Παρασκευή, 19 Ιουλίου 2013
|

Κατά της κρίσης με φιλοσοφία

Ο τομέας Φιλοσοφίας του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων σε συνεργασία με το Council for Research in Values and Philosophy (CRVP) του Καθολικού Πανεπιστημίου της Αμερικής διοργανώνει στα Γιάννενα, στις 28-30 Ιουλίου, το διεθνές επιστημονικό συνέδριο με θέμα «Philosophy and Crisis: Responding to Challenges to Ways of Life in the Contemporary World». Το συνέδριο αποτελεί προ-συνέδριο (pre-conference) στο Παγκόσμιο Συνέδριο Φιλοσοφίας (World Philosophy Congress), το οποίο θα λάβει χώρα στην Αθήνα 4-6 Αυγούστου 2013.

Ανάμεσα στους προσκεκλημένους του συνεδρίου, είναι διεθνούς φήμης έλληνες και ξένοι επιστήμονες και στοχαστές, όπως για παράδειγμα ο Κώστας Δουζίνας, καθηγητής στο Πανεπιστήμιο του Λονδίνου και ο Νικόλας Κομπρίδης, καθηγητής του Πανεπιστημίου του Δυτικού Σίδνεϊ.

Το συνέδριο είναι κυριολεκτικά τεράστιο, καθώς συμμετέχουν πάνω από 200 άτομα από όλη τη Γη: από πανεπιστήμια και ερευνητικά ινστιτούτα που εκτείνονται από την Αγγλία και τον Καναδά, μέχρι την Κίνα, το Βιετνάμ, τη Νιγηρία και την Ινδία. Το πρόγραμμα έχει ανακοινωθεί στον δικτυακό τόπο http://www.philosophyandcrisis.blogspot.gr/ και περιλαμβάνει πάνω από 100 ομιλίες, οι οποίες θα εκτυλιχθούν παράλληλα, στο συνεδριακό κέντρο του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, από τις 28 μέχρι τις 30 του Ιουλίου.

Τις εργασίες του συνεδρίου θα ανοίξει στις 6 το απόγευμα της Κυριακής 30 Ιουλίου, ο πρύτανης του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων Τριαντάφυλλος Αλμπάνης και θα ακολυοθήσουν οι ομιλίες του προέδρου του συμβουλίου του ιδρύματος Παναγιώτη Σουκάκου, της κοσμήτορα της Φιλοσοφικής Κατερίνας Λιάμπη, του προέδρου του τμήματος Φιλοσοφίας Παιδαγωγικής και Ψυχολογίας Κώστα Πέτσιου, του προέδρου του τομέα Φιλοσοφίας Παναγιώτη Νούτσου. Επίσης, θα μιλήσουν στην εναρκτήρια συνεδρία, εκ μέρους του Council for Research in Values and Philosophy, οι Τζορτζ μακ Λιν και Χου Γιεπίνγκ. Η σχετική ενημέρωση είναι διαθέσιμη στην ιστοσελίδα του CRVP: http://www.crvp.org/conf/2013/ioannina.htm.

Στις ομιλίες, θα μεταφερθούν εμπειρίες από πολλά σημεία του πολίτη, θα παρουσιαστούν κομμάτια της έρευνας επάνω στις αντιστοιχίες των σημερινών εξελίξεων με σημαντικούς διανοητές κάθε εποχής, αλλά και εκτιμήσεις για το μέλλον της Ελλάδας και της Ευρώπης.

5 / 5 (1 Ψήφοι)
Το όνομά σας:
Το email σας:
Θέμα:
Σχόλιο: (μέχρι 1000 χαρακτήρες)


Προσφατα

05.03.15 | Εξ αίματος

Το ηλεκτρονικό βιβλίο αποκτά όλο και περισσότερο κοινό στη χώρα μας. Σε άλλες χώρες είναι πιο...

04.03.15 | Η γυναίκα με το σκυλάκι

Η γυναίκα με το σκυλάκι κοιμήθηκε για πάντα ένα Σάββατο βράδυ, ενώ άκουγε μουσική από το πικάπ.

03.03.15 | Σεμινάριο δημιουργικής γραφής με τον Μιχάλη...

Σεμινάριο δημιουργικής γραφής θα διοργανώσει την άνοιξη η Βιβλιοθήκη του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων....

28.02.15 | Moυσική και τραγούδια από τον κινηματογράφο

Μια βραδιά με μουσική και τραγούδια από τον ελληνικό και παγκόσμιο κινηματογράφο και το θέατρο με...

27.02.15 | Φανταστικός φίλος

Σας έχει τύχει μήπως να κάτσετε κατά λάθος πάνω στο… φανταστικό φίλο του παιδιού σας; Ή να...

26.02.15 | "Ζωή"

Το πρώτο μυθιστόρημα της Κολομβιανής συγγραφέως Πατρίσια Ένχελ, «Ζωή», αποτελεί ένα σπονδυλωτό...

25.02.15 | Αναπάντεχο

Τον είχα συναντήσει τυχαία, ένα βράδυ, σ’ ένα από τα μπαρ της πόλης. Είχα αποφασίσει να πιω πολύ,...

24.02.15 | «Μύρισε» Photometria 2015

Ξεκίνησαν ήδη οι ετοιμασίες για τη φετινή «Φωτομετρία», το φεστιβάλ που ξεκίνησε από τα Γιάννενα...