Πέμπτη, 8 Νοεμβρίου 2018
|
Ηπειρωτικός Αγών

Αποκτά μαγνητικό τομογράφο

Μαγνητικό τομογράφο θα αποκτήσει το Νοσοκομείο Φιλιατών, καθώς εγκρίθηκε η προμήθεια ενός συγκροτήματος μαγνητικού συντονισμού (MRI)-1,5Tesla, με συνολικό ενδεικτικό προϋπολογισμό 900.000 ευρώ συμπεριλαμβανομένου του ΦΠΑ, με απόφαση του αναπληρωτή υπουργού Υγείας Παύλου Πολάκη.

Την εξέλιξη αυτή έκανε αρχικά γνωστή ο βουλευτής Θεσπρωτίας του ΣΥΡΙΖΑ Μάριος Κάτσης, σημειώνοντας πως πρόκειται για μια απόφαση, που έρχεται να καλύψει ένα μεγάλο κενό στις δομές δημόσιας υγείας στη Θεσπρωτία, που δημιουργήθηκε είτε από διαχρονική αδιαφορία είτε από επιλογή.

«Η μεγάλη προσπάθεια, που ξεκινήσαμε το 2015 να στηρίξουμε το δημόσιο σύστημα υγείας που κατέρρεε, όχι μόνο έπιασε τόπο, αλλά μας έδωσε τη δυνατότητα να περάσουμε στη φάση της ανάπτυξής του», σημειώνει χαρακτηριστικά και εκφράζει τις ευχαριστίες του στον αναπληρωτή υπουργό Υγείας, ο οποίος στα εγκαίνια του ΤΕΠ Ηγουμενίτσας τον Ιούνιο εξήγγειλε την έναρξη της προσπάθειας για την προμήθεια του μαγνητικού τομογράφου, και σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα υπέγραψε την απόφαση έγκρισης. Επίσης ευχαριστεί τον υποδιοικητή της 6ης ΥΠΕ Μίλτο Ζαμπάρα ο οποίος συνέδραμε αποφασιστικά στην όλη προσπάθεια.

Ακολούθησε ανακοίνωση και από τη διοίκηση του νοσοκομείου, στην οποία σημειώνει πως η χρήση του μαγνητικού τομογράφου θα αναβαθμίσει περαιτέρω τις υπηρεσίες υγείας στον νομό Θεσπρωτίας, λαμβάνοντας υπόψη ότι έως σήμερα δεν υπήρχε η δυνατότητα πραγματοποίησης της συγκεκριμένης εξέτασης σε δημόσια δομή. Επίσης, η λειτουργία του θα αναδιατάξει πλήρως τις παρεχόμενες υπηρεσίες υγείας στην ευρύτερη περιοχή της Ηπείρου, δεδομένου ότι το Νοσοκομείο Φιλιατών είναι το πρώτο νοσηλευτικό ίδρυμα, εκτός του νομού Ιωαννίνων, που αποκτά μαγνητικό τομογράφο.

Η διοίκηση του Νοσοκομείου, στο αμέσως επόμενο διάστημα θα προβεί στις απαραίτητες ενέργειες που άπτονται της διαμόρφωσης του χώρου, της προκήρυξης της διαγωνιστικής διαδικασίας, της εκπαίδευσης και περαιτέρω στελέχωσης του Ακτινοδιαγνωστικού Τμήματος, στοχεύοντας στην πλήρη επιχειρησιακή λειτουργία του μαγνητικού τομογράφου με την ολοκλήρωση των διαδικασιών.

 

ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΚΑΙ ΜΕ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ
Επιπλέον τρία άτομα επικουρικού προσωπικού εντάχθηκαν στο δυναμικό του Νοσοκομείου Φιλιατών και ανέλαβαν υπηρεσία από 1η Νοεμβρίου.

