Πέμπτη, 9 Αυγούστου 2018
|
Ηπειρωτικός Αγών

Μουσικές των Βαλκανίων στο Κεράσοβο

Για 5η συνεχή χρονιά συνεχίζεται στην Αγία Παρασκευή (Κεράσοβο) Κόνιτσας το Φεστιβάλ βαλκανικής μουσικής «Κεράσοβο 2018».

Το φεστιβάλ περιλαμβάνει μουσικά σεμινάρια και συναυλίες, που αγγίζουν όχι μόνο την Ήπειρο αλλά την ευρύτερη περιοχή της βόρειας Ελλάδας και τις βαλκανικές χώρες που συνορεύουμε. Φέτος, καλεσμένοι από το Βέλγιο, οι δεξιοτέχνες Tcha Limberger και Benjamin Clément θα ταξιδέψουν το κοινό επιπλέον στις μουσικές παραδόσεις της κεντρικής Ευρώπης και τη jazz-manouche κουλτούρα του Django Reinhardt.

Τη φετινή χρονιά θα διδαχθούν στο Κεράσοβο, από τις 13 έως τις 17 Αυγούστου, πολυφωνίες της Ελλάδας, βαλκανικό ρεπερτόριο, jazz-manouche μουσική και παραδοσιακά κρουστά, ενώ θα υπάρχει και παιδικό μάθημα μουσικοκινητικής αγωγής με τραγούδια και χορούς του κόσμου.

Την Πέμπτη 16 Αυγούστου θα παρουσιαστεί στο εκκλησάκι της Αγίας Παρασκευής συναυλία με τίτλο «Ο ήχος της Δρακόλιμνης», με συνθέσεις εμπνευσμένες από τις μουσικές παραδόσεις της Μεσογείου και των Βαλκανίων, με τους Περικλή Βραχνό (βιολί, κιθάρα), Βαγγέλη Βραχνό (κοντραμπάσο, τρομπέτα) και Αλέξανδρο Ριζόπουλο (κρουστά).

Την Παρασκευή 17 Αυγούστου, στο εκκλησάκι της Αγίας Παρασκευής, οι Trio Tatavla -με τους διεθνούς φήμης δεξιοτέχνες Τcha Limberger (βιολί, φωνή), Benjamin Clément (κιθάρα) και Δήμο Βουγιούκα (ακορντεόν)- συναντούν την Ξανθούλα Ντακοβάνου (φωνή), για να μας ταξιδέψουν στις μουσικές της Πόλης και το σμυρνέικο ρεμπέτικο με έναν τρόπο ιδιαίτερο, που αντικατοπτρίζεται στο νέο τους δίσκο, ο οποίος κυκλοφορεί σε όλη την Ευρώπη με εξαιρετικές κριτικές.

Το Σάββατο 18 Αυγούστου, θα παρουσιαστεί στην πλατεία του χωριού η δουλειά των μουσικών σεμιναρίων, που έλαβαν χώρα μέσα στην εβδομάδα. Θα ακουστούν πολυφωνίες, βαλκανικές μουσικές, jazz-manouche τραγούδια και παραδοσιακά κρουστά.

Τέλος, την Κυριακή 19 Αυγούστου, στο «Σπίτι της Χάμκως» στην Κόνιτσα, το φεστιβάλ θα κλείσει με μια μεγάλη συναυλία με τίτλο «Από την Ελλάδα στα Βαλκάνια», όπου πλέκονται παραδοσιακό ελληνικό με βαλκανικό ρεπερτόριο. Θα παίξουν οι γνωστοί Tcha Limberger (βιολί, φωνή), Benjamin Clément (κιθάρα), Δήμος Βουγιούκας (ακορντεόν) και η Ξανθούλα Ντακοβάνου (φωνή), ενώ θα υπάρχουν εκπλήξεις και συμμετοχές των μουσικών, που συμμετείχαν σε όλο το Φεστιβάλ.

Το Φεστιβάλ ευχαριστεί την Αδελφότητα Αγίας Παρασκευής Αθηνών «Το Κεράσοβο» και την εταιρία «Δωδώνη» για την έμπρακτη στήριξή τους, καθώς και την Εφορεία Αρχαιοτήτων Ιωαννίνων και τον δήμο Κόνιτσας, για την παραχώρηση του χώρου «Το Σπίτι της Χάμκως» στην Κόνιτσα.

 

Το όνομά σας:
Το email σας:
Θέμα:
Σχόλιο: (μέχρι 1000 χαρακτήρες)


Προσφατα

08.12.18 | Ο «Caveman» επιστρέφει

Στη σκηνή του Θεάτρου Έκφραση επιστρέφει ξανά ο θρυλικός «Caveman» για έναν νέο κύκλο παραστάσεων...

07.12.18 | «Θα πέσουν τα τσιμέντα» στο Stage

Δύο από τα πιο αγαπητά δίδυμα της ελληνικής stand-up comedy σκηνής θα συνυπάρξουν στα Γιάννενα για...

06.12.18 | «Τσιγγάνες και Μάγισσες»

Τη μουσική παράσταση «Τσιγγάνες και Μάγισσες» παρουσιάζουν οι Ρεμπετόφιλοι Ιωαννίνων το Σάββατο 8...

05.12.18 | «Θα πέσουν τα τσιμέντα» στο Stage

Δύο από τα πιο αγαπητά δίδυμα της ελληνικής stand-up comedy σκηνής θα συνυπάρξουν στα Γιάννενα για...

04.12.18 | «Η Πόρνη από πάνω» ξανά στα Γιάννενα

«Η Πόρνη από πάνω» του Αντώνη Τσιπιανίτη, μια παράσταση που έχει αποσπάσει τις καλύτερες κριτικές...

01.12.18 | Ένα μουσικό οδοιπορικό χωρίς σύνορα

Δύο εξαιρετικές φιγούρες του πενταγράμμου, η αγαπημένη δασκάλα Φωτεινή Βελεσιώτου και ο δεξιοτέχνης...

30.11.18 | Η Κρήτη συναντά το Λονδίνο

Μία μοναδική μουσική παράσταση θα δώσουν η δεξιοτέχνης αρπίστρια Maria-Christina Harper από το...

29.11.18 | Τραγούδια και ιστορίες των Dire Straits

Ένα αφιέρωμα-ενδοσκόπηση στα έντονα βιωματικά και αυτοβιογραφικά τραγούδια και τους στίχους του...