότητας Σκλιβανιτών Ιωαννίνων, ο Φιλοπρόοδος Σύλλογος Γραικοχωρίου «Ο Άγιος Δημήτριος», ο Πολιτιστικός Σύλλογος Λουτρακίου «Το Πόζαρ» και ο Πολιτιστικός Σύλλογος Χαριλάου «Οι Τρεις Ιεράρχες». Θα ακολουθήσει γλέντι με το συγκρότημα των Μιχάλη Μπραχόπουλου και Γ. Πατσούρα.

Το Σάββατο 11 Αυγούστου, στις 7.30 το πρωί θα τελεστεί Αρχιερατική Θεία λειτουργία στον Ιερό Ναό Θεοτόκου, στις 10 το πρωί οργανώνονται αιμοδοσία και ιατρική ημερίδα στην κεντρική πλατεία, ενώ στις 7 το απόγευμα ξεκινούν εκδηλώσεις για τα παιδιά, με χειροτεχνίες, μουσικοκινητική αγωγή και παραδοσιακούς χορούς στην πλατεία Αγ. Γεωργίου.

Την Κυριακή 12 Αυγούστου, στις 9.30 το πρωί θα τελεστεί μνημόσυνο υπέρ ευεργετών, πεσόντων και εκτελεσθέντων αμάχων στον Ι.Ν. Κοιμήσεως Θεοτόκου και θα ακολουθήσει κατάθεση στεφάνων, ενώ στις 11 το βράδυ θα ξεκινήσει στην πλατεία Αγίου Γεωργίου ένα πάρτι νεολαίας.

Διπλή εκδήλωση και τη Δευτέρα 13 Αυγούστου. Στις 6.30 το πρωί θα πραγματοποιηθεί πορεία στο Ξηροβούνι και στις 7 το απόγευμα σεμινάριο υφαντικής στο Μουσείο Νεότερης Ιστορίας. Οι εκδηλώσεις συνεχίζονται την Τρίτη 14 Αυγούστου με Θεία λειτουργία στο Μοναστήρι Αγ. Νικολάου στις 7.30 το πρωί, ποδηλατικό γύρο στις 8 το πρωί και λαϊκή βραδιά στις 10.30 το βράδυ στο καφενείο του Ι. Μπούγια.

Την ημέρα του 15Αύγουστου, στις 8 το πρωί θα τελεστεί Θεία Λειτουργία με αρτοκλασία και θα ακολουθήσει λιτάνευση της Ιεράς Εικόνας της Κοιμήσεως της Θεοτόκου. Στις 9 το βράδυ ξεκινά πανηγύρι με τους Μ. Μποροδήμο, Ν. Νούση και Γ. Καψάλη, στο καφενείο Κωνσταντινίδη (κεντρική πλατεία). Στον ίδιο χώρο θα πραγματοποιηθεί πανηγύρι και το βράδυ της επόμενης μέρας με τους Πετρολούκα – Κυρίτση.

Το όνομά σας:
Το email σας:
Θέμα:
Σχόλιο: (μέχρι 1000 χαρακτήρες)


Προσφατα

08.12.18 | «Σχολεία εν Δράσει» στην ανακύκλωση

Τη δημοτική ψηφιακή πλατφόρμα ανακύκλωσης www.followgreen.gr/zitsa δημιούργησε ο δήμος Ζίτσας, σε...

07.12.18 | Μια χριστουγεννιάτικη γιορτή αλληλεγγύης

Μια δράση στο πνεύμα των εορτών διοργανώνει η ανοικτή εθελοντική ομάδα Paguristas το Σάββατο 8...

06.12.18 | «Ένα ευχαριστώ και μια υπόσχεση»

Αφιερωμένη στους εθελοντές του Γύρου Λίμνης Ιωαννίνων είναι η εκδήλωση, με τίτλο «Ένα ευχαριστώ και...

05.12.18 | Διαλέξεις για το παρελθόν στο παρόν

Συνεχίζεται ο κύκλος διαλέξεων με θέμα «Το παρελθόν στο παρόν: διεπιστημονικές προσεγγίσεις», που...

04.12.18 | Μάθηση και παιχνίδια σε υπαίθρια περιβάλλοντα

Με μεγάλη συμμετοχή πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη η ημερίδα με τίτλο «Εξερευνώντας τις δυναμικές των...

01.12.18 | Αντίστροφη μέτρηση για το «Χωριό του Άι...

Από την Παρασκευή 7 Δεκεμβρίου μέχρι τις 6 Ιανουαρίου θα λειτουργήσει το «Χωριό του Άι Βασίλη»,...

30.11.18 | Σύνθετο θέμα η παιδική κακοποίηση

Υψίστης σημασίας κρίνεται από τους ειδικούς η πρώιμη διάγνωση των συχνών και σπάνιων νοσημάτων στην...

29.11.18 | Πανανθρώπινη κληρονομιά η τέχνη της...

Την εγγραφή της τέχνης της ξερολιθιάς, ένα αντιπροσωπευτικό δείγμα του ελληνικού αγροτικού τοπίου...