Τετάρτη, 6 Δεκεμβρίου 2017
|
Ηπειρωτικός Αγών

Κάθε μέρα μια γιορτή για τα παιδιά

Τα Χριστούγεννα πλησιάζουν και τα Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών του δήμου Ιωαννιτών ετοίμασαν ένα πρόγραμμα δημιουργικών εργαστηρίων για τα παιδιά της πόλης, που περιλαμβάνουν δραστηριότητες θεατρικού παιχνιδιού, κάλαντα, τραγούδια, κατασκευές, ζαχαροπλαστική, έθιμα, ιστορίες και πολλή φαντασία.

Τα εργαστήρια ξεκινούν από σήμερα Τετάρτη, στις 5.30 το απόγευμα, στο ΚΔΑΠ Ανατολής, όπου ο Άι Βασίλης έχασε την μπότα του και τα παιδιά θα αναλάβουν να του φτιάξουν μια καινούργια γεμάτη γλυκές εκπλήξεις.
Αύριο Πέμπτη, στις 5.30 το απόγευμα, στο ΚΔΑΠ Περιβλέπτου, τα παιδιά θα κατασκευάσουν στολίδια από υλικά του δάσους, δείχνοντας την αγάπη του στη φύση, ενώ την Παρασκευή 8 Δεκεμβρίου, στις 6.30 το απόγευμα, στο ΚΔΑΠ Κατσικά, τα παιδιά θα περάσουν «Μια νύχτα στο εργαστήρι του Αη Βασίλη», φτιάχνοντας στολίδια, κάρτες και γούρια.
Τη Δευτέρα 11 Δεκεμβρίου, στις 6.30 το απόγευμα, η σκυτάλη περνά στο ΚΔΑΠ Αερόστατο, όπου, με αφορμή την ημέρα του παιδιού, οι μικροί ηθοποιοί και οι λάτρεις της ζωγραφικής δραματοποιούν και ζωντανεύουν πίνακες γνωστών ζωγράφων μέσα από τεχνικές θεάτρου και παιχνιδιού.
Την Τρίτη 12 Δεκεμβρίου το πρόγραμμα περιλαμβάνει τρία εργαστήρια. Στις 5.30 το απόγευμα, στο ΚΔΑΠ Νεοκαισάρειας, η εικαστικός Ελένη Ιωάννου θα κάνει ζωγραφική προσώπου στα παιδιά και θα προβληθεί η ταινία «Ο Άη Βασίλης έρχεται από την Καισαρεία», στις 6 το απόγευμα στο ΚΔΑΠ Κατσικά θα οργανωθεί το «Χιονισμένο Μπισκοτόσπιτο», ένα εργαστήριο ζαχαροπλαστικής με μπισκότο, γλάσο και πολύχρωμα καραμελάκια, ενώ επίσης στις 6 το απόγευμα στο ΚΔΑΠ Σβούρα, διοργανώνεται ένα εργαστήριο με τίτλο «Γλυκά κατασκευάσματα».
Για την Τετάρτη 13 Δεκεμβρίου, στο ΚΔΑΠ Ανατολής τα παιδιά θα διαβάσουν και θα βιώσουν τη μαγεία της Άγιας Νύχτας μέσα από παραδοσιακές ιστορίες, ενώ στο ΚΔΑΠ Περιβλέπτου θα γίνει ο στολισμός του χριστουγεννιάτικου ελάτου με ευχές από την καρδιά των παιδιών.
Ένα θεατρικό εργαστήρι γεμάτο συναισθήματα και όνειρα, με τίτλο «Παιδικά Όνειρα», θα οργανωθεί την Πέμπτη 14 Δεκεμβρίου, στις 6 το απόγευμα, στο ΚΔΑΠ Σβούρα, με τη σκυτάλη να περνά την επόμενη ημερά στο ΚΔΑΠ Νεοκαισάρειας για το εργαστήριο «2018 Ευχές» με τα παιδιά να καλούνται να φτιάξουν ημερολόγια και κάρτες, στο ΚΔΑΠ Αμφιθέας για το εργαστήριο «Το έλκηθρο του Άη Βασίλη» και στο ΚΔΑΠ Αερόστατο, όπου τα παιδιά θα κληθούν να δημιουργήσουν εορταστική ατμόσφαιρα με κίνηση, συνεργασία και ανταμοιβή.
Το Σάββατο 16 Δεκεμβρίου, στις 10.30 το πρωί, στο ΚΔΑΠ Ρόδα οργανώνεται το εργαστήριο «Τα έθιμα του Δωδεκαημέρου» με παραμύθια, χριστόψωμα, αρωματικά στολίδια και κάλαντα από την ελληνική παράδοση, και στις 11 το πρωί στο ΚΔΑΠ Αερόστατο τα «ζαχαράκια» ετοιμάζονται για νέες δημιουργίες στην κουζίνα.
Γούρια για όλη τη χρονιά θα φτιάξουν τα παιδιά στο ΚΔΑΠ Αμφιθέας στις 6 το απόγευμα της Τρίτης 19 Δεκεμβρίου, ενώ στις 6.30 το απόγευμα στο ΚΔΑΠ Αερόστατο τα «μαστοράκια προτείνουν ιδέες για μετατροπές και για ανακύκλωση στολιδιών.
Γλυκά και μπισκότα θα ψήσουν και θα στολίσουν τα παιδιά του ΚΔΑΠ Ανατολής την Τετάρτη 20 Δεκεμβρίου, ενώ «μυρωδάτα ημερολόγια» θα αναλάβουν να κατασκευάσουν τα παιδιά του ΚΔΑΠ Κατσικά. Την Πέμπτη 21 Δεκεμβρίου, το ΚΔΑΠ Ρόδα θα παρουσιάσει το εργαστήριο «Χριστούγεννα στον κόσμο» με παραμύθια, τραγούδια, γλυκίσματα και εικόνες από τα έθιμα του κόσμου για τα Χριστούγεννα και την Πρωτοχρονιά, ενώ στο ΚΔΑΠ Σβούρα θα οργανωθεί ένα χριστουγεννιάτικο παιχνίδι μυστηρίου με τίτλο «Χρωματιστές Πόρτες».
Τα χριστουγεννιάτικα εργαστήρια ολοκληρώνονται την Παρασκευή 22 Δεκεμβρίου με τα παιδιά του ΚΔΑΠ Νεοκαισάρειας να φτιάχνουνχριστουγεννιάτικα μπισκότα, του ΚΔΑΠ Αμφιθέας το ημερολόγιό τους και στο ΚΔΑΠ Κατσικά θα γίνει προβολή χριστουγεννιάτικης παιδικής ταινίας.
Τα εργαστήρια απευθύνονται σε παιδιά ηλικίας 5-12 ετών και η είσοδος είναι ελεύθερη με απαραίτητη τη δήλωση συμμετοχής στα τηλέφωνα των ΚΔΑΠ Ρόδα (Δωδώνης 35, 2651068565), Αερόστατο (Βοτανικός, 2651074644), Σβούρα (Αμπελόκηποι,2651037187), Ανατολής(2651066426), Κατσικά (2651094591), Αμφιθέας(26510-81996), Νεοκαισάρειας (26510-91286) καιΠεριβλέπτου (2651062388).
Το όνομά σας:
Το email σας:
Θέμα:
Σχόλιο: (μέχρι 1000 χαρακτήρες)


