Σάββατο, 10 Φεβρουαρίου 2018
|

Με την ευχή να είναι αχρείαστοι

Επτά αυτόματους εξωτερικούς απινιδωτές παρέδωσε ο δήμος Ιωαννιτών στους διευθυντές ισάριθμων σχολείων, προκειμένου να τους τοποθετήσουν στα κλειστά γυμναστήρια, που χρησιμοποιούν καθημερινά χιλιάδες μαθητές και αθλητές σωματείων της πόλης.

Παράλληλα, αναγνωρίζοντας το πολύτιμο έργο του Περιφερειακού Τμήματος Ιωαννίνων του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, ο δήμαρχος Θωμάς Μπέγκας και η πρόεδρος της Σχολικής Επιτροπής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Βούλα Τσίλη παρέδωσαν έναν αυτόματο εξωτερικό απινιδωτή στον πρόεδρο Νίκο Γερασιμίδη και τους Εθελοντές Σαμαρείτες.

Ο δήμαρχος εξήρε την πρωτοβουλία της Σχολικής Επιτροπής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, τονίζοντας τη σημασία οι καθηγητές να είναι γνώστες των βασικών πρώτων βοηθειών, που πιθανά να χρειαστεί να προσφέρουν, ενώ πρόσθεσε πως η δημοτική αρχή έχει θέσει στόχο την αναβάθμιση των χώρων εκγύμνασης των μαθητών στα σχολεία με μια σειρά παρεμβάσεων.

«Σήμερα κλείνει ένας πρώτος κύκλος μας προσπάθειας που έχουμε ξεκινήσει και η οποία αφορά όχι μόνο την αναβάθμιση των γυμναστηρίων των σχολείων του δήμου μας, αλλά και την ενίσχυσή τους με απινιδωτές. Φυσικά και ευχόμαστε να μη χρειαστεί ποτέ να χρησιμοποιηθούν, αλλά πρέπει να είμαστε προετοιμασμένοι για όλα και γι' αυτό η Σχολική Επιτροπή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης ξεκίνησε αυτή την πρωτοβουλία σε συνεργασία με τον Ερυθρό Σταυρό, προκείμενου οι καθηγητές μας να εφοδιαστούν με γνώσεις πάνω σε θέματα πρώτων βοηθειών, με πρωταρχικό σκοπό την πρόληψη. Πρέπει να ευχαριστήσω όλους όσοι συμμετέχουν και αποδεικνύουν για μια ακόμη φορά ότι όταν ενώνουμε δυνάμεις έχουμε αποτελέσματα», δήλωσε ο κ. Μπέγκας.

«Είναι ευχή όλων μας να μη χρειαστεί να χρησιμοποιηθούν ποτέ. Η τοποθέτηση των απινιδωτών και η εκπαίδευση των ενδιαφερομένων, όμως, γίνεται για να είμαστε σε θέση να αντιμετωπίσουμε κάποιο πιθανό συμβάν», επισήμανε από την πλευρά της η κ. Τσίλη, η οποία ευχαρίστησε τους εκπαιδευτικούς που συμμετείχαν σε σεμινάριο εκπαίδευσης, και το τμήμα Εθελοντών Σαμαρειτών του Ερυθρού Σταυρού για την εθελοντική του συμμετοχή στο πρόγραμμα. Τέλος, ευχήθηκε και άλλοι εκπαιδευτικοί να ενδιαφερθούν και να εφοδιαστούν με γνώσεις πρώτων βοηθειών.

«Βάζουμε στόχους και χαίρομαι που σήμερα ένας απ’ αυτούς υλοποιείται. Ένας πολύ σημαντικός στόχος που δεν είναι άλλος από το να καλύψουμε την ασφάλεια μαθητών και αθλητών, που χρησιμοποιούν τα κλειστά γυμναστήρια των σχολείων μας», υπογράμμισε η κ. Τσίλη

Τόσο ο διευθυντής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ιωαννίνων Μιχάλης Ράπτης, όσο και ο πρόεδρος του Περιφερειακού Τμήματος Ιωαννίνων του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού Νίκος Γερασιμίδης, αναφέρθηκαν με τα καλύτερα λόγια στη συνεργασία που υπάρχει σε θέματα εκπαίδευσης με τον δήμο Ιωαννιτών, καλώντας την εκπαιδευτική κοινότητα να συμμετέχει ενεργά σε τέτοιες δράσεις.

Στην ίδια εκδήλωση, δόθηκαν και τα πιστοποιητικά εκπαίδευσης στους καθηγητές, οι οποίοι παρακολούθησαν το πρόγραμμα πρώτων βοηθειών από το Σώμα Εθελοντών Σαμαρειτών και εκπαιδεύτηκαν σε θέματα όπως καρδιοπνευμονική αναζωογόνηση, πρώτες βοήθειες σε επείγουσες για την ζωή καταστάσεις, πρόληψη από παιδικούς και εφηβικούς τραυματισμούς και χρήση αυτόματων εξωτερικών απινιδωτών (AEDs) σε σχολεία και δημόσιους χώρους.

Το επιμορφωτικό σεμινάριο είχε πραγματοποιηθεί τον περασμένο Σεπτέμβριο, μετά από πρωτοβουλία της Σχολικής Επιτροπής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ιωαννίνων, σε συνεργασία με το Τμήμα Σαμαρειτών του Παραρτήματος Ιωαννίνων του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού και τη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ιωαννίνων.

 

Το όνομά σας:
Το email σας:
Θέμα:
Σχόλιο: (μέχρι 1000 χαρακτήρες)


Προσφατα

14.11.18 | Εκδήλωση για τρεις ευεργέτες

Εκδήλωση τιμής και μνήμης σε τρεις από τους ευεργέτες της πόλης των Ιωαννίνων, την Ελευθερία...

13.11.18 | Τίμησαν τους πεσόντες Κρήτες 106 χρόνια μετά

Ελάχιστη οφειλόμενη τιμή προς τους πεσόντες Κρήτες, εθελοντές στη μάχη της 23ης Δεκεμβρίου 1912...

10.11.18 | Σεμινάριο ιστορίας με τη Μ. Ευθυμίου

Ένα τρίωρο σεμινάριο για την ιστορία, με τίτλο «Μεγάλες τομές στην ιστορία της ανθρωπότητας» και...

09.11.18 | Εκδήλωση για τρεις ευεργέτες

Εκδήλωση τιμής και μνήμης σε τρεις από τους ευεργέτες της πόλης των Ιωαννίνων, την Ελευθερία...

08.11.18 | «Το Χωριό του Αι Βασίλη»

Με «Το Χωριό του Αι Βασίλη» ξεκινά η λειτουργία του Ψυχαγωγικού Πάρκου Φρόντζου, στο οποίο θα...

07.11.18 | Μια δράση για τα οφέλη του μητρικού θηλασμού

Συνεχίζοντας την προσπάθεια ανάδειξης της σημασίας του μητρικού θηλασμού ως ένα κρίσιμο πρώτο βήμα...

06.11.18 | Τιμήθηκε η ιστορική μάχη της Γκραμπάλας

Τη μάχη της Γκραμπάλας και το Έπος του 1940 τίμησε ο δήμος Ζαγορίου την Κυριακή, στον ομώνυμο Τύμβο...

03.11.18 | «Bioprospect» για τη βιοποικιλότητα των δασών

Ο ορεινός όγκος της Πίνδου βρίσκεται στο επίκεντρο του έργου «BIOPROSPECT: Conservation and...