Τρίτη, 5 Δεκεμβρίου 2017
|
Χρήστος Θεοδωρόπουλος

«Υγιή παιδιά, υγιής πλανήτης»

Μια… διαφορετική συνταγή, με στόχο την προστασία της υγείας αλλά και του πλανήτη, «μαγειρεύει» μαζί με ενήλικες και παιδιά των Ιωαννίνων η κινητή βιωματική έκθεση του WWF, σε μια καμπάνια που βάζει σε πρώτο πλάνο την παιδική διατροφή, αλλά και τη σπατάλη τροφίμων.

Είναι χαρακτηριστικό πως ένα στα δύο Ελληνόπουλα, ηλικίας 5-17 ετών, πάσχει από παχυσαρκία, με την Ελλάδα να κατέχει τη θλιβερή πρωτιά σε ολόκληρη την Ευρωπαϊκή Ένωση, ενώ, την ίδια στιγμή, το 1/3 των τροφίμων που παράγονται σε όλο τον κόσμο, καταλήγει στα σκουπίδια. Για αυτούς του λόγους, η WWF Ελλάς εγκαινίασε τη νέα πανελλήνια εκστρατεία της για τη βιώσιμη διατροφή με τίτλο: «Υγιή παιδιά, υγιής πλανήτης».
«Ερχόμαστε πλέον ως WWF να βάλουμε τον δικό μας συνδετικό κρίκο ανάμεσα στην υγεία, το περιβάλλον και τη διατροφή και ειδικά την παιδική διατροφή. Να δώσουμε περισσότερη έμφαση σε φρούτα και λαχανικά, σε όσα βρίσκονται στην βάση της πυραμίδας της διατροφής, να μειώσουμε το κρέας και τα επεξεργασμένα, και να εκτιμήσουμε το τοπικό προϊόν», σημείωσε η υπεύθυνη του προγράμματος «WWF Καλύτερη Ζωή» Βίκυ Μπαρμπόκα.
Η υπεύθυνη περιβαλλοντολογικής εκπαίδευσης Ελένη Σβορώνου αναφέρθηκε στις έντεκα δραστηριότητες που υπάρχουν στο επίσημο site της WWF/food, τις οποίες μπορεί να βρει ο κάθε εκπαιδευτικός και να τις συνδέσει με τον μάθημα που διδάσκει, ενώ παράλληλα πρόβαλε και τον ενθουσιασμό των εθελοντών και των εκπαιδευτικών που στηρίζουν το πρόγραμμα.
Η εκστρατεία περιλαμβάνει βιωματικές δραστηριότητες για τα παιδιά, σεμινάρια σε γονείς και εκπαιδευτικούς, πρακτικές συμβουλές για την υγιεινή διατροφή των παιδιών, αλλά και έξυπνους τρόπους να προστατεύουμε μέσα από το πιάτο την υγεία μας και τον πλανήτη. Το εκπαιδευτικό υλικό του προγράμματος είναι έτοιμο προς διανομή σε όλα τα σχολεία της χώρας.
 Παράλληλα, ο υπεύθυνος τοπικών δράσεων της WWF Ελλάς Κωνσταντίνος Τσουκαλάς προσκάλεσε τους πολίτες των Ιωαννίνων να περάσουν να δουν τα περίπτερα και τις δράσεις, ενώ με την σειρά του ευχαρίστησε όλους του εθελοντές, χωρίς τους οποίους δεν θα μπορούσαν να υλοποιηθούν και οι ανάλογες εκστρατείες.
Η κινητή βιωματική έκθεση του WWF βρίσκεται και σήμερα στον εκθεσιακό χώρο του Πνευματικού Κέντρου, σε συνεργασία με τον δήμο και το ΠΚΔΙ, και θα είναι ανοιχτή για το κοινό 6 με 8 το απόγευμα.Το όνομά σας:
Το email σας:
Θέμα:
Σχόλιο: (μέχρι 1000 χαρακτήρες)


Προσφατα

14.12.17 | Ένα βιβλίο για το Ανήλιο και τους ανθρώπους...

Το βιβλίο «Στη σκιά του ήλιου – το Ανήλιο της Πίνδου» του ηπειρώτη δημοσιογράφου Φώντα Χήτα, που...

13.12.17 | Η τέχνη συναντά την επιστήμη και την...

Την έκθεση BioFuture διοργανώνει το Διεθνές Φεστιβάλ Ψηφιακών Τεχνών της Ελλάδας Athens Digital...

12.12.17 | Ερωτήσεις με έμπνευση

Πολλοί γονείς συναντούν δυσκολία στο να διατηρήσουν ανοιχτή την επικοινωνία με τα παιδιά τους σε...

09.12.17 | Στήριξη στην «Κιβωτό του Κόσμου»

Πρωτοβουλία για την στήριξη του έργου της «Κιβωτού του Κόσμου», του μη κερδοσκοπικού οργανισμού...

08.12.17 | Η πόλη από ασήμι ανοίγει τις πύλες της

Σε μία πόλη φτιαγμένη από ασήμι μεταμορφώνεται το Παραλίμνιο Ψυχαγωγικό Πάρκο Ιωαννίνων και...

07.12.17 | «Λογοτεχνικές Γέφυρες» στο Καμπέρειο

«Γέφυρες» με το ΤΕΙ Ηπείρου, το πανεπιστήμιο, τη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση και το κοινό της πόλης...

06.12.17 | Κάθε μέρα μια γιορτή για τα παιδιά

Τα Χριστούγεννα πλησιάζουν και τα Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών του δήμου Ιωαννιτών...

02.12.17 | Σκλήρυνση κατά πλάκας και νέες εξελίξεις

Ενημερωτική εκδήλωση για τη σκλήρυνση κατά πλάκας διοργανώνει η Ένωση Φίλων και Πασχόντων με...