Παρασκευή, 9 Νοεμβρίου 2018
|

Πικρή γεύση άφησε η εμπλοκή

Για μετά τις εκλογές παραπέμπονται οι όποιες εξελίξεις για τη δημιουργία Μόνιμου Εκθεσιακού Κέντρου από την περιφέρεια Ηπείρου, καθώς η προεκλογική περίοδος, στην οποία έχουμε μπει, δεν είναι η κατάλληλη για να προχωρήσει το θέμα.

Αυτό άφησε να εννοηθεί ο περιφερειάρχης Ηπείρου Αλέξανδρος Καχριμάνης, δείχνοντας όμως τη διάθεσή του να μην εγκαταλειφθεί η προσπάθεια, που προφανώς επισπεύστηκε λόγω του αιτήματος των εργαζόμενων να συμμετέχει η περιφέρεια στον πλειστηριασμό για το ακίνητο της Spider στα Καρδαμίτσια. «Δε θα σταματήσουμε, θα ψάξουμε αλλού, όπως λέει η μελέτη σκοπιμότητας που έχει εκπονηθεί», ανέφερε, για να προσθέσει πως θα γίνουν προσεκτικά βήματα, λόγω του ότι μπαίνουμε σε προεκλογική περίοδο.

Η εξέλιξη της υπόθεσης συμμετοχής της περιφέρειας στη διαδικασία για την εξαγορά του πρώην εργοστασίου της άλλοτε κραταιάς μεταλλοβιομηχανίας, αφήνει μια μάλλον πικρή γεύση στην περιφερειακή αρχή, έστω κι αν από τον πλειστηριασμό προέκυψε πλειοδότης, κάτι που σημαίνει πως μέρος του εισπραχθέντος τιμήματος θα καταλήξει στους εργαζόμενους της επιχείρησης.

Απ’ ότι φάνηκε από τα λεγόμενα του κ. Καχριμάνη, έστω κι αν το ενδιαφέρον εκδηλώθηκε με την προτροπή των εργαζομένων, η περιφέρεια πραγματικά ήθελε να περάσει στην ιδιοκτησία του Περιφερειακού Ταμείου Ανάπτυξης Ηπείρου το συγκεκριμένο ακίνητο, καθώς εκτίμηση ήταν πως είναι ιδανικό τόσο για τη στέγαση ενός μόνιμου εκθεσιακού κέντρου, όσο και για άλλες χρήσεις.

Ωστόσο, η πικρία που εξέφρασε χθες, στη διάρκεια συνέντευξης τύπου, ο περιφερειάρχης Ηπείρου, είχε να κάνει κυρίως με την κριτική που δέχθηκε και σε προσωπικό επίπεδο, ιδιαίτερα από τη στιγμή που δεν κίνησε αυτός τις διαδικασίες να ανοίξει τώρα ένα τέτοιο ζήτημα, αλλά οι ίδιοι οι εργαζόμενοι, μέσω του επικεφαλής της «Αριστερής Παρέμβασης στην Ήπειρο» Νίκου Ζήκου. Και επιπρόσθετα για τον λόγο πως ακολούθησε διαβούλευση του προέδρου του περιφερειακού συμβουλίου με τις παρατάξεις, που όλες -πλην της Λαϊκής Συσπείρωσης- ήταν σύμφωνες για τη συμμετοχή της περιφέρειας μέσω του Περιφερειακού Ταμείου στον πλειστηριασμό, βάσει των οποίων ελήφθη η απόφαση σε έκτακτο περιφερειακό συμβούλιο με την αυξημένη πλειοψηφία των 2/3 της σύνθεσης του.

«Όλο αυτό τον καιρό ακούστηκαν κουβέντες, που θίγουν την προσωπικότητά μου, από ανθρώπους, που από πλευράς ηθικής και τιμιότητας δεν έχουν το δικαίωμα να θέτουν τέτοια θέματα εδώ», τόνισε, για να προσθέσει ότι «λάθη μπορεί να κάνουμε, αλλά δεν είμαστε όλοι ίδιοι και όλοι κρινόμαστε από τις έως σήμερα πράξεις μας».

 

ΜΙΑ ΠΡΟΣΦΥΓΗ ΥΠΟ ΔΙΕΡΕΥΝΗΣΗ

Μία άλλη παράμετρος στο όλο θέμα έχει να κάνει με το γεγονός πως το Περιφερειακό Ταμείο Ανάπτυξης Ηπείρου δεν προχώρησε τελικά στην κατάθεση της εγγυητικής την Παρασκευή, άρα δεν είχε και δικαίωμα συμμετοχής στη διαδικασία του ηλεκτρονικού πλειστηριασμού τη Δευτέρα.

Το γεγονός αυτό κρατήθηκε μυστικό, με τον κ. Καχριμάνη να εξηγεί πως αυτό έγινε σκόπιμα, μήπως τελικά και εμφανιστεί κάποιος στον πλειστηριασμό, όπως τελικά έγινε με τα SEP Market Παπαδόπουλος.

Ο λόγος της μη κατάθεσης της εγγυητικής έχει να κάνει με μια προσφυγή, που κατατέθηκε στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση Ηπείρου κατά της απόφασης από μία κάτοικο Ιωαννίνων, η οποία υποστήριξε πως κακώς δεν έγινε πρόσκληση ενδιαφέροντος και επικαλείται «έννομο προσωπικό συμφέρον», που συνίσταται στη διάθεση εκ μέρους της ακινήτου στην περιοχή του Κατσικά. «Εμείς δεν προβήκαμε σε καμία ενέργεια για έκδοση εγγυητικής για συμμετοχή στον πλειστηριασμό, αλλά και δεν το ανακοινώσαμε προκειμένου να βοηθηθούν οι εργαζόμενοι μέσω της συμμετοχής κάποιου άλλου ενδιαφερόμενου. Ο σκοπός επιτεύχθηκε, καθώς υπάρχει πλειοδότης που απέκτησε το ακίνητο για τις δικές του ανάγκες», ανέφερε μεταξύ άλλων ο κ. Καχριμάνης.

