Πέμπτη, 12 Απριλίου 2018
|
Ηπειρωτικός Αγών

Σχολές canyoning και αναρρίχησης βράχου

Σχολή canyoning (κατάβαση φαραγγιών) από τις 29 Ιουνίου έως και την 1η Ιουλίου και Σχολή αρχαρίων αναρρίχησης βράχου το διάστημα Απριλίου-Ιουνίου διοργανώνει o Ορειβατικός Σύλλογος Ιωαννίνων.

Η Σχολή canyoning είναι σε επίπεδο 1 (ενότητα μύησης) και εκπαιδευτής θα είναι ο Γεώργιος Ανδρέου. Το κόστος του τριήμερου εκπαιδευτικού προγράμματος ανέρχεται σε 120 ευρώ, συμπεριλαμβανομένης της ασφάλισης. Ελάχιστος αριθμός συμμετεχόντων έξι άτομα και μέγιστος δώδεκα. Το επιπλέον κόστος της ενοικίασης του ατομικού εξοπλισμού, αξίας 40 ευρώ, είναι χορηγία του Ελληνικού Συλλόγου Εξερεύνησης Φαραγγιών.
Οι εκπαιδευόμενοι πρέπει να έχουν μαζί τους αντιολισθητικά παπούτσια για το φαράγγι, που θα αγκαλιάσουν τον αστράγαλο, φακό κεφαλής με εφεδρικές μπαταρίες, πεζοπορικό παντελόνι, μπλουζάκι και αντιανεμικό τζάκετ για την εκπαίδευση στο πεδίο, μαγιό, πετσέτα και σακούλες σκουπιδιών για τα βρεγμένα, καθώς και ένα λίτρο νερό με snacks.
Η σχολή θα περιλαμβάνει προφορικές εξετάσεις σε θεωρητικά μαθήματα, αξιολόγηση, συζήτηση εφ’ όλης της ύλης, απονομή βεβαιώσεων και ενημέρωση για το επόμενο επίπεδο της Σχολής.
Η Σχολή αρχαρίων αναρρίχησης βράχου εναρμονίζεται με τον νέο κανονισμό εκπαίδευσης και οι επιτυχόντες θα λάβουν βεβαίωση επιτυχούς παρακολούθησης, αναγνωρισμένη από την Ελληνική Ομοσπονδία Ορειβασίας Αναρρίχησης.
Βασικός στόχος είναι η εκπαίδευση των συμμετεχόντων στις βασικές αναρριχητικές τεχνικές και τεχνικές ασφάλισης, ώστε να μπορούν να αναρριχηθούν αυτόνομα, με τη μέγιστη δυνατή ασφάλεια, σε οργανωμένα αναρριχητικά πεδία βράχου μίας σχοινιάς.
Η εκπαίδευση θα διαρκέσει τουλάχιστον εννέα ημέρες, από τις οποίες τουλάχιστον οι οκτώ ολοήμερες εκπαιδεύσεις σε οργανωμένα αναρριχητικά πεδία βράχου, στο Νησί, τους Λιγγιάδες, το Ζάλογγο, την Πέτρα Ζαγορίου, τα Μετέωρα και τον Μύτικα Αιτωλοακαρνανίας, και η μία σε κλειστή πίστα αναρρίχησης και σε αίθουσα, από τον εκπαιδευτή αναρρίχησης -οδηγό βουνού Ηρακλή Μωυσίδη και τον βοηθό εκπαιδευτή αναρρίχησης Χρήστο Αυγήτα.
Στους αποφοίτους θα χορηγηθεί βεβαίωση επιτυχούς παρακολούθησης από την Ελληνική Ομοσπονδία Ορειβασίας-Αναρρίχησης, που τους δίνει το δικαίωμα συνέχισης της εκπαίδευσης στη Σχολή αναρρίχησης βράχου μέσου επιπέδου.
Το κόστος της σχολής ανέρχεται στα 250 ευρώ το άτομο και περιλαμβάνει τα δίδακτρα των εκπαιδευτών, το κόστος ασφάλισης των συμμετεχόντων και των εκπαιδευτών, σημειώσεις αναρρίχησης βράχου, τον δανεισμό του εξειδικευμένου εξοπλισμού. Για τα ήδη μέλη του συλλόγου γίνεται ανανέωση συνδρομής, ενώ για τα μη μέλη την εγγραφή τους στον Ε.Ο.Σ. Ιωαννίνων. Τα έξοδα μετακινήσεων επιβαρύνουν τους εκπαιδευομένους.
Δηλώσεις συμμετοχής και πληροφορίες για τον απαραίτητο εξοπλισμό στο γραφείο του Ορειβατικού Συλλόγου Ιωαννίνων (Σμύρνης 15), καθημερινά, από τις 7 το απόγευμα έως τις 9 το βράδυ, και στο τηλέφωνο 2651022138. Επιπλέον, για τη Σχολή αναρρίχησης στον εκπαιδευτή Ηρακλή Μωυσίδη, στο τηλέφωνο 6948529201 και στο e-mail iraklimoisidi@gmail.com.


Το όνομά σας:
Το email σας:
Θέμα:
Σχόλιο: (μέχρι 1000 χαρακτήρες)


Προσφατα

20.07.18 | Από το Συρράκο ξεκινά το «Έτος Κ. Κρυστάλλη»

Μια σειρά εκδηλώσεων για τον ποιητή Κώστα Κρυστάλλη, με αφορμή τη συμπλήρωση 150 χρόνων από τη...

19.07.18 | Εκδηλώσεις μνήμης στη Μουσιωτίτσα

Παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλου θα πραγματοποιηθούν οι εκδηλώσεις μνήμης...

18.07.18 | Με θεματικό άξονα το ψωμί

Με εντατικούς ρυθμούς συνεχίζονται οι προετοιμασίες για το 2ο Συμπόσιο Γαστρονομίας Λάκκας Σουλίου,...

17.07.18 | «Συνδεθείτε» με την πολιτιστική κληρονομιά

Η εφαρμογή επαυξημένης πραγματικότητας του ευρωπαϊκού έργου PLUGGY θα είναι διαθέσιμη στους...

14.07.18 | Ένα καλοκαίρι πλούσιο σε εκδηλώσεις

Ιδιαίτερα πλούσιο σε ποιοτικές εκδηλώσεις πολιτιστικού και αθλητικού περιεχομένου, μαζί βέβαια με...

13.07.18 | 150 χρόνια από τη γέννηση του Κ. Κρυστάλλη

Παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλου θα πραγματοποιηθεί η εκδήλωση για τα 150...

12.07.18 | «Καλωσόρσαταν» στις γαλάζιες παραλίες

Με το «Καλωσόρσαταν» στις γαλάζιες παραλίες της Κοιλάδας του Αχελώου περιμένουν οι νέοι να...

11.07.18 | Ηθικό χρέος η διατήρηση της μνήμης

Χοροστατούντος του Μητροπολίτη Δρυϊνουπόλεως, Πωγωνιανής και Κονίτσης Ανδρέα τελέστηκε χθες η...