Πρόκειται για δύο διοικητικούς υπαλλήλους (ΤΕ Πληροφορικής, ΔΕ Διοικητικού -Λογιστικού) και έναν γιατρό (Γενικός Χειρουργός), που θα βοηθήσουν την κάλυψη των αυξημένων αναγκών.
«Ύστερα από νομοθετική πρωτοβουλία του υπουργείου Υγείας κατέστη δυνατό να προσλάβουμε, για πρώτη φορά, λοιπό επικουρικό προσωπικό, όπως άλλωστε είχε δεσμευτεί σχετικά και ο Παύλος Πολάκης κατά την επίσκεψή του στο νοσοκομείο Φιλιατών το περασμένο καλοκαίρι στα εγκαίνια του ΤΕΠ. Τα νοσοκομεία πλέον είναι πλεονασματικά, λόγω χρηστής διοίκησης και συγκεκριμένων πολιτικών του υπουργείου, και μπορούν να διαθέτουν χρήματα για να προσλάβουν με διαφάνεια έξτρα επικουρικό προσωπικό, εξυπηρετώντας τις πραγματικές ανάγκες», αναφέρει σε δήλωσή του ο βουλευτής Θεσπρωτίας του ΣΥΡΙΖΑ Μάριος Κάτσης, ο οποίος προαναγγέλλει και περαιτέρω στήριξη των δομών υγείας της Θεσπρωτίας σε υλικοτεχνική υποδομή και προσωπικό.
Οι προσλήψεις λοιπού επικουρικού προσωπικού έγιναν μέσω ηλεκτρονικής υποβολής αίτησης στην ειδική πλατφόρμα της 6ης Υγειονομικής Περιφέρειας, με μοριοδότηση και έλεγχο ΑΣΕΠ ανά θέση προτίμησης, είναι για δύο χρόνια και πληρώνονται από το αποθεματικό του Νοσοκομείου, όπως ακριβώς και το ιατρικό επικουρικό προσωπικό.

Το όνομά σας:
Το email σας:
Θέμα:
Σχόλιο: (μέχρι 1000 χαρακτήρες)


Προσφατα

14.11.18 | Ένα νέο πάρκο με σημείο αναφοράς την κεραία

Αναδεικνύοντας τη θέση της παλαιάς κεραίας της ΕΡΤ ως κομβικό σημείο οργάνωσης του Πάρκου και...

14.11.18 | Να σώσουν οτιδήποτε, αν σώζεται

Τον κίνδυνο να χαθούν κρίσιμα για τους αγρότες και κτηνοτρόφους εισοδήματα, κυρίως από τη χορήγηση...

14.11.18 | Επιστρέφει στο Ζαγόρι ο Γ. Σουκουβέλος

«Επιστρέφει» στον δήμο Ζαγορίου ως υποψήφιος δήμαρχος ο Γιώργος Σουκουβέλος, ο οποίος επί σειρά...

14.11.18 | «Αγκάθι» τα πνευματικά δικαιώματα

Υπερφορολόγηση, αντικαπνιστικός νόμος και πνευματικά δικαιώματα αποτελούν τα μεγαλύτερα «αγκάθια»...

14.11.18 | Κάνει πρεμιέρα το ΕΣΠΑ 2021-2027

Επίσημη πρεμιέρα για τη νέα προγραμματική περίοδο του ΕΣΠΑ 2021-2027, καθώς το Υπουργείο Οικονομίας...

14.11.18 | Θα υπολειτουργήσει η Εφορία

Μέχρι τις 11.30 το πρωί θα γίνονται οι συναλλαγές με τους πολίτες, αύριο Πέμπτη, στη Δ.Ο.Υ...

14.11.18 | Ξεκινά το έργο του τηλεελέγχου

Υπεγράφη μεταξύ του δημάρχου Αρταίων και προέδρου της ΔΕΥΑ Άρτας Χρήστου Τσιρογιάννη και της...

13.11.18 | Μια ψυχική δομή στην πόρτα σας

Ένα μεγάλο κενό στην παροχή υπηρεσιών ψυχικής υγείας έρχεται να καλύψει η υπηρεσία κατ’ οίκον...