Τετάρτη, 6 Δεκεμβρίου 2017
|
Ηπειρωτικός Αγών

Κάθε μέρα μια γιορτή για τα παιδιά

Τα Χριστούγεννα πλησιάζουν και τα Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών του δήμου Ιωαννιτών ετοίμασαν ένα πρόγραμμα δημιουργικών εργαστηρίων για τα παιδιά της πόλης, που περιλαμβάνουν δραστηριότητες θεατρικού παιχνιδιού, κάλαντα, τραγούδια, κατασκευές, ζαχαροπλαστική, έθιμα, ιστορίες και πολλή φαντασία.

Τα εργαστήρια ξεκινούν από σήμερα Τετάρτη, στις 5.30 το απόγευμα, στο ΚΔΑΠ Ανατολής, όπου ο Άι Βασίλης έχασε την μπότα του και τα παιδιά θα αναλάβουν να του φτιάξουν μια καινούργια γεμάτη γλυκές εκπλήξεις.
Αύριο Πέμπτη, στις 5.30 το απόγευμα, στο ΚΔΑΠ Περιβλέπτου, τα παιδιά θα κατασκευάσουν στολίδια από υλικά του δάσους, δείχνοντας την αγάπη του στη φύση, ενώ την Παρασκευή 8 Δεκεμβρίου, στις 6.30 το απόγευμα, στο ΚΔΑΠ Κατσικά, τα παιδιά θα περάσουν «Μια νύχτα στο εργαστήρι του Αη Βασίλη», φτιάχνοντας στολίδια, κάρτες και γούρια.
Τη Δευτέρα 11 Δεκεμβρίου, στις 6.30 το απόγευμα, η σκυτάλη περνά στο ΚΔΑΠ Αερόστατο, όπου, με αφορμή την ημέρα του παιδιού, οι μικροί ηθοποιοί και οι λάτρεις της ζωγραφικής δραματοποιούν και ζωντανεύουν πίνακες γνωστών ζωγράφων μέσα από τεχνικές θεάτρου και παιχνιδιού.
Την Τρίτη 12 Δεκεμβρίου το πρόγραμμα περιλαμβάνει τρία εργαστήρια. Στις 5.30 το απόγευμα, στο ΚΔΑΠ Νεοκαισάρειας, η εικαστικός Ελένη Ιωάννου θα κάνει ζωγραφική προσώπου στα παιδιά και θα προβληθεί η ταινία «Ο Άη Βασίλης έρχεται από την Καισαρεία», στις 6 το απόγευμα στο ΚΔΑΠ Κατσικά θα οργανωθεί το «Χιονισμένο Μπισκοτόσπιτο», ένα εργαστήριο ζαχαροπλαστικής με μπισκότο, γλάσο και πολύχρωμα καραμελάκια, ενώ επίσης στις 6 το απόγευμα στο ΚΔΑΠ Σβούρα, διοργανώνεται ένα εργαστήριο με τίτλο «Γλυκά κατασκευάσματα».
Για την Τετάρτη 13 Δεκεμβρίου, στο ΚΔΑΠ Ανατολής τα παιδιά θα διαβάσουν και θα βιώσουν τη μαγεία της Άγιας Νύχτας μέσα από παραδοσιακές ιστορίες, ενώ στο ΚΔΑΠ Περιβλέπτου θα γίνει ο στολισμός του χριστουγεννιάτικου ελάτου με ευχές από την καρδιά των παιδιών.
Ένα θεατρικό εργαστήρι γεμάτο συναισθήματα και όνειρα, με τίτλο «Παιδικά Όνειρα», θα οργανωθεί την Πέμπτη 14 Δεκεμβρίου, στις 6 το απόγευμα, στο ΚΔΑΠ Σβούρα, με τη σκυτάλη να περνά την επόμενη ημερά στο ΚΔΑΠ Νεοκαισάρειας για το εργαστήριο «2018 Ευχές» με τα παιδιά να καλούνται να φτιάξουν ημερολόγια και κάρτες, στο ΚΔΑΠ Αμφιθέας για το εργαστήριο «Το έλκηθρο του Άη Βασίλη» και στο ΚΔΑΠ Αερόστατο, όπου τα παιδιά θα κληθούν να δημιουργήσουν εορταστική ατμόσφαιρα με κίνηση, συνεργασία και ανταμοιβή.
Το Σάββατο 16 Δεκεμβρίου, στις 10.30 το πρωί, στο ΚΔΑΠ Ρόδα οργανώνεται το εργαστήριο «Τα έθιμα του Δωδεκαημέρου» με παραμύθια, χριστόψωμα, αρωματικά στολίδια και κάλαντα από την ελληνική παράδοση, και στις 11 το πρωί στο ΚΔΑΠ Αερόστατο τα «ζαχαράκια» ετοιμάζονται για νέες δημιουργίες στην κουζίνα.
Γούρια για όλη τη χρονιά θα φτιάξουν τα παιδιά στο ΚΔΑΠ Αμφιθέας στις 6 το απόγευμα της Τρίτης 19 Δεκεμβρίου, ενώ στις 6.30 το απόγευμα στο ΚΔΑΠ Αερόστατο τα «μαστοράκια προτείνουν ιδέες για μετατροπές και για ανακύκλωση στολιδιών.
Γλυκά και μπισκότα θα ψήσουν και θα στολίσουν τα παιδιά του ΚΔΑΠ Ανατολής την Τετάρτη 20 Δεκεμβρίου, ενώ «μυρωδάτα ημερολόγια» θα αναλάβουν να κατασκευάσουν τα παιδιά του ΚΔΑΠ Κατσικά. Την Πέμπτη 21 Δεκεμβρίου, το ΚΔΑΠ Ρόδα θα παρουσιάσει το εργαστήριο «Χριστούγεννα στον κόσμο» με παραμύθια, τραγούδια, γλυκίσματα και εικόνες από τα έθιμα του κόσμου για τα Χριστούγεννα και την Πρωτοχρονιά, ενώ στο ΚΔΑΠ Σβούρα θα οργανωθεί ένα χριστουγεννιάτικο παιχνίδι μυστηρίου με τίτλο «Χρωματιστές Πόρτες».
Τα χριστουγεννιάτικα εργαστήρια ολοκληρώνονται την Παρασκευή 22 Δεκεμβρίου με τα παιδιά του ΚΔΑΠ Νεοκαισάρειας να φτιάχνουνχριστουγεννιάτικα μπισκότα, του ΚΔΑΠ Αμφιθέας το ημερολόγιό τους και στο ΚΔΑΠ Κατσικά θα γίνει προβολή χριστουγεννιάτικης παιδικής ταινίας.
Τα εργαστήρια απευθύνονται σε παιδιά ηλικίας 5-12 ετών και η είσοδος είναι ελεύθερη με απαραίτητη τη δήλωση συμμετοχής στα τηλέφωνα των ΚΔΑΠ Ρόδα (Δωδώνης 35, 2651068565), Αερόστατο (Βοτανικός, 2651074644), Σβούρα (Αμπελόκηποι,2651037187), Ανατολής(2651066426), Κατσικά (2651094591), Αμφιθέας(26510-81996), Νεοκαισάρειας (26510-91286) καιΠεριβλέπτου (2651062388).
Το όνομά σας:
Το email σας:
Θέμα:
Σχόλιο: (μέχρι 1000 χαρακτήρες)


