Τετάρτη, 11 Οκτωβρίου 2017
|
Ηπειρωτικός Αγών

Ζητούμενο η αναβίωση των Νάιων Αγώνων

Τη μοναδική εμπειρία του τερματισμού εντός του αρχαιολογικού χώρου της Δωδώνης, μπροστά στο αρχαίο στάδιο, έζησαν οι αθλητές που έλαβαν μέρος στον 5ο Νάιο Δρόμο των 18.5 χλμ. και στον αγώνα δρόμου των 5 χλμ., που πραγματοποιήθηκαν την Κυριακή.

Πρώτος έκοψε το νήμα του αγώνα ο Γιώργος Γκουγιάνος, ενώ στη δεύτερη και την τρίτη θέση τερμάτισαν ο Γιάννης Τσιαμπούλας και ο Αλέξανδρος Λουκας αντίστοιχα. Στην κατηγορία γυναικών, πρώτη τερμάτισε η Δήμητρα Ανδρούτσου, με δεύτερη τη Λαμπρινή Ντούτση και τρίτη την Ασπα Γκόγκου.
Η εκκίνηση του 5ου Νάιου Δρόμου δόθηκε από τον δήμαρχο Δωδώνης Χρήστο Ντακαλέτση, στις 10 το πρωί, στην είσοδο του Αρχαιολογικού χώρου της Δωδώνης, και οι 100 περίπου αθλητές που συμμετείχαν, αφού διέσχισαν τη Δωδωναία κοιλάδα, τερμάτισαν χειροκροτούμενοι από τους θεατές.
Ο προϊστάμενος της Εφορείας Αρχαιοτήτων Ιωαννίνων Κωνσταντίνος Σουέρεφ έδωσε την εκκίνηση του αγώνα δρόμου 5 χλμ., ο οποίος ξεκίνησε από την είσοδο του αρχαιολογικού χώρου της Δωδώνης και οι αθλητές τερμάτισαν επίσης στο αρχαίο στάδιο. Νικητής ήταν ο Νέστορας Κολιός, ενώ δεύτερος τερμάτισε ο Πέτρος Λώλης και τρίτος ο Σπύρος Παππάς. Στην κατηγορία γυναικών, πρώτη έκοψε το νήμα η Ελισάβετ Σκανδάλη, δεύτερη τερμάτισε η Ρούλα Τζαβάρα και τρίτη η Ελένη Καπετανίδη.
Μαθητές σχολείων της περιοχής και σύσσωμο το δημοτικό σχολείο Ροδοτοπίου έλαβαν μέρος στον παιδικό αγώνα 2 χλμ., με τον οποίο συμπληρώθηκε το αγωνιστικό πρόγραμμα. Με τη δυναμική παρουσία τους, την ενέργεια και τη ζωντάνια τους, οι μικροί δρομείς κέρδισαν το ζεστό χειροκρότημα του κοινού που τους υποδέχτηκε στον τερματισμό.
«Ο 5ος Νάιος Δρόμος ολοκληρώθηκε με επιτυχία. Η προσπάθεια, όμως, συνεχίζεται ώστε οι αγώνες να αποκτήσουν δικαιωματικά τη θέση που τους αξίζει σ’ έναν από τους αρχαιότερους και σημαντικότερους χώρους στην Ελλάδα και στο εξωτερικό», αναφέρουν οι διοργανωτές.
Η Ε.Κ.Α Δωδώνη Ιωαννίνων και οι Σύλλογοι Δωδωναίας Κοιλάδας έκαναν πράξη ένα όραμα ετών, την αναβίωση των πανελλήνιων «Νάιων Αγώνων» της αρχαιότητας, με αρωγούς την περιφέρεια Ηπείρου, τον δήμο Δωδώνης, το Πνευματικό Κέντρο του δήμου Δωδώνης και την Εφορεία Αρχαιοτήτων Ιωαννίνων.
Σημαντική επίσης, ήταν η βοήθεια και εθελοντική προσφορά του Συνδέσμου Κριτών Κλασικού Αθλητισμού Ηπείρου, των εθελοντών κατοίκων της περιοχής, της Fifth Element, του Σώματος Εθελοντών Σαμαρειτών του Ε.Ε.Σ, της Τροχαίας Ιωαννίνων, των μικρών αθλητών της ΕΚΑ «Δωδώνη» και των γονιών τους.
Την τεχνική υποστήριξη των αγώνων είχε η εταιρεία διοργάνωσης αθλητικών events «My Adventure». Τα αποτελέσματα έχουν αναρτηθεί στην ιστοσελίδα του αγώνα www.naiosdromos.gr

Το όνομά σας:
Το email σας:
Θέμα:
Σχόλιο: (μέχρι 1000 χαρακτήρες)


Προσφατα

16.06.18 | Όλο και πλησιάζει στον ΠΑΟΚ ο Κόντε

Σύμφωνα με χθεσινές νεώτερες πληροφορίες, είναι θέμα ολίγων ημερών το κλείσιμο της οριστικής...

15.06.18 | Περιμένουν στο ακουστικό κλήση από Σαββίδη!

Στα μεταγραφικά, όπως σημειώσαμε και χθες, από Δευτέρα με Τρίτη θα υπάρξουν εξελίξεις. Ίσως...

14.06.18 | Διαψεύδουν στον ΠΑΣ για Ζαραδούκα

Μια μικρή στάση όσον αφορά τις μεταγραφικές ανακοινώσεις, θα υπάρξει στον ΠΑΣ τις επόμενες ημέρες...

13.06.18 | Θετικά σχόλια για Νικολιά και Κούζικ

Καλή υποδοχή είχε στους φιλάθλους του ΠΑΣ η ανακοίνωση της ΠΑΕ για ανανέωση του συμβολαίου με τον...

12.06.18 | Δίχτυα και στην Ουρουγουάη έχει ο ΠΑΣ

Μετά τη διαφαινόμενη μεταγραφή του Πέδρο Κόντε στον ΠΑΟΚ, αλλάζουν και τα μεταγραφικά πλάνα του...

09.06.18 | Τον 23χρονο επιθετικό Κούζικ πήρε ο ΠΑΣ

Την 5η μεταγραφή ανακοίνωσε χθες ο ΠΑΣ Γιάννινα, καθώς απέκτησε για τρία χρόνια (μέχρι 30/6/2021)...

08.06.18 | Θα ανανεώσει και ο Νικολιάς μέχρι το 2020

Μέσα στο καλοκαίρι θα κλείσει και το θέμα με τον Αλέξανδρο Νικολιά, όσον αφορά την ανανέωση του...

07.06.18 | Στον ΠΑΣ περιμένουν πρόταση για Κόντε

Μετά την επισημοποίηση της συνεργασίας, σε ανοιχτή γραμμή είναι ο Γιάννης Πετράκης (που κάνει...