Παρασκευή, 10 Νοεμβρίου 2017
|
Ηπειρωτικός Αγών

Μαγειρεύουμε έναν καλύτερο κόσμο για τα παιδιά μας

Στα Γιάννενα ταξιδεύει το WWF Ελλάς στις4 και 5 Δεκεμβρίου, περιμένοντας γονείς και παιδιά να παίξουν και να ανακαλύψουν μαζί τα μυστικά της βιώσιμης διατροφής και της προστασίας του πλανήτη.

Το διήμερο αυτό, στο Πνευματικό Κέντρο του δήμου Ιωαννιτών, η κινητή βιωματική έκθεση του WWF θα «μαγειρέψει» μαζί με ενήλικες και παιδιά των Ιωαννίνων μια διαφορετική συνταγή για την προστασία της υγείας μας και του πλανήτη.
Ένα στα δύο Ελληνόπουλα, ηλικίας 5-17 ετών, πάσχει από παχυσαρκία, με την Ελλάδα να κατέχει θλιβερή πρωτιά σε ολόκληρη την Ευρωπαϊκή Ένωση. Την ίδια στιγμή, η κατανάλωση τροφίμων στην Ευρώπη αντιπροσωπεύει το 20-30% του συνόλου του αποτυπώματος των νοικοκυριών στον πλανήτη, ενώ το 1/3 των τροφίμων που παράγονται σε όλο τον κόσμο, πετιέται στα σκουπίδια. Όσο κι αν φαίνεται περίεργο, η διατροφή μας –αν δεν είναι σωστή– κοστίζει στην υγεία μας, αλλά και τον πλανήτη.
Στο πλαίσιο της νέας πανελλήνιας εκστρατείας του για τη βιώσιμη διατροφή «Υγιή παιδιά, υγιής πλανήτης», το WWF Ελλάς έχει οργανώσει μια σειρά από βιωματικές δραστηριότητες για παιδιά, σεμινάρια σε γονείς και εκπαιδευτικούς, πρακτικές συμβουλές για την υγιεινή διατροφή των παιδιών, έξυπνους τρόπους για να προστατεύσουμε μέσα από το πιάτο μας, την υγεία μας αλλά και τον πλανήτη.
Με αυτά τα «συστατικά», η νέα εκστρατεία του WWF Ελλάς έρχεται στα Γιάννενα για να αλλάξει τον τρόπο που βλέπουμε το φαγητό και μας καλεί να μαγειρέψουμε έναν καλύτερο κόσμο για τα παιδιά. Τα κύρια στοιχεία της νέας αυτής εκστρατείας: ένα πρωτότυπο εκπαιδευτικό πρόγραμμα για παιδιά δημοτικού, η νέα ιστοσελίδα www.wwf.gr/food και μία κινητή διαδραστική έκθεση.
Η διαδραστική έκθεση θα λειτουργεί από τις 6 το απόγευμα έως τις 8 το βράδυ,
σε συνεργασία με τον δήμο Ιωαννιτών και το Πνευματικό Κέντρο.
Tο εκπαιδευτικό υλικό του προγράμματος είναι έτοιμο προς διανομή σε όλα τα σχολεία της χώρας. Παιδιά και ενήλικες θα μάθουν με ποιον τρόπο η επιλογή τοπικών και εποχικών φρούτων και λαχανικών, η μείωση της κατανάλωσης κόκκινου κρέατος και επεξεργασμένων τροφίμων πλουσίων σε ζάχαρη και λίπη, καθώς και η σωστή κατανάλωση ψαρικών, σε συνδυασμό με την αποφυγή της σπατάλης φαγητού, προστατεύουν την υγεία μας και περιορίζουν ταυτόχρονα τις επιπτώσεις στο περιβάλλον.


Το όνομά σας:
Το email σας:
Θέμα:
Σχόλιο: (μέχρι 1000 χαρακτήρες)


Προσφατα

18.11.17 | Ο Ζώης Καπλάνης «επέστρεψε» στο Γραμμένο

Στον γενέθλιο τόπο του, στο Γραμμένο του δήμου Ζίτσας, «επέστρεψε» ο Ζώης Καπλάνης μέσα από την...

17.11.17 | Πενήντα υπότροφοι από 27 χώρες

Τους αλλοδαπούς υποτρόφους του 24ου Προγράμματος Ελληνικής Γλώσσας και Πολιτισμού 2017-2018 του...

16.11.17 | Επίτιμος διδάκτορας η Μαίρη Κουτσελίνη

Σε επίτιμο διδάκτορα του Παιδαγωγικού Τμήματος Νηπιαγωγών θα αναγορευτεί η καθηγήτρια του τμήματος...

15.11.17 | «Σφήνα» με τρεις εκδηλώσεις

Τρεις εκδηλώσεις προγραμματίζει έως το τέλος του μήνα ο πολιτιστικός χώρος «Σφήνα», που ξεκίνησε τη...

14.11.17 | Η δύναμη των λέξεων

Οι λέξεις είναι η πηγή των παρεξηγήσεων (Saint-Exupéry, 2011)

11.11.17 | Από την Αστερούπολη στα «Ασημένια...

Ένα χριστουγεννιάτικο χωριό σε χρώμα… ασημί θα πάρει τη θέση της Αστερούπολης στο παραλίμνιο...

09.11.17 | «Οινολογώντας» στο Κατώγι Αβέρωφ

Την προσοχή του στη νέα γενιά στρέφει το Κατώγι Αβέρωφ, εγκαινιάζοντας ένα καινοτόμο εκπαιδευτικό...

08.11.17 | Γνωριμία με το σωφρονιστικό σύστημα

Πιστά στις επιταγές του σύγχρονου εκπαιδευτικού συστήματος για «Σχολεία ανοιχτά στην κοινωνία», τα...