Τρίτη, 3 Ιουλίου 2018
|
Ηπειρωτικός Αγών

Ο Γ. Χριστοβασίλης έκλεισε δέκα χρόνια στον ΠΑΣ

Χθες 3 Ιουλίου 2018, όπως αναφέραμε και στο σχετικό ρεπορτάζ της ημέρας, συμπληρώθηκαν δέκα χρόνια από τη μέρα που ο Γιώργος Χριστοβασίλης ανέλαβε το τιμόνι του ΠΑΣ Γιάννινα, διαδεχόμενος τον Αλέξη Κούγια.

Ήταν 3 Ιουλίου 2008, όταν οι δύο άνδρες συμφώνησαν για την αγοραπωλησία των μετοχών της ΠΑΕ ΠΑΣ Γιάννινα και την αλλαγή σελίδας.

Στα δέκα αυτά χρόνια ο Γιώργος Χριστοβασίλης γνώρισε τις δύο όψεις του νομίσματος, τις επιτυχίες και τις αποτυχίες. Όμως, αν κάνουμε μια γενικότερη αποτίμηση της δεκαετίας, όπως σημειώσαμε και σε σχετικό αφιέρωμα της στήλης στις 19/6/2018, η θητεία είναι πετυχημένη και ο Γιώργος Χριστοβασίλης συγκαταλέγεται στους κορυφαίους προέδρους, που πέρασαν από τον ΠΑΣ Γιάννινα στα 52 χρόνια ιστορίας. Είναι και ο μακροβιότερος όλων. Έβγαλε την ομάδα για πρώτη φορά στην Ευρώπη και κυρίως τη σταθεροποίησε στη Σούπερ Λίγκα, σε καλές βαθμολογικές θέσεις και με αξιοπρεπή παρουσία. Ο ΠΑΣ, που επί 30 περίπου χρόνια βολόδερνε στις μικρές κατηγορίες, φτάνοντας σε σημείο διάλυσης, ή όταν ανέβαινε στην Α’ Εθνική υποβιβαζόταν την επόμενη σεζόν, κατάφερε να σταθεροποιηθεί στη Σούπερ Λίγκα, να είναι πάντα μια υπολογίσιμη ομάδα, έστω και αν έχει περιορισμένες οικονομικές δυνατότητες και συντηρείται περισσότερο με τις μεταπωλήσεις παικτών. Γενικότερα, σε αυτά τα δέκα χρόνια η ομάδα της Ηπείρου είναι σε αξιοπρεπέστατα επίπεδα, καλή πορεία στο πρωτάθλημα, καλές επιλογές προπονητών και παικτών, ξαναβρίσκοντας έτσι τη χαμένη ταυτότητα. Ο Γιώργος Χριστοβασίλης κατάγεται από τα Άγναντα του νομού Άρτας, σπούδασε και δραστηριοποιήθηκε επιχειρηματικά στην Αμερική, με ειδικότητα στις κατασκευές σχολικών κτιρίων στη Νέα Υόρκη. Πριν αναλάβει στις 3/7/2008 την ηγεσία του θρυλικού ΠΑΣ, ήταν πρόεδρος στον Ηλυσιακό και πιο πριν στα Σούρμενα. Πριν από τον Χριστοβασίλη, για τέσσερα χρόνια μεγαλομέτοχος του ΠΑΣ ήταν ο Αλέξης Κούγιας. Ο γνωστός ποινικολόγος, το καλοκαίρι του 2004, είχε σώσει την τοπική ομάδα από την καταστροφή, αφού παρουσίαζε εικόνα διάλυσης, και την παρέδωσε στον Χριστοβασίλη σε αξιοπρεπή επίπεδα.

 

ΠΩΣ ΒΡΕΘΗΚΕ ΣΤΟ ΠΡΟΣΚΗΝΙΟ

Πριν φτάσουν Χριστοβασίλης και Κούγιας στην οριστική συμφωνία της 3ης Ιουλίου 2008, προηγήθηκε μια σειρά γεγονότων όπως:
Στις 2 Ιουνίου 2008 ο γνωστός ποινικολόγος ανήγγειλε την πρόθεσή του να αποχωρήσει, αναγγέλλοντας την πώληση των μετοχών της ΠΑΕ.

Στις 4 Ιουνίου ο Γιώργος Χριστοβασίλης, χωρίς να έχει ακόμα πουλήσει τις μετοχές του Ηλυσιακού, είχε δημοσιοποιήσει το ενδιαφέρον του για την αγορά του ΠΑΣ Γιάννινα.

Στις 6 Ιουνίου, σε συνέντευξη Τύπου, ο Κούγιας ανακοίνωσε την ύπαρξη προφορικής συμφωνίας με τον Χριστοβασίλη.

Στις 10 Ιουνίου ο Αλέξης Κούγιας ανακάλεσε τη συμφωνία και δήλωσε ότι μένει στον ΠΑΣ.

Στις 13 Ιουνίου έκανε την πρώτη δημόσια εμφάνιση στα Γιάννινα ο Γιώργος Χριστοβασίλης, δίνοντας συνέντευξη Τύπου και έχοντας δίπλα του τους στενούς συνεργάτες Αγγελή, Βήττα και Τσιριμώκο.

Ακολούθησαν νέες συζητήσεις Αλέξη Κούγια και Γιώργου Χριστοβασίλη, που οδήγησαν στην οριστική συμφωνία της 3ης Ιουλίου 2008, όπως περιγράψαμε και πιο πάνω.

Το όνομά σας:
Το email σας:
Θέμα:
Σχόλιο: (μέχρι 1000 χαρακτήρες)


Προσφατα

14.07.18 | Το μεταγραφικό σίριαλ Κόντε πάλι στο...

Το γνωστό σίριαλ με την επικείμενη μεταγραφή του Πέδρο Κόντε βρίσκεται και πάλι στο προσκήνιο του...

13.07.18 | Τρία ερωτηματικά υπάρχουν στον ΠΑΣ

Με διπλές προπονήσεις, που θα γίνουν σήμερα, θα ολοκληρωθεί το πρώτο στάδιο προετοιμασίας, που...

12.07.18 | «Τρυπά» δίχτυα και στις προπονήσεις ο Κόντε!

Ο Πέδρο Κόντε μπορεί να είναι σε αναμονή, αν θα προκύψει κάποια αξιόλογη μεταγραφική πρόταση, για...

11.07.18 | Οι πρώτες εντυπώσεις από την προετοιμασία

Αρκετός κόσμος πηγαίνει κάθε μέρα στις προπονήσεις του ΠΑΣ και το βράδυ οι σελίδες κοινωνικής...

10.07.18 | Προέχει η προσαρμογή των νέων παικτών

Με δύο προπονήσεις (πρωί και απόγευμα) ξεκίνησε η βδομαδιάτικη προετοιμασία για τον ΠΑΣ Γιάννινα,...

07.07.18 | Μαθήματα στους νέους παίκτες από τον Πετράκη

Εβδομάδα γεμάτη δραστηριότητα, με πίεση και ένταση ήταν αυτή που πέρασε για τον ΠΑΣ Γιάννινα. Η...

06.07.18 | Απορρίφθηκε υπό δοκιμή αφρικανός...

Στις προπονήσεις του ΠΑΣ συμμετείχε το τελευταίο διήμερο 20χρονος αφρικανός ποδοσφαιριστής, αλλά δε...

05.07.18 | Δίκοπο μαχαίρι το θέμα Κόντε για ΠΑΣ

Με τον Αγιασμό, που έγινε προχθές, μια νέα χρονιά ξεκίνησε για τον «Άγιαξ της Ηπείρου», με στόχο να...