Τετάρτη, 14 Φεβρουαρίου 2018
|
ΝΙΚΟΣ ΑΝΤΩΝΙΟΥ

Ένα δυνατό μήνυμα για τη ζωή

Ένα ισχυρό μήνυμα για τη ζωή φέρνει το νέο βιβλίο του Άγγελου Μητσόπουλου με τίτλο «Είμαι εδώ» από τις εκδόσεις Γεωργίου, το οποίο θα παρουσιάσει αύριο Πέμπτη, στις 8 το βράδυ, στον πολιτιστικό πολυχώρο «Δημ. Χατζής».

Ο Άγγελος Μητσόπουλος έκανε λόγο για μία δυνατή και συγκινητική ιστορία, που αποτελεί ένα μήνυμα για τη ζωή. Αφού ανέλυσε περιληπτικά τα όσα θα δει και θα διαβάσει κάποιος στο βιβλίο του, δήλωσε πως ο νεαρός Νότης, ο πρωταγωνιστής της αληθινής ιστορίας που περιγράφει στο βιβλίο του, είναι τώρα τεσσάρων ετών και,παρότι αντιμετωπίζει ακόμα κάποια σημαντικά αναπτυξιακά προβλήματα, έχει ξεπεράσει πολλά άλλα προβλήματα υγείας που αντιμετώπιζε. Τόνισε ότι το μήνυμα που θέλει να στείλει το βιβλίο του, είναι ότι όταν κάποιος θέλει και προσπαθεί, μπορεί να τα καταφέρει.

«Το λέει και ο τίτλος άλλωστε «Είμαι Εδώ». Είναι εδώ ο Νότης, πάλεψε μαζί με τους γονείς και τους γιατρούς και είναι εδώ. Μας χαμογελάει και τα μάτια του τα λένε όλα και για αυτό επιλέξαμε το εξώφυλλο να είναι έτσι ζωντανό, να μας κοιτάει στα μάτια, όπως κοίταξε και τη ζωή από την πρώτη στιγμή», ήταν τα λόγια του συγγραφέα.

Ο αντιδήμαρχος Ιωαννίνων Παντελής Κολόκας, που θα είναι ένας εκ των ομιλητών στην παρουσίαση του βιβλίου την Πέμπτη το βράδυ, συνεχάρη τον συγγραφέα και τον ευχαρίστησε θερμά για τη δουλειά που έκανε, ώστε να αναδειχτεί αυτή η ιστορία. Χαρακτήρισε και ο ίδιος το βιβλίο ως ένα δυνατό μήνυμα για όλους, από ένα μικρό παιδί που γεννήθηκε πρόωρα και, κόντρα σε όλες τις πιθανότητες και τις προβλέψεις, κατάφερε να ζήσει, έχοντας μεγάλη θέληση για ζωή. «Το δικό μας το Γιαννιωτόπουλο, ο μικρός τα κατάφερε», ανέφερε.

«Νομίζω ότι ακούγοντας την ιστορία και στηρίζοντας με το βιβλίο την προσπάθεια των γονιών, εκτός από την πολύτιμη βοήθεια, σκεφτόμαστε και πολλές φορές ότι ως ώριμοι άνθρωποι βρισκόμαστε σε πολύ μικρές αντιξοότητες και απογοητευόμαστε, έρχονται όμως τέτοιες ιστορίες, όπου ένα μικρό παιδί που η ζωή του φέρθηκε σκληρά πριν ακόμη γεννηθεί, παρ’ όλα αυτά τα κατάφερε, την κέρδισε και είμαστε εδώ μαζί με τον Νότη να τον βοηθήσουμε. Σας προσκαλώ όλους να είμαστε εκεί την Πέμπτη για να στηρίξουμε τον μικρό Νότη, που έτσι και αλλιώς μπορεί και τα καταφέρνει, και να δώσουμε όλοι μαζί μία άλλη διάσταση στη ζωή», δήλωσε εμφανώς συγκινημένος ο κ. Κολόκας.

Στην παρουσίαση του βιβλίου, εκτός από τον ίδιο τον συγγραφέα και τον κ. Κολόκα, θα μιλήσει και η παιδίατρος και αναπτυξιολόγος Λούλα Βέρμπη-Αυδή, ενώ τη βραδιά θα συντονίσει η δημοσιογράφος Έλενα Χριστοφορίδου.

Το όνομά σας:
Το email σας:
Θέμα:
Σχόλιο: (μέχρι 1000 χαρακτήρες)


Προσφατα

17.02.18 | «Ο Παπουτσωμένος Γάτος» για μικρούς και...

Η Παιδική Θεατρική Σκηνή του Καλλιτεχνικού Σωματείου «οι Αθεράπευτοι» παρουσιάζει, με τον δικό της...

16.02.18 | Με υπουργική παρουσία τα εγκαίνια

Παρουσία της υπουργού Πολιτισμού Λυδίας Κονιόρδου θα πραγματοποιηθούν τα εγκαίνια της έκθεσης...

15.02.18 | «Θα σε πάρει ο δρόμος» στην Έκφραση

Το βραβευμένο έργο του Σάκη Σερέφα «Θα σε πάρει ο δρόμος» θα παρουσιάσει το Θέατρο Έκφραση, σε...

13.02.18 | «Το Παλτό» του Gogol στο Politheatro

Το έργο «Το Παλτό», σε σκηνοθεσία και ερμηνεία του Θοδωρή Γκόγκου, θα παρουσιάσει το Politheatro |...

10.02.18 | Τα βιεννέζικα βαλς του Γιόχαν Στράους

Το υπερθέαμα «Τα κύματα του Δουνάβεως» του Γιόχαν Στράους, από τα διάσημα Hungarian Ballet και τη...

09.02.18 | Μουσικό αντάμωμα στον χρόνο και τον χώρο

Όταν η αγάπη για τη μουσική γίνεται πηγή έμπνευσης, γεννιέται η δημιουργία, το όραμα, η χαρά, το...

08.02.18 | Τα Γιάννενα μέσα από τη συλλογή του Φ....

Εικόνες άλλων εποχών από την πόλη των Ιωαννίνων μεταφέρουν στο σήμερα τα επιστολικά δελτάρια του...

07.02.18 | Ο Γιώργος Μαργαρίτης στο Stage Ioannina

Ένα μοναδικό αφιέρωμα στο λαϊκό και ρεμπέτικο τραγούδι θα παρουσιάσει ο σπουδαίος ερμηνευτής...