Παρασκευή, 29 Ιουνίου 2018
|
Ηπειρωτικός Αγών

Δύο βραδιές γεμάτες ρεμπέτικο

Το 4ο Φεστιβάλ Ρεμπέτικου διοργανώνει ο Σύλλογος Ρεμπετόφιλων Ιωαννίνων, στις την Παρακευή και το Σάββατο, 29 και 30 Ιουνίου, στον Πολιτιστικό Πολυχώρο «Δ. Χατζής», στα παλαιά σφαγεία, σε έναν πανέμορφο χώρο δίπλα από τη λίμνη.

Στο φεστιβάλ προσφέρθηκαν για ακόμη μια φορά να συμμετέχουν αναγνωρισμένα μουσικά συγκροτήματα από όλη την Ελλάδα, οργανοποιοί λαϊκών μουσικών οργάνων, δασκάλοι μουσικής και χορού, καλλιτέχνες θεάτρου σκιών, σε μια συλλογική προσπάθεια ανάδειξης της ρεμπέτικης και παραδοσιακής μουσικής.

Το Φεστιβάλ ξεκινά από τις 7 μ.μ. με έκθεση λαϊκών μουσικών οργάνων, που θα βρίσκεται στον χώρο και τις δύο ημέρες, και στις 9 μ.μ. το τμήμα Μπουζουκιού του Δημοτικού Ωδείου Ιωαννίνων θα παρουσιάσει το «Μικρό αφιέρωμα στο Γιώργο Ζαμπέτα», υπό τη διδασκαλία του Ντίνου Μπουζάνη.

Στις 9:30 θα παρουσιαστούν μουσικά σχήματα μελών του συλλόγου Ρεμπετόφιλων Ιωαννίνων και στις 11 μ.μ. οι «Rempet Motiv», το μουσικό συγκρότημα από την Πάτρα, που αποτελείται από τους Γιάννη Φωτόπουλο (μπουζούκι, τραγούδι), Διονυσία Ντρουβάρη (τραγούδι), Αλέξανδρο Πώχο (ακορντεόν, τραγούδι), Γιώργο Μιχαλόπουλο (μπαγλαμάς, τραγούδι), Γιώργο Νικολόπουλο (μπάσο, τραγούδι) και Δημήτρη Κόρδα (κιθάρα, τραγούδι).

Τη μια τα ξημερώματα θα ακολουθήσει «Το Ρεμπέτικο», το μουσικό συγκρότημα από την Καρδίτσα, που αποτελούν οι Ντίνος Οικονόμου (κιθάρα, φωνή), Φάνης Οικονόμου (μπουζούκι, φωνή) και Μαριάνθη Κατσάρη (φωνή), ενώ θα ακολουθήσει αυτοσχέδιο γλέντι.

Το Σάββατο στις 8 μ.μ. θα γίνουν σεμινάρια Οργανοποιίας από τον Θωμά Σταυρόπουλο και Σμυρνέικων και Ρεμπέτικων χορών, στην κεντρική σκην, από τους χοροδιδάσκαλους Βαγγέλη Γούσια και Γλυκερία Γούσια.

Θα ακολουθήσουν οι Ρεμπετόφιλοι Ιωαννίνων και οι «Τσιπουργοί», μουσικό συγκρότημα από τη Δράμα, με αφιέρωμα στον Στράτο Παγιουμτζή. Οι «τσιπουργοί είναι οι Παναγιώτης Χρόνης (μπουζούκι, τραγούδι), Ανδρέας Καρακάτσης (ακορντεόν).

Χρήστος Κυριακίδης (μπουζούκι) και Δημήτρης Κουκουτέγος (κιθάρα). Τη σκυτάλη παίρνουν μετά τα μεσάνυχτα οι «Σεκέρ Παρέ» από την Αθήνα, με αμανέδες, σμυρνέικα και πολίτικα τραγούδια, από τους Θεολόγο Παπανικολάου (αμανέδες, βιολί, τραγούδι), Αθηνά Κουκή (κανονάκι) Γεράσιμο Παπαδόπουλο (ούτι, τραγούδι).

Η είσοδος στο Φεστιβάλ είναι ελεύθερη.

Το όνομά σας:
Το email σας:
Θέμα:
Σχόλιο: (μέχρι 1000 χαρακτήρες)


Προσφατα

25.09.18 | Μια γνωριμία με το «θερινό Μαντείο»

Στη Συνάντηση Νέων Καλλιτεχνών Νοτιοανατολικής Ευρώπης με θέμα «Αρχαίο Δράμα και Πολιτική», που...

22.09.18 | Οι Φωτο-ματιές «κλείνουν» με φωτογραφικό...

Μετά τη δίμηνη φιλοξενία της ομαδικής περιοδικής έκθεσης «Φωτο-Ματιές στο Μουσείο», η Εφορεία...

21.09.18 | Έπαθλα από μικρούς και μεγάλους

Με μια διπλή δράση στο Μουσείο Αργυροτεχνίας του Πολιτιστικού Ομίλου της Τράπεζας Πειραιώς...

20.09.18 | «Ευτυχία Πρίντζου· η επιστροφή»

Μέσα από έναν θεατρικό μονόλογο «επιστρέφει» στην πόλη που γεννήθηκε και εκτελέστηκε, ένα σύμβολο...

19.09.18 | «Η παράδοση εκ νέου»

Την Μπιενάλε Δυτικών Βαλκανίων θα φιλοξενήσουν τα Γιάννενα από τις 11 έως τις 14 Οκτωβρίου, με...

18.09.18 | Μουσική γιορτή στην πλατεία

Με μια μεγάλη μουσική γιορτή για όλους αποχαιρετά το καλοκαίρι και καλοσωρίζει το φθινόπωρο το...

15.09.18 | «Μια συναυλία για την ειρήνη»

«Μια συναυλία για την ειρήνη» είναι ο τίτλος της μουσικής εκδήλωσης με την Συμφωνική Ορχήστρα Magna...

14.09.18 | «Μία λίμνη… χίλιοι μύθοι»

Για τέταρτη συνεχή χρονιά, η Ζωσιμαία Δημόσια Κεντρική Ιστορική Βιβλιοθήκη Ιωαννίνων, ως...