Παρασκευή, 10 Νοεμβρίου 2017
|
Ηπειρωτικός Αγών

Μαγειρεύουμε έναν καλύτερο κόσμο για τα παιδιά μας

Στα Γιάννενα ταξιδεύει το WWF Ελλάς στις4 και 5 Δεκεμβρίου, περιμένοντας γονείς και παιδιά να παίξουν και να ανακαλύψουν μαζί τα μυστικά της βιώσιμης διατροφής και της προστασίας του πλανήτη.

Το διήμερο αυτό, στο Πνευματικό Κέντρο του δήμου Ιωαννιτών, η κινητή βιωματική έκθεση του WWF θα «μαγειρέψει» μαζί με ενήλικες και παιδιά των Ιωαννίνων μια διαφορετική συνταγή για την προστασία της υγείας μας και του πλανήτη.
Ένα στα δύο Ελληνόπουλα, ηλικίας 5-17 ετών, πάσχει από παχυσαρκία, με την Ελλάδα να κατέχει θλιβερή πρωτιά σε ολόκληρη την Ευρωπαϊκή Ένωση. Την ίδια στιγμή, η κατανάλωση τροφίμων στην Ευρώπη αντιπροσωπεύει το 20-30% του συνόλου του αποτυπώματος των νοικοκυριών στον πλανήτη, ενώ το 1/3 των τροφίμων που παράγονται σε όλο τον κόσμο, πετιέται στα σκουπίδια. Όσο κι αν φαίνεται περίεργο, η διατροφή μας –αν δεν είναι σωστή– κοστίζει στην υγεία μας, αλλά και τον πλανήτη.
Στο πλαίσιο της νέας πανελλήνιας εκστρατείας του για τη βιώσιμη διατροφή «Υγιή παιδιά, υγιής πλανήτης», το WWF Ελλάς έχει οργανώσει μια σειρά από βιωματικές δραστηριότητες για παιδιά, σεμινάρια σε γονείς και εκπαιδευτικούς, πρακτικές συμβουλές για την υγιεινή διατροφή των παιδιών, έξυπνους τρόπους για να προστατεύσουμε μέσα από το πιάτο μας, την υγεία μας αλλά και τον πλανήτη.
Με αυτά τα «συστατικά», η νέα εκστρατεία του WWF Ελλάς έρχεται στα Γιάννενα για να αλλάξει τον τρόπο που βλέπουμε το φαγητό και μας καλεί να μαγειρέψουμε έναν καλύτερο κόσμο για τα παιδιά. Τα κύρια στοιχεία της νέας αυτής εκστρατείας: ένα πρωτότυπο εκπαιδευτικό πρόγραμμα για παιδιά δημοτικού, η νέα ιστοσελίδα www.wwf.gr/food και μία κινητή διαδραστική έκθεση.
Η διαδραστική έκθεση θα λειτουργεί από τις 6 το απόγευμα έως τις 8 το βράδυ,
σε συνεργασία με τον δήμο Ιωαννιτών και το Πνευματικό Κέντρο.
Tο εκπαιδευτικό υλικό του προγράμματος είναι έτοιμο προς διανομή σε όλα τα σχολεία της χώρας. Παιδιά και ενήλικες θα μάθουν με ποιον τρόπο η επιλογή τοπικών και εποχικών φρούτων και λαχανικών, η μείωση της κατανάλωσης κόκκινου κρέατος και επεξεργασμένων τροφίμων πλουσίων σε ζάχαρη και λίπη, καθώς και η σωστή κατανάλωση ψαρικών, σε συνδυασμό με την αποφυγή της σπατάλης φαγητού, προστατεύουν την υγεία μας και περιορίζουν ταυτόχρονα τις επιπτώσεις στο περιβάλλον.


Το όνομά σας:
Το email σας:
Θέμα:
Σχόλιο: (μέχρι 1000 χαρακτήρες)


Προσφατα

19.04.18 | Σεμινάρια επιμόρφωσης με βιντεομαθήματα

Διαδικτυακά σεμινάρια επιμόρφωσης με βιντεομαθήματα οργανώνει το Κέντρο Επιμόρφωσης και Διά Βίου...

18.04.18 | «Όρθιος Αργαλειός: υφαίνουμε το μέλλον»

Στις «Ευρωπαϊκές Ημέρες Χειροτεχνίας» συμμετέχουν τη φετινή χρονιά η Αδελφότητα Σκλιβανιτών...

17.04.18 | Ένα δέντρο μια φορά – κάπου αλλού…

Trees are poems the earth writes upon the sky, K. Gibran

14.04.18 | Ο Κ. Λυκέτσος μιλά για το Αλτσχάιμερ και τις...

Ένας από τους κορυφαίους γιατρούς της Αμερικής, ο καθηγητής της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου...

13.04.18 | Η τέχνη της κοσμηματοποιίας στο Μουσείο...

Δράση με τίτλο «Κόσμημα: Η αρχαία κληρονομιά στα χέρια των δημιουργών του σήμερα» οργανώνει, στο...

12.04.18 | Σχολές canyoning και αναρρίχησης βράχου

Σχολή canyoning (κατάβαση φαραγγιών) από τις 29 Ιουνίου έως και την 1η Ιουλίου και Σχολή αρχαρίων...

11.04.18 | Αγώνας φωτογράφισης πουλιών για τρίτη χρονιά

Ο 3ος αγώνας φωτογράφισης πουλιών στα Ιωάννινα ξεκινά και πάλι, στην καλύτερη εποχή για τα πουλιά,...

07.04.18 | Θρίλερ μυστηρίου στο Σούλι του 1800

Ένα ιστορικό µυθιστόρηµα µε αφηγηµατικό κορµό θρίλερ µυστηρίου για τη θολή εποχή πριν την...