Παρασκευή, 3 Αυγούστου 2018
|
Ηπειρωτικός Αγών

«Πολιτιστικό Καλοκαίρι» στη Σκλίβανη

Πλούσιο είναι και φέτος το πρόγραμμα εκδηλώσεων, που διοργανώνει η Αδελφότητα Σκλιβανιτών Ιωαννίνων, σε συνεργασία με το Πνευματικό Κέντρο του δήμου Δωδώνης, την Αδελφότητα Σκλιβανιτών Αθηνών και τον Ορειβατικό Σύλλογο Σκλίβανης, από 4 έως τις 16 Αυγούστου, με τίτλο «Πολιτιστικό Καλοκαίρι – Σκλίβανη 2018».

Η αρχή γίνεται αυτό το Σάββατο με Θεία λειτουργία και αρτοκλασία στον Ιερό Ναό Αγίου Χριστοφόρου στις 7.30 το πρωί, ενώ στις 9.30 το βράδυ, στην πλατεία Αγ. Γεωργίου θα προβληθεί η ταινία «Ο Θεός αγαπάει το Χαβιάρι». Την Κυριακή 5 Αυγούστου, στις 10.30 το πρωί, θα πραγματοποιηθεί στην πλατεία Αγ. Γεωργίου το Σκλιβανίτικο Αντάμωμα, ένα ημερήσιο παραδοσιακό πανηγύρι με το συγκρότημα του Χρήστου Ντούλια και Κώστα Ζούμπα.

Την Τετάρτη 8 Αυγούστου, στις 7 το πρωί, οργανώνεται ημερήσια εκδρομή σε Γλυκή – Αχέροντα και στις 7 το βράδυ, στην κεντρική πλατεία του χωριού εκδήλωση με θέμα «Ανακαλύπτοντας τη Τρούφα».

Οι εκδηλώσεις συνεχίζονται την Παρασκευή 10 Αυγούστου, στις 9 το βράδυ, με μουσικοχορευτική εκδήλωση στην κεντρική πλατεία. Συμμετέχουν ο Χορευτικός Όμιλος Αδελφότητας Σκλιβανιτών Ιωαννίνων, ο Φιλοπρόοδος Σύλλογος Γραικοχωρίου «Ο Άγιος Δημήτριος», ο Πολιτιστικός Σύλλογος Λουτρακίου «Το Πόζαρ» και ο Πολιτιστικός Σύλλογος Χαριλάου «Οι Τρεις Ιεράρχες». Θα ακολουθήσει γλέντι με το συγκρότημα των Μιχάλη Μπραχόπουλου και Γ. Πατσούρα.

Το Σάββατο 11 Αυγούστου, στις 7.30 το πρωί θα τελεστεί Αρχιερατική Θεία λειτουργία στον Ιερό Ναό Θεοτόκου, στις 10 το πρωί οργανώνονται αιμοδοσία και ιατρική ημερίδα στην κεντρική πλατεία, ενώ στις 7 το απόγευμα ξεκινούν εκδηλώσεις για τα παιδιά, με χειροτεχνίες, μουσικοκινητική αγωγή και παραδοσιακούς χορούς στην πλατεία Αγ. Γεωργίου.

Την Κυριακή 12 Αυγούστου, στις 9.30 το πρωί θα τελεστεί μνημόσυνο υπέρ ευεργετών, πεσόντων και εκτελεσθέντων αμάχων στον Ι.Ν. Κοιμήσεως Θεοτόκου και θα ακολουθήσει κατάθεση στεφάνων, ενώ στις 11 το βράδυ θα ξεκινήσει στην πλατεία Αγίου Γεωργίου ένα πάρτι νεολαίας.

Διπλή εκδήλωση και τη Δευτέρα 13 Αυγούστου. Στις 6.30 το πρωί θα πραγματοποιηθεί πορεία στο Ξηροβούνι και στις 7 το απόγευμα σεμινάριο υφαντικής στο Μουσείο Νεότερης Ιστορίας. Οι εκδηλώσεις συνεχίζονται την Τρίτη 14 Αυγούστου με Θεία λειτουργία στο Μοναστήρι Αγ. Νικολάου στις 7.30 το πρωί, ποδηλατικό γύρο στις 8 το πρωί και λαϊκή βραδιά στις 10.30 το βράδυ στο καφενείο του Ι. Μπούγια.

Την ημέρα του 15Αύγουστου, στις 8 το πρωί θα τελεστεί Θεία Λειτουργία με αρτοκλασία και θα ακολουθήσει λιτάνευση της Ιεράς Εικόνας της Κοιμήσεως της Θεοτόκου. Στις 9 το βράδυ ξεκινά πανηγύρι με τους Μ. Μποροδήμο, Ν. Νούση και Γ. Καψάλη, στο καφενείο Κωνσταντινίδη (κεντρική πλατεία). Στον ίδιο χώρο θα πραγματοποιηθεί πανηγύρι και το βράδυ της επόμενης μέρας με τους Πετρολούκα – Κυρίτση.

Το όνομά σας:
Το email σας:
Θέμα:
Σχόλιο: (μέχρι 1000 χαρακτήρες)


Προσφατα

16.10.18 | Με αναφορές στο Μακεδονικό

Τη μνήμη του ηπειρώτη Μακεδονομάχου Παύλου Μελά τίμησε ο δήμος Πωγωνίου το Σάββατο στον Παρακάλαμο,...

13.10.18 | Μαθήματα κυκλοφοριακής αγωγής

Μεγάλη είναι η συμμετοχή των σχολείων στις επισκέψεις στο Πάρκο Κυκλοφοριακής Αγωγής του δήμου...

12.10.18 | Ένα «ταξίδι» γνώσης για τους μαθητές

Ξεκίνησαν οι δηλώσεις συμμετοχής για τον Πανελλήνιο Διαγωνισμό Εκπαιδευτικής Ρομποτικής 2019 για...

11.10.18 | Μια γιορτή για τα πουλιά

Στην «Ευρωπαϊκή Γιορτή Πουλιών 2018» συμμετέχει και φέτος ο Φορέας Διαχείρισης Λίμνης Παμβώτιδας,...

10.10.18 | Εκδηλώσεις για τον Κ. Κρυστάλλη στην Αθήνα

Τον ποιητή Κώστα Κρυστάλλη τιμά ο δήμος Βορείων Τζουμέρκων σε εκδηλώσεις που θα γίνουν στην Αθήνα...

09.10.18 | Στοίχημα η πολιτιστική αποκέντρωση

Ο συντονισμός κοινών δράσεων και η ανταλλαγή βέλτιστων πρακτικών, μεταξύ των δήμων και του...

06.10.18 | Τρέχοντας στα πεδία των μαχών

Στους ήρωες που έχασαν τη ζωή τους για την ελευθερία και τα ιδανικά της πατρίδας, θα είναι...

05.10.18 | Υφαίνοντας την Ευρώπη, υφαίνοντας τα Βαλκάνια

Με την έκθεση «Υφαίνοντας την Ευρώπη, Υφαίνοντας τα Βαλκάνια» στο Μέκειο Οικοτροφείο κάνει πρεμιέρα...