Παρασκευή, 19 Ιουλίου 2013
|

Κατά της κρίσης με φιλοσοφία

Ο τομέας Φιλοσοφίας του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων σε συνεργασία με το Council for Research in Values and Philosophy (CRVP) του Καθολικού Πανεπιστημίου της Αμερικής διοργανώνει στα Γιάννενα, στις 28-30 Ιουλίου, το διεθνές επιστημονικό συνέδριο με θέμα «Philosophy and Crisis: Responding to Challenges to Ways of Life in the Contemporary World». Το συνέδριο αποτελεί προ-συνέδριο (pre-conference) στο Παγκόσμιο Συνέδριο Φιλοσοφίας (World Philosophy Congress), το οποίο θα λάβει χώρα στην Αθήνα 4-6 Αυγούστου 2013.

Ανάμεσα στους προσκεκλημένους του συνεδρίου, είναι διεθνούς φήμης έλληνες και ξένοι επιστήμονες και στοχαστές, όπως για παράδειγμα ο Κώστας Δουζίνας, καθηγητής στο Πανεπιστήμιο του Λονδίνου και ο Νικόλας Κομπρίδης, καθηγητής του Πανεπιστημίου του Δυτικού Σίδνεϊ.

Το συνέδριο είναι κυριολεκτικά τεράστιο, καθώς συμμετέχουν πάνω από 200 άτομα από όλη τη Γη: από πανεπιστήμια και ερευνητικά ινστιτούτα που εκτείνονται από την Αγγλία και τον Καναδά, μέχρι την Κίνα, το Βιετνάμ, τη Νιγηρία και την Ινδία. Το πρόγραμμα έχει ανακοινωθεί στον δικτυακό τόπο http://www.philosophyandcrisis.blogspot.gr/ και περιλαμβάνει πάνω από 100 ομιλίες, οι οποίες θα εκτυλιχθούν παράλληλα, στο συνεδριακό κέντρο του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, από τις 28 μέχρι τις 30 του Ιουλίου.

Τις εργασίες του συνεδρίου θα ανοίξει στις 6 το απόγευμα της Κυριακής 30 Ιουλίου, ο πρύτανης του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων Τριαντάφυλλος Αλμπάνης και θα ακολυοθήσουν οι ομιλίες του προέδρου του συμβουλίου του ιδρύματος Παναγιώτη Σουκάκου, της κοσμήτορα της Φιλοσοφικής Κατερίνας Λιάμπη, του προέδρου του τμήματος Φιλοσοφίας Παιδαγωγικής και Ψυχολογίας Κώστα Πέτσιου, του προέδρου του τομέα Φιλοσοφίας Παναγιώτη Νούτσου. Επίσης, θα μιλήσουν στην εναρκτήρια συνεδρία, εκ μέρους του Council for Research in Values and Philosophy, οι Τζορτζ μακ Λιν και Χου Γιεπίνγκ. Η σχετική ενημέρωση είναι διαθέσιμη στην ιστοσελίδα του CRVP: http://www.crvp.org/conf/2013/ioannina.htm.

Στις ομιλίες, θα μεταφερθούν εμπειρίες από πολλά σημεία του πολίτη, θα παρουσιαστούν κομμάτια της έρευνας επάνω στις αντιστοιχίες των σημερινών εξελίξεων με σημαντικούς διανοητές κάθε εποχής, αλλά και εκτιμήσεις για το μέλλον της Ελλάδας και της Ευρώπης.

5 / 5 (1 Ψήφοι)
Το όνομά σας:
Το email σας:
Θέμα:
Σχόλιο: (μέχρι 1000 χαρακτήρες)


Προσφατα

30.08.14 | Δύο προσκλήσεις για τη συναυλία...

Ο «Η.Α.» κληρώνει δύο προσκλήσεις για τη συναυλία της Άλκηστις Πρωτοψάλτη και της Ελευθερίας...

30.08.14 | Πέφτει η αυλαία για το θέατρο δρόμου

Πέφτει σήμερα Σάββατο η αυλαία για το 3ο Ioannina Street Theater Festival στον πολιτιστικό πολυχώρο...

29.08.14 | Φεστιβάλ «Αγοράς» το σαββατοκύριακο

Το τέλος του καλοκαιριού (ημερολογιακά τουλάχιστον) έρχεται να γιορτάσει το Φεστιβάλ «Αγοράς» αυτό...

28.08.14 | Τι γίνεται όταν τα ίχνη διασταυρώνονται;

Η Άννα, η Δώρα και η Εύη Ζούμπα, είναι η ομάδα χορού Krama. Αύριο Παρασκευή, θα παρουσιάσουν την...

27.08.14 | Φεστιβαλικές μέρες θεάτρου δρόμου

Το 3ο Φεστιβάλ Θεάτρου Δρόμου Ιωαννίνων «Ioannina Street Τheater Festival» μπαίνει στην τελική του...

26.08.14 | «Μια πολυδιάστατη θεατρική τέχνη»

Από τις 28 έως τις 30 Αυγούστου, οι δημόσιοι χώροι θα γεμίσουν με θέατρο, κουκλοθέατρο και διάφορα...

22.08.14 | Γνωριμία με την τέχνη του κουκλοθέατρου

Για τρίτη χρονιά πραγματοποιείται στα Γιάννενα το Φεστιβάλ Θεάτρου Δρόμου Ιωαννίνων «Ioannina...

21.08.14 | Στο Μνημείο του Αυγούστου ο Βιμ Μέρτενς

Σε μια εκδήλωση για τα 2.000 χρόνια από τον θάνατο του Οκταβιανού Αύγουστου, ο βέλγος συνθέτης Βιμ...