Τρίτη, 26 Ιουνίου 2018
|
Ηπειρωτικός Αγών

Με στόχο την ανάδειξη της παράκτιας σύνδεσης

Την ετήσια εκδήλωσή του, με τίτλο «Σπηλαίου και λίμνης δρώμενα Πέραμα 2018», διοργανώνει την Παρασκευή 29 και το Σάββατο 30 Ιουνίου, στο νέο λιμάνι Περάματος, ο Πολιτιστικός Σύλλογος Περάματος «Το Σπήλαιο», σε συνδιοργάνωση με το Πνευματικό Κέντρο Δήμου Ιωαννιτών και το Σπήλαιο Περάματος.

Πριν την έναρξη της εκδήλωσης, όλα τα τμήματα των Παραδοσιακών χορών και οι μουσικοί θα παρελάσουν στην Πλατεία Μαβίλη, στις 7 το απόγευμα, και από εκεί θα μεταβούν με πλωτό μέσο στο λιμανάκι Περάματος, ως μια συμβολική ενέργεια της απόδοσης της παραλίμνιας ανάπλασης στην κοινωνία, αλλά και της ανάδειξης της παράκτιας σύνδεσης, ώστε να κατανοήσουν όλοι την σφαιρική ανάγκη προσέγγισης των επισκεπτών στους φημισμένους αστικούς τουριστικούς προορισμούς των μουσείων μας, του Κάστρου, του νησιού και του Σπηλαίου, με ιδιαίτερο τρόπο, που να αναδεικνύει τη δυναμική της Παμβώτιδας.

Μάλιστα, στους μελλοντικούς σχεδιασμούς του Συλλόγου εντάσσεται η διαπολιτισμική σύνδεση, σε πανελλήνια και διεθνή κλίμακα, με φορείς πόλεων με Σπήλαιο για τη διοργάνωση εκδηλώσεων στο νέο λιμάνι Περάματος. «Η εκδήλωση απευθύνεται στο ευρύτερο τοπικό περιβάλλον, αλλά και τους επισκέπτες του Σπηλαίου και όσων διαμένουν στα καταλύματα της ευρύτερης περιοχής. Έχει οργανωθεί ώστε να θέσει τις βάσεις για τον νέο σχεδιασμό μας για την καθιέρωση της ετήσιας εκδήλωσης στο νέο λιμάνι Περάματος, όπου θα παρουσιάζονται οι πάγιες δραστηριότητές μας, αλλά και με την επίδραση της εφαρμογής του σχεδιασμού μας θα αναδεικνύονται και θα πραγματώνονται πιο εναλλακτικές δράσεις και μορφές τέχνης, πολιτισμού, που θα διαμορφώνουν μια σύγχρονη πολυπολιτισμική δυναμική στο κοινωνικό περιβάλλον, ανάλογη των απαιτήσεων της σύγχρονης πραγματικότητας.

 

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ

Οι εκδηλώσεις ξεκινούν την Παρασκευή 29 Ιουνίου, στις 8 το βράδυ, με παρουσίαση επίδειξη των τμημάτων του Taekwon-Do και την ετήσια παράσταση όλων των χορευτικών τμημάτων του συλλόγου. Η Χορευτική ομάδα ενηλίκων θα παρουσιάσει χορούς της Κόνιτσας και του Μεσότοπου Λέσβου, το 1ο Παιδικό τμήμα «Σταλακτίτες» χορούς της Ηπείρου, το 2ο Παιδικό τμήμα «Σταλαγμίτες» χορούς του Ιονίου, η Χορευτική ομάδα Γυναικών χορούς της Σιάτιστας, το 3ο Παιδικό τμήμα «Περάτες» χορούς της Μακεδονίας και το 4ο Εφηβικό τμήμα «Σαϊτό» χορούς της Μαύρης Θάλασσας.

Θα ακολουθήσει δημοτική βραδιά με μουσική και τραγούδια από όλη την Ελλάδα, με την ορχήστρα των Χρήστου Ντούλια, Φώτη Καραμπά, Κωνσταντίνου Μπέλλου, Γιώργου Ζούμπα, Χρήστου Μαυρογιώγου και Σοφίας Ζώη.

Στις 8.30 το βράδυ του Σαββάτου θα γίνει παράσταση τμημάτων Σύγχρονου χορού, θα ακολουθήσει το Μουσικό Σχήμα Περάματος «Οι Νότες» με τους Μαβίνα Μαρκοπούλου, Νίκο Ντόβα, Έμμυ Καλυβοπούλου και η εκδήλωση θα κλείσει με συναυλία με τον Δημήτρη Υφαντή και την ορχήστρα του.

Οι εκδηλώσεις θα γίνουν το νέο λιμάνι και η είσοδος είναι ελεύθερη.

 

Το όνομά σας:
Το email σας:
Θέμα:
Σχόλιο: (μέχρι 1000 χαρακτήρες)


Προσφατα

13.11.18 | Τίμησαν τους πεσόντες Κρήτες 106 χρόνια μετά

Ελάχιστη οφειλόμενη τιμή προς τους πεσόντες Κρήτες, εθελοντές στη μάχη της 23ης Δεκεμβρίου 1912...

10.11.18 | Σεμινάριο ιστορίας με τη Μ. Ευθυμίου

Ένα τρίωρο σεμινάριο για την ιστορία, με τίτλο «Μεγάλες τομές στην ιστορία της ανθρωπότητας» και...

09.11.18 | Εκδήλωση για τρεις ευεργέτες

Εκδήλωση τιμής και μνήμης σε τρεις από τους ευεργέτες της πόλης των Ιωαννίνων, την Ελευθερία...

08.11.18 | «Το Χωριό του Αι Βασίλη»

Με «Το Χωριό του Αι Βασίλη» ξεκινά η λειτουργία του Ψυχαγωγικού Πάρκου Φρόντζου, στο οποίο θα...

07.11.18 | Μια δράση για τα οφέλη του μητρικού θηλασμού

Συνεχίζοντας την προσπάθεια ανάδειξης της σημασίας του μητρικού θηλασμού ως ένα κρίσιμο πρώτο βήμα...

06.11.18 | Τιμήθηκε η ιστορική μάχη της Γκραμπάλας

Τη μάχη της Γκραμπάλας και το Έπος του 1940 τίμησε ο δήμος Ζαγορίου την Κυριακή, στον ομώνυμο Τύμβο...

03.11.18 | «Bioprospect» για τη βιοποικιλότητα των δασών

Ο ορεινός όγκος της Πίνδου βρίσκεται στο επίκεντρο του έργου «BIOPROSPECT: Conservation and...

02.11.18 | Διανομή κρέατος και παιδικών παπουτσιών

Στο πλευρό ευπαθών κοινωνικά οικογενειών συνεχίζει να βρίσκεται ο δήμος Ζίτσας, με δράσεις που...