Πέμπτη, 7 Δεκεμβρίου 2017
|
Ηπειρωτικός Αγών

«Λογοτεχνικές Γέφυρες» στο Καμπέρειο

«Γέφυρες» με το ΤΕΙ Ηπείρου, το πανεπιστήμιο, τη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση και το κοινό της πόλης «χτίζει» το Δημοτικό Περιφερειακό Θέατρο Ιωαννίνων, με τέσσερις ξεχωριστές εκδηλώσεις για τη λογοτεχνία και την ποίηση.

Οι «Λογοτεχνικές Γέφυρες» ξεκινούν με την εκδήλωση «Σημάδια στον χρόνο» τη Δευτέρα 11 Δεκεμβρίου. Οι ποιητές αφήνουν τα σημάδια τους στο χρόνο και συνομιλούν για το αύριο. Μια συνάντηση με τους ποιητές Σωτήρη Παστάκα και Κυριάκο Συφιλτζόγλου, και τη συμμετοχή φοιτητών του ΤΕΙ Ηπείρου. Θα προλογίσει η καθηγήτρια ψυχολογίας του ΤΕΙ Ηπείρου Μαίρη Γκούβα και θα συντονίσει η δημοσιογράφος Τιτίκα Τζάλλα.
Ο Σωτήρης Παστάκας γεννήθηκε το 1954 στη Λάρισα, όπου και ζει. Το 2004 ίδρυσε την ηλεκτρονική επιθεώρηση ποιητικής τέχνης «Ποιείν» και το 2013 τη «Θράκα». Έχει εκδώσει μεταφράσεις ιταλικής ποίησης, δοκίμια και δώδεκα ποιητικές συλλογές, ενώ το 2013 οραματίστηκε και διοργάνωσε το Α’ Πανθεσσαλικό Φεστιβάλ Ποίησης.
Ο Κυριάκος Συφιλτζόγλου γεννήθηκε στη Δράμα το 1983. Έχει εκδώσει τέσσερις ποιητικές συλλογές, εκ των οποίων η τελευταία με τίτλο «Στο σπίτι του κρεμασμένου», τιμήθηκε με το Βραβείο Ποίησης Αναγνώστης 2016.
Στις 15 Ιανουαρίου θα ακολουθήσει η εκδήλωση «Παράλληλα των μύθων», όπου θα παρουσιαστούν λογοτεχνικά κείμενα και βιβλία που διατρέχουν μύθους και παραμύθια, αγγίζοντας με μοναδική ευαισθησία σύγχρονα ζητήματα της κοινωνίας. Θα συμμετέχουν οι συγγραφείς Θωμάς Κοροβίνης και Μιχάλης Μακρόπουλος, καθώς και μαθητές του Λυκείου Ελεούσας, ενώ θα προλογίσει και θα συντονίσει η συγγραφέας Νεκταρία Ζαγοριανάκου.
Η τρίτη εκδήλωση είναι προγραμματισμένη για τις 29 Ιανουαρίου και έχει τίτλο «Μέσα από ευρυγώνιο φακό». Θέμα της είναι η λογοτεχνία στον ηλεκτρονικό και έντυπο τύπο και ομιλητές θα είναι ο αρχισυντάκτης της διαδικτυακής πύλης για το βιβλίο Book Press Κώστας Αγοραστός, το μέλος της συντακτικής επιτροπής του ηλεκτρονικού περιοδικού ο «Αναγνώστης» Γιάννης Μπασκόζος και η συγγραφέας, μεταφράστρια και κριτικός λογοτεχνίας Κατερίνα Σχινά. Θα συμμετέχουν φοιτητές του πανεπιστημίου Ιωαννίνων και θα συντονίσει ο δημοσιογράφος Φιλήμων Καραμήτσος.
Οι «Λογοτεχνικές Γέφυρες» θα ολοκληρωθούν με την εκδήλωση «Η λογοτεχνία ανοίγει την αυλαία. Λογοτεχνικά κείμενα στο θέατρο», στις 23 Απριλίου. Συμμετέχουν έλληνες συγγραφείς, που τα βιβλία τους έχουν μεταφερθεί με επιτυχία στο θέατρο. Θα συντονίσει η διδάκτωρ φιλολογίας Άσπα Χασιώτη.
Όλες οι εκδηλώσεις θα φιλοξενηθούν στο Θέατρο Καμπέρειο και η ώρα έναρξής τους είναι 8 το βράδυ.
Το όνομά σας:
Το email σας:
Θέμα:
Σχόλιο: (μέχρι 1000 χαρακτήρες)


Προσφατα

24.02.18 | Tzoumerka ski and climb festival στις 3 και...

Με στόχο να καταστεί μια από τις μεγαλύτερες συναντήσεις ορειβατών και χιονοδρόμων στην Ελλάδα κάθε...

23.02.18 | Τα «Πορφυρά Παλάτια» της Αίγλης Κρίκη

Τα «Πορφυρά Παλάτια» της, ένα ιστορικό μυθιστόρημα, θα παρουσιάσουν η συγγραφέας του Αίγλη Κρίκη...

21.02.18 | Συνεπιμέλεια

Με τα διαζύγια να αυξάνονται ολοένα και περισσότερο, τα ερωτήματα ως προς τη βέλτιστη διαχείριση...

17.02.18 | Το «μυστήριο της μικρής αρκούδας» στα σχολεία

Με ένα νέο, δυναμικό και διασκεδαστικό πρόγραμμα περιβαλλοντικής εκπαίδευσης, το «μυστήριο της...

16.02.18 | Ξετυλίγοντας τη σύγχρονη ιστορία της πόλης

Μία ιδιαίτερη αναδρομή στη νεώτερη ιστορία της πόλης έχουν την ευκαιρία να κάνουν όσοι επισκεφθούν...

15.02.18 | «Οι φύλακες των αφανών»

Μετά την Αθήνα, την Καβάλα, τη Θεσσαλονίκη και τον Πειραιά, η έκθεση φωτογραφίας με θέμα «Εύζωνες /...

14.02.18 | Βραβείο για «Το Ήλεκτρον της Νιότης»

Το 1ο βραβείο καλύτερης μαθητικής ταινίας απέσπασε το Δημοτικό Σχολείο Κατσικά, με την ταινία «Το...

13.02.18 | Από τα χρόνια της εξορίας έως την τοπιογραφία

Μια αναδρομική έκθεση ενός από τους σπουδαιότερους έλληνες καλλιτέχνες, του Χρίστου Δαγκλή,...