Πέμπτη, 12 Απριλίου 2018
|
Ηπειρωτικός Αγών

Σχολές canyoning και αναρρίχησης βράχου

Σχολή canyoning (κατάβαση φαραγγιών) από τις 29 Ιουνίου έως και την 1η Ιουλίου και Σχολή αρχαρίων αναρρίχησης βράχου το διάστημα Απριλίου-Ιουνίου διοργανώνει o Ορειβατικός Σύλλογος Ιωαννίνων.

Η Σχολή canyoning είναι σε επίπεδο 1 (ενότητα μύησης) και εκπαιδευτής θα είναι ο Γεώργιος Ανδρέου. Το κόστος του τριήμερου εκπαιδευτικού προγράμματος ανέρχεται σε 120 ευρώ, συμπεριλαμβανομένης της ασφάλισης. Ελάχιστος αριθμός συμμετεχόντων έξι άτομα και μέγιστος δώδεκα. Το επιπλέον κόστος της ενοικίασης του ατομικού εξοπλισμού, αξίας 40 ευρώ, είναι χορηγία του Ελληνικού Συλλόγου Εξερεύνησης Φαραγγιών.
Οι εκπαιδευόμενοι πρέπει να έχουν μαζί τους αντιολισθητικά παπούτσια για το φαράγγι, που θα αγκαλιάσουν τον αστράγαλο, φακό κεφαλής με εφεδρικές μπαταρίες, πεζοπορικό παντελόνι, μπλουζάκι και αντιανεμικό τζάκετ για την εκπαίδευση στο πεδίο, μαγιό, πετσέτα και σακούλες σκουπιδιών για τα βρεγμένα, καθώς και ένα λίτρο νερό με snacks.
Η σχολή θα περιλαμβάνει προφορικές εξετάσεις σε θεωρητικά μαθήματα, αξιολόγηση, συζήτηση εφ’ όλης της ύλης, απονομή βεβαιώσεων και ενημέρωση για το επόμενο επίπεδο της Σχολής.
Η Σχολή αρχαρίων αναρρίχησης βράχου εναρμονίζεται με τον νέο κανονισμό εκπαίδευσης και οι επιτυχόντες θα λάβουν βεβαίωση επιτυχούς παρακολούθησης, αναγνωρισμένη από την Ελληνική Ομοσπονδία Ορειβασίας Αναρρίχησης.
Βασικός στόχος είναι η εκπαίδευση των συμμετεχόντων στις βασικές αναρριχητικές τεχνικές και τεχνικές ασφάλισης, ώστε να μπορούν να αναρριχηθούν αυτόνομα, με τη μέγιστη δυνατή ασφάλεια, σε οργανωμένα αναρριχητικά πεδία βράχου μίας σχοινιάς.
Η εκπαίδευση θα διαρκέσει τουλάχιστον εννέα ημέρες, από τις οποίες τουλάχιστον οι οκτώ ολοήμερες εκπαιδεύσεις σε οργανωμένα αναρριχητικά πεδία βράχου, στο Νησί, τους Λιγγιάδες, το Ζάλογγο, την Πέτρα Ζαγορίου, τα Μετέωρα και τον Μύτικα Αιτωλοακαρνανίας, και η μία σε κλειστή πίστα αναρρίχησης και σε αίθουσα, από τον εκπαιδευτή αναρρίχησης -οδηγό βουνού Ηρακλή Μωυσίδη και τον βοηθό εκπαιδευτή αναρρίχησης Χρήστο Αυγήτα.
Στους αποφοίτους θα χορηγηθεί βεβαίωση επιτυχούς παρακολούθησης από την Ελληνική Ομοσπονδία Ορειβασίας-Αναρρίχησης, που τους δίνει το δικαίωμα συνέχισης της εκπαίδευσης στη Σχολή αναρρίχησης βράχου μέσου επιπέδου.
Το κόστος της σχολής ανέρχεται στα 250 ευρώ το άτομο και περιλαμβάνει τα δίδακτρα των εκπαιδευτών, το κόστος ασφάλισης των συμμετεχόντων και των εκπαιδευτών, σημειώσεις αναρρίχησης βράχου, τον δανεισμό του εξειδικευμένου εξοπλισμού. Για τα ήδη μέλη του συλλόγου γίνεται ανανέωση συνδρομής, ενώ για τα μη μέλη την εγγραφή τους στον Ε.Ο.Σ. Ιωαννίνων. Τα έξοδα μετακινήσεων επιβαρύνουν τους εκπαιδευομένους.
Δηλώσεις συμμετοχής και πληροφορίες για τον απαραίτητο εξοπλισμό στο γραφείο του Ορειβατικού Συλλόγου Ιωαννίνων (Σμύρνης 15), καθημερινά, από τις 7 το απόγευμα έως τις 9 το βράδυ, και στο τηλέφωνο 2651022138. Επιπλέον, για τη Σχολή αναρρίχησης στον εκπαιδευτή Ηρακλή Μωυσίδη, στο τηλέφωνο 6948529201 και στο e-mail iraklimoisidi@gmail.com.


Το όνομά σας:
Το email σας:
Θέμα:
Σχόλιο: (μέχρι 1000 χαρακτήρες)


Προσφατα

25.04.18 | Κάθε χρόνο και καλύτερα

Στην τελική ευθεία βρίσκονται οι προετοιμασίες για τον 3ο Νυχτερινό Ημιμαραθώνιο Ιωαννίνων, που θα...

24.04.18 | Μεγαλώνουν χρόνο με τον χρόνο

Στο προσκήνιο βρέθηκαν και φέτος τα χειροτεχνικά επαγγέλματα του τόπου μας και ο ρόλος τους, τόσο...

21.04.18 | Ημέρες χειροτεχνίας σε Ζαγόρι, Γιάννενα και...

Με ένα πλούσιο πρόγραμμα ολοκληρώνονται σήμερα και αύριο οι εκδηλώσεις, στο πλαίσιο των Ευρωπαϊκών...

20.04.18 | Επιλογή σπουδών και επαγγέλματος

Εκδήλωση επαγγελματικού προσανατολισμού με θέμα την επιλογή σπουδών και επαγγέλματος διοργανώνει ο...

19.04.18 | Σεμινάρια επιμόρφωσης με βιντεομαθήματα

Διαδικτυακά σεμινάρια επιμόρφωσης με βιντεομαθήματα οργανώνει το Κέντρο Επιμόρφωσης και Διά Βίου...

18.04.18 | «Όρθιος Αργαλειός: υφαίνουμε το μέλλον»

Στις «Ευρωπαϊκές Ημέρες Χειροτεχνίας» συμμετέχουν τη φετινή χρονιά η Αδελφότητα Σκλιβανιτών...

17.04.18 | Ένα δέντρο μια φορά – κάπου αλλού…

Trees are poems the earth writes upon the sky, K. Gibran

14.04.18 | Ο Κ. Λυκέτσος μιλά για το Αλτσχάιμερ και τις...

Ένας από τους κορυφαίους γιατρούς της Αμερικής, ο καθηγητής της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου...