Πέμπτη, 21 Δεκεμβρίου 2017
|
Σ.Κ.

Αναδρομική έκθεση του Π. Λαρδά

Τη Δευτέρα το βράδυ έγιναν στον εκθεσιακό χώρο του Πνευματικού Κέντρου Ιωαννίνων (φουαγιέ) τα εγκαίνια αναδρομικής έκθεσης ζωγραφικής του Πέτρου Λαρδά, που διοργανώνει το Πνευματικό Κέντρο του δήμου Ιωαννιτών σε συνεργασία με το Ίδρυμα Ιωσήφ και Εσθήρ Γκανή.

Ο γνωστός στην πόλη μας ζωγράφος, Ρόδιος στην καταγωγή, είναι μόνιμος κάτοικος Ιωαννίνων εδώ και 30 χρόνια. Πτυχιούχος της Σχολής Δημοσιογραφίας και Δημοσίων Σχέσεων του Πάντειου Πανεπιστημίου, εργάστηκε στην Εθνική Τράπεζα, της οποίας υπήρξε στέλεχος, αλλά και συνδικαλιστής. Μέλος παλαιότερα του Δ.Σ. του Πνευματικού Κέντρου του δήμου Ιωαννιτών, αλλά και υπεύθυνος Πολιτισμού του δήμου Δωδώνης. Συμμετείχε σε ατομικές και ομαδικές εκθέσεις σε Ελλάδα και εξωτερικό. Στα Γιάννενα έχουν προηγηθεί σημαντικές ατομικές του εκθέσεις, όπως στο Πνευματικό Κέντρου του δήμου και στο Γαλλικό Ινστιτούτο –παράρτημα Ιωαννίνων. Συνεχίζει να εκθέτει έργα του στο εξωτερικό (∆ανία, Αγγλία), αλλά και στην Ελλάδα. Από τις πιο πρόσφατες συμμετοχές του, η 13η ατομική του έκθεση στη Μεγάλη Ροτόντα του Μνημείου των Πηγών Καλλιθέας Ρόδου µε τίτλο «Θάλασσες και Μουσικοί του δρόμου». Από το 2011 έχει μόνιμη έκθεση στην Παλιά Πόλη της Ρόδου, στη Rhodes Gallery – Greek Gold, Kasiotiswww.rhodesgallery.gr.
Η μέχρι τώρα δουλειά του ξεπερνά τα 2.500 έργα (σε λάδια, ακρυλικά, υδατογραφίες, παστέλ, μολύβι, κρύα σμάλτα). Πολλά από αυτά βρίσκονται σε ιδιωτικές συλλογές στην Ελλάδα και στο εξωτερικό, στο Πνευματικό Κέντρο του δήμου Ιωαννιτών, στη ∆ημοτική Πινακοθήκη Ρόδου καθώς επίσης και σε πολλούς δημόσιους oργανισμούς. Έχει φιλοτεχνήσει εξώφυλλα βιβλία, περιοδικών, καρτποστάλ και μουσικών cds.
Στα εγκαίνια της έκθεσης, για το έργο του ζωγράφου Πέτρου Λαρδά, μίλησε η πρώην καλλιτεχνική διευθύντρια του Πνευματικού Κέντρου Μαρία Στρατσιάνη.
Η έκθεση θα διαρκέσει έως τις 5 Ιανουαρίου και είναι ανοιχτή από τις 11 το πρωί έως 1 το μεσημέρι και από τις 6 το απόγευμα έως τις 9 το βράδυ, εκτός από 24, 25 και 26 Δεκεμβρίου και 1 και 2 Ιανουαρίου.

Το όνομά σας:
Το email σας:
Θέμα:
Σχόλιο: (μέχρι 1000 χαρακτήρες)


Προσφατα

19.07.18 | Η «Ιοκάστη» ξαναστρώνει το τραπέζι

Ήταν… υπέροχο το δείπνο που σέρβιρε η Ιοκάστη (Παπαδάμου) στο σπίτι της. Κατ’ απαίτηση λοιπόν των...

18.07.18 | Το ταξίδι ξεκινά από τη Λεπτοκαρυά

Στη Λεπτοκαρυά Ζαγορίου ανηφορίζουν, για 2η συνεχόμενη χρονιά, οι μικρομηκάδες. Μετά την άψογη...

17.07.18 | Ο φωτογράφος Γιώργος Σεφέρης

Μία αντιπροσωπευτική επιλογή φωτογραφιών, που τράβηξε ο νομπελίστας ποιητής Γιώργος Σεφέρης επί...

14.07.18 | Η «Ιοκάστη» ξαναστρώνει το τραπέζι

Ήταν… υπέροχο το δείπνο που σέρβιρε η Ιοκάστη (Παπαδάμου) στο σπίτι της. Κατ’ απαίτηση λοιπόν των...

13.07.18 | Ο Κ. Καρυωτάκη και το έργο του, 90 χρόνια...

Συνεχίζονται οι εκδηλώσεις για τα 90 χρόνια από τον θάνατο του ποιητή Κώστα Καρυωτάκη, που...

12.07.18 | «Αντιγόνη» για… τρεις

Μετά την επιτυχημένη «Ιφιγένεια εν Αυλίδι» του Ευριπίδη, o Αιμίλιος Χειλάκης και o Μανώλης Δούνιας...

11.07.18 | Θηβαίος-Παπαγεωργίου στο Its Kale Festival

Ο σπουδαίος τραγουδοποιός Χρήστος Θηβαίος συναντά τη Μαρία Παπαγεωργίου, την πιο ιδιαίτερη και...

10.07.18 | Mamma Mia με Δ. Βανδή

Η επιτυχημένη ελληνική εκδοχή του δημοφιλούς μιούζικαλ Mamma Mia των Benny Andersson, Bjorn Ulvaeus...