Παρασκευή, 19 Ιουλίου 2013
|

Κατά της κρίσης με φιλοσοφία

Ο τομέας Φιλοσοφίας του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων σε συνεργασία με το Council for Research in Values and Philosophy (CRVP) του Καθολικού Πανεπιστημίου της Αμερικής διοργανώνει στα Γιάννενα, στις 28-30 Ιουλίου, το διεθνές επιστημονικό συνέδριο με θέμα «Philosophy and Crisis: Responding to Challenges to Ways of Life in the Contemporary World». Το συνέδριο αποτελεί προ-συνέδριο (pre-conference) στο Παγκόσμιο Συνέδριο Φιλοσοφίας (World Philosophy Congress), το οποίο θα λάβει χώρα στην Αθήνα 4-6 Αυγούστου 2013.

Ανάμεσα στους προσκεκλημένους του συνεδρίου, είναι διεθνούς φήμης έλληνες και ξένοι επιστήμονες και στοχαστές, όπως για παράδειγμα ο Κώστας Δουζίνας, καθηγητής στο Πανεπιστήμιο του Λονδίνου και ο Νικόλας Κομπρίδης, καθηγητής του Πανεπιστημίου του Δυτικού Σίδνεϊ.

Το συνέδριο είναι κυριολεκτικά τεράστιο, καθώς συμμετέχουν πάνω από 200 άτομα από όλη τη Γη: από πανεπιστήμια και ερευνητικά ινστιτούτα που εκτείνονται από την Αγγλία και τον Καναδά, μέχρι την Κίνα, το Βιετνάμ, τη Νιγηρία και την Ινδία. Το πρόγραμμα έχει ανακοινωθεί στον δικτυακό τόπο http://www.philosophyandcrisis.blogspot.gr/ και περιλαμβάνει πάνω από 100 ομιλίες, οι οποίες θα εκτυλιχθούν παράλληλα, στο συνεδριακό κέντρο του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, από τις 28 μέχρι τις 30 του Ιουλίου.

Τις εργασίες του συνεδρίου θα ανοίξει στις 6 το απόγευμα της Κυριακής 30 Ιουλίου, ο πρύτανης του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων Τριαντάφυλλος Αλμπάνης και θα ακολυοθήσουν οι ομιλίες του προέδρου του συμβουλίου του ιδρύματος Παναγιώτη Σουκάκου, της κοσμήτορα της Φιλοσοφικής Κατερίνας Λιάμπη, του προέδρου του τμήματος Φιλοσοφίας Παιδαγωγικής και Ψυχολογίας Κώστα Πέτσιου, του προέδρου του τομέα Φιλοσοφίας Παναγιώτη Νούτσου. Επίσης, θα μιλήσουν στην εναρκτήρια συνεδρία, εκ μέρους του Council for Research in Values and Philosophy, οι Τζορτζ μακ Λιν και Χου Γιεπίνγκ. Η σχετική ενημέρωση είναι διαθέσιμη στην ιστοσελίδα του CRVP: http://www.crvp.org/conf/2013/ioannina.htm.

Στις ομιλίες, θα μεταφερθούν εμπειρίες από πολλά σημεία του πολίτη, θα παρουσιαστούν κομμάτια της έρευνας επάνω στις αντιστοιχίες των σημερινών εξελίξεων με σημαντικούς διανοητές κάθε εποχής, αλλά και εκτιμήσεις για το μέλλον της Ελλάδας και της Ευρώπης.

5 / 5 (1 Ψήφοι)
Το όνομά σας:
Το email σας:
Θέμα:
Σχόλιο: (μέχρι 1000 χαρακτήρες)


Προσφατα

23.10.14 | Οκτώ διαδρομές, δύο χώρες

Ο Βοϊδομάτης, η χαράδρα του Βίκου, η αρχιτεκτονική στην Κόνιτσα, το φαράγγι του Κουβαρά στο Πωγώνι,...

23.10.14 | Ο ιππότης με τη σκουριασμένη πανοπλία

Η εικόνα που έχουμε για τον εαυτό μας είναι συχνά παραπλανητική, είμαι μια εικόνα που δεν έχει...

22.10.14 | Η παράξενη γυναίκα (θέατρο σκιών)

Στο παγκάκι υπήρχαν άλλες δυο κενές θέσεις. Εκεί είχε ακουμπήσει δυο βαλίτσες. Μια δερμάτινη,...

21.10.14 | Δύο εισιτήρια για την παράσταση Barking Days

Δύο εισιτήρια για την παράσταση των Krama Dance Company κληρώνει ο «Η.Α.», με τον εξής τρόπο:...

21.10.14 | «Η θυσία» του Κίμωνα Τζάλλα

Με συγκίνηση θα έλεγα που εξελίχθηκε σε θαυμασμό, περιήλθε καθυστερημένα στα χέρια μου και στη...

17.10.14 | Εκφοβισμός

Τα τελευταία χρόνια, ολοένα και μεγαλύτερο κομμάτι της ερευνητικής δραστηριότητας αφορά στο...

16.10.14 | Νότια των συνόρων, δυτικά του ήλιου

Αυτό που μας καταδιώκει είναι αυτό που μας κάνει να πληγώνουμε τους άλλους. Δεν ξέρω αν υπάρχει το...

15.10.14 | Η καρέκλα

Ο αριθμός των τσίπουρων είχε γίνει πεπερασμένος. Μετά το δέκατο είχαμε χάσει το μέτρημα, ενώ ο...