Σάββατο, 10 Φεβρουαρίου 2018
|

Με την ευχή να είναι αχρείαστοι

Επτά αυτόματους εξωτερικούς απινιδωτές παρέδωσε ο δήμος Ιωαννιτών στους διευθυντές ισάριθμων σχολείων, προκειμένου να τους τοποθετήσουν στα κλειστά γυμναστήρια, που χρησιμοποιούν καθημερινά χιλιάδες μαθητές και αθλητές σωματείων της πόλης.

Παράλληλα, αναγνωρίζοντας το πολύτιμο έργο του Περιφερειακού Τμήματος Ιωαννίνων του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, ο δήμαρχος Θωμάς Μπέγκας και η πρόεδρος της Σχολικής Επιτροπής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Βούλα Τσίλη παρέδωσαν έναν αυτόματο εξωτερικό απινιδωτή στον πρόεδρο Νίκο Γερασιμίδη και τους Εθελοντές Σαμαρείτες.

Ο δήμαρχος εξήρε την πρωτοβουλία της Σχολικής Επιτροπής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, τονίζοντας τη σημασία οι καθηγητές να είναι γνώστες των βασικών πρώτων βοηθειών, που πιθανά να χρειαστεί να προσφέρουν, ενώ πρόσθεσε πως η δημοτική αρχή έχει θέσει στόχο την αναβάθμιση των χώρων εκγύμνασης των μαθητών στα σχολεία με μια σειρά παρεμβάσεων.

«Σήμερα κλείνει ένας πρώτος κύκλος μας προσπάθειας που έχουμε ξεκινήσει και η οποία αφορά όχι μόνο την αναβάθμιση των γυμναστηρίων των σχολείων του δήμου μας, αλλά και την ενίσχυσή τους με απινιδωτές. Φυσικά και ευχόμαστε να μη χρειαστεί ποτέ να χρησιμοποιηθούν, αλλά πρέπει να είμαστε προετοιμασμένοι για όλα και γι' αυτό η Σχολική Επιτροπή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης ξεκίνησε αυτή την πρωτοβουλία σε συνεργασία με τον Ερυθρό Σταυρό, προκείμενου οι καθηγητές μας να εφοδιαστούν με γνώσεις πάνω σε θέματα πρώτων βοηθειών, με πρωταρχικό σκοπό την πρόληψη. Πρέπει να ευχαριστήσω όλους όσοι συμμετέχουν και αποδεικνύουν για μια ακόμη φορά ότι όταν ενώνουμε δυνάμεις έχουμε αποτελέσματα», δήλωσε ο κ. Μπέγκας.

«Είναι ευχή όλων μας να μη χρειαστεί να χρησιμοποιηθούν ποτέ. Η τοποθέτηση των απινιδωτών και η εκπαίδευση των ενδιαφερομένων, όμως, γίνεται για να είμαστε σε θέση να αντιμετωπίσουμε κάποιο πιθανό συμβάν», επισήμανε από την πλευρά της η κ. Τσίλη, η οποία ευχαρίστησε τους εκπαιδευτικούς που συμμετείχαν σε σεμινάριο εκπαίδευσης, και το τμήμα Εθελοντών Σαμαρειτών του Ερυθρού Σταυρού για την εθελοντική του συμμετοχή στο πρόγραμμα. Τέλος, ευχήθηκε και άλλοι εκπαιδευτικοί να ενδιαφερθούν και να εφοδιαστούν με γνώσεις πρώτων βοηθειών.

«Βάζουμε στόχους και χαίρομαι που σήμερα ένας απ’ αυτούς υλοποιείται. Ένας πολύ σημαντικός στόχος που δεν είναι άλλος από το να καλύψουμε την ασφάλεια μαθητών και αθλητών, που χρησιμοποιούν τα κλειστά γυμναστήρια των σχολείων μας», υπογράμμισε η κ. Τσίλη

Τόσο ο διευθυντής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ιωαννίνων Μιχάλης Ράπτης, όσο και ο πρόεδρος του Περιφερειακού Τμήματος Ιωαννίνων του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού Νίκος Γερασιμίδης, αναφέρθηκαν με τα καλύτερα λόγια στη συνεργασία που υπάρχει σε θέματα εκπαίδευσης με τον δήμο Ιωαννιτών, καλώντας την εκπαιδευτική κοινότητα να συμμετέχει ενεργά σε τέτοιες δράσεις.

Στην ίδια εκδήλωση, δόθηκαν και τα πιστοποιητικά εκπαίδευσης στους καθηγητές, οι οποίοι παρακολούθησαν το πρόγραμμα πρώτων βοηθειών από το Σώμα Εθελοντών Σαμαρειτών και εκπαιδεύτηκαν σε θέματα όπως καρδιοπνευμονική αναζωογόνηση, πρώτες βοήθειες σε επείγουσες για την ζωή καταστάσεις, πρόληψη από παιδικούς και εφηβικούς τραυματισμούς και χρήση αυτόματων εξωτερικών απινιδωτών (AEDs) σε σχολεία και δημόσιους χώρους.

Το επιμορφωτικό σεμινάριο είχε πραγματοποιηθεί τον περασμένο Σεπτέμβριο, μετά από πρωτοβουλία της Σχολικής Επιτροπής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ιωαννίνων, σε συνεργασία με το Τμήμα Σαμαρειτών του Παραρτήματος Ιωαννίνων του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού και τη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ιωαννίνων.

 

Το όνομά σας:
Το email σας:
Θέμα:
Σχόλιο: (μέχρι 1000 χαρακτήρες)


Προσφατα

17.02.18 | Το «μυστήριο της μικρής αρκούδας» στα σχολεία

Με ένα νέο, δυναμικό και διασκεδαστικό πρόγραμμα περιβαλλοντικής εκπαίδευσης, το «μυστήριο της...

16.02.18 | Ξετυλίγοντας τη σύγχρονη ιστορία της πόλης

Μία ιδιαίτερη αναδρομή στη νεώτερη ιστορία της πόλης έχουν την ευκαιρία να κάνουν όσοι επισκεφθούν...

15.02.18 | «Οι φύλακες των αφανών»

Μετά την Αθήνα, την Καβάλα, τη Θεσσαλονίκη και τον Πειραιά, η έκθεση φωτογραφίας με θέμα «Εύζωνες /...

14.02.18 | Βραβείο για «Το Ήλεκτρον της Νιότης»

Το 1ο βραβείο καλύτερης μαθητικής ταινίας απέσπασε το Δημοτικό Σχολείο Κατσικά, με την ταινία «Το...

13.02.18 | Από τα χρόνια της εξορίας έως την τοπιογραφία

Μια αναδρομική έκθεση ενός από τους σπουδαιότερους έλληνες καλλιτέχνες, του Χρίστου Δαγκλή,...

09.02.18 | Τίμησε δρομείς, αρχές και εθελοντές

Μια εκδήλωση απονομής τιμής στις αρχές των Ιωαννίνων πραγματοποίησε ο Σύλλογος Δρομέων Ιωαννίνων,...

08.02.18 | Οι εκπαιδευτικοί μπήκαν στη θέση των μαθητών

Από την αθρόα προσέλευση 200 και πλέον εκπαιδευτικών και στελεχών της εκπαίδευσης όλων των βαθμίδων...

07.02.18 | Έκθεση Χαρτών του Μιχαήλ Θ. Χρυσοχόου

Έκθεση Χαρτών του Μιχαήλ Θ. Χρυσοχόου Ζιτσαίου θα φιλοξενηθεί στη Ζωσιμαία Δημόσια Κεντρική...