Τετάρτη, 20 Ιουνίου 2018
|
Ηπειρωτικός Αγών

Οι ομορφιές της Ζίτσας… αλλιώς

Μια εκδήλωση οινογνωσίας, γευσιγνωσίας και υπαίθριων δραστηριοτήτων, με τίτλο «Be an Alter…Native» ~ Ζήσε τη Ζίτσα αλλιώς!» διοργανώνουν οι εκπαιδευόμενοι του τμήματος Εναλλακτικού Τουρισμού Ιωαννίνων της Αμερικανικής Γεωργικής Σχολής, σε συνεργασία με την Trekking Hellas και τη Zoinos Winery, την Κυριακή 24 Ιουνίου, από τη 1 το μεσημέρι έως τις 9 το βράδυ, στη Ζίτσα.

Οι δράσεις θα ξεκινήσουν με ξενάγηση στην Ιερά Μονή Προφήτη Ηλία και θα ακολουθήσει ξενάγηση και οινογνωσία στις εγκαταστάσεις του οινοποιείου Zoinos Winery. Ολοκληρώνοντας και κατευθυνόμενοι προς το Λίθινο (περιοχή Θεογέφυρου), ανά τακτά σημεία της διαδρομής, οι συμμετέχοντες θα έχουν τη δυνατότητα να συμμετέχουν σε μια σειρά υπαίθριων δραστηριοτήτων, όπως river trekking, τοξοβολία, εξερεύνηση σπηλαίου, mountain biking και rappel, υπό την καθοδήγηση έμπειρων οδηγών και με τη βοήθεια των σπουδαστών του τμήματος. Μετά την ολοκλήρωση των υπαίθριων δραστηριοτήτων, θα ακολουθήσει πάρτι με γευστικές δοκιμές τοπικών εδεσμάτων στον «Μύλο του Αχιλλέα».

Αντί οικονομικής συμμετοχής στις δραστηριότητες, οι συμμετέχοντες καλούνται να προσφέρουν εθελοντικά όποιο ποσό δύνανται και επιθυμούν για την ενίσχυση της Στέγης Αυτιστικών Ατόμων «Ελένη Γύρα».

Λόγω περιορισμένου αριθμού συμμετεχόντων, αλλά και για την ασφαλιστική κάλυψή τους, είναι απαραίτητη η προκράτηση θέσεων μέχρι τις 22. Ιουνίου Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας. Για δηλώσεις συμμετοχής, οι ενδιαφερόμενοι καλούνται να συμπληρώσουν τη φόρμα https://goo.gl/zR5GNE ή να στείλουν e-mail στο altertour.ioannina@afs.edu.gr (απαραίτητα στοιχεία ανά συμμετέχοντα: Όνομα, επίθετο, πατρώνυμο, ηλικία και δραστηριότητες στις οποίες θα συμμετέχουν).

«Εφοδιαστείτε λοιπόν με παγούρι, καπέλο και αντηλιακό, φορέστε άνετα, αθλητικά παπούτσια, μακρύ παντελόνι και το χαμόγελο σας και ελάτε να απολαύσουμε τις ομορφιές της Ζίτσας… αλλιώς», αναφέρεται σε σχετική πρόσκληση.

Το πρόγραμμα κατάρτισης στον Εναλλακτικό Τουρισμό υλοποιείται από την Αμερικανική Γεωργική Σχολή Θεσσαλονίκης, σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Rutgers και διοργανώνεται στο πλαίσιο του προγράμματος «Επανεκκίνηση των Νέων: Νέα Γεωργία για μια Νέα Γενιά», με πρωτοβουλία και αποκλειστική δωρεά του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος.

 

 

Το όνομά σας:
Το email σας:
Θέμα:
Σχόλιο: (μέχρι 1000 χαρακτήρες)


Προσφατα

18.07.18 | Με θεματικό άξονα το ψωμί

Με εντατικούς ρυθμούς συνεχίζονται οι προετοιμασίες για το 2ο Συμπόσιο Γαστρονομίας Λάκκας Σουλίου,...

17.07.18 | «Συνδεθείτε» με την πολιτιστική κληρονομιά

Η εφαρμογή επαυξημένης πραγματικότητας του ευρωπαϊκού έργου PLUGGY θα είναι διαθέσιμη στους...

14.07.18 | Ένα καλοκαίρι πλούσιο σε εκδηλώσεις

Ιδιαίτερα πλούσιο σε ποιοτικές εκδηλώσεις πολιτιστικού και αθλητικού περιεχομένου, μαζί βέβαια με...

13.07.18 | 150 χρόνια από τη γέννηση του Κ. Κρυστάλλη

Παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλου θα πραγματοποιηθεί η εκδήλωση για τα 150...

12.07.18 | «Καλωσόρσαταν» στις γαλάζιες παραλίες

Με το «Καλωσόρσαταν» στις γαλάζιες παραλίες της Κοιλάδας του Αχελώου περιμένουν οι νέοι να...

11.07.18 | Ηθικό χρέος η διατήρηση της μνήμης

Χοροστατούντος του Μητροπολίτη Δρυϊνουπόλεως, Πωγωνιανής και Κονίτσης Ανδρέα τελέστηκε χθες η...

10.07.18 | Θύματα πολλαπλής βίας οι γυναίκες πρόσφυγες

Χρήσιμα συμπεράσματα, που θα συμβάλουν ουσιαστικά στην εν εξελίξει διαδικασία αναθεώρησης του...

07.07.18 | Συμβουλές και ενημέρωση για ένα ανέμελο...

Συμβουλές για την αντιμετώπιση απρόοπτων καταστάσεων παρείχε σε δεκάδες πολίτες των Ιωαννίνων η...