Τρίτη, 5 Δεκεμβρίου 2017
|
Χρήστος Θεοδωρόπουλος

«Υγιή παιδιά, υγιής πλανήτης»

Μια… διαφορετική συνταγή, με στόχο την προστασία της υγείας αλλά και του πλανήτη, «μαγειρεύει» μαζί με ενήλικες και παιδιά των Ιωαννίνων η κινητή βιωματική έκθεση του WWF, σε μια καμπάνια που βάζει σε πρώτο πλάνο την παιδική διατροφή, αλλά και τη σπατάλη τροφίμων.

Είναι χαρακτηριστικό πως ένα στα δύο Ελληνόπουλα, ηλικίας 5-17 ετών, πάσχει από παχυσαρκία, με την Ελλάδα να κατέχει τη θλιβερή πρωτιά σε ολόκληρη την Ευρωπαϊκή Ένωση, ενώ, την ίδια στιγμή, το 1/3 των τροφίμων που παράγονται σε όλο τον κόσμο, καταλήγει στα σκουπίδια. Για αυτούς του λόγους, η WWF Ελλάς εγκαινίασε τη νέα πανελλήνια εκστρατεία της για τη βιώσιμη διατροφή με τίτλο: «Υγιή παιδιά, υγιής πλανήτης».
«Ερχόμαστε πλέον ως WWF να βάλουμε τον δικό μας συνδετικό κρίκο ανάμεσα στην υγεία, το περιβάλλον και τη διατροφή και ειδικά την παιδική διατροφή. Να δώσουμε περισσότερη έμφαση σε φρούτα και λαχανικά, σε όσα βρίσκονται στην βάση της πυραμίδας της διατροφής, να μειώσουμε το κρέας και τα επεξεργασμένα, και να εκτιμήσουμε το τοπικό προϊόν», σημείωσε η υπεύθυνη του προγράμματος «WWF Καλύτερη Ζωή» Βίκυ Μπαρμπόκα.
Η υπεύθυνη περιβαλλοντολογικής εκπαίδευσης Ελένη Σβορώνου αναφέρθηκε στις έντεκα δραστηριότητες που υπάρχουν στο επίσημο site της WWF/food, τις οποίες μπορεί να βρει ο κάθε εκπαιδευτικός και να τις συνδέσει με τον μάθημα που διδάσκει, ενώ παράλληλα πρόβαλε και τον ενθουσιασμό των εθελοντών και των εκπαιδευτικών που στηρίζουν το πρόγραμμα.
Η εκστρατεία περιλαμβάνει βιωματικές δραστηριότητες για τα παιδιά, σεμινάρια σε γονείς και εκπαιδευτικούς, πρακτικές συμβουλές για την υγιεινή διατροφή των παιδιών, αλλά και έξυπνους τρόπους να προστατεύουμε μέσα από το πιάτο την υγεία μας και τον πλανήτη. Το εκπαιδευτικό υλικό του προγράμματος είναι έτοιμο προς διανομή σε όλα τα σχολεία της χώρας.
 Παράλληλα, ο υπεύθυνος τοπικών δράσεων της WWF Ελλάς Κωνσταντίνος Τσουκαλάς προσκάλεσε τους πολίτες των Ιωαννίνων να περάσουν να δουν τα περίπτερα και τις δράσεις, ενώ με την σειρά του ευχαρίστησε όλους του εθελοντές, χωρίς τους οποίους δεν θα μπορούσαν να υλοποιηθούν και οι ανάλογες εκστρατείες.
Η κινητή βιωματική έκθεση του WWF βρίσκεται και σήμερα στον εκθεσιακό χώρο του Πνευματικού Κέντρου, σε συνεργασία με τον δήμο και το ΠΚΔΙ, και θα είναι ανοιχτή για το κοινό 6 με 8 το απόγευμα.Το όνομά σας:
Το email σας:
Θέμα:
Σχόλιο: (μέχρι 1000 χαρακτήρες)


Προσφατα

18.10.18 | Νέα χρονιά με δύο εκπαιδευτικά προγράμματα

Με δύο προγράμματα για παιδιά προσχολικής και σχολικής ηλικίας συνεχίζει την υλοποίηση των...

17.10.18 | Μνήμες του Άουσβιτς στη Δημοτική Πινακοθήκη

Μια σημαντική έκθεση φωτογραφικού υλικού με τίτλο «Γερμανικό ναζιστικό στρατόπεδο θανάτου...

16.10.18 | Με αναφορές στο Μακεδονικό

Τη μνήμη του ηπειρώτη Μακεδονομάχου Παύλου Μελά τίμησε ο δήμος Πωγωνίου το Σάββατο στον Παρακάλαμο,...

13.10.18 | Μαθήματα κυκλοφοριακής αγωγής

Μεγάλη είναι η συμμετοχή των σχολείων στις επισκέψεις στο Πάρκο Κυκλοφοριακής Αγωγής του δήμου...

12.10.18 | Ένα «ταξίδι» γνώσης για τους μαθητές

Ξεκίνησαν οι δηλώσεις συμμετοχής για τον Πανελλήνιο Διαγωνισμό Εκπαιδευτικής Ρομποτικής 2019 για...

11.10.18 | Μια γιορτή για τα πουλιά

Στην «Ευρωπαϊκή Γιορτή Πουλιών 2018» συμμετέχει και φέτος ο Φορέας Διαχείρισης Λίμνης Παμβώτιδας,...

10.10.18 | Εκδηλώσεις για τον Κ. Κρυστάλλη στην Αθήνα

Τον ποιητή Κώστα Κρυστάλλη τιμά ο δήμος Βορείων Τζουμέρκων σε εκδηλώσεις που θα γίνουν στην Αθήνα...

09.10.18 | Στοίχημα η πολιτιστική αποκέντρωση

Ο συντονισμός κοινών δράσεων και η ανταλλαγή βέλτιστων πρακτικών, μεταξύ των δήμων και του...