Παρασκευή, 19 Ιουλίου 2013
|

Κατά της κρίσης με φιλοσοφία

Ο τομέας Φιλοσοφίας του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων σε συνεργασία με το Council for Research in Values and Philosophy (CRVP) του Καθολικού Πανεπιστημίου της Αμερικής διοργανώνει στα Γιάννενα, στις 28-30 Ιουλίου, το διεθνές επιστημονικό συνέδριο με θέμα «Philosophy and Crisis: Responding to Challenges to Ways of Life in the Contemporary World». Το συνέδριο αποτελεί προ-συνέδριο (pre-conference) στο Παγκόσμιο Συνέδριο Φιλοσοφίας (World Philosophy Congress), το οποίο θα λάβει χώρα στην Αθήνα 4-6 Αυγούστου 2013.

Ανάμεσα στους προσκεκλημένους του συνεδρίου, είναι διεθνούς φήμης έλληνες και ξένοι επιστήμονες και στοχαστές, όπως για παράδειγμα ο Κώστας Δουζίνας, καθηγητής στο Πανεπιστήμιο του Λονδίνου και ο Νικόλας Κομπρίδης, καθηγητής του Πανεπιστημίου του Δυτικού Σίδνεϊ.

Το συνέδριο είναι κυριολεκτικά τεράστιο, καθώς συμμετέχουν πάνω από 200 άτομα από όλη τη Γη: από πανεπιστήμια και ερευνητικά ινστιτούτα που εκτείνονται από την Αγγλία και τον Καναδά, μέχρι την Κίνα, το Βιετνάμ, τη Νιγηρία και την Ινδία. Το πρόγραμμα έχει ανακοινωθεί στον δικτυακό τόπο http://www.philosophyandcrisis.blogspot.gr/ και περιλαμβάνει πάνω από 100 ομιλίες, οι οποίες θα εκτυλιχθούν παράλληλα, στο συνεδριακό κέντρο του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, από τις 28 μέχρι τις 30 του Ιουλίου.

Τις εργασίες του συνεδρίου θα ανοίξει στις 6 το απόγευμα της Κυριακής 30 Ιουλίου, ο πρύτανης του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων Τριαντάφυλλος Αλμπάνης και θα ακολυοθήσουν οι ομιλίες του προέδρου του συμβουλίου του ιδρύματος Παναγιώτη Σουκάκου, της κοσμήτορα της Φιλοσοφικής Κατερίνας Λιάμπη, του προέδρου του τμήματος Φιλοσοφίας Παιδαγωγικής και Ψυχολογίας Κώστα Πέτσιου, του προέδρου του τομέα Φιλοσοφίας Παναγιώτη Νούτσου. Επίσης, θα μιλήσουν στην εναρκτήρια συνεδρία, εκ μέρους του Council for Research in Values and Philosophy, οι Τζορτζ μακ Λιν και Χου Γιεπίνγκ. Η σχετική ενημέρωση είναι διαθέσιμη στην ιστοσελίδα του CRVP: http://www.crvp.org/conf/2013/ioannina.htm.

Στις ομιλίες, θα μεταφερθούν εμπειρίες από πολλά σημεία του πολίτη, θα παρουσιαστούν κομμάτια της έρευνας επάνω στις αντιστοιχίες των σημερινών εξελίξεων με σημαντικούς διανοητές κάθε εποχής, αλλά και εκτιμήσεις για το μέλλον της Ελλάδας και της Ευρώπης.

5 / 5 (1 Ψήφοι)
Το όνομά σας:
Το email σας:
Θέμα:
Σχόλιο: (μέχρι 1000 χαρακτήρες)


Προσφατα

29.07.14 | Το ιερό της Δωδώνης, ανάγλυφο

H ΙΒ΄ Εφορεία Προϊστορικών και Κλασικών Αρχαιοτήτων πρόκειται να εκδώσει απτικό βιβλίο για άτομα με...

24.07.14 | Οι νικήτριες της κλήρωσης για την «Εκάβη»

Οι νικήτριες της κλήρωσης του «Η.Α.» για τα εισιτήρια της παράστασης της «Εκάβης», είναι οι εξής:...

23.07.14 | Ένα διαφορετικό εικαστικό δρώμενο…

Το εικαστικό δρώμενο του φωτογράφου Κωνσταντίνου Ιγνατιάδη με τίτλο: «Χρησμοί Αιολόστομοι»...

22.07.14 | Έρχεται η «Γυναίκα της Ζάκυθος»

Στο πλαίσιο των προγραμματισμένων παραστάσεων του Ελληνικού Φεστιβάλ Αθηνών & Επιδαύρου, σήμερα...

19.07.14 | Εικαστικό δρώμενο του Κωνσταντίνου Ιγνατιάδη

Το εικαστικό δρώμενο του φωτογράφου Κωνσταντίνου Ιγνατιάδη με τίτλο: «Χρησμοί Αιολόστομοι»...

17.07.14 | Πανεπιστημιακός σταθμός έρευνας στα Άνω...

Στο Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων μεταβιβάστηκε το κτίριο της Λαμπριαδείου Οικοκυρικής Σχολής των Άνω...

16.07.14 | Ανοίγει για τη «Γυναίκα της Ζάκυθος»

Στο πλαίσιο των προγραμματισμένων παραστάσεων του Ελληνικού Φεστιβάλ Αθηνών & Επιδαύρου, την...

15.07.14 | Ένα φωτογραφικό δάσος στο Ριζάρειο

Στο πλαίσιο της Animart, από 13-22 Ιουλίου σε Μονοδένδρι και Τσεπέλοβο ο Κώστας Γράβoς παρουσιάζει...