Παρασκευή, 19 Ιουλίου 2013
|

Κατά της κρίσης με φιλοσοφία

Ο τομέας Φιλοσοφίας του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων σε συνεργασία με το Council for Research in Values and Philosophy (CRVP) του Καθολικού Πανεπιστημίου της Αμερικής διοργανώνει στα Γιάννενα, στις 28-30 Ιουλίου, το διεθνές επιστημονικό συνέδριο με θέμα «Philosophy and Crisis: Responding to Challenges to Ways of Life in the Contemporary World». Το συνέδριο αποτελεί προ-συνέδριο (pre-conference) στο Παγκόσμιο Συνέδριο Φιλοσοφίας (World Philosophy Congress), το οποίο θα λάβει χώρα στην Αθήνα 4-6 Αυγούστου 2013.

Ανάμεσα στους προσκεκλημένους του συνεδρίου, είναι διεθνούς φήμης έλληνες και ξένοι επιστήμονες και στοχαστές, όπως για παράδειγμα ο Κώστας Δουζίνας, καθηγητής στο Πανεπιστήμιο του Λονδίνου και ο Νικόλας Κομπρίδης, καθηγητής του Πανεπιστημίου του Δυτικού Σίδνεϊ.

Το συνέδριο είναι κυριολεκτικά τεράστιο, καθώς συμμετέχουν πάνω από 200 άτομα από όλη τη Γη: από πανεπιστήμια και ερευνητικά ινστιτούτα που εκτείνονται από την Αγγλία και τον Καναδά, μέχρι την Κίνα, το Βιετνάμ, τη Νιγηρία και την Ινδία. Το πρόγραμμα έχει ανακοινωθεί στον δικτυακό τόπο http://www.philosophyandcrisis.blogspot.gr/ και περιλαμβάνει πάνω από 100 ομιλίες, οι οποίες θα εκτυλιχθούν παράλληλα, στο συνεδριακό κέντρο του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, από τις 28 μέχρι τις 30 του Ιουλίου.

Τις εργασίες του συνεδρίου θα ανοίξει στις 6 το απόγευμα της Κυριακής 30 Ιουλίου, ο πρύτανης του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων Τριαντάφυλλος Αλμπάνης και θα ακολυοθήσουν οι ομιλίες του προέδρου του συμβουλίου του ιδρύματος Παναγιώτη Σουκάκου, της κοσμήτορα της Φιλοσοφικής Κατερίνας Λιάμπη, του προέδρου του τμήματος Φιλοσοφίας Παιδαγωγικής και Ψυχολογίας Κώστα Πέτσιου, του προέδρου του τομέα Φιλοσοφίας Παναγιώτη Νούτσου. Επίσης, θα μιλήσουν στην εναρκτήρια συνεδρία, εκ μέρους του Council for Research in Values and Philosophy, οι Τζορτζ μακ Λιν και Χου Γιεπίνγκ. Η σχετική ενημέρωση είναι διαθέσιμη στην ιστοσελίδα του CRVP: http://www.crvp.org/conf/2013/ioannina.htm.

Στις ομιλίες, θα μεταφερθούν εμπειρίες από πολλά σημεία του πολίτη, θα παρουσιαστούν κομμάτια της έρευνας επάνω στις αντιστοιχίες των σημερινών εξελίξεων με σημαντικούς διανοητές κάθε εποχής, αλλά και εκτιμήσεις για το μέλλον της Ελλάδας και της Ευρώπης.

5 / 5 (1 Ψήφοι)
Το όνομά σας:
Το email σας:
Θέμα:
Σχόλιο: (μέχρι 1000 χαρακτήρες)


Προσφατα

21.02.17 | Οι πρωτοπόροι τεχνίτες του ασημιού

Την Κυριακή το πρωί, στην κατάμεστη αίθουσα εκδηλώσεων του Μουσείου Αργυροτεχνίας στο Κάστρο,...

18.02.17 | Ένα τεκμήριο ιστορίας για τα Γιάννενα

Μια ματιά στα Γιάννενα μιας άλλης εποχής αποτελεί το βιβλίο του Αλέξανδρου Μωυσή, με πρόλογο του...

17.02.17 | 21η Φεβρουαρίου

Ξημέρωσε Παρασκευή. 21η Φεβρουαρίου, η επέτειος της απελευθέρωσης των Ιωαννίνων από τον τουρκικό...

16.02.17 | Με γαϊτανάκια και τζαμάλες

Με γαϊτανάκι στην κεντρική πλατεία ξεκινούν οι αποκριάτικες εκδηλώσεις του Πνευματικού Κέντρου του...

15.02.17 | Τα «Γιάννενα» του Χριστόδουλου Γκαλτέμη

Μια σημαντική έκθεση ζωγραφικής για την Ήπειρο, με έργα του Χριστόδουλου Γκαλτέμη, σπουδαίου...

15.02.17 | «Η Καλαρρυτινή αργυροτεχνία και οι...

Ομιλία με επίκεντρο την καλαρρυτινή αργυροτεχνία συνδιοργανώνουν το Πολιτιστικό Ίδρυμα Ομίλου...

14.02.17 | Μια αναμέτρηση με τον χρόνο και την επιθυμία

Υπάρχουν παραστάσεις, που ακόμη κι αν ο θεατής κάθεται κοντά στη σκηνή, εκείνες τον κρατούν σε...

10.02.17 | Θέτοντας τα όρια

Τα όρια και ο τρόπος θέσπισης και εφαρμογής τους, συνιστούν ένα αναντικατάστατο θεμέλιο της...