Σάββατο, 2 Σεπτεμβρίου 2017
|

Από ζωγραφική έως αγιογραφία

Μια δημιουργική διέξοδο για τα παιδιά από την προσχολική ηλικία, αλλά και για όλους τους ενήλικες που θέλουν να γεμίσουν με φαντασία και έμπνευση τον ελεύθερο χρόνο τους, αποτελούν τα τμήματα του Εικαστικού Εργαστηρίου του Πνευματικού Κέντρου του δήμου Ιωαννιτών, στις δομές του οποίου φοιτούν πάνω από 2.000 παιδιά.

Παράλληλα με τη λειτουργία των τμημάτων χορού και του δημοτικού ωδείου, το Εικαστικό Εργαστήρι είναι ένα ακόμη «πυρήνας» καλλιτεχνικής δραστηριότητας και εκπαίδευσης, με καταρτισμένους διδάσκοντες, αποφοίτους των ανωτάτων σχολών καλών τεχνών.

Με στόχο να γίνει γνωστό το έργο του, αλλά κυρίως, να ενημερώσει τους υποψήφιους νέους σπουδαστές για την εκπαίδευση που παρέχει, και να ενθαρρύνει τους ήδη σπουδαστές να συνεχίσουν την ενασχόλησή τους, το Εικαστικό Εργαστήρι πραγματοποιεί και φέτος την ετήσια έκθεση των δημιουργιών των σπουδαστών του.

Από τη Δευτέρα 4 έως και τις 15 Σεπτεμβρίου, σπουδαστές όλων των ηλικιών εκθέτουν στον εκθεσιακό χώρο του Πνευματικού Κέντρου τα έργα που φιλοτέχνησαν κατά τη διάρκεια της προηγούμενης σαιζόν στη ζωγραφική, τη γλυπτική, το ψηφιδωτό, την αγιογραφία, την κεραμική, τη φωτογραφία και την εικονογραφία. Τα εγκαίνια της έκθεσης θα πραγματοποιηθούν τη Δευτέρα, στις 8 το βράδυ

«Ο ρόλος του Πνευματικού Κέντρου είναι κατά ένα μεγάλο μέρος εκπαιδευτικός, να εξασκεί την καλλιτεχνική παιδεία μέσα από όλες τις δομές του, όπως και από το εικαστικό εργαστήρι που έχει τμήματα για παιδιά και ενήλικες, αλλά και ένα ειδικό τμήμα για νηπιαγωγούς και εκπαιδευτικούς της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης», σημείωσε ο πρόεδρος Κώστας Γκόγκος,

Κατά τη διάρκεια της έκθεσης, κάθε ενδιαφερόμενος μπορεί να πάρει πληροφορίες είτε από τους διδάσκοντες είτε από τους σπουδαστές των τμημάτων σχετικά με τα μαθήματα και τον τρόπο που δουλεύουν με τα διάφορα υλικά, όπως ανέφερε, εκ μέρους του Εργαστηρίου η Αρετή Αντωνίου.

Η έκθεση θα είναι ανοιχτή από τις 11 το πρωί έως τη 1 το μεσημέρι και από τις 6 το απόγευμα έως τις 9 το βράδυ (ανοιχτά και το Σαββατοκύριακο).

 

ΞΕΚΙΝΟΥΝ ΟΙ ΕΓΓΡΑΦΕΣ

Από τη Δευτέρα 4 Σεπτεμβρίου θα ξεκινήσουν οι εγγραφές στα τμήματα του Πνευματικού Κέντρου του δήμου Ιωαννιτών, για το ακαδημαϊκό έτος 2017 -2018.

Για το Δημοτικό Ωδείο οι εγγραφές θα γίνονται καθημερινά, από τις 10 το πρωί έως τη 1 το μεσημέρι και από τις 6 το απόγευμα έως τις 9 το βράδυ, στην οδό Μπιζανίου 2 και στο παράρτημα Ανατολής στη διεύθυνση Χριστοφορίδου και Ποντοηρακλείας. Πληροφορίες στα τηλέφωνα 2651025429 και 2651045395 αντίστοιχα.

Για το Εικαστικό Εργαστήρι (Δωδώνης 35, στο τέλος του πάρκου Κουραμπά) οι εγγραφές θα γίνονται καθημερινά, από τις 10 το πρωί έως τις 2 το μεσημέρι και από τις 11 Σεπτεμβρίου και από τις 5 το απόγευμα έως τις 9 το βράδυ. Πληροφορίες στο τηλέφωνο 2651046220. Εγγραφές ωστόσο θα γίνονται και καθ’ όλη τη διάρκεια της χρονιάς, αλλά μόνο τις απογευματινές ώρες.

Για τη Σχολή Κλασικού και Σύγχρονου Χορού (Αγίας Μαρίνας 55 ) το ωράριο εγγραφών είναι από τις 4 το απόγευμα έως τις 10 το βράδυ. Πληροφορίες στο τηλέφωνο 2651073657.

Για το Τμήμα Παραδοσιακών Χορών (Δωδώνης 35, στο τέλος του πάρκου Κουραμπά) οι εγγραφές θα γίνονται καθημερινά, από τις 4 το απόγευμα έως τις 9 το βράδυ. Πληροφορίες στο τηλέφωνο 2651048235.

 

Το όνομά σας:
Το email σας:
Θέμα:
Σχόλιο: (μέχρι 1000 χαρακτήρες)


Προσφατα

17.03.18 | «Ο πατέρας του Άμλετ» στην Έκφραση

Το πρώτο θεατρικό έργο του Μάνου Ελευθερίου με τίτλο «Ο πατέρας του Άμλετ» θα παρουσιάσει το θέατρο...

16.03.18 | Επέστρεψαν και δεν είναι… αυταπάτη

Μετά από εξαετή παύση, οι Delusion «ξαναζωντάνεψαν» και απόψε περιμένουν τους φίλους τους, αλλά και...

16.03.18 | Αφιέρωμα στο ελληνικό ρετρό

Μια μουσική παράσταση αφιέρωμα στο ελληνικό ρετρό, με τον τίτλο «Λες και ήταν χθες», θα...

15.03.18 | Δίνει βήμα στην παράδοση

Με σκοπό να δώσει την ευκαιρία στα παιδικά τμήματα των συλλόγων της πόλης να παρουσιάσουν το έργο...

15.03.18 | «Θα σε πάρει ο δρόμος»

Το βραβευμένο έργο του Σάκη Σερέφα «Θα σε πάρει ο δρόμος» παρουσιάζει για τρεις ακόμη παραστάσεις...

14.03.18 | Οι Naxatras ξανά στα Γιάννενα

Το πιο γρήγορα ανερχόμενο ελληνικό συγκρότημα της «σκληρής» ψυχεδέλειας έρχεται ξανά στα Γιάννενα,...

13.03.18 | Από τις οθόνες του Ισραήλ

Με ταινίες από την πρόσφατη κινηματογραφική παραγωγή του Ισραήλ συνεχίζεται ο θεσμός...

13.03.18 | Από τον Αττίκ στον Γούναρη

Μια μουσική παράσταση αφιέρωμα στο ελληνικό ρετρό, με τον τίτλο «Λες και ήταν χθες», θα...