Προσφατα

18.10.18 | Νέα χρονιά με δύο εκπαιδευτικά προγράμματα

Με δύο προγράμματα για παιδιά προσχολικής και σχολικής ηλικίας συνεχίζει την υλοποίηση των...

17.10.18 | Μνήμες του Άουσβιτς στη Δημοτική Πινακοθήκη

Μια σημαντική έκθεση φωτογραφικού υλικού με τίτλο «Γερμανικό ναζιστικό στρατόπεδο θανάτου...

16.10.18 | Με αναφορές στο Μακεδονικό

Τη μνήμη του ηπειρώτη Μακεδονομάχου Παύλου Μελά τίμησε ο δήμος Πωγωνίου το Σάββατο στον Παρακάλαμο,...

13.10.18 | Μαθήματα κυκλοφοριακής αγωγής

Μεγάλη είναι η συμμετοχή των σχολείων στις επισκέψεις στο Πάρκο Κυκλοφοριακής Αγωγής του δήμου...

12.10.18 | Ένα «ταξίδι» γνώσης για τους μαθητές

Ξεκίνησαν οι δηλώσεις συμμετοχής για τον Πανελλήνιο Διαγωνισμό Εκπαιδευτικής Ρομποτικής 2019 για...

11.10.18 | Μια γιορτή για τα πουλιά

Στην «Ευρωπαϊκή Γιορτή Πουλιών 2018» συμμετέχει και φέτος ο Φορέας Διαχείρισης Λίμνης Παμβώτιδας,...

10.10.18 | Εκδηλώσεις για τον Κ. Κρυστάλλη στην Αθήνα

Τον ποιητή Κώστα Κρυστάλλη τιμά ο δήμος Βορείων Τζουμέρκων σε εκδηλώσεις που θα γίνουν στην Αθήνα...

09.10.18 | Στοίχημα η πολιτιστική αποκέντρωση

Ο συντονισμός κοινών δράσεων και η ανταλλαγή βέλτιστων πρακτικών, μεταξύ των δήμων και του...