Τρίτη, 26 Ιουνίου 2018
|
Ηπειρωτικός Αγών

Με στόχο την ανάδειξη της παράκτιας σύνδεσης

Την ετήσια εκδήλωσή του, με τίτλο «Σπηλαίου και λίμνης δρώμενα Πέραμα 2018», διοργανώνει την Παρασκευή 29 και το Σάββατο 30 Ιουνίου, στο νέο λιμάνι Περάματος, ο Πολιτιστικός Σύλλογος Περάματος «Το Σπήλαιο», σε συνδιοργάνωση με το Πνευματικό Κέντρο Δήμου Ιωαννιτών και το Σπήλαιο Περάματος.

Πριν την έναρξη της εκδήλωσης, όλα τα τμήματα των Παραδοσιακών χορών και οι μουσικοί θα παρελάσουν στην Πλατεία Μαβίλη, στις 7 το απόγευμα, και από εκεί θα μεταβούν με πλωτό μέσο στο λιμανάκι Περάματος, ως μια συμβολική ενέργεια της απόδοσης της παραλίμνιας ανάπλασης στην κοινωνία, αλλά και της ανάδειξης της παράκτιας σύνδεσης, ώστε να κατανοήσουν όλοι την σφαιρική ανάγκη προσέγγισης των επισκεπτών στους φημισμένους αστικούς τουριστικούς προορισμούς των μουσείων μας, του Κάστρου, του νησιού και του Σπηλαίου, με ιδιαίτερο τρόπο, που να αναδεικνύει τη δυναμική της Παμβώτιδας.

Μάλιστα, στους μελλοντικούς σχεδιασμούς του Συλλόγου εντάσσεται η διαπολιτισμική σύνδεση, σε πανελλήνια και διεθνή κλίμακα, με φορείς πόλεων με Σπήλαιο για τη διοργάνωση εκδηλώσεων στο νέο λιμάνι Περάματος. «Η εκδήλωση απευθύνεται στο ευρύτερο τοπικό περιβάλλον, αλλά και τους επισκέπτες του Σπηλαίου και όσων διαμένουν στα καταλύματα της ευρύτερης περιοχής. Έχει οργανωθεί ώστε να θέσει τις βάσεις για τον νέο σχεδιασμό μας για την καθιέρωση της ετήσιας εκδήλωσης στο νέο λιμάνι Περάματος, όπου θα παρουσιάζονται οι πάγιες δραστηριότητές μας, αλλά και με την επίδραση της εφαρμογής του σχεδιασμού μας θα αναδεικνύονται και θα πραγματώνονται πιο εναλλακτικές δράσεις και μορφές τέχνης, πολιτισμού, που θα διαμορφώνουν μια σύγχρονη πολυπολιτισμική δυναμική στο κοινωνικό περιβάλλον, ανάλογη των απαιτήσεων της σύγχρονης πραγματικότητας.

 

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ

Οι εκδηλώσεις ξεκινούν την Παρασκευή 29 Ιουνίου, στις 8 το βράδυ, με παρουσίαση επίδειξη των τμημάτων του Taekwon-Do και την ετήσια παράσταση όλων των χορευτικών τμημάτων του συλλόγου. Η Χορευτική ομάδα ενηλίκων θα παρουσιάσει χορούς της Κόνιτσας και του Μεσότοπου Λέσβου, το 1ο Παιδικό τμήμα «Σταλακτίτες» χορούς της Ηπείρου, το 2ο Παιδικό τμήμα «Σταλαγμίτες» χορούς του Ιονίου, η Χορευτική ομάδα Γυναικών χορούς της Σιάτιστας, το 3ο Παιδικό τμήμα «Περάτες» χορούς της Μακεδονίας και το 4ο Εφηβικό τμήμα «Σαϊτό» χορούς της Μαύρης Θάλασσας.

Θα ακολουθήσει δημοτική βραδιά με μουσική και τραγούδια από όλη την Ελλάδα, με την ορχήστρα των Χρήστου Ντούλια, Φώτη Καραμπά, Κωνσταντίνου Μπέλλου, Γιώργου Ζούμπα, Χρήστου Μαυρογιώγου και Σοφίας Ζώη.

Στις 8.30 το βράδυ του Σαββάτου θα γίνει παράσταση τμημάτων Σύγχρονου χορού, θα ακολουθήσει το Μουσικό Σχήμα Περάματος «Οι Νότες» με τους Μαβίνα Μαρκοπούλου, Νίκο Ντόβα, Έμμυ Καλυβοπούλου και η εκδήλωση θα κλείσει με συναυλία με τον Δημήτρη Υφαντή και την ορχήστρα του.

Οι εκδηλώσεις θα γίνουν το νέο λιμάνι και η είσοδος είναι ελεύθερη.

 

Το όνομά σας:
Το email σας:
Θέμα:
Σχόλιο: (μέχρι 1000 χαρακτήρες)


Προσφατα

18.07.18 | Με θεματικό άξονα το ψωμί

Με εντατικούς ρυθμούς συνεχίζονται οι προετοιμασίες για το 2ο Συμπόσιο Γαστρονομίας Λάκκας Σουλίου,...

17.07.18 | «Συνδεθείτε» με την πολιτιστική κληρονομιά

Η εφαρμογή επαυξημένης πραγματικότητας του ευρωπαϊκού έργου PLUGGY θα είναι διαθέσιμη στους...

14.07.18 | Ένα καλοκαίρι πλούσιο σε εκδηλώσεις

Ιδιαίτερα πλούσιο σε ποιοτικές εκδηλώσεις πολιτιστικού και αθλητικού περιεχομένου, μαζί βέβαια με...

13.07.18 | 150 χρόνια από τη γέννηση του Κ. Κρυστάλλη

Παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλου θα πραγματοποιηθεί η εκδήλωση για τα 150...

12.07.18 | «Καλωσόρσαταν» στις γαλάζιες παραλίες

Με το «Καλωσόρσαταν» στις γαλάζιες παραλίες της Κοιλάδας του Αχελώου περιμένουν οι νέοι να...

11.07.18 | Ηθικό χρέος η διατήρηση της μνήμης

Χοροστατούντος του Μητροπολίτη Δρυϊνουπόλεως, Πωγωνιανής και Κονίτσης Ανδρέα τελέστηκε χθες η...

10.07.18 | Θύματα πολλαπλής βίας οι γυναίκες πρόσφυγες

Χρήσιμα συμπεράσματα, που θα συμβάλουν ουσιαστικά στην εν εξελίξει διαδικασία αναθεώρησης του...

07.07.18 | Συμβουλές και ενημέρωση για ένα ανέμελο...

Συμβουλές για την αντιμετώπιση απρόοπτων καταστάσεων παρείχε σε δεκάδες πολίτες των Ιωαννίνων η...