Πέμπτη, 7 Δεκεμβρίου 2017
|
Ηπειρωτικός Αγών

«Λογοτεχνικές Γέφυρες» στο Καμπέρειο

«Γέφυρες» με το ΤΕΙ Ηπείρου, το πανεπιστήμιο, τη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση και το κοινό της πόλης «χτίζει» το Δημοτικό Περιφερειακό Θέατρο Ιωαννίνων, με τέσσερις ξεχωριστές εκδηλώσεις για τη λογοτεχνία και την ποίηση.

Οι «Λογοτεχνικές Γέφυρες» ξεκινούν με την εκδήλωση «Σημάδια στον χρόνο» τη Δευτέρα 11 Δεκεμβρίου. Οι ποιητές αφήνουν τα σημάδια τους στο χρόνο και συνομιλούν για το αύριο. Μια συνάντηση με τους ποιητές Σωτήρη Παστάκα και Κυριάκο Συφιλτζόγλου, και τη συμμετοχή φοιτητών του ΤΕΙ Ηπείρου. Θα προλογίσει η καθηγήτρια ψυχολογίας του ΤΕΙ Ηπείρου Μαίρη Γκούβα και θα συντονίσει η δημοσιογράφος Τιτίκα Τζάλλα.
Ο Σωτήρης Παστάκας γεννήθηκε το 1954 στη Λάρισα, όπου και ζει. Το 2004 ίδρυσε την ηλεκτρονική επιθεώρηση ποιητικής τέχνης «Ποιείν» και το 2013 τη «Θράκα». Έχει εκδώσει μεταφράσεις ιταλικής ποίησης, δοκίμια και δώδεκα ποιητικές συλλογές, ενώ το 2013 οραματίστηκε και διοργάνωσε το Α’ Πανθεσσαλικό Φεστιβάλ Ποίησης.
Ο Κυριάκος Συφιλτζόγλου γεννήθηκε στη Δράμα το 1983. Έχει εκδώσει τέσσερις ποιητικές συλλογές, εκ των οποίων η τελευταία με τίτλο «Στο σπίτι του κρεμασμένου», τιμήθηκε με το Βραβείο Ποίησης Αναγνώστης 2016.
Στις 15 Ιανουαρίου θα ακολουθήσει η εκδήλωση «Παράλληλα των μύθων», όπου θα παρουσιαστούν λογοτεχνικά κείμενα και βιβλία που διατρέχουν μύθους και παραμύθια, αγγίζοντας με μοναδική ευαισθησία σύγχρονα ζητήματα της κοινωνίας. Θα συμμετέχουν οι συγγραφείς Θωμάς Κοροβίνης και Μιχάλης Μακρόπουλος, καθώς και μαθητές του Λυκείου Ελεούσας, ενώ θα προλογίσει και θα συντονίσει η συγγραφέας Νεκταρία Ζαγοριανάκου.
Η τρίτη εκδήλωση είναι προγραμματισμένη για τις 29 Ιανουαρίου και έχει τίτλο «Μέσα από ευρυγώνιο φακό». Θέμα της είναι η λογοτεχνία στον ηλεκτρονικό και έντυπο τύπο και ομιλητές θα είναι ο αρχισυντάκτης της διαδικτυακής πύλης για το βιβλίο Book Press Κώστας Αγοραστός, το μέλος της συντακτικής επιτροπής του ηλεκτρονικού περιοδικού ο «Αναγνώστης» Γιάννης Μπασκόζος και η συγγραφέας, μεταφράστρια και κριτικός λογοτεχνίας Κατερίνα Σχινά. Θα συμμετέχουν φοιτητές του πανεπιστημίου Ιωαννίνων και θα συντονίσει ο δημοσιογράφος Φιλήμων Καραμήτσος.
Οι «Λογοτεχνικές Γέφυρες» θα ολοκληρωθούν με την εκδήλωση «Η λογοτεχνία ανοίγει την αυλαία. Λογοτεχνικά κείμενα στο θέατρο», στις 23 Απριλίου. Συμμετέχουν έλληνες συγγραφείς, που τα βιβλία τους έχουν μεταφερθεί με επιτυχία στο θέατρο. Θα συντονίσει η διδάκτωρ φιλολογίας Άσπα Χασιώτη.
Όλες οι εκδηλώσεις θα φιλοξενηθούν στο Θέατρο Καμπέρειο και η ώρα έναρξής τους είναι 8 το βράδυ.
Το όνομά σας:
Το email σας:
Θέμα:
Σχόλιο: (μέχρι 1000 χαρακτήρες)


Προσφατα

14.12.17 | Ένα βιβλίο για το Ανήλιο και τους ανθρώπους...

Το βιβλίο «Στη σκιά του ήλιου – το Ανήλιο της Πίνδου» του ηπειρώτη δημοσιογράφου Φώντα Χήτα, που...

13.12.17 | Η τέχνη συναντά την επιστήμη και την...

Την έκθεση BioFuture διοργανώνει το Διεθνές Φεστιβάλ Ψηφιακών Τεχνών της Ελλάδας Athens Digital...

12.12.17 | Ερωτήσεις με έμπνευση

Πολλοί γονείς συναντούν δυσκολία στο να διατηρήσουν ανοιχτή την επικοινωνία με τα παιδιά τους σε...

09.12.17 | Στήριξη στην «Κιβωτό του Κόσμου»

Πρωτοβουλία για την στήριξη του έργου της «Κιβωτού του Κόσμου», του μη κερδοσκοπικού οργανισμού...

08.12.17 | Η πόλη από ασήμι ανοίγει τις πύλες της

Σε μία πόλη φτιαγμένη από ασήμι μεταμορφώνεται το Παραλίμνιο Ψυχαγωγικό Πάρκο Ιωαννίνων και...

06.12.17 | Κάθε μέρα μια γιορτή για τα παιδιά

Τα Χριστούγεννα πλησιάζουν και τα Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών του δήμου Ιωαννιτών...

05.12.17 | «Υγιή παιδιά, υγιής πλανήτης»

Μια… διαφορετική συνταγή, με στόχο την προστασία της υγείας αλλά και του πλανήτη, «μαγειρεύει» μαζί...

02.12.17 | Σκλήρυνση κατά πλάκας και νέες εξελίξεις

Ενημερωτική εκδήλωση για τη σκλήρυνση κατά πλάκας διοργανώνει η Ένωση Φίλων και Πασχόντων με...