Πέμπτη, 21 Δεκεμβρίου 2017
|
Σ.Κ.

Αναδρομική έκθεση του Π. Λαρδά

Τη Δευτέρα το βράδυ έγιναν στον εκθεσιακό χώρο του Πνευματικού Κέντρου Ιωαννίνων (φουαγιέ) τα εγκαίνια αναδρομικής έκθεσης ζωγραφικής του Πέτρου Λαρδά, που διοργανώνει το Πνευματικό Κέντρο του δήμου Ιωαννιτών σε συνεργασία με το Ίδρυμα Ιωσήφ και Εσθήρ Γκανή.

Ο γνωστός στην πόλη μας ζωγράφος, Ρόδιος στην καταγωγή, είναι μόνιμος κάτοικος Ιωαννίνων εδώ και 30 χρόνια. Πτυχιούχος της Σχολής Δημοσιογραφίας και Δημοσίων Σχέσεων του Πάντειου Πανεπιστημίου, εργάστηκε στην Εθνική Τράπεζα, της οποίας υπήρξε στέλεχος, αλλά και συνδικαλιστής. Μέλος παλαιότερα του Δ.Σ. του Πνευματικού Κέντρου του δήμου Ιωαννιτών, αλλά και υπεύθυνος Πολιτισμού του δήμου Δωδώνης. Συμμετείχε σε ατομικές και ομαδικές εκθέσεις σε Ελλάδα και εξωτερικό. Στα Γιάννενα έχουν προηγηθεί σημαντικές ατομικές του εκθέσεις, όπως στο Πνευματικό Κέντρου του δήμου και στο Γαλλικό Ινστιτούτο –παράρτημα Ιωαννίνων. Συνεχίζει να εκθέτει έργα του στο εξωτερικό (∆ανία, Αγγλία), αλλά και στην Ελλάδα. Από τις πιο πρόσφατες συμμετοχές του, η 13η ατομική του έκθεση στη Μεγάλη Ροτόντα του Μνημείου των Πηγών Καλλιθέας Ρόδου µε τίτλο «Θάλασσες και Μουσικοί του δρόμου». Από το 2011 έχει μόνιμη έκθεση στην Παλιά Πόλη της Ρόδου, στη Rhodes Gallery – Greek Gold, Kasiotiswww.rhodesgallery.gr.
Η μέχρι τώρα δουλειά του ξεπερνά τα 2.500 έργα (σε λάδια, ακρυλικά, υδατογραφίες, παστέλ, μολύβι, κρύα σμάλτα). Πολλά από αυτά βρίσκονται σε ιδιωτικές συλλογές στην Ελλάδα και στο εξωτερικό, στο Πνευματικό Κέντρο του δήμου Ιωαννιτών, στη ∆ημοτική Πινακοθήκη Ρόδου καθώς επίσης και σε πολλούς δημόσιους oργανισμούς. Έχει φιλοτεχνήσει εξώφυλλα βιβλία, περιοδικών, καρτποστάλ και μουσικών cds.
Στα εγκαίνια της έκθεσης, για το έργο του ζωγράφου Πέτρου Λαρδά, μίλησε η πρώην καλλιτεχνική διευθύντρια του Πνευματικού Κέντρου Μαρία Στρατσιάνη.
Η έκθεση θα διαρκέσει έως τις 5 Ιανουαρίου και είναι ανοιχτή από τις 11 το πρωί έως 1 το μεσημέρι και από τις 6 το απόγευμα έως τις 9 το βράδυ, εκτός από 24, 25 και 26 Δεκεμβρίου και 1 και 2 Ιανουαρίου.

Το όνομά σας:
Το email σας:
Θέμα:
Σχόλιο: (μέχρι 1000 χαρακτήρες)


Προσφατα

21.04.18 | Κάνει πρεμιέρα «Η Σκοτεινή Πέτρα»

Ένα έργο – ορόσημο του ισπανικού θεάτρου με αναφορά στον Φεδερίκο Γκαρθία Λόρκα, η βραβευμένη...

20.04.18 | Μια ζωντανή γιορτή επί σκηνής

Ο Μανώλης Καραντίνης με το μπουζούκι του, ο Θάνος Γκιουλετζής με το βιολί του και ο Αχιλλέας...

19.04.18 | Τραγουδά τα δικά του «ανείπωτα»

Στα «ανείπωτα» τραγούδια της καρδιάς του θα ταξιδέψει το γιαννιώτικο κοινό ο Γιάννης Κότσιρας, που...

18.04.18 | «Το αηδόνι και το τριαντάφυλλο»

Το «αηδόνι και το τριαντάφυλλο» του Όσκαρ Ουάιλντ ανεβαίνει στο Θέατρο Καμπέρειο, για δυο μόνο...

17.04.18 | Κλήρωση προσκλήσεων

Μια από τις μπάντες των οποίων η φήμη έχει ξεπεράσει τα ελληνικά σύνορα και έχει φτάσει στα πέρατα...

17.04.18 | «Η επίσκεψη της γηραιάς κυρίας»

Η θεατρική ομάδα του δήμου Ζίτσας επιστρέφει στη σκηνή με το έργο «Η επίσκεψη της γηραιάς κυρίας»,...

14.04.18 | «Το Πεπρωμένο Ονομάζεται Κλοτίλδη»

Για δύο παραστάσεις έρχεται στα Γιάννενα η παράσταση «Το Πεπρωμένο Ονομάζεται Κλοτίλδη» του Τζοβάνι...

13.04.18 | «Εδώ είμαστε» φωνάζει η Photometria

«Here we are» είναι το θέμα του Photometria International Photography Festival, που διοργανώνεται...