Προσφατα

21.07.18 | «Καλοκαίρι στο Μουσείο» με εκπαιδευτικά...

Εκπαιδευτικές δράσεις για τους μικρούς επισκέπτες του διοργανώνει στο Αρχαιολογικό Μουσείο...

20.07.18 | Από το Συρράκο ξεκινά το «Έτος Κ. Κρυστάλλη»

Μια σειρά εκδηλώσεων για τον ποιητή Κώστα Κρυστάλλη, με αφορμή τη συμπλήρωση 150 χρόνων από τη...

19.07.18 | Εκδηλώσεις μνήμης στη Μουσιωτίτσα

Παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλου θα πραγματοποιηθούν οι εκδηλώσεις μνήμης...

18.07.18 | Με θεματικό άξονα το ψωμί

Με εντατικούς ρυθμούς συνεχίζονται οι προετοιμασίες για το 2ο Συμπόσιο Γαστρονομίας Λάκκας Σουλίου,...

17.07.18 | «Συνδεθείτε» με την πολιτιστική κληρονομιά

Η εφαρμογή επαυξημένης πραγματικότητας του ευρωπαϊκού έργου PLUGGY θα είναι διαθέσιμη στους...

14.07.18 | Ένα καλοκαίρι πλούσιο σε εκδηλώσεις

Ιδιαίτερα πλούσιο σε ποιοτικές εκδηλώσεις πολιτιστικού και αθλητικού περιεχομένου, μαζί βέβαια με...

13.07.18 | 150 χρόνια από τη γέννηση του Κ. Κρυστάλλη

Παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλου θα πραγματοποιηθεί η εκδήλωση για τα 150...

12.07.18 | «Καλωσόρσαταν» στις γαλάζιες παραλίες

Με το «Καλωσόρσαταν» στις γαλάζιες παραλίες της Κοιλάδας του Αχελώου περιμένουν οι νέοι να...