Πέμπτη, 5 Απριλίου 2018
|

Διεκδικεί βραβείο το Route 66

Ανάμεσα στα καλύτερα μπαρ της Ελλάδας βρίσκεται ένα από τα αγαπημένα μαγαζιά της πόλης, το Route 66, που θα διεκδικήσει τη διάκριση στα βραβεία «Αθηνόραμα Bar Awards-Shaker Trophy», μεταξύ δεκάδων άλλων επιχειρήσεων του χώρου.

Το Route 66 ήδη αναφέρεται στη λίστα των υποψηφιοτήτων για το 2018, στην ιστοσελίδα http://www.athinoramabarawards.gr, για έναν θεσμό, που έχει καθιερωθεί τα τελευταία χρόνια, κερδίζοντας την εκτίμηση όλων όσοι κινούνται στο χώρο των μπαρ και του αλκοόλ και ασχολούνται με τα προϊόντα και τις υπηρεσίες, που σχετίζονται με αυτά.
Το πόσες και ποιες από τις υποψήφιες επιχειρήσεις θα βραβευτούν φέτος, θα γίνει γνωστό κατά τη διάρκεια της τελετής απονομής των Αθηνόραμα Bar Awards-Shaker Trophy, στα τέλη Απριλίου.
Ειδικά φέτος, ο θεσμός έχει επεκταθεί εκτός της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης, και στο μικροσκόπιο της επιτροπής έχουν μπει μπαρ της Καλαμάτας, της Κρήτης, της Πάτρας, της Λάρισας, της Λαμίας, του Βόλου, των Ιωαννίνων, της Καρδίτσας, της Δράμας, της Καβάλας και της Αλεξανδρούπολης.
«Το Route 66 των Τάσου Μάντου και Γιώργου Γιαννόπουλου δε θα το βρείτε σε κάποια… πολιτεία των Η.Π.Α., αλλά στο ιστορικό κέντρο των Ιωαννίνων και μάλιστα στη στοά Λιάμπεη, όπου στεγάζονταν τα μαγαζιά της παλιάς γιαννιώτικης αγοράς.
Μπαίνοντας στο Route 66, εμφανίζεται μπροστά σου ένα κομμάτι της ιστορίας της πόλης. Η λιθόκτιστη αποθήκη δερμάτων έχει διατηρηθεί στο ακέραιο και μαρτυρά την ιδιαίτερη αρχιτεκτονική των Ιωαννίνων. Μαζί με την πέτρα, στο ψηλοτάβανο Route 66, πρωταγωνιστούν το σκούρο ξύλο και το ατσάλι. Τα μεγάλα, φωτεινά παράθυρα συμπληρώνουν το σκηνικό και φωτίζουν τον εσωτερικό χώρο», είναι μέρος μόνο της περιγραφής των στελεχών του διαγωνισμού για το «εμβληματικό μπαρ στα Ιωάννινα, που στεγάζεται σε παλιά δερματαποθήκη», όπως αναφέρουν.
Η αξιολόγηση κάθε μπαρ κάθε άλλο παρά εύκολη διαδικασία είναι. Στηρίζεται στην εξέταση και στην ξεχωριστή βαθμολόγηση τεσσάρων στοιχείων: Στην ποιότητα και την πληρότητα (έκταση, βάθος, εξειδίκευση) της spirit list, τη σωστή εκτέλεση τεσσάρων συγκεκριμένων κλασικών κοκτέιλ (dry martini, negroni, manhattan, margarita), τη δοκιμή και αξιολόγηση των δημιουργικών/ signature προτάσεων, που κάνει το υπό εξέταση μπαρ (εξετάζεται το 20% έως 30% των προτάσεων από τις πιο απλές μέχρι τις πιο σύνθετες).
Εκτός των βραβείων που δίνονται στα καλύτερα μπαρ, απονέμονται και τα ειδικά βραβεία καλύτερης spirit list, δημιουργικότητας, καινοτομίας, Brugal Extra Viejo, Lipton και Perrier.

Το όνομά σας:
Το email σας:
Θέμα:
Σχόλιο: (μέχρι 1000 χαρακτήρες)


Προσφατα

22.09.18 | Ποδηλατώντας τον Γύρο της Λίμνης

Με τη συμμετοχή περισσότερων από 100 ποδηλατών πραγματοποιήθηκε η ποδηλατοβόλτα 30 χλμ. στη...

21.09.18 | Σήμερα έχει ποδηλατοβόλτα

Με… ορθοπεταλιές ολοκληρώνεται η Εβδομάδα Λίμνης, που αποτελεί κάθε χρόνο την εισαγωγή στο διήμερο...

20.09.18 | Από τους μύθους και τους θρύλους… στον Γύρο...

Έναν εικονικό γύρο της Παμβώτιδας, λίγα 24ωρα πριν δοθεί την Κυριακή 23 Σεπτεμβρίου η εκκίνηση του...

19.09.18 | Βάλτε την άσκηση στην καθημερινότητά σας

Βάλτε το περπάτημα και το ποδήλατο στη ζωή σας, καθώς ακόμη και μια ολιγόλεπτη άσκηση μπορεί να...

18.09.18 | H επιστημονική κληρονομιά του Πάνου Δημ....

Μια εκδήλωση προς τιμήν του λογοτέχνη, συγγραφέα και ερευνητή Πάνου Τζιόβα πραγματοποιείται την...

15.09.18 | «Στην πόλη βαδίζω, ζωή κερδίζω»

Mια ενημερωτική ιατρική ημερίδα με τίτλο «Στην πόλη βαδίζω, ζωή κερδίζω» συνδιοργανώνουν ο 12ος...

14.09.18 | Όλα τα νέα δεδομένα επί τάπητος

«Νεότερα Δεδομένα στην Υπογονιμότητα και Υποβοηθούμενη Αναπαραγωγή» είναι το θέμα της επιστημονικής...

13.09.18 | 45 «κυρίες» από σήμερα στην Ήπειρο

Η ΦΙΛΠΑ, η μεγαλύτερη και παλαιότερη λέσχη κλασικού αυτοκινήτου στην Ελλάδα, διοργανώνει φέτος το...