Τετάρτη, 20 Ιουνίου 2018
|
Ηπειρωτικός Αγών

Οι ομορφιές της Ζίτσας… αλλιώς

Μια εκδήλωση οινογνωσίας, γευσιγνωσίας και υπαίθριων δραστηριοτήτων, με τίτλο «Be an Alter…Native» ~ Ζήσε τη Ζίτσα αλλιώς!» διοργανώνουν οι εκπαιδευόμενοι του τμήματος Εναλλακτικού Τουρισμού Ιωαννίνων της Αμερικανικής Γεωργικής Σχολής, σε συνεργασία με την Trekking Hellas και τη Zoinos Winery, την Κυριακή 24 Ιουνίου, από τη 1 το μεσημέρι έως τις 9 το βράδυ, στη Ζίτσα.

Οι δράσεις θα ξεκινήσουν με ξενάγηση στην Ιερά Μονή Προφήτη Ηλία και θα ακολουθήσει ξενάγηση και οινογνωσία στις εγκαταστάσεις του οινοποιείου Zoinos Winery. Ολοκληρώνοντας και κατευθυνόμενοι προς το Λίθινο (περιοχή Θεογέφυρου), ανά τακτά σημεία της διαδρομής, οι συμμετέχοντες θα έχουν τη δυνατότητα να συμμετέχουν σε μια σειρά υπαίθριων δραστηριοτήτων, όπως river trekking, τοξοβολία, εξερεύνηση σπηλαίου, mountain biking και rappel, υπό την καθοδήγηση έμπειρων οδηγών και με τη βοήθεια των σπουδαστών του τμήματος. Μετά την ολοκλήρωση των υπαίθριων δραστηριοτήτων, θα ακολουθήσει πάρτι με γευστικές δοκιμές τοπικών εδεσμάτων στον «Μύλο του Αχιλλέα».

Αντί οικονομικής συμμετοχής στις δραστηριότητες, οι συμμετέχοντες καλούνται να προσφέρουν εθελοντικά όποιο ποσό δύνανται και επιθυμούν για την ενίσχυση της Στέγης Αυτιστικών Ατόμων «Ελένη Γύρα».

Λόγω περιορισμένου αριθμού συμμετεχόντων, αλλά και για την ασφαλιστική κάλυψή τους, είναι απαραίτητη η προκράτηση θέσεων μέχρι τις 22. Ιουνίου Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας. Για δηλώσεις συμμετοχής, οι ενδιαφερόμενοι καλούνται να συμπληρώσουν τη φόρμα https://goo.gl/zR5GNE ή να στείλουν e-mail στο altertour.ioannina@afs.edu.gr (απαραίτητα στοιχεία ανά συμμετέχοντα: Όνομα, επίθετο, πατρώνυμο, ηλικία και δραστηριότητες στις οποίες θα συμμετέχουν).

«Εφοδιαστείτε λοιπόν με παγούρι, καπέλο και αντηλιακό, φορέστε άνετα, αθλητικά παπούτσια, μακρύ παντελόνι και το χαμόγελο σας και ελάτε να απολαύσουμε τις ομορφιές της Ζίτσας… αλλιώς», αναφέρεται σε σχετική πρόσκληση.

Το πρόγραμμα κατάρτισης στον Εναλλακτικό Τουρισμό υλοποιείται από την Αμερικανική Γεωργική Σχολή Θεσσαλονίκης, σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Rutgers και διοργανώνεται στο πλαίσιο του προγράμματος «Επανεκκίνηση των Νέων: Νέα Γεωργία για μια Νέα Γενιά», με πρωτοβουλία και αποκλειστική δωρεά του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος.

 

 

Το όνομά σας:
Το email σας:
Θέμα:
Σχόλιο: (μέχρι 1000 χαρακτήρες)


Προσφατα

22.09.18 | Ποδηλατώντας τον Γύρο της Λίμνης

Με τη συμμετοχή περισσότερων από 100 ποδηλατών πραγματοποιήθηκε η ποδηλατοβόλτα 30 χλμ. στη...

21.09.18 | Σήμερα έχει ποδηλατοβόλτα

Με… ορθοπεταλιές ολοκληρώνεται η Εβδομάδα Λίμνης, που αποτελεί κάθε χρόνο την εισαγωγή στο διήμερο...

20.09.18 | Από τους μύθους και τους θρύλους… στον Γύρο...

Έναν εικονικό γύρο της Παμβώτιδας, λίγα 24ωρα πριν δοθεί την Κυριακή 23 Σεπτεμβρίου η εκκίνηση του...

19.09.18 | Βάλτε την άσκηση στην καθημερινότητά σας

Βάλτε το περπάτημα και το ποδήλατο στη ζωή σας, καθώς ακόμη και μια ολιγόλεπτη άσκηση μπορεί να...

18.09.18 | H επιστημονική κληρονομιά του Πάνου Δημ....

Μια εκδήλωση προς τιμήν του λογοτέχνη, συγγραφέα και ερευνητή Πάνου Τζιόβα πραγματοποιείται την...

15.09.18 | «Στην πόλη βαδίζω, ζωή κερδίζω»

Mια ενημερωτική ιατρική ημερίδα με τίτλο «Στην πόλη βαδίζω, ζωή κερδίζω» συνδιοργανώνουν ο 12ος...

14.09.18 | Όλα τα νέα δεδομένα επί τάπητος

«Νεότερα Δεδομένα στην Υπογονιμότητα και Υποβοηθούμενη Αναπαραγωγή» είναι το θέμα της επιστημονικής...

13.09.18 | 45 «κυρίες» από σήμερα στην Ήπειρο

Η ΦΙΛΠΑ, η μεγαλύτερη και παλαιότερη λέσχη κλασικού αυτοκινήτου στην Ελλάδα, διοργανώνει φέτος το...