Πέμπτη, 8 Νοεμβρίου 2018
|
Ηπειρωτικός Αγών

Ξέσπασε καβγάς για τα τέλη

Μια διαφορετική εικόνα σε ό,τι αφορά τα ανταποδοτικά τέλη και τα τέλη ύδρευσης στον δήμο Ζίτσας, δίνουν οι παρατάξεις «Αυτοδιοικητική Ενότητα» και «Ριζοσπαστική Ανατροπή», που πλέον βαδίζουν από κοινού ενόψει των εκλογών του Μαΐου.

Σε ανακοίνωσή τους, επισημαίνουν πως στη διάρκεια της θητείας της σημερινής δημοτικής αρχής τα τέλη στις οικίες αυξήθηκαν κατά 29% και στις επιχειρήσεις έως 150 τ.μ κατά 35%, χωρίς να υπάρχει κάποια μείωση με την τελευταία απόφαση, ενώ η μείωση στα τέλη των εγκατεστημένων επιχειρήσεων στη Βιομηχανική Περιοχή αποτελεί διόρθωση μιας ανωμαλίας, που οι ίδια προκάλεσε.

Τονίζεται, επίσης, πως δεν υπήρξε καμία ενημέρωση του σώματος για το θέμα της διαχείρισης των απορριμμάτων, αλλά και δεν αποτυπώνεται στην απόφαση η αύξηση του κόστους, που θα προκύψει, καθώς για τη δαπάνη εισόδου στο εργοστάσιο αναγράφεται ένα ποσό που δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα, ενώ δεν υπάρχει αναφορά στη δαπάνη ταφής του υπολείμματος στον ΧΥΤΥ.

«Δυστυχώς, η δημοτική αρχή δε σχεδιάζει την απορρόφηση αυτού του κόστους προς όφελος των δημοτών, αλλά για το εκλογικό συμφέρον της παράταξης τους, κρύβοντας το πρόβλημα κάτω από το χαλάκι και πανηγυρίζοντας για δήθεν μειώσεις των τελών. Θα τους συνιστούσαμε να μην επαίρονται και να ασχοληθούν σοβαρά στο υπόλοιπο της θητείας τους για να αντιμετωπίσουμε προς όφελος του δημότη το σοβαρό θέμα του κόστους της διαχείρισης των απορριμμάτων», τονίζουν χαρακτηριστικά οι παρατάξεις της αντιπολίτευσης.

Αναφορικά με τη μείωση των τελών ύδρευσης στη Δ.Ε. Πασσαρώνος, επισημαίνεται πως είναι αποτέλεσμα της αντικατάστασης των δικτύων ύδρευσης σε πλειάδα κοινοτήτων, έργα όμως που σχεδιάστηκαν και εκτελέστηκαν από προηγούμενες δημοτικές αρχές.

Τέλος, για τον καθορισμό των τελών αποχέτευσης στη Δ.Κ. Ελεούσας, η παράταξη Γαρδίκου τονίζει ότι δεν ψήφισε την εφάπαξ καταβολή 2,1 ευρώ/τ.μ πλέον ΦΠΑ στον δήμο κρίνοντας το ποσό υπερβολικό, δεν ψήφισε το τέλος χρήσης αποχέτευσης όταν οι χρεώσεις γίνονται με τις καταναλώσεις ύδρευσης του καλοκαιριού και για τον λόγο ότι δεν προβλέπεται καμία διαδικασία σύνδεσης και λειτουργίας του έργου.

 

ΑΜΕΣΗ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Σε δύο μόνο σημεία στέκεται σε απάντησή της η δημοτική αρχή Ζίτσας, σημειώνοντας ότι οι δύο παρατάξεις της αντιπολίτευσης δεν ψήφισαν τη μείωση της τάξης του 40% στα ανταποδοτικά τέλη, ενώ για τα τέλη αποχέτευσης επισημαίνει πως η υπογραφή του κ. Γαρδίκου είχε μπει στην προηγούμενη προγραμματική σύμβαση με τη ΔΕΥΑΙ, που χρέωνε τους κατοίκους της Δ.Κ. Ελεούσας 10 ευρώ/τ.μ., «οπότε είναι λογικό να του φαίνεται υπερβολικό το ποσό των 2,10 ευρώ/τ.μ., που αποφάσισε η παρούσα δημοτική αρχή.

«Κατανοούμε την αγωνία τους για τις εκλογές που έρχονται. Θεωρούμε όμως πως είναι πολύ μακριά χρονικά για να ξεκινήσουν το “μονοπάτι” του λαϊκισμού. Δε θα τους ακολουθήσουμε και σε κάθε περίπτωση τους ευχόμαστε καλό ταξίδι σε αυτό που επέλεξαν», καταλήγει η απάντηση.

Το όνομά σας:
Το email σας:
Θέμα:
Σχόλιο: (μέχρι 1000 χαρακτήρες)


Προσφατα

14.11.18 | Ένα νέο πάρκο με σημείο αναφοράς την κεραία

Αναδεικνύοντας τη θέση της παλαιάς κεραίας της ΕΡΤ ως κομβικό σημείο οργάνωσης του Πάρκου και...

14.11.18 | Να σώσουν οτιδήποτε, αν σώζεται

Τον κίνδυνο να χαθούν κρίσιμα για τους αγρότες και κτηνοτρόφους εισοδήματα, κυρίως από τη χορήγηση...

14.11.18 | Επιστρέφει στο Ζαγόρι ο Γ. Σουκουβέλος

«Επιστρέφει» στον δήμο Ζαγορίου ως υποψήφιος δήμαρχος ο Γιώργος Σουκουβέλος, ο οποίος επί σειρά...

14.11.18 | «Αγκάθι» τα πνευματικά δικαιώματα

Υπερφορολόγηση, αντικαπνιστικός νόμος και πνευματικά δικαιώματα αποτελούν τα μεγαλύτερα «αγκάθια»...

14.11.18 | Κάνει πρεμιέρα το ΕΣΠΑ 2021-2027

Επίσημη πρεμιέρα για τη νέα προγραμματική περίοδο του ΕΣΠΑ 2021-2027, καθώς το Υπουργείο Οικονομίας...

14.11.18 | Θα υπολειτουργήσει η Εφορία

Μέχρι τις 11.30 το πρωί θα γίνονται οι συναλλαγές με τους πολίτες, αύριο Πέμπτη, στη Δ.Ο.Υ...

14.11.18 | Ξεκινά το έργο του τηλεελέγχου

Υπεγράφη μεταξύ του δημάρχου Αρταίων και προέδρου της ΔΕΥΑ Άρτας Χρήστου Τσιρογιάννη και της...

13.11.18 | Μια ψυχική δομή στην πόρτα σας

Ένα μεγάλο κενό στην παροχή υπηρεσιών ψυχικής υγείας έρχεται να καλύψει η υπηρεσία κατ’ οίκον...