Παρασκευή, 12 Οκτωβρίου 2018
|
Ηπειρωτικός Αγών

Μια βιωματική performance στους κοιτώνες του Μέκειου

Με τη βιωματική performance «Resetting Homeland» της θεατρικής ομάδας Lotus Eaters, το Σαββατοκύριακο 13 και 14 Οκτωβρίου, στους κοιτώνες του Μέκειου Οικοτροφείου, συμμετέχει το Δημοτικό Περιφερειακό Θέατρο Ιωαννίνων στην 1η Μπιενάλε Δυτικών Βαλκανίων.

Πρόκειται για μια performance, που έχει παρουσιαστεί στο πλαίσιο της Mediterranea 18-Young Artists Biennale (Τίρανα, 2017), στο 7ο Φεστιβάλ Νέων Καλλιτεχνών «Τα 12 Κουπέ» στο Τρένο στο Ρουφ (Αθήνα, 2017), στο Little Big House (Θεσσαλονίκη, 2017), καθώς και στο Κέντρο Σύγχρονης Τέχνης του Κρατικού Μουσείου Σύγχρονης Τέχνης (Θεσσαλονίκη, 2018).

Οι θεατές μπαίνουν στον χώρο, φορώντας ακουστικά που τους έχουν μοιραστεί. Τα ακουστικά είναι συνδεδεμένα με έναν μίκτη, στον οποίο μιλούν οι performers. Η performance διαρκεί 20 λεπτά και απευθύνεται κάθε φορά σε έξι θεατές. Κατά την είσοδο των θεατών, η μία performer τραγουδάει ένα νανούρισμα, ενώ οι άλλες δύο οδηγούν τους θεατές στα έξι στρώματα ή κρεβάτια, που υπάρχουν στον χώρο, και τους κατευθύνουν να ξαπλώσουν και να κλείσουν τα μάτια. Οι θεατές θα παραμείνουν έτσι σε όλη τη διάρκεια της αφήγησης, η οποία θα διακόπτεται ή θα συνυπάρχει με το νανούρισμα. Το κύριο νήμα, που συνδέει τις performers με όλους τους θεατές μαζί και με τον καθένα ξεχωριστά, είναι η φωνή μέσα από τα ακουστικά. Ωστόσο, κατά τη διάρκεια της αφήγησης θα υπάρχουν, επίσης, ερεθίσματα απτικά, οσφρητικά και γευστικά, που οι performers θα προκαλούν στους «κοιμώμενους» θεατές. Στο τέλος της αφήγησης ξανακούγεται το νανούρισμα από τη μία performer και οι άλλες δύο «ξυπνάνε» τους θεατές και τους οδηγούν στην έξοδο.

Η σύλληψη είναι της Μαριλού Βόμβολου, το κείμενο της Αναστασίας Τζέλλου, η μουσική του Κώστα Βόμβολου. Παίζουν οι Κατερίνα Σισίννι, Πένυ Ελευθεριάδου και Μαριλού Βόμβολου.

Οι παραστάσεις θα ξεκινήσουν από τις 4.30 το απόγευμα και θα συνεχιστούν έως τις 8.30 το βράδυ, ανά ημίωρο. Απευθύνονται και σε άτομα με μερική ή ολική απώλεια όρασης. Συστήνεται η δήλωση συμμετοχής. Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας. Τηλέφωνο κρατήσεων 6940811379.

Το όνομά σας:
Το email σας:
Θέμα:
Σχόλιο: (μέχρι 1000 χαρακτήρες)


Προσφατα

16.10.18 | Πρεμιέρα με «Μικρές Νοθείες»

Με μια μεγάλη μουσική παράσταση, με τον τίτλο «Μικρές νοθείες», ανοίγει ξανά στις 20 Οκτωβρίου το...

13.10.18 | Μια χορευτική αλληγορία για τον άνθρωπο

Μια ακόμη συμπαραγωγή παρουσιάζει το Δημοτικό Περιφερειακό Θέατρο Ιωαννίνων, αγκαλιάζοντας, αυτή τη...

11.10.18 | «Ο μικάδος» στο… πανί

Την κωμική όπερα των Γκίλμπερτ και Σάλλιβαν «Ο μικάδος» παρουσιάζει το Πνευματικό Κέντρο του δήμου...

10.10.18 | «Φώτο-Γυάλινα Γιάννινα» στο Μουσείο...

Την έκθεση εικαστικής φωτογραφίας της Βιργινίας Χορμοβίτη εγκαινιάζει το Πολιτιστικό Ίδρυμα Ομίλου...

09.10.18 | «FORM.AT» στο Καμπέρειο Θέατρο

Μια χορογραφική αλληγορία για το αέναο χτίσιμο και γκρέμισμα των ανθρώπινων σχέσεων, για τις...

06.10.18 | «Το Ημερολόγιο ενός Απατεώνα»

Ένα Φεστιβάλ Θεάτρου ξεκινάει από σήμερα η θεατρική σκηνή του Καλλιτεχνικού Σωματείου «οι...

05.10.18 | Οι ανθρώπινες φιγούρες του Beppe Labianca

Ανθρώπινες φιγούρες, έργα του ιταλού καλλιτέχνη Beppe Labianca, συναντά κανείς στα μουσεία και τους...

04.10.18 | Ντοκιμαντέρ… στον δρόμο

Με πέντε ντοκιμαντέρ και ένα εργαστήριο έρχεται στα Γιάννενα το Docs on Wheels, ένα πρόγραμμα...