Παρασκευή, 5 Ιανουαρίου 2018
|

Ένα βιβλίο, απόσταγμα μιας πλούσιας εμπειρίας

Ένας άνθρωπος του αθλητισμού που κατάγεται από τα Γιάννενα, αλλά δραστηριοποιείται εδώ και δεκαετίες σε αθλητικούς συλλόγους στην Αθήνα, παρουσιάζει το «απόσταγμα» μιας πλούσιας και σημαντικής προπονητικής εμπειρίας.

Ο λόγος για τον προπονητή Γιάννη Οικονόμου, που παρουσιάζει το βιβλίο του «Η Γεφυρα του δρομέα στο παρά πέντε», ένα μοναδικό εργαλείο για προπονητές, αθλητές, ακόμη και για ερασιτέχνες δρομείς, την Κυριακή 7 Ιανουαρίου, στις 7 το απόγευμα, στην αίθουσα του πολιτιστικού πολυχώρου «Δ. Χατζής».
«Η Γεφυρα του δρομέα στο παρά πέντε» είναι ένα σύγγραμμα που περιλαμβάνει μια προπονητική ποικιλία, με μοντέρνες αντιλήψεις, που καλύπτει μέσα από 1.200 προπονητικά προγράμματα όλες τις απαιτήσεις, όλες τις ηλικίες και όλες τις δρομικές αποστάσεις. Πρόκειται για έναν πλήρη προπονητικό οδηγό, αποσκοπώντας στην επίτευξη των στόχων του καθενός, αλλά και υψηλού επιπέδου επιδόσεις.
Ο Γιάννης Οικονόμου που χαρακτηρίζεται ως ένας είναι από τους πιο συνεπείς προπονητές στίβου, έχει συμπληρώσει 40 χρόνια γυμνάζοντας και προπονώντας αθλητές, και με το βιβλίο του επιδιώκει να μεταλαμπαδεύσει την εμπειρία του αυτή σε νεότερους αθλητές και προπονητές.
Ως αθλητής, ο Γ. Οικονόμου έχει αγωνιστεί σε 18 μαραθωνίους στην Ελλάδα και το εξωτερικό, αλλά και τρεις φορές έτρεξε στο «Σπάρταθλον» και τερμάτισε δύο φορές. Στην προπονητική του καριέρα έχει αναδείξει 182 πανελληνιονίκες, έξι βαλκανιονίκες και πολλές άλλες επιτυχίες.
Τελείωσε τις σπουδές του στη Ζωσιμαία Σχολή Ιωαννίνων και Φυσική Αγωγή το κολέγιο Κουίνσμπορο στις ΗΠΑ, ενώ έχει κάνει διοίκηση οργάνωση αθλητισμού στο Λάφμπορο στη Βρετανία. Από το 1976 ως το 1978 ήταν στις ακαδημίες στίβου του ΑΓΣ Ιωαννίνων, ενώ είναι προπονητής του ΣΕΓΑΣ από το 1980 ως σήμερα. Δούλεψε στον ΑΟ Π. Φαλήρου από το 1980 ως το 1992 και από το 2006 ως το 2012, στο Οίον Αγ. Στεφάνου από το 1992 ως το 1997, στην Ολυμπιάδα Κηφισιάς από το 1997 ως το 2000 και στο Βέλος Π. Φαλήρου από το 2012 ως σήμερα. Ακόμη είναι κριτής από το 1967 ως σήμερα και εργάστηκε με την Εθνική ομάδα Κωφών- Βαρήκοων από το 1997 ως το 2014. Ήταν συντονιστής στο μαραθώνιο των Ολυμπιακών Αγώνων του 2004 στην Αθήνα, επίσημος μετρητής της IAAF στην Κλασική Μαραθωνίου δρόμου, ημιμαραθωνίου και μαραθωνίου Ναυπλίου. Έχει αναλάβει από το 2000 ως σήμερα τα σχολικά προγράμματα στίβου του Κολεγίου Αθηνών- Ψυχικού.
Βραβεύτηκε για την προσφορά του στον αθλητισμό από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κωστή Στεφανόπουλο το 2005 για τις υπηρεσίες του στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2004 και για τις ολυμπιακές επιτυχίες των αθλητών του 9κωφούς- βαρήκοους) που ανέδειξε την ίδια χρονιά. Το 1983-84 κατόπιν πρότασης του στο υπουργείο Αθλητισμού, ξεκίνησαν να λειτουργούν αθλητικά προγράμματα στο Σωφρονιστικό ίδρυμα Κορυδαλλού, στα οποία εργάστηκε εθελοντικά.
Για την αθλητική του προσφορά έχει βραβευτεί από τους δήμους Αθηναίων, Ιωαννίνων, Σπάρτης, Αγ. Στεφάνου (Διονύσου), Γέρακα ΕΟΤ, το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο. Επίσης, και από αθλητικά σωματεία που δούλεψε.
«Η νίκη όταν δεν είναι έντιμη, ισοδυναμεί με ήττα», αναφέρει χαρακτηριστικά η πρόσκληση και επισημαίνεται ότι μεγάλο μέρος των εσόδων του βιβλίου θα δοθούν στο Κοινωνικό Παντοπωλείο δήμου Διονύσου, στο Κοινωνικό συσσίτιο του δήμου Π. Φαλήρου και στον τρικαλινό ιερέα του Ιερού Ναού του Αγ. Γεωργίου o οποίος επιτελεί έργο βιοποριστικής στήριξης.
Το όνομά σας:
Το email σας:
Θέμα:
Σχόλιο: (μέχρι 1000 χαρακτήρες)


Προσφατα

26.09.18 | «Στα πρόθυρα» στο Μουσείο Αργυροτεχνίας

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Τρίτης Ηλικίας, το Πολιτιστικό Ίδρυμα Ομίλου Πειραιώς, σε συνεργασία...

25.09.18 | Έστειλε «πράσινο» μήνυμα το Followgreen

Ένα «πράσινο» μήνυμα έδωσε το Followgreen, η πλατφόρμα επιβράβευσης και ευαισθητοποίησης για την...

22.09.18 | Ποδηλατώντας τον Γύρο της Λίμνης

Με τη συμμετοχή περισσότερων από 100 ποδηλατών πραγματοποιήθηκε η ποδηλατοβόλτα 30 χλμ. στη...

21.09.18 | Σήμερα έχει ποδηλατοβόλτα

Με… ορθοπεταλιές ολοκληρώνεται η Εβδομάδα Λίμνης, που αποτελεί κάθε χρόνο την εισαγωγή στο διήμερο...

20.09.18 | Από τους μύθους και τους θρύλους… στον Γύρο...

Έναν εικονικό γύρο της Παμβώτιδας, λίγα 24ωρα πριν δοθεί την Κυριακή 23 Σεπτεμβρίου η εκκίνηση του...

19.09.18 | Βάλτε την άσκηση στην καθημερινότητά σας

Βάλτε το περπάτημα και το ποδήλατο στη ζωή σας, καθώς ακόμη και μια ολιγόλεπτη άσκηση μπορεί να...

18.09.18 | H επιστημονική κληρονομιά του Πάνου Δημ....

Μια εκδήλωση προς τιμήν του λογοτέχνη, συγγραφέα και ερευνητή Πάνου Τζιόβα πραγματοποιείται την...

15.09.18 | «Στην πόλη βαδίζω, ζωή κερδίζω»

Mια ενημερωτική ιατρική ημερίδα με τίτλο «Στην πόλη βαδίζω, ζωή κερδίζω» συνδιοργανώνουν ο 12ος...