Τρίτη, 8 Μαΐου 2018
|
Ηπειρωτικός Αγών

Γιορτάζουν την «Ημέρα της Ευρώπης»

Με παρουσίαση των δράσεων μαθητών και εκπαιδευτικών, στο πλαίσιο του εκπαιδευτικού δικτύου Teachers4Europe, συνοδεύεται ο φετινός εορτασμός της «Ημέρας της Ευρώπης», όπως έχει καθιερωθεί η 9η Μαΐου.

Το Κέντρο Ευρωπαϊκής Πληροφόρησης - Europe Direct Ηπείρου, οι πρεσβευτές της δράσης Teachers4Europe και το Κέντρο Νέων Ηπείρου συνδιοργανώνουν εκδήλωση αύριο Τετάρτη, από τις 09.30 το πρωί έως τις 1.30 το μεσημέρι, στον χώρο του Μουσείου Αργυροτεχνίας. Την εκδήλωση μπορούν να παρακολουθήσουν εκπαιδευτικοί, μαθητές και γονείς, ενώ θα συμμετέχουν από το Γραφείο Συνδέσμου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Ελλάδα ο Κωνσταντίνος Τσουτσοπλίδης, ο αναπληρωτής διευθυντής της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης Ιωαννίνων Βαγγέλης Παπουτσής, ο διευθυντής της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης Ιωαννίνων Μιχάλης Ράπτης, ο πρόεδρος του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ιωαννίνων Στέφανος Σίντος και ο πρόεδρος της ΕΛΜΕ Ιωαννίνων Στέφανος Μιχάλης.
Επίσης, θα γίνει η παρουσίαση της νικήτριας ομάδας του διαγωνισμού Cansat in Greece, Zephyrus II, της εκπαιδευτικής εφαρμογής Action Bound (Κατσούδα Γωγώ, Νούση Ιωάννα) του Ευρωπαϊκού Έτους πολιτιστικής κληρονομιάς 2018 και, τέλος, θα παρουσιαστούν οι εκπαιδευτικές δράσεις του δικτύου Teachers4Europe Ν. Ιωαννίνων για το σχολικό έτος 2017-2018 από λύκεια, γυμνάσια, δημοτικά και νηπιαγωγεία του νομού Ιωαννίνων.
Η 9η Μαΐου σηματοδοτεί την επέτειο της ιστορικής «Διακήρυξης Σουμάν». Σε ομιλία του στο Παρίσι το 1950, ο Ρομπέρ Σουμάν, ο οποίος τότε ήταν υπουργός Εξωτερικών της Γαλλίας, πρότεινε μια νέα μορφή πολιτικής συνεργασίας στην Ευρώπη, η οποία θα απέτρεπε κάθε ενδεχόμενο πολέμου μεταξύ των ευρωπαϊκών λαών.
Όραμά του ήταν η δημιουργία ενός ευρωπαϊκού οργάνου, που θα διαχειριζόταν κεντρικά την παραγωγή άνθρακα και χάλυβα. Η Συνθήκη για την ίδρυση του οργάνου αυτού υπεγράφη έναν μόλις χρόνο μετά. Η πρόταση του Σουμάν θεωρείται η απαρχή της σημερινής Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Στον εξωτερικό χώρο του Μουσείου θα πραγματοποιηθεί βιωματική δράση από το Κέντρο Νέων Ηπείρου. Σε όλες τις σχολικές μονάδες, που θα παρακολουθήσουν την εκδήλωση για την 9η Μαΐου, θα δοθούν σχετικές βεβαιώσεις.

Το όνομά σας:
Το email σας:
Θέμα:
Σχόλιο: (μέχρι 1000 χαρακτήρες)


Προσφατα

19.10.18 | «Πράξεις καλοσύνης για την ειρήνη»

«Πράξεις καλοσύνης για την ειρήνη» είναι το θέμα, που επέλεξε η Διεθνής Οργάνωση Λεσχών Λάιονς για...

18.10.18 | Νέα χρονιά με δύο εκπαιδευτικά προγράμματα

Με δύο προγράμματα για παιδιά προσχολικής και σχολικής ηλικίας συνεχίζει την υλοποίηση των...

17.10.18 | Μνήμες του Άουσβιτς στη Δημοτική Πινακοθήκη

Μια σημαντική έκθεση φωτογραφικού υλικού με τίτλο «Γερμανικό ναζιστικό στρατόπεδο θανάτου...

16.10.18 | Με αναφορές στο Μακεδονικό

Τη μνήμη του ηπειρώτη Μακεδονομάχου Παύλου Μελά τίμησε ο δήμος Πωγωνίου το Σάββατο στον Παρακάλαμο,...

13.10.18 | Μαθήματα κυκλοφοριακής αγωγής

Μεγάλη είναι η συμμετοχή των σχολείων στις επισκέψεις στο Πάρκο Κυκλοφοριακής Αγωγής του δήμου...

12.10.18 | Ένα «ταξίδι» γνώσης για τους μαθητές

Ξεκίνησαν οι δηλώσεις συμμετοχής για τον Πανελλήνιο Διαγωνισμό Εκπαιδευτικής Ρομποτικής 2019 για...

11.10.18 | Μια γιορτή για τα πουλιά

Στην «Ευρωπαϊκή Γιορτή Πουλιών 2018» συμμετέχει και φέτος ο Φορέας Διαχείρισης Λίμνης Παμβώτιδας,...

10.10.18 | Εκδηλώσεις για τον Κ. Κρυστάλλη στην Αθήνα

Τον ποιητή Κώστα Κρυστάλλη τιμά ο δήμος Βορείων Τζουμέρκων σε εκδηλώσεις που θα γίνουν στην Αθήνα...