Τρίτη, 5 Δεκεμβρίου 2017
|
Χρήστος Θεοδωρόπουλος

«Υγιή παιδιά, υγιής πλανήτης»

Μια… διαφορετική συνταγή, με στόχο την προστασία της υγείας αλλά και του πλανήτη, «μαγειρεύει» μαζί με ενήλικες και παιδιά των Ιωαννίνων η κινητή βιωματική έκθεση του WWF, σε μια καμπάνια που βάζει σε πρώτο πλάνο την παιδική διατροφή, αλλά και τη σπατάλη τροφίμων.

Είναι χαρακτηριστικό πως ένα στα δύο Ελληνόπουλα, ηλικίας 5-17 ετών, πάσχει από παχυσαρκία, με την Ελλάδα να κατέχει τη θλιβερή πρωτιά σε ολόκληρη την Ευρωπαϊκή Ένωση, ενώ, την ίδια στιγμή, το 1/3 των τροφίμων που παράγονται σε όλο τον κόσμο, καταλήγει στα σκουπίδια. Για αυτούς του λόγους, η WWF Ελλάς εγκαινίασε τη νέα πανελλήνια εκστρατεία της για τη βιώσιμη διατροφή με τίτλο: «Υγιή παιδιά, υγιής πλανήτης».
«Ερχόμαστε πλέον ως WWF να βάλουμε τον δικό μας συνδετικό κρίκο ανάμεσα στην υγεία, το περιβάλλον και τη διατροφή και ειδικά την παιδική διατροφή. Να δώσουμε περισσότερη έμφαση σε φρούτα και λαχανικά, σε όσα βρίσκονται στην βάση της πυραμίδας της διατροφής, να μειώσουμε το κρέας και τα επεξεργασμένα, και να εκτιμήσουμε το τοπικό προϊόν», σημείωσε η υπεύθυνη του προγράμματος «WWF Καλύτερη Ζωή» Βίκυ Μπαρμπόκα.
Η υπεύθυνη περιβαλλοντολογικής εκπαίδευσης Ελένη Σβορώνου αναφέρθηκε στις έντεκα δραστηριότητες που υπάρχουν στο επίσημο site της WWF/food, τις οποίες μπορεί να βρει ο κάθε εκπαιδευτικός και να τις συνδέσει με τον μάθημα που διδάσκει, ενώ παράλληλα πρόβαλε και τον ενθουσιασμό των εθελοντών και των εκπαιδευτικών που στηρίζουν το πρόγραμμα.
Η εκστρατεία περιλαμβάνει βιωματικές δραστηριότητες για τα παιδιά, σεμινάρια σε γονείς και εκπαιδευτικούς, πρακτικές συμβουλές για την υγιεινή διατροφή των παιδιών, αλλά και έξυπνους τρόπους να προστατεύουμε μέσα από το πιάτο την υγεία μας και τον πλανήτη. Το εκπαιδευτικό υλικό του προγράμματος είναι έτοιμο προς διανομή σε όλα τα σχολεία της χώρας.
 Παράλληλα, ο υπεύθυνος τοπικών δράσεων της WWF Ελλάς Κωνσταντίνος Τσουκαλάς προσκάλεσε τους πολίτες των Ιωαννίνων να περάσουν να δουν τα περίπτερα και τις δράσεις, ενώ με την σειρά του ευχαρίστησε όλους του εθελοντές, χωρίς τους οποίους δεν θα μπορούσαν να υλοποιηθούν και οι ανάλογες εκστρατείες.
Η κινητή βιωματική έκθεση του WWF βρίσκεται και σήμερα στον εκθεσιακό χώρο του Πνευματικού Κέντρου, σε συνεργασία με τον δήμο και το ΠΚΔΙ, και θα είναι ανοιχτή για το κοινό 6 με 8 το απόγευμα.Το όνομά σας:
Το email σας:
Θέμα:
Σχόλιο: (μέχρι 1000 χαρακτήρες)


Προσφατα

22.03.18 | Το δημαρχείο φωτίζεται στα κόκκινα

Η 24η Μαρτίου έχει καθιερωθεί ως Παγκόσμια Ημέρα κατά της Φυματίωσης, με σκοπό την ευαισθητοποίηση...

21.03.18 | Τα Γιάννενα θυμούνται 74 χρόνια μετά

Εκδήλωση μνήμης με αφορμή τη συμπλήρωση 74 χρόνων από τον εκτοπισμό των Γιαννιωτοεβραίων στα...

20.03.18 | Χωρίς τιμωρία

Οι στόχοι της διαπαιδαγώγησης, αν το καλοσκεφτούμε, οφείλουν να «βλέπουν» στο μέλλον, να αφορούν...

17.03.18 | Στα μονοπάτια της συγγραφής

Μάκη Σέργιου «Οι αριβίστες» Εκδόσεις «Ωκεανός» σελίδες 684

16.03.18 | Περπατήσαμε μαζί το δικό του βουνό

«Μάτια που απαύγαζαν τη φλόγα και το πάθος της ζωής, τη δίψα και την αγάπη του κόσμου. Αυτοί που...

15.03.18 | Εξελίξεις στα μεταβολικά νοσήματα των οστών

«Μεταβολικά Νοσήματα των Οστών -Βιβλιογραφική Ενημέρωση» τιτλοφορείται η επιστημονική εκδήλωση που...

14.03.18 | «Ανοιξιάτικο Φεστιβάλ» στο Παραλίμνιο

Με ένα πλούσιο τριήμερο εκδηλώσεων υποδέχεται την Άνοιξη το Παραλίμνιο Ψυχαγωγικό Πάρκο Ιωαννίνων....

13.03.18 | «Το λάθος στη γλώσσα και την επικοινωνία»

Στη Σύρο μεταφέρεται φέτος το Διεθνές Θερινό Πανεπιστήμιο «Ελληνική Γλώσσα, Πολιτισμός και ΜΜΕ»,...