Τετάρτη, 20 Ιουνίου 2018
|
Ηπειρωτικός Αγών

Οι ομορφιές της Ζίτσας… αλλιώς

Μια εκδήλωση οινογνωσίας, γευσιγνωσίας και υπαίθριων δραστηριοτήτων, με τίτλο «Be an Alter…Native» ~ Ζήσε τη Ζίτσα αλλιώς!» διοργανώνουν οι εκπαιδευόμενοι του τμήματος Εναλλακτικού Τουρισμού Ιωαννίνων της Αμερικανικής Γεωργικής Σχολής, σε συνεργασία με την Trekking Hellas και τη Zoinos Winery, την Κυριακή 24 Ιουνίου, από τη 1 το μεσημέρι έως τις 9 το βράδυ, στη Ζίτσα.

Οι δράσεις θα ξεκινήσουν με ξενάγηση στην Ιερά Μονή Προφήτη Ηλία και θα ακολουθήσει ξενάγηση και οινογνωσία στις εγκαταστάσεις του οινοποιείου Zoinos Winery. Ολοκληρώνοντας και κατευθυνόμενοι προς το Λίθινο (περιοχή Θεογέφυρου), ανά τακτά σημεία της διαδρομής, οι συμμετέχοντες θα έχουν τη δυνατότητα να συμμετέχουν σε μια σειρά υπαίθριων δραστηριοτήτων, όπως river trekking, τοξοβολία, εξερεύνηση σπηλαίου, mountain biking και rappel, υπό την καθοδήγηση έμπειρων οδηγών και με τη βοήθεια των σπουδαστών του τμήματος. Μετά την ολοκλήρωση των υπαίθριων δραστηριοτήτων, θα ακολουθήσει πάρτι με γευστικές δοκιμές τοπικών εδεσμάτων στον «Μύλο του Αχιλλέα».

Αντί οικονομικής συμμετοχής στις δραστηριότητες, οι συμμετέχοντες καλούνται να προσφέρουν εθελοντικά όποιο ποσό δύνανται και επιθυμούν για την ενίσχυση της Στέγης Αυτιστικών Ατόμων «Ελένη Γύρα».

Λόγω περιορισμένου αριθμού συμμετεχόντων, αλλά και για την ασφαλιστική κάλυψή τους, είναι απαραίτητη η προκράτηση θέσεων μέχρι τις 22. Ιουνίου Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας. Για δηλώσεις συμμετοχής, οι ενδιαφερόμενοι καλούνται να συμπληρώσουν τη φόρμα https://goo.gl/zR5GNE ή να στείλουν e-mail στο altertour.ioannina@afs.edu.gr (απαραίτητα στοιχεία ανά συμμετέχοντα: Όνομα, επίθετο, πατρώνυμο, ηλικία και δραστηριότητες στις οποίες θα συμμετέχουν).

«Εφοδιαστείτε λοιπόν με παγούρι, καπέλο και αντηλιακό, φορέστε άνετα, αθλητικά παπούτσια, μακρύ παντελόνι και το χαμόγελο σας και ελάτε να απολαύσουμε τις ομορφιές της Ζίτσας… αλλιώς», αναφέρεται σε σχετική πρόσκληση.

Το πρόγραμμα κατάρτισης στον Εναλλακτικό Τουρισμό υλοποιείται από την Αμερικανική Γεωργική Σχολή Θεσσαλονίκης, σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Rutgers και διοργανώνεται στο πλαίσιο του προγράμματος «Επανεκκίνηση των Νέων: Νέα Γεωργία για μια Νέα Γενιά», με πρωτοβουλία και αποκλειστική δωρεά του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος.

 

 

Το όνομά σας:
Το email σας:
Θέμα:
Σχόλιο: (μέχρι 1000 χαρακτήρες)


Προσφατα

13.11.18 | Τίμησαν τους πεσόντες Κρήτες 106 χρόνια μετά

Ελάχιστη οφειλόμενη τιμή προς τους πεσόντες Κρήτες, εθελοντές στη μάχη της 23ης Δεκεμβρίου 1912...

10.11.18 | Σεμινάριο ιστορίας με τη Μ. Ευθυμίου

Ένα τρίωρο σεμινάριο για την ιστορία, με τίτλο «Μεγάλες τομές στην ιστορία της ανθρωπότητας» και...

09.11.18 | Εκδήλωση για τρεις ευεργέτες

Εκδήλωση τιμής και μνήμης σε τρεις από τους ευεργέτες της πόλης των Ιωαννίνων, την Ελευθερία...

08.11.18 | «Το Χωριό του Αι Βασίλη»

Με «Το Χωριό του Αι Βασίλη» ξεκινά η λειτουργία του Ψυχαγωγικού Πάρκου Φρόντζου, στο οποίο θα...

07.11.18 | Μια δράση για τα οφέλη του μητρικού θηλασμού

Συνεχίζοντας την προσπάθεια ανάδειξης της σημασίας του μητρικού θηλασμού ως ένα κρίσιμο πρώτο βήμα...

06.11.18 | Τιμήθηκε η ιστορική μάχη της Γκραμπάλας

Τη μάχη της Γκραμπάλας και το Έπος του 1940 τίμησε ο δήμος Ζαγορίου την Κυριακή, στον ομώνυμο Τύμβο...

03.11.18 | «Bioprospect» για τη βιοποικιλότητα των δασών

Ο ορεινός όγκος της Πίνδου βρίσκεται στο επίκεντρο του έργου «BIOPROSPECT: Conservation and...

02.11.18 | Διανομή κρέατος και παιδικών παπουτσιών

Στο πλευρό ευπαθών κοινωνικά οικογενειών συνεχίζει να βρίσκεται ο δήμος Ζίτσας, με δράσεις που...