Ωστόσο, το ότι η προσφυγή, που κοινοποιήθηκε από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση στην περιφέρεια, αναφέρει μόνο το ονοματεπώνυμο και τη διεύθυνση της προσφεύγουσας, χωρίς άλλα στοιχεία, έβαλε σε υποψίες τον περιφερειάρχη, ο οποίος διαπίστωσε πως η προσφεύγουσα είναι άγνωστο πρόσωπο στους ιδιοκτήτες και ενοίκους της πολυκατοικίας, τη διεύθυνση της οποίας έχει δηλώσει. Επίσης, από μια πρόχειρη έρευνα, διαπιστώθηκε πως δεν υπάρχει στον Κατσικά ακίνητο αναλόγων προδιαγραφών με αυτές που αναφέρονται στη μελέτη σκοπιμότητας για το εκθεσιακό κέντρο, με την περιφέρεια να προτίθεται να υποβάλει αίτημα στο Κτηματολογικό Γραφείο Ιωαννίνων για την χορήγηση κτηματολογικού φύλλου του εν λόγω ακινήτου, ώστε να διαπιστωθεί αν είναι υπαρκτό ή όχι.

Ο κ. Καχριμάνης ευθέως υπονόησε πως μπορεί να υπάρχει πλαστοπροσωπία πίσω από την προσφυγή, συνδέοντας το όλο περιστατικό με την ύπαρξη ενός site, που βάλει εναντίον του και στο οποίο εμφανίζεται ως συντάκτης των κειμένων δημοσιογράφος, που δεν τον γνωρίζει κανείς. Μάλιστα, προανήγγειλε ότι θα προσφύγει στη δικαιοσύνη.

 

 

Παραίτηση Καχριμάνη ζητούν οι «Ορίζοντες Ηπείρου»

 

Για πανηγυρική δικαίωσή της μιλά σε ανακοίνωσή της η παράταξη «Ορίζοντες Ηπείρου» του Σπύρου Ριζόπουλου, τονίζοντας πως από την εξέλιξη των γεγονότων επιβάλλεται η παραίτηση του περιφερειάρχη Ηπείρου. Στην ανακοίνωση γίνεται λόγος για ψεύδη του κ. Καχριμάνη και του προσάπτεται πως έχει μετατρέψει την περιφέρεια Ηπείρου σε προεκλογική «εργαλειοθήκη».

«Ως εκ τούτου, πρέπει άμεσα να διαχωριστεί η διακυβέρνηση της περιφέρειας από τη σκανδαλώδη διαχείριση των οικονομικών, όπως ασκείται σήμερα με βασικό γνώμονα τις προεκλογικές και συγγενικές ανάγκες του κ. Καχριμάνη. Συνεπώς, ο κ. Καχριμάνης δεν μπορεί πλέον να διοικεί. Πρέπει να παραιτηθεί. Απαιτείται υπηρεσιακός περιφερειάρχης, με περιορισμό στη διαχείριση της καθημερινότητας μέχρι τις εκλογές. Βεβαίως, ο ίδιος έχει κάθε δικαίωμα να συνεχίσει ως απλός υποψήφιος εκ νέου», σημειώνει μεταξύ άλλων.

Το όνομά σας:
Το email σας:
Θέμα:
Σχόλιο: (μέχρι 1000 χαρακτήρες)


Προσφατα

14.11.18 | Ένα νέο πάρκο με σημείο αναφοράς την κεραία

Αναδεικνύοντας τη θέση της παλαιάς κεραίας της ΕΡΤ ως κομβικό σημείο οργάνωσης του Πάρκου και...

14.11.18 | Να σώσουν οτιδήποτε, αν σώζεται

Τον κίνδυνο να χαθούν κρίσιμα για τους αγρότες και κτηνοτρόφους εισοδήματα, κυρίως από τη χορήγηση...

14.11.18 | Επιστρέφει στο Ζαγόρι ο Γ. Σουκουβέλος

«Επιστρέφει» στον δήμο Ζαγορίου ως υποψήφιος δήμαρχος ο Γιώργος Σουκουβέλος, ο οποίος επί σειρά...

14.11.18 | «Αγκάθι» τα πνευματικά δικαιώματα

Υπερφορολόγηση, αντικαπνιστικός νόμος και πνευματικά δικαιώματα αποτελούν τα μεγαλύτερα «αγκάθια»...

14.11.18 | Κάνει πρεμιέρα το ΕΣΠΑ 2021-2027

Επίσημη πρεμιέρα για τη νέα προγραμματική περίοδο του ΕΣΠΑ 2021-2027, καθώς το Υπουργείο Οικονομίας...

14.11.18 | Θα υπολειτουργήσει η Εφορία

Μέχρι τις 11.30 το πρωί θα γίνονται οι συναλλαγές με τους πολίτες, αύριο Πέμπτη, στη Δ.Ο.Υ...

14.11.18 | Ξεκινά το έργο του τηλεελέγχου

Υπεγράφη μεταξύ του δημάρχου Αρταίων και προέδρου της ΔΕΥΑ Άρτας Χρήστου Τσιρογιάννη και της...

13.11.18 | Μια ψυχική δομή στην πόρτα σας

Ένα μεγάλο κενό στην παροχή υπηρεσιών ψυχικής υγείας έρχεται να καλύψει η υπηρεσία κατ’ οίκον...