Τρίτη, 3 Ιουλίου 2018
|
Ηπειρωτικός Αγών

Συμβουλές και λύσεις για… υγιείς διακοπές

Ο καιρός των διακοπών πλησιάζει. Το τελευταίο που θέλουμε, τις λίγες ημέρες αναψυχής και ξεκούρασης, είναι να μας ταλαιπωρήσουν τα κάθε λογής απρόοπτα, που τείνουν να αποτελούν αναπόσπαστο κομμάτι του καλοκαιριού. Θερμοπληξία, τσιμπήματα εντόμων, ηλίαση, εγκαύματα και ένα σωρό ακόμα καλοκαιρινά απρόοπτα απειλούν την υγεία μας σε περίοδο διακοπών.

Φέτος, όμως, δε θα τους… περάσει. Και γι’ αυτό θα προσπαθήσουν οι Paguristas, η ανοιχτή εθελοντική ομάδα της πόλης, που οργανώνουν μια γιορτή για την πρόληψη ατυχημάτων κατά τη διάρκεια των διακοπών και την παροχή πρώτων βοηθειών, την Πέμπτη 5 Ιουλίου , από τις 7 το απόγευμα έως τις 10 το βράδυ, στην κεντρική πλατεία Ιωαννίνων.

Τίτλος της εκδήλωσης είναι «Ενημερώσου και σώσε κι εσύ μια ζωή…», που μπορεί να είναι η δική σου, ενός οικείου σου προσώπου ή και ενός άγνωστου. Η δράση θα αναπτυχθεί με τη βοήθεια του Σώματος Εθελοντών Σαμαρειτών του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, του Σώματος Ελλήνων Προσκόπων Ιωαννίνων και της Ιόνιας Ναυαγοσωστικής και Ταχυπλόων Σχολής, που θα επιμεριστούν το έργο της ενημέρωσης των πολιτών για τη σημασία της πρόληψης στην καθημερινότητα και τις διακοπές, καθώς και για τις απαιτούμενες δεξιότητες, έτσι ώστε να είναι σε θέση να ενεργήσουν κατάλληλα και με αυτοπεποίθηση σε μία επείγουσα κατάσταση μέχρι την παροχή εξειδικευμένης βοήθειας.
Ειδικότερα, οι Εθελοντές Σαμαρείτες θα κάνουν επιδείξεις καρδιοπνευμονικής αναζωογόνησης (ΚΑΡΠΑ) και χρήσης αυτόματου εξωτερικού απινιδωτή, θα δείξουν τη θέση ανάνηψης και πώς αντιμετωπίζεται η πνιγμονή από εξωτερικό αντικείμενο, ενώ θα πληροφορούν τους πολίτες για το τι πρέπει να περιλαμβάνει ένα φαρμακείο πρώτων βοηθειών στις διακοπές. Πολύτιμες συμβουλές για τη διαβίωση στη φύση θα δίνει το Σώμα Ελλήνων Προσκόπων Ιωαννίνων, εστιάζοντας κυρίως στα παιδιά, μέσα από διαδραστικό παιχνίδι, ενώ οι υπεύθυνοι της Ιόνιας Ναυαγοσωστικής και Ταχυπλόων Σχολής θα ενημερώνουν για τους κανόνες ασφαλούς κολύμβησης.
Τους πολίτες θα υποδέχονται οι Paguristas, οι οποίοι θα τους κατευθύνουν στα περίπτερα ενημέρωσης, ενώ τους συμμετέχοντες περιμένουν και χρηστικά δωράκια, όπως θερμόμετρα τοίχου, μαζί με γραπτές οδηγίες για τι δεν πρέπει να ξεχάσουμε να πάρουμε μαζί μας φεύγοντας για διακοπές.
Και όλα αυτά μέσα σε μια χαρούμενη ατμόσφαιρα για μικρούς και μεγάλους, με μουσική επένδυση από τον dj Δημήτρη Μαργαρίτη.
Οι Paguristas ευχαριστούν τις ομάδες, που θα αναλάβουν τον ρόλο της ενημέρωσης, τον δήμο Ιωαννιτών για την παραχώρηση της κεντρικής πλατείας και τον Αγροτικό Πτηνοτροφικός Συνεταιρισμό Ιωαννίνων «Πίνδος» και την Ηπειρωτική Βιομηχανία Εμφιαλώσεων «Βίκος Α.Ε.» για τη χορηγική τους συνδρομή για τα δώρα και άλλα έξοδα

Το όνομά σας:
Το email σας:
Θέμα:
Σχόλιο: (μέχρι 1000 χαρακτήρες)


Προσφατα

25.09.18 | Έστειλε «πράσινο» μήνυμα το Followgreen

Ένα «πράσινο» μήνυμα έδωσε το Followgreen, η πλατφόρμα επιβράβευσης και ευαισθητοποίησης για την...

22.09.18 | Ποδηλατώντας τον Γύρο της Λίμνης

Με τη συμμετοχή περισσότερων από 100 ποδηλατών πραγματοποιήθηκε η ποδηλατοβόλτα 30 χλμ. στη...

21.09.18 | Σήμερα έχει ποδηλατοβόλτα

Με… ορθοπεταλιές ολοκληρώνεται η Εβδομάδα Λίμνης, που αποτελεί κάθε χρόνο την εισαγωγή στο διήμερο...

20.09.18 | Από τους μύθους και τους θρύλους… στον Γύρο...

Έναν εικονικό γύρο της Παμβώτιδας, λίγα 24ωρα πριν δοθεί την Κυριακή 23 Σεπτεμβρίου η εκκίνηση του...

19.09.18 | Βάλτε την άσκηση στην καθημερινότητά σας

Βάλτε το περπάτημα και το ποδήλατο στη ζωή σας, καθώς ακόμη και μια ολιγόλεπτη άσκηση μπορεί να...

18.09.18 | H επιστημονική κληρονομιά του Πάνου Δημ....

Μια εκδήλωση προς τιμήν του λογοτέχνη, συγγραφέα και ερευνητή Πάνου Τζιόβα πραγματοποιείται την...

15.09.18 | «Στην πόλη βαδίζω, ζωή κερδίζω»

Mια ενημερωτική ιατρική ημερίδα με τίτλο «Στην πόλη βαδίζω, ζωή κερδίζω» συνδιοργανώνουν ο 12ος...

14.09.18 | Όλα τα νέα δεδομένα επί τάπητος

«Νεότερα Δεδομένα στην Υπογονιμότητα και Υποβοηθούμενη Αναπαραγωγή» είναι το θέμα της επιστημονικής...