Παρασκευή, 10 Νοεμβρίου 2017
|
Ηπειρωτικός Αγών

Μαγειρεύουμε έναν καλύτερο κόσμο για τα παιδιά μας

Στα Γιάννενα ταξιδεύει το WWF Ελλάς στις4 και 5 Δεκεμβρίου, περιμένοντας γονείς και παιδιά να παίξουν και να ανακαλύψουν μαζί τα μυστικά της βιώσιμης διατροφής και της προστασίας του πλανήτη.

Το διήμερο αυτό, στο Πνευματικό Κέντρο του δήμου Ιωαννιτών, η κινητή βιωματική έκθεση του WWF θα «μαγειρέψει» μαζί με ενήλικες και παιδιά των Ιωαννίνων μια διαφορετική συνταγή για την προστασία της υγείας μας και του πλανήτη.
Ένα στα δύο Ελληνόπουλα, ηλικίας 5-17 ετών, πάσχει από παχυσαρκία, με την Ελλάδα να κατέχει θλιβερή πρωτιά σε ολόκληρη την Ευρωπαϊκή Ένωση. Την ίδια στιγμή, η κατανάλωση τροφίμων στην Ευρώπη αντιπροσωπεύει το 20-30% του συνόλου του αποτυπώματος των νοικοκυριών στον πλανήτη, ενώ το 1/3 των τροφίμων που παράγονται σε όλο τον κόσμο, πετιέται στα σκουπίδια. Όσο κι αν φαίνεται περίεργο, η διατροφή μας –αν δεν είναι σωστή– κοστίζει στην υγεία μας, αλλά και τον πλανήτη.
Στο πλαίσιο της νέας πανελλήνιας εκστρατείας του για τη βιώσιμη διατροφή «Υγιή παιδιά, υγιής πλανήτης», το WWF Ελλάς έχει οργανώσει μια σειρά από βιωματικές δραστηριότητες για παιδιά, σεμινάρια σε γονείς και εκπαιδευτικούς, πρακτικές συμβουλές για την υγιεινή διατροφή των παιδιών, έξυπνους τρόπους για να προστατεύσουμε μέσα από το πιάτο μας, την υγεία μας αλλά και τον πλανήτη.
Με αυτά τα «συστατικά», η νέα εκστρατεία του WWF Ελλάς έρχεται στα Γιάννενα για να αλλάξει τον τρόπο που βλέπουμε το φαγητό και μας καλεί να μαγειρέψουμε έναν καλύτερο κόσμο για τα παιδιά. Τα κύρια στοιχεία της νέας αυτής εκστρατείας: ένα πρωτότυπο εκπαιδευτικό πρόγραμμα για παιδιά δημοτικού, η νέα ιστοσελίδα www.wwf.gr/food και μία κινητή διαδραστική έκθεση.
Η διαδραστική έκθεση θα λειτουργεί από τις 6 το απόγευμα έως τις 8 το βράδυ,
σε συνεργασία με τον δήμο Ιωαννιτών και το Πνευματικό Κέντρο.
Tο εκπαιδευτικό υλικό του προγράμματος είναι έτοιμο προς διανομή σε όλα τα σχολεία της χώρας. Παιδιά και ενήλικες θα μάθουν με ποιον τρόπο η επιλογή τοπικών και εποχικών φρούτων και λαχανικών, η μείωση της κατανάλωσης κόκκινου κρέατος και επεξεργασμένων τροφίμων πλουσίων σε ζάχαρη και λίπη, καθώς και η σωστή κατανάλωση ψαρικών, σε συνδυασμό με την αποφυγή της σπατάλης φαγητού, προστατεύουν την υγεία μας και περιορίζουν ταυτόχρονα τις επιπτώσεις στο περιβάλλον.


Το όνομά σας:
Το email σας:
Θέμα:
Σχόλιο: (μέχρι 1000 χαρακτήρες)


Προσφατα

21.07.18 | «Καλοκαίρι στο Μουσείο» με εκπαιδευτικά...

Εκπαιδευτικές δράσεις για τους μικρούς επισκέπτες του διοργανώνει στο Αρχαιολογικό Μουσείο...

20.07.18 | Από το Συρράκο ξεκινά το «Έτος Κ. Κρυστάλλη»

Μια σειρά εκδηλώσεων για τον ποιητή Κώστα Κρυστάλλη, με αφορμή τη συμπλήρωση 150 χρόνων από τη...

19.07.18 | Εκδηλώσεις μνήμης στη Μουσιωτίτσα

Παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλου θα πραγματοποιηθούν οι εκδηλώσεις μνήμης...

18.07.18 | Με θεματικό άξονα το ψωμί

Με εντατικούς ρυθμούς συνεχίζονται οι προετοιμασίες για το 2ο Συμπόσιο Γαστρονομίας Λάκκας Σουλίου,...

17.07.18 | «Συνδεθείτε» με την πολιτιστική κληρονομιά

Η εφαρμογή επαυξημένης πραγματικότητας του ευρωπαϊκού έργου PLUGGY θα είναι διαθέσιμη στους...

14.07.18 | Ένα καλοκαίρι πλούσιο σε εκδηλώσεις

Ιδιαίτερα πλούσιο σε ποιοτικές εκδηλώσεις πολιτιστικού και αθλητικού περιεχομένου, μαζί βέβαια με...

13.07.18 | 150 χρόνια από τη γέννηση του Κ. Κρυστάλλη

Παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλου θα πραγματοποιηθεί η εκδήλωση για τα 150...

12.07.18 | «Καλωσόρσαταν» στις γαλάζιες παραλίες

Με το «Καλωσόρσαταν» στις γαλάζιες παραλίες της Κοιλάδας του Αχελώου περιμένουν οι νέοι να...